Sociální služby Vsetín, příspěvková organizace

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
POPIS AREÁLU Ubytování představuje 12 rodinných dvojdomků vždy se sedmi 2 až 3 lůžkovými byty přístupnými vchodem situovaným do středu areálu. Každý byt.
Advertisements

Chráněné bydlení, osobní asistence Lucie Valouchová, FN Plzeň Podzimní setkání, EPI-RODINA Praha, Hotel Globus,
SLUNÍČKO Domov pro seniory.
Sociální zabezpečení 4. ročník Studijní obor: Sociální činnost Implementace ICT do výuky č. CZ.1.07/1.1.02/ GG OP VK.
Sociální služby SOZ.
ŘÍČANSKÝ DENNÍ STACIONÁŘ. Proč stacionář ? ► Slušnost, úcta ke stáří i nemoci a demografický vývoj společnosti nás nutí přemýšlet a rozšiřovat kapacity.
Předmět úpravy Podmínky pro poskytování sociálních služeb a příspěvku na péči Podmínky pro vydávání oprávnění k poskytování soc.služeb, pro výkon veřejné.
Náš domov. Pojďte s námi na prohlídku Bezbariérový vstupVede k hlavnímu vchodu.
Zákon o sociálních službách
DOMOV PRO SENIORY Reynkova 3643, Havlíčkův Brod
Sociální služba – domov pro seniory
1 Domov Duha, p.o. Hřbitovní č Nový Jičín Sociální služba – domov pro osoby se zdravotním postižením Domov Duha, p.o. Hřbitovní č
„Poskytování sociálních služeb které jsou dostupné a kvalitní
Sociální služby Vsetín, příspěvková organizace DOMOV PRO OSOBY SE ZDRAVOTNÍM POSTIŽENÍM ZAŠOVÁ.
Domov pro seniory Uherské Hradiště
SOCIÁLNĚ TERAPEUTICKÉ DÍLNY MPSV
Mgr. Tereza Kloučková, MPSV
Anotace: Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/
Domov Trmice Za Humny 580 Gorkého 889
Domov pro osoby se zdravotním postižením v Horním Benešově
Materiálně-technický standard v sociálních službách Eva Capicarová.
Průvodcovské a předčitatelské služby. jsou terénní nebo amb. služby poskytované osobám, jejichž schopnosti jsou sníženy z důvodu věku nebo zdravotního.
Městský ústav sociálních služeb Chomutov příspěvková organizace města Chomutova Poskytované služby  stravovací a ubytovací služby  zdravotnická péče.
Domov seniorů T.G.M. Beroun Poskytování sociálních služeb Příspěvková organizace Pod Studánkou Beroun Zpracoval: Marek Paclt.
Na Liščině 2 Ostrava - Hrušov ÚMOb Slezská Ostrava odbor sociálních věcí oddělení sociálních služeb.
Bc. Anna Kasincová (Pacholíková) Mgr. Markéta Křivská.
Sociální rehabilitace. je soubor specifických činností směřující dosažení samostatnosti, nezávislosti a soběstačnosti osob, a to rozvojem jejich specifických.
Nové Zámky – poskytovatel sociálních služeb, příspěvková organizace.
ŠANCE LOVOSICE Prezentace služeb. ŠANCE LOVOSICE je nestátní neziskovou organizací, která se věnuje provozem sociálních služeb a služeb souvisejících,
Domovy se zvláštním režimem. poskytují pobytové služby osobám, které mají sníženou soběstačnost z důvodu:  chronického duševního onemocnění  závislosti.
Domov se zvláštním režimem.  Cílová skupina  Kde se nacházíme  Co poskytujeme  Objekty areálu  Pokoje  Aktivity  Fakultativní služby  Zprostředkovávané.
DOVOLTE, ABYCHOM VÁS PŘIVÍTALI V PREZENTACI NAŠEHO DOMOVA.
Domov důchodců Dubí, příspěvková organizace Na Výšině 494 a Ruská 130.
Nové Zámky – poskytovatel sociálních služeb, příspěvková organizace.
Humanitární sdružení PERSPEKTIVA. Působnost organizace  HS Perspektiva poskytuje služby cílové skupině již 10 let  Sociální rehabilitaci od
Sociální prostředky rehabilitace zdravotně postižených JUDr. Pavel Ptáčník, MPSV.
Domovy pro seniory. se poskytují pobytové služby osobám, které mají sníženou soběstačnost zejména z důvodu věku, jejichž situace vyžaduje pravidelnou.
Domy na půli cesty. pobytové služby zpravidla pro osoby do 26 let věku, které po dosažení zletilosti opouštějí školská zařízení pro výkon ústavní nebo.
DOMOV PRO SENIORY.  Cílová skupina  Kde se nacházíme  Co poskytujeme  Objekty areálu  Pokoje  Aktivity  Fakultativní služby  Zprostředkovávané.
Osobní asistence. osobní pomoc osobám se zdravotním postižením zahrnuje služby, které zmírňují důsledky postižení pro jedince při všech jeho činnostech.
Odlehčovací služby. terénní, ambulantní nebo pobytové služby poskytované osobám, které mají sníženou soběstačnost z důvodu věku, chronického onemocnění.
Denní stacionáře.
Pečovatelská služba.
Domov pro osoby se zdravotním postižením ZBOROVICE
DOMOVA DŮCHODCŮ HRUBÁ VODA
Centrum služeb a podpory Zlín o.p.s. HORIZONT ZLÍN
Ústav vs. Komunitní služba
PREZENTACE DOMOV PRO SENIORY.
PREZENTACE DOMOV PRO SENIORY.
Domov se zvláštním režimem
Sociálně aktivizační služby pro osoby se zdravotním postižením a seniory
Týdenní stacionáře.
Aneb skromnost nadevše:-)
DOMOVA DŮCHODCŮ HRUBÁ VODA
Terapeutické komunity
Domov se zvláštním režimem
Sociální služby Vsetín, příspěvková organizace
Chráněné bydlení Luhačovice Mlýnská Luhačovice
Volný čas u lidí v pobytových sociálních službách
DOVOLTE, ABYCHOM VÁS PŘIVÍTALI V PREZENTACI NAŠEHO DOMOVA
Domov se zvláštním režimem
Azylový dům pro rodiny s dětmi
Ústav vs. Komunitní služba
Náš domov.
§ 49 Domovy pro seniory. V domovech pro seniory se poskytují pobytové služby osobám, které mají sníženou soběstačnost zejména z důvodu věku, jejichž.
3. Krizová pomoc Sociální rehabilitace
Sociální služby Vsetín, příspěvková organizace
Sociální služby Vsetín, příspěvková organizace
Sociální služby Vsetín, příspěvková organizace
„Nad konáním dobra není třeba uvažovat“
Transkript prezentace:

Sociální služby Vsetín, příspěvková organizace CENTRUM BYDLENÍ PRO OSOBY SE ZDRAVOTNÍM POSTIŽENÍM, DOMOV PRO OSOBY SE ZDRAVOTNÍM POSTIŽENÍM VALAŠSKÉ MEZIŘÍČÍ Sociální služby Vsetín, příspěvková organizace

DOMOV JE VE VALAŠSKÉM MEZIŘÍČÍ.

Domov je blízko autobusové zastávky a obchodu. Nedaleko je i vlaková zastávka .

DOMOV PRO OSOBY SE ZDRAVOTNÍM POSTIŽENÍM VALAŠSKÉ MEZIŘÍČÍ 919 757 01 VALAŠSKÉ MEZIŘÍČÍ

CELKEM TADY BYDLÍ 18 LIDÍ VE 3 DOMÁCNOSTECH JEDNÁ SE O 2 BUDOVY, které jsou bezbariérové s domácnostmi pro 6 lidí

Domácnost ,,A“1.patro

Domácnost ,,B“ - přízemí

Domácnost ,,C“ 1.patro

JEDNOLŮŽKOVÝ POKOJ

DVOULŮŽKOVÝ POKOJ

POKOJ RELAXACE A AKTIVIZACE

Každý, kdo bydlí v domově, má v pokoji toto vybavení: postel s matrací, noční stolek, uzamykatelnou šatní skříň, polici, židli, stůl, pokoj si může každý dozdobit, např. obrázky, mít svůj nábytek.

Lidé v domově mohou v každé domácnosti využívat se spolubydlícími: obývací pokoj s kuchyňským koutem, koupelnu se sprchou, WC, Aktivizaci a relaxační místnost, oplocenou zahradu, houpačku a posezení u domácností.

SPOLEČNÁ KUCHYNĚ A OBÝVACÍ POKOJ

KOUPELNA A WC

ZAHRADA A PROSTŘEDÍ OKOLO DOMOVA

V domově žijí lidé, kteří potřebují pomoc druhých.

POSKYTNUTÍ STRAVY – 5 jídel denně. Pracovníci jim pomáhají v různých oblastech, podle toho, jak potřebují. Třeba při úpravě formy stravy a podávání stravy.

POMOC PŘI ZAJIŠTĚNÍ CHODU DOMÁCNOSTI Při úklidu a udržování pořádku ve svých věcech a v pokoji. Při úklidu domácnosti, při praní a sušení prádla.

POMOC PŘI ZAJIŠTĚNÍ CHODU DOMÁCNOSTI Při nakupování a hospodaření s penězi.

VÝCHOVNÉ, VZDĚLÁVACÍ A AKTIVIZAČNÍ ČINNOSTI Provádíme nácviky k upevňování motorických, psychických a sociálních schopností a dovedností – např. seznamování s ovládáním spotřebičů na domácnosti, výtvarné činnosti, muzikoterapie, využití relaxační místnosti, nákupy, výlety, a jiné volnočasové akce.

ZPROSTŘEDKOVÁNÍ KONTAKTU SE SPOLEČENSKÝM PROSTŘEDÍM Pracovníci doprovázejí lidi v domově, např. do obchodu, k lékaři, na úřady, na kulturní akce, ke kadeřníkovi, pedikérce. Podporujeme uživatele v sociálním začleňování a udržování kontaktu s rodinou a blízkými. Pomáhají jim připravit třeba oslavu narozenin, udržovat kontakt s rodinou, přáteli (zatelefonování, dopisem), využívání běžně dostupných služeb, účastnit se různých akcí, např. různých jarmarků, koncertů, společenských akcí.

ZDRAVOTNÍ A OŠETŘOVATELSKÁ PÉČE V domově pracují zdravotní sestry, ale nepracuje zde žádný doktor. Lidé v domově navštěvují doktora v ordinaci nebo tady v domově. Doktor jim zajišťuje běžnou zdravotní péči. Zdravotní sestry jim pomáhají při objednávání k doktorovi, pracovníci je doprovází, pokud to potřebují. Lidem v domově podávají léky zdravotní sestry, jak je předepsal doktor. Zdravotní sestry dohlíží na dávkování, užívání léků a uschování léků, hlídají i zásobu léků.

POMOC PŘI UPLATŇOVÁNÍ PRÁV, OPRÁVNĚNÝCH ZÁJMŮ A PŘI OBSTARÁVÁNÍ OSOBNÍCH ZÁLEŽITOSTÍ Všichni pracovníci dbají na to, aby lidé v domově dostávali informace tak, aby jim rozuměli. Vysvětlují jim, jaká mají práva, ale také povinnosti. Pomáhají jim rozhodovat se podle toho, co sami chtějí. Doprovázejí je na úřady a pomáhají jim vyřídit jejich záležitosti. Sociální pracovnice jim pomáhá v tom, aby měli sociální dávky (např. příspěvek na péči), jaké potřebují. Spolupracuje při tom s opatrovníkem.

POMOC PŘI OSOBNÍ HYGIENĚ A POSKYTNUTÍ PODMÍNEK PRO OSOBNÍ HYGIENU Každý člověk v domově provádí hygienu tak, jak potřebuje. Pokud potřebuje pomoc pracovníků při provádění hygieny, domlouvá se s nimi na tom, v čem přesně potřebuje pomoci a jak. Pracovník provádí hygienu v oblastech, které sám nezvládne a potřebuje v ní pomoc.