Atlantic Road (Atlanterhavsveien – v norštině) je velkolepá trasa jak se z kontinentu skokem z ostrova dostat na ostrov Averøy, fantastickou cestou přes.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Atlantic Road (Atlanterhavsveien – v norštině) je velkolepá možnost jak se z kontinentu skokem dostat na ostrov Averøy fantastickou cestou přes moře po.
Advertisements

Atlantic Road (Atlanterhavsveien – v norštině) je velkolepá trasa jak se z kontinentu skokem z ostrova dostat na ostrov Averøy, fantastickou cestou přes.
(Atlantic Road, v norštině Atlanterhavsveien) je velkolepá trasa skákající z kontinentu na ostrovy a opět z ostrova na ostrov, silnice se fantasticky kroutí.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Studená, okres Jindřichův Hradec Autor: Mgr. Libor Hrbek Název : VY_32_INOVACE_8A03Z6-8_Rusko - lidé a hospodářství.
KANADA 1. VYHLEDEJ V ATLASE, SE KTERÝMI STÁTY KANADA SOUSEDÍ : KANADA USA.
Öresundský most Most přes Öresund (nebo také Oresundský most) je most spojující dánské hlavní město Kodaň s významným švédským přístavním městem Malmö.
SEVERNÍ EVROPA Otázka: Které státy řadíme do států severní Evropy?
Poznej, kde lyžuji Uhádněte, ve kterých horách lyžař lyžuje dříve, než dorazí do cíle. Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je.
Antarktida Antarktida lednice naší Země Pohled na Antarktidu z družice
Základní škola a Praktická škola Dvůr Králové nad Labem EU-OPVK-CZ.1.07/1.4.00/ :III/2 VY_32_INOVACE_02-13 ZEMĚPIS NA II. STUPNI ZV-LMP (Z) Téma:
HRUBÁ MZDA VČETNĚ NÁHRAD VY_32_INOVACE_15_1_5 HRUBÁ MZDA VČETNĚ NÁHRAD Autor: Ing. Jana Rauscherová CZ.1.07/1.5.00/ Zkvalitnění výuky na GSOŠ prostřednictvím.
N Základní škola, Hrádek 203 Projekt: CZ.1.07/1.400/ VY_32_INOVACE_03_Věcné učení_10_9. ročník_Chřipka – léčba onemocnění a možnosti prevence Autor:
Londýn II.- oblasti cestovního ruchu Mgr. Simona Steinbauerová Zeměpis cestovního ruchu Střední škola a Vyšší odborná škola cestovního ruchu, Senovážné.
Budapešť. Parlament Budapešťský parlament je jedna z největších dominant Budapeště. Budapešťský parlament je jedna z největších dominant Budapeště. Z.
Základní škola T. G. Masaryka, Bojkovice, okres Uherské Hradiště
Nový Zéland.
DÁNSKO A ISLAND Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné
Elektrický výkon Tematická oblast Fyzika Datum vytvoření Ročník
Bajkal Vytvořili: Aleksej Ermolčev, Artem Ševčenko Přeložil:
Název školy: Základní škola a mateřská škola, Hlušice
Základní škola T. G. Masaryka, Bojkovice, okres Uherské Hradiště
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Sepekov Autor:
Život tajemného mořského slimáka
NÁZEV ŠKOLY: Speciální základní škola,
ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Mgr. Aleš Čech Zeměpis 7. ročník
Základní škola a mateřská škola Bohdalov CZ.1.07/1.4.00/ III/2
UNIKÁTNÍ A JEDINEČNÁ MÍSTA
Zpracovala: Mgr. Martina Kadlčková Březen 2012
Základní škola a Praktická škola Dvůr Králové nad Labem
Autor: Mgr. Věra Voborníková Datum: Název: VY_52_INOVACE_25_VLASTIVĚDA
Fyzika – bouřka, hrom, jaké škody může způsobit a jak se před ní chráníme. Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Zdeněk Hanzelín.
Autor: Mgr. Kuchtová Květoslava
Polární oblasti Materiál byl vytvořen v rámci projektu
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu
Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název sady materiálů
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu
Aktuální informace k hodnocení strategií MAS
Název školy: Základní škola a mateřská škola Domažlice , Msgre B
Název školy: ZŠ a MŠ Unkovice, příspěvková organizace
Irsko Základní škola a Mateřská škola Valašské Meziříčí, Poličná 276, okres Vsetín, příspěvková organizace projekt č. Č. DUMu: VY_52_INOVACE_636 Tématický.
NORSKO Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné
AUTOR: Mgr. Šárka Jandová NÁZEV: VY_32_INOVACE_7C_20 TÉMA: Vlastivěda4
ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY
Exercise 1.
Zimbabwe, Afrika, zde naleznete velkolepé Viktoriiny vodopády mají výšku 128 m. Místo je známé jako " Ďábelské plavání v bazénu". Během měsíců.
CESTOVNÍ RUCH JAKO SYSTÉM
SVĚTOVÝ OCEÁN, KONTINENTY a OSTROVY
IRSKO.
NORSKO KŘÍŽEM KRÁŽEM Josef Zelený, DZ2
Mezi přístavy Grangemouth a Falkirk byl vybudován v roce 1777 kanál Forth a Clyde, který spojoval Glasgow se západním pobřežím Skotska. Kanál Union, mezi.
Text zápatí (edituje se v menu Vložení / Záhlaví a zápatí)
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Pardubice - Spořilov
Přeji Ti sílu všech živlů
Název: VY_32_INOVACE_ICT_7B_12B Škola:
Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT III/2 EU OP VK 01/11
Jakékoliv další používání podléhá autorskému zákonu.
Mezi přístavy Grangemouth a Falkirk byl vybudován v roce 1777 kanál Forth a Clyde, který spojoval Glasgow se západním pobřežím Skotska. Kanál Union, mezi.
Vítá vás nový PowerPoint
Lineární funkce v praxi
OASIS DE HUACACHINA PERU Ligue o som
Le Viaduc de Millau.
Vytvořili: Aleksej Ermolčev, Artem Ševčenko Přeložil: Jaromír Kronát
Název školy: Základní škola T. G
Název školy: Speciální základní škola,Louny Poděbradova640, příspěvková organizace Autor: Mgr. Erika Pospíšilová Název materiálu: VY__32_INOVACE_17_IV_Z9_Světová_nej…
NEJMENŠÍ SPOLEČNÝ NÁSOBEK
Hra (AZ kvíz) ke zopakování či procvičení učiva:
Ústecký kraj Marková Vendula.
NÁZEV: VY_32_INOVACE_22_11_Z7_Skála TÉMA: Atlantský oceán
Přeji Ti sílu všech živlů
SAN FRANCISCO.
Transkript prezentace:

Atlantic Road (Atlanterhavsveien – v norštině) je velkolepá trasa jak se z kontinentu skokem z ostrova dostat na ostrov Averøy, fantastickou cestou přes moře po kroucených mostech. Tato silnice je druhým nejnavštěvovanějším cílem v Norsku.

Atlanterhavsveien

Stavba této silnice začala v roce 1983 a byla poznamenána bojem proti nepřízni počasí. Během šesti let trvání prací bylo zaregistrováno 12 tornád kategorie hurikán. Silnice jsou dlouhé více než 8 kilometrů včetně osmi mostů přes oceán.

Hlavním milníkem na silnici je právě Storseisundet most, nejdelší ze všech (260 m), na kterém jsou dramatické křivky.

Norové si tuto významnou silnici zvolili jako silnici stolení v Norsku. Britské noviny The Guardian si tuto silnici vybraly dokonce jako tip pro nejlepší výlet na světě.

Silnice se nachází na západní oblasti fjordů a v určitých obdobích roku z ní můžete zahlédnout tuleně i velryby. Rybolov je jednou z největších atrakcí oblasti. Tolik, že mnoho lidí se mu věnuje z dálničních mostů. To je důvod proč bychom měli být při řízení velmi opatrní.

Od roku 2009 Atlantická cesta pokračuje od Averøy do Kristiansund do mýtného tunelu Atlanterhavstunnelen (tj. Atlantický tunel).

Stavba trvala šest let (stála skoro 1 milion ročně), ale od jejího otevření v roce 1989 se stala turisty druhou nejnavštěvovanější pobřežní silnicí. V roce 2005 získala cenu nejlepší stavby v Norsku.

Chcete-li se po silnici dostat do Molde, využijte silnici č Chcete-li se po silnici dostat do Molde, využijte silnici č.64, což je právě Atlanterhavsveien. Cesta od historického města Bergen do Molde je dlouhá 450 kilometrů. A cesta přes oblast fjordů je jako výlet opravdu úžasná. Hlavní města Norska Oslo je vzdáleno asi 600 km.