Skrytý poklad Sibiře Kamenný les na Leně 1.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Polární pás.
Advertisements

Anglie je největší a nejlidnatější země Spojeného království Velké Británie a Severního Irska.
Poušť Základní škola a Mateřská škola Kateřinice, okres Vsetín projekt č. CZ.1.07/1.4.00/ Č. DUMu: VY_32_INOVACE_08_07_Ekosystémy Vzdělávací oblast:
KOKOŘÍNSKO JE CHRÁNĚNÁ KRAJINA OBLAST V KRÁSNÉ PŘÍRODĚ, KTERÁ SE ROZKLÁDÁ NA PLOŠE 272 km2 V OBLASTI ČESKÉ KŘÍDOVÉ TABULE A KROMĚ HRADU KOKOŘÍN A.
MÍSTO, KDE ŽIJI Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Irena Čiháková. Dostupné z Metodického portálu ISSN: ,
 Co je to cestovní ruch?  Cestujeme s cestovní kanceláří, cestovní agenturou nebo individuálně  Návštěvnost České republiky  Cestovní ruch Jihomoravského.
Běžecké lyžování. Běh na lyžích je sportovní závodní lyžařská disciplína, ve které je cílem zdolat danou trať na lyžích v co nejkratším čase. První závody.
Poznej, kde lyžuji Uhádněte, ve kterých horách lyžař lyžuje dříve, než dorazí do cíle. Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je.
Přírodověda 5. ročník Mgr. Dana Svobodová
NORSKO LEŽÍ NA SEVERU EVROPY BÝVÁ ČASTO NAZÝVÁNO NEJKRÁSNĚJŠÍ ZEMÍ EVROPY. NÁDHERNÁ A ROZMANITÁ KRAJINA STVOŘENÁ K OBJEVOVÁNÍ- HLUBOKÉ LESY - POVĚSTNÉ.
Antarktida Antarktida lednice naší Země Pohled na Antarktidu z družice
UNESCO UNESCO je Organizace pro výchovu, vědu a kulturu založená při OSN v roce 1946 v roce 1972 přijalo UNESCO Úmluvu o ochraně nejvýznamnějšího světového.
KRKONOŠSKÝ NÁRODNÍ PARK Linda Kotounová Šárka Háková.
VY_32_INOVACE_07-44 Ročník:VIII. ročník Vzdělávací oblast:Člověk a příroda Vzdělávací obor:Zeměpis Tematický okruh:Evropa Téma:Evropa – přírodní poměry.
ANOTACE Materiál je určen k získání informací o tom, kde a jak žijí lidé na Zemi. V úvodní výkladové části se žáci seznámí s rozložením obyvatelstva na.
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Šablona:III/2 Inovace a zkvalitnění výuky.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola, Police nad Metují, okres Náchod Autor: Mgr. Květoslava Kuchtová Název : VY_32_INOVACE_12C_13_Estonsko Téma:
Královéhradecký kraj Rozloha:4759 km2 Počet obyvatel:
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
ZŠ. J. E. Purkyně a Základní umělecká škola
Grónsko –země věčného ledu
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Lutín příspěvková organizace Autor: Mgr. Dana Dostálová Název: EU_32_DOS_PR45_011 Téma: Přírodověda 4. a.
Bajkal Vytvořili: Aleksej Ermolčev, Artem Ševčenko Přeložil:
MĚKKÝŠI PLŽI, MLŽI, HLAVONOŽCI
VY_32_INOVACE_ Podnebí mírného pásma Autor
ZŠ Masarykova, Masarykova 291, Valašské Meziříčí Autor
Aljaška Leona Šteflová.
Název projektu: ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Vysoké Mýto, Knířov
VY_52_INOVACE_26_02_kraj Vysočina
Autor: Mgr. Věra Voborníková Datum: Název: VY_52_INOVACE_25_VLASTIVĚDA
Název školy: Základní škola Chomutov, Písečná 5144 Název materiálu: VY_52_INOVACE_25_Kultura_a_umění_ _romantismus_ib1 Číslo projektu: CZ1.07/1.4.00/
Osmý div světa Torres del Paine.
Skrytý poklad Sibiře Kamenný les na Leně 1.
Polární oblasti Materiál byl vytvořen v rámci projektu
Základní škola a Praktická škola Dvůr Králové nad Labem
Obchodní akademie, Střední odborná škola a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Hradec Králové Autor: Mgr. Martina Kmentová Název materiálu:
Bez vody není život AUTOR: Mgr. Aleš Skála
Finsko Jakub Jenšovský.
VY_32_INOVACE_Fi_II_10 Název Rusko – státní zřízení a přírodní poměry
Název školy ZŠ a MŠ, Jilemnice, Komenského 103, příspěvková organizace
Huslenky V obci se nachází evangelický kotel, který byl nedávno rekonstruován a je postavem i ve skanzenu v Rožnově. Historie obce začíná v roce 1949.
Jméno autora výukového materiálu
Biomy.
EU_32_sada 2_08_PV_Podnebí, podnebné pásy_Duch
KRAJINA VYSOKÝCH HOR. KRAJINA VYSOKÝCH HOR Ve vysokých horách mrzne a sníh zde padá po celý rok. Sněžná čára je hranice, nad níž v horách již sníh.
Název školy: Základní škola T. G
Základní společenstva – skály a hory
Rostliny a živočichové Evropy VY_32_Inovace_08KR-3
Název školy: ZŠ Bor, okres Tachov, příspěvková organizace
Přírodní podmínky na území Slovácka
PROJDĚME SE OKOLÍM CHRÁMU SVATÉHO VÁCLAVA V OLOMOUCI.
Magnetické vlastnosti látek
Atmosféra Země.
Řeky, ledovce, jezera, nádrže
Biodiverzita V. Ochrana biodiverzity.
P L I T V I C K Á J E Z E R A.
NÁZEV ŠKOLY:ZŠ Dolní Benešov, příspěvková organizace AUTOR: Mgr
Název školy: ZŠ Klášterec nad Ohří, Krátká 676 Autor: Lenka Špillerová Název materiálu: VY_32_INOVACE_1-35_Starověká Čína Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
Název školy: ZŠ a MŠ T. G. Masaryka Fulnek
ZVÍŘATA SEVERNÍ AMERIKY
Pravidla chování v CHKO, národních parcích a přírodních rezervacích
Firemní brožura Tohle je skvělé místo pro cíle společnosti.
Skrytý poklad Sibiře Kamenný les na Leně 1.
Vytvořili: Aleksej Ermolčev, Artem Ševčenko Přeložil: Jaromír Kronát
Skrytý poklad Sibiře Kamenný les na Leně 1.
Když jsem já sloužil… Jazyk a řeč.
Estetická výchova Jak rozvíjet estetické vnímání světa u dětí předškolního věku. Propojení hry a umění estetického vnímání, hledání významů uměleckých.
Základní škola a Praktická škola Dvůr Králové nad Labem
PŘÍRODNÍ POMĚRY ČR – ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ
Transkript prezentace:

Skrytý poklad Sibiře Kamenný les na Leně 1

2

Poblíže Jakutska na ruském Dálném východě, pouhých 300 kilometrů od severního polárního kruhu, se na břehu řeky Leny v odlehlé krajině skrývají skalní útvary ohromující krásy. Sochařka příroda vytvořila po více než tisíciletém úsilí jedinečnou krajinu, která v odvážných návštěvnících kteří se sem odvážili vzbuzuje úctu při pohledu na kamenný les. 3

4

5

6

Tento les z kamene, je vytvořen z vápence, sloupy dosahují výšky až 150 m, leží 80 km odústí řeky Leny. 7

8

9

10

Dosažení tohoto území není snadné Dosažení tohoto území není snadné. Nejdříve musíte stihnout letadlo na letiště Jakutska, které je se svými 210.642 obyvateli považováno za největší město postavené na věčně zmrzlé půdě (permafrost) na světě. Je také považováno za jedno z nejchladnějších míst na světě. To není překvapující, když si uvědomíte, že v průběhu zimy je zde průměrná teplota od -40 º C. 11

Poté, co přistanete v Jakutsku, musíte sledovat tok řeky Leny více než 140 kilometrů. V letních měsících, kdy není zamrzlá, můžete tuto cestu absolvovat lodí. Po zbytek roku pouze s pomocí spřežení psů. 12

Lena v blízkosti Jakutska 13

14

15

16

17

18

19

Jedná se o krasovou krajinou, erodovanou více než tisíc let, a s bohatými geologické důkazy zmizelých forem života. Na místech kamenného lesa u Leny se našly zkameněliny mamutů a dalších chybějících článků života od dob Kambia. Ale kromě toho zde zůstalo ještě mnoho forem života, který snáší zdejší podnebí. Seznam zdejších rostlin a volně žijících živočichů čítá 464 druhů. Je zvláštní, že jedna z nejkrásnějších krajin v Rusku, je také nejvíce nepřístupná pro turisty. 20

Umístění národního parku s kamennými sloupy 21

22

23

24

25

26

27

28

29

Ruská federace .Yakutsk Río Lena V roce 2006 Ruská federace předložila UNESCO kandidaturu na území přírodního parku kamenného lesa v povodí Leny na zařazení do světového kulturního dědictví UNESCO. Podle předchozích snímků jsou pro to závažné důvody. 30