Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

SLUNÍČKO Domov pro seniory.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "SLUNÍČKO Domov pro seniory."— Transkript prezentace:

1 SLUNÍČKO Domov pro seniory

2 Adresa: Syllabova 19 Ostrava- Vítkovice Příspěvková organizace Zřizovatel: Statutární město Ostrava

3 Cílové skupiny: oddělení Domov pro seniory: pro občany důchodového věku se sníženou soběstačností a dlouhodobě nepříznivým zdravotním stavem, kteří jsou při péči o vlastní osobu závislí na pomoci nebo dohledu jiné osoby

4 Posláním: je poskytování pobytové sociální služby občanům, kteří dosáhli důchodového věku a potřebují podporu a pomoc při zajišťování a naplňování aktivního důstojného života s respektem k jedinečnosti člověka.

5 oddělení Domov se zvláštním režimem: pro občany důchodového věku se sníženou soběstačností a pokročilou ztrátou paměťových a orientačních schopností, jejichž stav při péči o vlastní osobu vyžaduje pravidelnou pomoc jiné osoby

6 Posláním: je poskytování pobytové sociální služby občanům, kteří dosáhli důchodového věku a jejichž zdravotní stav vyžaduje pomoc při zajišťování potřeb ve všech oblastech denního života s respektem k jedinečnosti člověka.

7 CÍL Cílem poskytovaných služeb je podpora a pomoc uživatelům v základních životních schopnostech, motivace k aktivizačním činnostem, podpora v kontaktu se společenským prostředím a pomoc při uplatňování práv a oprávněných zájmů, to vše s respektem k jejich potřebám.

8 Služby jsou poskytovány v souladu se zákonem č. 108/2006 Sb
Služby jsou poskytovány v souladu se zákonem č. 108/2006 Sb., o sociálních službách v platném znění, provádějící vyhláškou č. 505/2006 Sb. a obecně závaznými předpisy.

9 Prostředí poskytované služby:
Domov pro seniory Sluníčko je v provozu od července roku Prostředí odpovídá plně charakteru služeb a potřebám uživatelů, pro které jsou určeny. Celý komplex tvoří dvě budovy spojené dvoupodlažním krčkem. V něm je umístěna recepce s posezením, kavárna s prodejnou, která je uživatelům k dispozici 7 dní v týdnu, více účelový sál, který se dá proměnit pro širokou škálu různorodých aktivizačních činností.

10 Uživatelé mají k dispozici zájmové ateliéry, zimní zahrady,knihovnu, tělocvičnu, společenské místnosti, zákoutí na jednotlivých odděleních a přilehlou zahradu s parkovou úpravou. Jednotlivé úseky jsou vybaveny kuchyňkou, centrální koupelnou, špičkově vybavenou speciální zdravotní technikou, polohovacími vanami a sprchovými vozíky. Vstup a pohyb ve všech prostorách Domova pro seniory Sluníčko je zcela bezbariérový.

11 SLUŽBY Poskytnutí ubytování :
46 jednolůžkových a 71 dvoulůžkových pokojích 188 uživatelům. Součástí pokojů je sociální zařízení (WC, umývadlo, sprcha). Pokoje jsou vybaveny elektrickými polohovacími postelemi, komodou, nočním stolkem, skříní s možností uzamykatelné osobní skříňky a signalizačním zařízením..

12 možnost dovybavit si pokoj obrázky a drobnými předměty
Soukromí ve dvoulůžkových pokojích je zajištěno paravánem. Ubytování zahrnuje také topení, teplou a studenou vodu, elektrický proud, plyn, úklid, praní, žehlení a drobné opravy prádla. Uživatele mohou používat vlastní televizní a rozhlasové přijímače, za které hradí poplatky České poště

13

14 Poskytnutí stravy: Uživatelům je zajištěna celodenní strava odpovídající věku, zásadám racionální výživy a potřebám dietního stravování. Strava je poskytována v rozsahu třech hlavních a jednoho vedlejšího jídla u stavy normální a šetřící, u stravy diabetické v rozsahu třech hlavních a třech vedlejších jídel.

15

16 úkony péče: - pomoc při zvládání běžných úkonu péče o vlastní osobu - pomoc při osobní hygieně

17 -zprostředkování kontaktu se společenským prostředím
,pomoc při uplatňování práv a oprávněných zájmů: Tým pracovníků úseku odborných doplňkových sociálních služeb podporuje uživatele v kontaktu s rodinou, přáteli a známými. Sociální pracovnice jsou uživatelům nápomocny při jednáních s úřady a dalšími institucemi, poskytují sociální poradenství.

18 , sociálně terapeutické činnosti:
- aktivizační činnosti , sociálně terapeutické činnosti: Aktivizační a sociálně terapeutické činnosti jsou součástí individuálních plánů uživatelů a výrazně ovlivňují kvalitu jejich života. Tyto činnosti si volí sám uživatel, omezením je pouze zdravotní stav. Koordinátory činností jsou pracovnice úseku odborných doplňkových sociálních služeb.

19 Denní aktivity: - vysílání „Sluníčkového rádia“ - rozcvičky na odděleních - návštěva tří zájmových ateliérů – šicího, dobrých nápadů a keramického - vzdělávací a oddechové programy

20 Týdenní aktivity: - trénink paměti - zpívánky - taneční terapie - jóga pro seniory - půjčování knih

21 Měsíční aktivity: - canisterapii - bohoslužby katolické a protestantské - filmový klub - kuchtění pro radost - klub přátel vážné hudby

22 Zdravotní péče Součástí pobytové sociální služby je zdravotní péče, která je uživatelům poskytována v souladu se zákonem číslo 108/2006 Sb. o sociálních službách v platném znění.

23 Péče je zajišťována ústavním lékařem a docházejícími odbornými konsiliárními lékaři – očním, zubním, diabetologem, neurologem, kožním, rehabilitačním a psychiatrem. Uživatel má právo si zvolit svého ošetřujícího lékaře i lékaře odborného. Ošetřovatelskou péči zajišťují zdravotní sestry a ošetřovatelky, obslužnou péči pracovníci sociální péče. Součástí pracovního týmu útvaru sociálně zdravotní péče je nutriční terapeutka, která dbá na správnost, pestrost a chutnost při přípravě všech druhů poskytované stravy .

24

25 Rehabilitrace Rehabilitační péče je poskytována na základě ordinace příslušného lékaře fyzioterapeutkami ve velmi dobře vybaveném rehabilitačním centru. Uživatelé mohou využívat moderní přístrojovou techniku ve fyzioterapii (elektroléčbu, biotronovou lampu, inhalátor, parafín, magnetoterapii, klasické masáže), terapii vodoléčebnou ( vířivé koupele končetin, vanové koupele, perličková lázeň, podvodní masáže ).

26

27 Úhrada za služby od 1.srpna 2008
Jednolůžkový pokoj Ubytování 171,- Kč Ubytování 171,- Kč Strava normál 117,- Kč Strava šetřící 119,- Kč Celkem denně 288,- Kč Celkem denně 290,-Kč Celkem měsíčně 8 640,-Kč Celkem měsíčně 8 700,-Kč Strava diabetická 129,- Kč Strava výživná 129,Kč Celkem denně 300,- Kč Celkem denně 300,- Kč Celkem měsíčně 9 000,- Kč Celkem měsíčně 9 000,- Kč

28 Úhrada za služby od 1.srpna 2008
Dvoulůžkový pokoj Ubytování 131,- Kč Ubytování131,- Kč Strava normál 117,- Kč Strava šetřící119,- Kč Celkem denně 248,- Kč Celkem denně250,Kč Celkem měsíčně 7 440,- Celkem měsíčně 7 500,Kč Ubytování 131,- Kč Ubytování 131,- Kč Strava diabetická Strava diabetická 129,-Kč Celkem denně 260,- Kč Celkem denně 260,- Kč Celkem měsíčně 7 800,- Celkem měsíčně 7 800,Kč

29 Poskytované služby péče, jejichž rozsah je sjednán ve „Smlouvě o poskytování sociálních služeb“, uživatel hradí z přiznaného příspěvku na péči (výše příspěvku: , , , ,- Kč).

30 Děkuji za pozornost Rafaelová Eva


Stáhnout ppt "SLUNÍČKO Domov pro seniory."

Podobné prezentace


Reklamy Google