Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT III/2 EU OP VK 01/11

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT III/2 EU OP VK 01/11"— Transkript prezentace:

1 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT III/2 EU OP VK 01/11
Andrea Serbusová

2 Období tvorby: listopad 2012
Určeno pro: 8.ročník Vzdělávací oblast: Člověk a příroda Vzdělávací obor: Zeměpis Tematický okruh: Regionální geografie Klíčová slova: Evropa, Asie, Francie, Švýcarsko Anotace: Rozcvička – regionální geografie Evropy, žáci hledají chyby textu.

3 A) Najdi 3 chyby v textu. K regionu Východní Evropa řadíme státy, které vznikly po rozpadu Švýcarska. Obyvatelstvo této části Evropy tvoří převážně Slované. Východní Evropa patří k více rozvinutým oblastem Evropy. Mezi pobaltské státy patří : Litva, Lotyšsko a Moldavsko.

4 B) Najdi 4 chyby v textu Světadíly Evropa a Asie spolu představují obrovský oceánský blok - kontinent nazvaný Eurasie. Historicky, kulturně a politicky se však odlišují. Evropa se rozkládá od Severního mysu v Norsku k Sargasovému moři, od Atlantiku po Andy. Evropa je po Austrálii největším světadílem s rozlohou 10,5 mil. km2 . Často se hovoří o tom, že Evropa leží v „srdci“ severní zemské polokoule.

5 C) Najdi chyby v textu. Počet chyb v odstavci je napsán v závorce na jeho začátku.
(1) Sicílie je největší ostrov Středozemního moře patřící Francii. (2) Vatikán je nejmenším státem na světě, ukrytý v samém srdci italských Benátek. Nicméně malé rozměry nic neznamenají. Vatikán má dokonce svou vlastní poštu, která údajně patří mezi nejspolehlivější na světě. Jedná se o církevní stát, tudíž je jeho hlavou hlava římsko-katolické církve, papež. Je to jediná země, kde je úředním jazykem estonština. (2) Španělsko zabírá značnou část Apeninského poloostrova . K území Španělska náleží kromě značné části zmiňovaného poloostrova i dvě turisty hojně vyhledávaná souostroví, Malé Antily a Kanárské ostrovy, druhé z nich geograficky náleží Africe.

6 Řešení: A) chyba: správně: Švýcarsko SNS více rozvinuté méně rozvinuté
Moldavsko Estonsko B) oceánský pevninský Sargasovému Středozemnímu Andy Ural největší nejmenší C) Francii Itálii Benátek Říma estonština latina Apeninského Pyrenejského Malé Antily Baleáry

7 Použité zdroje


Stáhnout ppt "Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT III/2 EU OP VK 01/11"

Podobné prezentace


Reklamy Google