Současné aktivity v oblasti České podnikatelské rady pro udržitelný rozvoj a Světové podnikatelské rady pro udržitelný rozvoj.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Vypracováno kolektivem autorů České společnosti pro technickou normalizaci Úřad pro technickou normalizaci, metrologii a státní zkušebnictví
Advertisements

Jana Smiggels Kavková Praha, PODPORA VYVÁŽENÉHO ZASTOUPENÍ ŽEN A MUŽŮ V ROZHODOVACÍCH POZICÍCH.
HV FN Brno 2014 Vývoj hospodaření F A K U L T N I N E M O C N I C E B R N O w w w. f n b r n o. c z.
Strategické řízení školy s využitím sebehodnocení školy dle modelu CAF RNDr. Hana Žufanová.
Projekt zvýšení vývozu služeb Ing. Radek Vaníček Ministerstvo průmyslu a obchodu.
Rada kvality ČR Sdružení pro oceňování kvality Kvalita ve veřejné správě a její oceňování Pavel Ryšánek člen Rady kvality ČR, ředitel Národního informačního.
Mgr. Jiří Šimon Odbor práva veřejných zakázek a koncesí Praha, Nová směrnice EU pro zadávání veřejných zakázek v kontextu společensky odpovědného.
Program rozvoje Ústeckého kraje Obsah prezentace Představení PRÚK účel zpracování struktura PRÚK struktura priorit a opatření indikátory.
Název školy: Základní škola T. G. Masaryka a Mateřská škola Poříčany, okr. Kolín Autor: Mgr. Alena Černá Název: VY_32_INOVACE_Z_07_Český průmysl Číslo.
PROJEKTY ZAMĚŘENÉ NA VZDĚLÁVÁNÍ DOSPĚLÝCH Dříve realizované projekty PALMIF – 3 projekty (Fond aktivních opatření trhu práce) PALMIF – 3 projekty (Fond.
Operační program Průmysl a podnikání Programové dokumenty OP – Průmysl a podnikání Národní rozvojový plán ostatní operační programy Socioekonomická.
ČESKÉ VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V PRAZE Prof. Ing. Vladimír Kučera, DrSc. Dr.h.c. Mám představu o rozvoji ČVUT. Vítám a zvážím vaše podněty.
Vypracováno kolektivem autorů České společnosti pro technickou normalizaci Úřad pro technickou normalizaci, metrologii a státní zkušebnictví
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Název školyGymnázium, Soběslav, Dr. Edvarda Beneše 449/II Kód materiáluVY_62_INOVACE_21_05 Název materiáluAkcie AutorMgr.
Strategické dokumenty, řízení, plánování a směřování Jihočeského kraje Ing. Luboš Průcha vedoucí oddělení regionálního rozvoje KÚ JčK.
Práce, výroba ZÁKLADY EKONOMIKY. NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a mateřská škola Bohdalov ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/ ŠABLONA: III/2 VZDĚLÁVACÍ.
MPO Odbor podnikatelského prostředí a vnitřního obchodu Aktualizovaný Národní akční plán společenské odpovědnosti organizací v České republice Ing. Hana.
Diplomové práce pro CE WOOD a) Bilance toku materiálu pilařského provozu b) Závislost kvality vstupní suroviny na kvalitu výstupních produktů pilařského.
Evropský sociální fond 1 Jiří Švarc Evropská Komise Generální ředitelství pro zaměstnanost, sociální věci a rovné příležitosti Oddělení pro Českou republiku,
Společně bezpečně v Evropské unii EU – Hodnocení rizik u malých firem a mikrofirem 2012.
Personální a mzdová agenda ve vybraném podniku Autorka bakalářské práce: Monika Deutschová Vedoucí bakalářské práce: Ing. Kristina Kabourková Vysoká škola.
Autor práce: Denisa Vydrová Vedoucí práce: Ing. Petra Solarová, Ph.D. Oponent práce: Ing. František Martíšek České Budějovice, červen 2016.
ZÁKLADNÍ HLEDISKA A CÍLE PŘI ZPRACOVÁNÍ NÁVRHU STÁTNÍ ENERGETICKÉ KONCEPCE HOSPODÁŘSKÁ KOMORA ČESKÉ REPUBLIKY HOSPODÁŘSKÁ KOMORA ČESKÉ REPUBLIKY.
Vítejte na Základech marketingu Vítejte na Základech marketingu.
Jsou venkovské školy horší než městské?
Dopravní modely v SUMP Jitka Ondráčková
AKTUÁLNÍ VÝZVY OPERAČNÍHO PROGRAMU ZAMĚSTNANOST
Integrovaný inspekční plán Marcel Stigter Koncepční poradce DCMR
Reporting dle Směrnice OECD Filip Gregor
PROJEKT OP LZZ „IMPLEMENTACE AGE MANAGEMENTU V ČR“ CZ /5. 1
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Motivační a věrnostní programy jako nástroj budování loajality zákazníků Autor práce: skopalová.
Specifické otázky společenské podpory početných rodin (Josef Zeman, Národní centrum pro rodinu) Cílem systému podpory rodin je udržení a postupný nárůst.
Aktuální možnosti přímých zahraničních investic v Indii
Josef Středula, předseda ČMKOS
Členská schůze MAS Nepomuk,
Pracovní motivace a její naplnění u zaměstnanců ve vybraném kraji
Strategické plánování
Vnitropodniková komunikace ve vybraném subjektu
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
Inovace a regionální rozvoj
Příjmy z kapitálového majetku
Společenská odpovědnost ve školství
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
Vznik pracovního poměru
Vysoká škola technická a ekonomická
Jednotné principy klasifikace na GJKT
Společenská odpovědnost organizací Město Třebíč 21. září 2017
Porada OÚPSŘ KrÚ JMK s vedoucími ÚÚP Územně analytické podklady ÚAP kraje s využitím ÚAP obcí ÚAP a změny v právních předpisech Ing. arch. Jana.
Směrnice OECD pro nadnárodní podniky – význam a role
SOUSTAVA CHRÁNĚNÝCH ÚZEMÍ EVROPSKÉHO VÝZNAMU
Výzkum v malých a středních firmách
VAŠE FIRMA JE LOĎ PLUJÍCÍ K VYTČENÉMU CÍLI, KTERÝM JE:
Zdroje financování majetku - PASIVA
Eva Tomášková Základní ekonomické pojmy Ekonomické souvislosti právní úpravy obchodních společností 2. přednáška.
MODERNIZACE ODBORNÉHO VZDĚLÁVÁNÍ
Etické kodexy v praxi Pavel Seknička.
GDPR: ochrana osobních údajů
Tisková konference ČMKOS
Finanční arbitr 25. dubna 2018 doc. JUDr. Radim Boháč, Ph.D.
potenciál úspor KSE v období dle cílů EU
Koncepce rozvoje činnosti AV ČR
Výroční zpráva o stavu podnikání v Ústeckém kraji za rok 2017
Česká společnost pro jakost
OBCHODNÍ PRÁVO Občanská nauka 1. M
Vyhodnocení dotazníkového průzkumu CSR
Národní akční plán čisté mobility
Sociální podnikání Sociální firma.
Martin VLASTNÍK, vedoucí oddělení politiky nerostných surovin
Primární emise akcií (IPO) VOKT (P-8)
Jaké jsou obzory digitální Evropy?
Transkript prezentace:

Současné aktivity v oblasti České podnikatelské rady pro udržitelný rozvoj a Světové podnikatelské rady pro udržitelný rozvoj

Nefinanční reporting a jeho význam pro firmy Priority CBCSD Nefinanční reporting a jeho význam pro firmy Zpráva poskytuje vyvážené a přiměřené informace o činnosti firmy včetně jejích pozitivních přínosů, tak i negativních dopadů Nefinanční reporting (výroční zpráva) je měření, zveřejňování a přijímání odpovědnosti za činnost firmy se snahou dosažení cíle udržitelného rozvoje. Čísla směrnice - ověřit

Přínosy pro firmu ve vztahu ke společenským a environmentálním trendům czech bcsd 11 12 21 24 30 36 51 72 13 20 40 60 80 100 Žádné identifikované příležitosti Zlepšení vztahu se státem/regulátorem Přístup ke kapitálu a zvýšení hodnoty pro akcionáře Posílení vztahu s dodavateli Zvýšení motivace zaměstnanců Snížení nákladů Zlepšení postavení na trhu(tržní podíl) Zlepšení pověsti nebo značky (např. posílení vztahu se spotřebitelem) Inovace (např. nové výrobky/služby) Základna – 250 největších firem světa zveřejňujících CSR zprávu Zdroj: KPMG International, The KPMG Survey of Corporate Responsibility Reporting 2013, December 2013.

Přínosy pro firmu ve vztahu ke společenským a environmentálním trendům czech bcsd 11 12 21 24 30 36 51 72 13 20 40 60 80 100 Žádné identifikované příležitosti Zlepšení vztahu se státem/regulátorem Přístup ke kapitálu a zvýšení hodnoty pro akcionáře Posílení vztahu s dodavateli Zvýšení motivace zaměstnanců Snížení nákladů Zlepšení postavení na trhu(tržní podíl) Zlepšení pověsti nebo značky (např. posílení vztahu se spotřebitelem) Inovace (např. nové výrobky/služby) Základna – 250 největších firem světa zveřejňujících CSR zprávu Zdroj: KPMG International, The KPMG Survey of Corporate Responsibility Reporting 2013, December 2013.

Využití metodiky GRI v zahraničí Využití metodiky GRI - Global Reporting Initiative Výsledky průzkumu KPMG International dokládají, že metodika GRI je pro nefinanční reporting firmami využívána ve vysoké a rostoucí míře: Základna: N100 - nejvýznamnější společností (měřeno podle tržeb) ve 41 zemích, tzn. celkem 4100 firem G250 –250 největších firem světa Zdroj: The KPMG Survey of Corporate Responsibility Reporting 2013, prosinec 2013. Čísla směrnice - ověřit

WBCSD Reporting Matters 2014 Druhá zpráva WBCSD (162 velkých firem, 20 odvětví, 35 států) Závěry výzkumu: Meziročně se zvýšila úroveň zpráv udržitelného rozvoje o 19 % Zlepšení vztahu mezi strategií cílem a výkonem o 18 % Údaje byly zpracovány dříve než rok předtím (4,5 měsíce po konci roku) Čísla směrnice - ověřit

Děkujeme za pozornost