Podpora vybraných druhů sociálních služeb ve Středočeském kraji II

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
SEMINÁŘ PRO ŽADATELE Integrovaný plán rozvoje města Český Těšín „Revitalizace významně postižené městské části SVIBICE“ DOBRÝ DEN!
Advertisements

Opatření III.2.1 Obnova a rozvoj vesnic, občanské vybavení a služby Podopatření III Občanské vybavení a služby Program rozvoje venkova ČR OSA III.
MONITOROVACÍ ZPRÁVY v OP VK Seminář pro příjemce v rámci globálních grantů Olomouckého kraje Olomouc, 20. a 21. dubna 2009.
Žádost o grant Co je v žádosti napsáno, musíte se dodržet Žádost se porovnává s údaji v monitorovací zprávě Ze žádosti vychází kontrolní orgány Příručka.
GRANTOVÝ SYSTÉM MČ Praha 21 ZMĚNY ŽÁDOST VYÚČTOVÁNÍ ÚJEZD NAD LESY 7. LEDNA 2012.
OP Rybářství 2007 – 2013 Novinky v administraci Žádostí o dotaci OP Rybářství Ing. Antonín Vavrečka Oddělení metodiky OP Rybářství Ing. Antonín Vavrečka.
Způsobilé výdaje poskytovatelů sociálních služeb pro Individuální projekt Pardubického kraje na sociální služby.
Zpracování záměru projektu a jeho příloh Ing. Hana Kuželková, NVF, o.p.s.
1 Formální náležitosti žádosti. 2 Podání žádosti konec příjmu žádostí: , 17:00 hod. konec příjmu žádostí: , 17:00 hod. osobně žadatel.
Program Iniciativy Společenství INTERREG IIIA Česká republika – Svobodný stát Bavorsko 2004 – 2006 ŽÁDOST O PODPORU Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor.
Povinné přílohy žádosti pro 4. výzvu k předkládání projektů v JPD 2 Mgr. Jakub Benda Magistrát hl. m. Prahy Odbor zahraničních vztahů a fondů EU Oddělení.
1 INTEGROVANÝ PLÁN ROZVOJE MĚSTA Děčín – Staré Město Připravte se na výzvu!
METODIKA - VÝKLAD MPSV pro poskytování dotací ze státního rozpočtu nestátním neziskovým subjektům v oblasti podpory rodiny pro rok 2008 Mgr. Ivana Grosskopfová,
 ELEKTRONICKÁ ŽÁDOST ELZA Speciální verze pro 2. kolo výzvy → ke stažení na webových stránkách Plzeňského kraje.
Datum: Zpracoval(a): Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Financování sociálních služeb a podmínky podpory nově vznikajících sociálních.
Projekty SIPVZ 2005 Rozbor kritických momentů v přípravě projektů SIPVZ.
Jana Böhmová Monitorovací zpráva v aplikaci Benefit7 ORR, Krajský úřad Kraje Vysočina.
Projekt Sociální služby v Ústeckém kraji. DŮLEŽITÉ INFORMACE K EKONOMICKÉ STRÁNCE POSKYTOVÁNÍ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB.
 Smlouva o poskytnutí účelové dotace čl. V., odst. 14 (Pověření poskytováním SOHZ čl. IV., odst. 13) a dále Metodika PK část XIII., odst. 13  mezní.
Úprava „Pravidel řízení o přiznání finanční podpory JMK pro rok 2016 v oblasti podpory poskytování soc. služeb„ ODDĚLENÍ EKONOMIKY A KONTROLY
Způsob financování sociálních služeb v rámci projektu „Služby sociální prevence v Olomouckém kraji“ Ing. Pavel Poles Odbor strategického rozvoje kraje.
Dotační program Podpora veřejně účelných aktivit seniorských a proseniorských organizací s celostátní působností Workshop Realizace politiky přípravy na.
Zkušenosti s uplatňováním principů veřejné podpory ve Zlínském kraji Konference „Plánování a financování sociálních služeb v Jihomoravském kraji“
Benefit7 – jak vyplnit projektovou žádost
Zkušenosti s uplatňováním principů veřejné podpory v Královéhradeckém kraji Systém řízení a financování sítě sociálních služeb v Královéhradeckém kraji.
Informační schůzka k podávání žádostí o finanční podporu z rozpočtu JMK v souladu s ustanovením § 105 zákona č.108/2006 Sb., o sociálních službách
Financování sociálních služeb 2015 Olomouc
Střednědobé plány krajů, sítě sociálních služeb a přechod financování sociálních služeb Mgr. Ivana Stráská.
Postup pro aktualizaci sítě sociálních služeb v Olomouckém kraji Pracovní setkání Olomouc
Informační schůzka k 1.výzvě pro předkládání projektů pro roční program 2012 Evropského uprchlického fondu Praha 11. října 2012 Evropský uprchlický fond.
Příprava žádosti a realizace projektu. Sestavení projektu Dotazník – prosinec 2015, leden 2016 Identifikace potřeb školy Vyhodnocení dotazníku a zaslání.
Seminář pro příjemce podpory z OP VK Smlouvy + náležitosti.
Základní síť sociálních služeb ve Středočeském kraji Registrační číslo projektu: CZ.1.04/3.1.00/ Oblast podpory: Podpora sociální integrace.
Seminář k výběrovému řízení 2016 Přihlašování do výběrového řízení Statutární město Ostrava Magistrát Odbor sociálních věcí, zdravotnictví a vzdělanosti.
Síť sociálních služeb Ústeckého kraje Setkání s poskytovateli sociálních služeb v Ústeckém kraji.
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava Nové podmínky administrace projektů Ing. Zdeněk Bogoč.
Systém financování soc. služeb z úrovně JMK (krytý státním rozpočtem) v roce 2015 tzv. „ministerské dotace“ 1.
Téma: DOTAČNÍ FOND LIBERECKÉHO KRAJE Dotační fond Libereckého kraje OBLAST PODPORY 4B - TĚLOVÝCHOVA A SPORT.
 Smlouvy o poskytnutí účelové dotace z obou dotačních titulů, Metodika pro poskytování dotací (101a), Pravidla pro žadatele a příjemce dotačního programu.
Monitorovací zprávy projektů realizovaných v OP LZZ z hlediska obsahu Seminář pro příjemce.
Lenka Kšanová, Marta Mlejnková (Praha, duben 2016) Výzva Dodatečných aktivit.
ŠKOLENÍ PRO ŽADATELE O FINANČNÍ PODPORU Z OPERAČNÍHO PROGRAMU VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST Jihomoravský kraj Krajský úřad Jihomoravského kraje oddělení.
PODPORA SOCIÁLNÍCH SLUŽEB V ÚSTECKÉM KRAJI 2 - POSOSUK 2
Síť sociálních služeb Ústeckého kraje
Seminář pro žadatele IROP
Vyúčtování projektů nestátních neziskových organizací za rok 2016
PODPORA SOCIÁLNÍCH SLUŽEB V ÚSTECKÉM KRAJI 2 - POSOSUK 2
Krajský úřad Ústeckého kraje 9. února 2009
Seminář pro žadatele k Výzvě IROP (2017) – Bezpečnost dopravy a cyklostezky v regionu MAS Moravská cesta 21. Března 2017, Příkazy.
- ČESKY SEVER Seminář pro žadatele Příjem žádostí v MAS a další administrativní postupy Program rozvoje venkova ČR 2014 – 2020 Výzva č. 1.
Workshop Realizace politiky přípravy na stárnutí, Brno, 15. října 2015
Dočasná síť sociálních služeb v Jihomoravském kraji od roku 2017
Dočasná síť sociálních služeb v Jihomoravském kraji od roku 2017
Dotace na zpracování územních plánů pro rok 2014
PODPORA NABÍDKY DALŠÍHO VZDĚLÁVÁNÍ V LIBERECKÉM KRAJI MONITOROVÁNÍ PROJEKTŮ SEMINÁŘ PRO PŘÍJEMCE 5. května 2010.
Podstatné změny projektu Bc. Jana Hrazdilová Ing. Radek Rinn
Podání žádosti o dotaci na rok 2017
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Věcná část řízení projektu (seminář pro příjemce – 1. a 2. výzva)
Výzvy k předkládání žádostí o podporu MAS Podhorácko - IROP
Lenka Kšanová, Marta Mlejnková (Praha, duben 2016)
Institucionální program
PODPORA NABÍDKY DALŠÍHO VZDĚLÁVÁNÍ V LIBERECKÉM KRAJI
Modul „Ekonomika“ Modul „Formuláře“
Integrovaný regionální operační program – IROP
Seminář pro žadatele SOCIÁLNÍ BYDLENÍ
Úvodní konference k projektu „Vybrané služby sociální prevence na území Jihomoravského kraje“ Tato konference je financována z Evropského.
Podpora vybraných druhů sociálních služeb ve Středočeském kraji II
Podpora vybraných druhů sociálních služeb ve Středočeském kraji II
Dokončení DŘ 2012 a Podmínky DŘ 2013
Výzva č. 3 MAS Nad Prahou – IROP – Místa setkávání a řešení krizí
Transkript prezentace:

Podpora vybraných druhů sociálních služeb ve Středočeském kraji II Projektová žádost CZ.03.2.60/0.0/0.0/15_005/0007846

Základní dokumenty Vyhlášení dotačního programu – základní informace a parametry dotačního řízení Pravidla poskytování dotace – mechanismus stanovení optimálního návrhu dotace a způsob výpočtu výše finanční podpory Metodika Středočeského kraje pro projekt – pokyny pro přípravu a realizaci projektu Vzor Veřejnoprávní smlouvy Vzor Žádosti o poskytnutí neinvestičních finančních prostředků – k vyplnění Vzor Smlouvy o pověření k poskytování služby obecného hospodářského zájmu Vzor Dodatku ke Smlouvě o pověření

Základní informace Termín podávání projektových žádostí: 01.11.2017 – 16.11.2017 Poskytovatel podává žádost zvlášť na každou službu (identifikátor). Na každou službu !(identifikátor)! může a musí být podána pouze jedna žádost. Projektovou žádost je potřeba podat na celé období realizace projektu, tj. 01.01.2018 – 31.12.2019, popř. na celou kapacitu, kterou má žadatel uvedenou v Síti sociálních služeb Sk a ve Smlouvě o pověření (není povolený souběh státní/krajské dotace části kapacity s projektovou kapacitou služby). Projektové žádosti hodnotí zaměstnanci KÚSK. Projektová žádost musí být podána na předepsaných formulářích v předepsaném formátu dle podmínek Vyhlášení.

Náležitosti projektové žádosti – Formulář pro podání Žádosti Identifikační údaje o žadateli – název organizace, adresu sídla organizace, IČ, právní formu, identifikátor služby, adresu služby, kontaktní údaje, webové stránky organizace, jméno statutárního zástupce a kontaktní osoby; Číslo bankovního účtu žadatele (případně zřizovatele); Celková požadovaná částka dotace; Odůvodnění žádosti; Cílová skupina a převažující cílová skupina; Věková kategorie cílové skupiny; Forma poskytované služby; Datum, jméno a podpis statutárního zástupce či oprávněné osoby; Razítko organizace

Náležitosti projektové žádosti – Přílohy projektové Žádosti Povinné přílohy: Předpoklad položkového čerpání neinvestiční dotace (2018 – 2019) Předpoklad plnění monitorovacích indikátorů (2018 – 2019) Personální zajištění služby Stanovy organizace, jmenování/volba statutárního zástupce Čestné prohlášení žadatele o dotaci Prostou kopii Smlouvy o pověření k poskytování služby obecného hospodářského zájmu, kterou má žadatel uzavřenu s SK Zdroje financování služby Komentář k žádosti o dotaci (2018 – 2019) Povinná příloha je-li relevantní Plná moc Potvrzení z Odboru sociálních věcí v případě změny v kapacitě služby Nepovinné přílohy – ostatní dle žadatele nezbytné přílohy

Písemné podání projektové Žádosti na podatelně KÚSK; Úřední hodiny podatelny: pondělí, středa 7:30 – 17:00 úterý, čtvrtek 7:30 – 16.00 pátek 7:30 - 15:00 žádost musí obsahovat vyplněný a vytištěný formulář Žádosti vč. příloh, součástí musí být CD nosič, žádost musí být podepsána statutárním orgánem případně pověřenou osobou a orazítkována, rozhodným termínem podání je datum z podatelny KÚSK.

Elektronické podání projektové Žádosti datovou zprávou do datové schránky KÚSK na kontaktní osobu – Ing. Petr Barák, MBA Datová schránka: keebyyf žádost musí obsahovat formulář Žádosti vč. příloh v neupravitelném formátu (pdf., jpg. apod.), žádost musí obsahovat formulář Žádosti vč. příloh v upravitelném formátu (xls., doc. apod.) žádost v neupravitelném formátu musí být podepsána elektronickým kvalifikovaným certifikátem, rozhodným termínem podání je datum doručení do datové schránky KÚSK.

Hodnocení projektové Žádosti Provádějí pracovníci KÚSK. Každá Žádost je hodnocena samostatně. Hodnocení probíhá na základě dostupných informací: projektová žádost vč. příloh, informace z webové stránky žadatele, informace z registru poskytovatelů sociálních služeb, další obdržené informace. Dotaci lze poskytnout pouze na tu část služby, která odpovídá rozsahu její působnosti ve Středočeském kraji.

Kritéria hodnocení projektové Žádosti Formální náležitosti Podání v předepsané formě, s vyplněnými veškerými údaji, včetně všech příloh a další. Přijatelnost Zda je žadatel oprávněným žadatelem, zda je žádost podána na podporovanou cílovou skupinu osob, na předepsané území. Zda je žádost v souladu se SPRSS SK. Věcné hodnocení Personální zajištění, zdroje financování, rozpočet, monitorovací indikátory, komentář k žádosti.

Stanovené hodnoty projektové Žádosti Doporučená výše spolufinancování celkových nákladů služby z ostatních zdrojů – 18%, pro účely dotace je toto zohledněno v rámci jejího výpočtu Hodnota projektové dotace na 1 přepočtený úvazek pracovníka měsíčně – 46.800,-Kč (včetně odvodů) - hodnota pro výpočet celkové přidělené dotace Doporučený poměr pracovníků v přímé péči a ostatních pracovníků - Přepočtené úvazky v přímé péči by měly činit 70 % celkových přepočtených úvazků. V případě, že poskytovatel sociální služby nebude schopen dodržet min. poměr 70/30, je třeba tuto skutečnost dostatečně zdůvodnit v příloze č. 3 Žádosti o dotaci – Personální zajištění služby.