Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Atlantic Road (Atlanterhavsveien – v norštině) je velkolepá možnost jak se z kontinentu skokem dostat na ostrov Averøy fantastickou cestou přes moře po.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Atlantic Road (Atlanterhavsveien – v norštině) je velkolepá možnost jak se z kontinentu skokem dostat na ostrov Averøy fantastickou cestou přes moře po."— Transkript prezentace:

1

2 Atlantic Road (Atlanterhavsveien – v norštině) je velkolepá možnost jak se z kontinentu skokem dostat na ostrov Averøy fantastickou cestou přes moře po kroucených mostech. Tato silnice je druhým nejnavštěvovanějším cílem v Norsku.

3 Atlanterhavsveien

4 Stavba této silnice začala v roce 1983 a byla poznamenána bojem proti nepřízni počasí. Během šesti let trvání prací bylo zaregistrováno 12 tornád kategorie hurikán. Silnice jsou dlouhé více než 8 kilometrů včetně osmi mostů přes oceán.

5

6 Hlavním milníkem na silnici je právě most Storseisundet, nejdelší ze všech (260 m), na kterém jsou dramatické křivky.

7

8

9

10

11

12

13

14

15 Norové tuto významnou silnici zvolili jako stavbu století v Norsku. Britské noviny The Guardian trasu vybraly dokonce jako tip pro nejlepší výlet na světě.

16

17 Od roku 2009 Atlantická cesta pokračuje od Averøy do Kristiansund do mýtného tunelu Atlanterhavstunnelen

18 Silnice se nachází na západní oblasti fjordů a v určitých obdobích roku z ní můžete zahlédnout tuleně i velryby. Rybolov je jednou z největších atrakcí oblasti a mnoho lidí se mu věnuje z dálničních mostů. To je důvod proč bychom měli být při řízení velmi opatrní.

19 Stavba trvala šest let (stála skoro 1 milion ročně), ale od jejího otevření v roce 1989 se stala turisty druhou nejnavštěvovanější pobřežní silnicí.

20

21

22 Fine


Stáhnout ppt "Atlantic Road (Atlanterhavsveien – v norštině) je velkolepá možnost jak se z kontinentu skokem dostat na ostrov Averøy fantastickou cestou přes moře po."

Podobné prezentace


Reklamy Google