ROZPOČET PŘÍMÝCH NEINVESTIČNÍCH VÝDAJŮ NA ROK 2019

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Rejstřík škol a školských zařízení Seminář pro ředitele škol zřizovaných LK.
Advertisements

Porada ředitelů škol a školských zařízení srpen 2015.
LOGISTIKA NOVÉ MATURITNÍ ZKOUŠKY TELČ CERMAT - Centrum pro zjišťování výsledků vzdělávání
Střednědobé plány krajů, sítě sociálních služeb a přechod financování sociálních služeb na kraje Konference Financování sociálních služeb pro města a obce.
1 Dotační řízení na realizaci aktivit v oblasti primární prevence rizikového chování RVPPK Praha Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy.
Rozpis rozpočtu přímých nákladů Ředitelé škol a školských zařízení zřizovaných Libereckým krajem 15. srpna 2012 KÚ Liberec.
Porada pro vedoucí školních jídelen Bc. Eva Martinková odbor školství, mládeže, tělovýchovy a sportu Krajský úřad Libereckého kraje.
1 Změny financování regionálního školství Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Karmelitská 7, Praha 1 tel.:
Dotační fond LK Soutěže MŠMT Program a podprogramy - školství  Program č. 4 resortu školství, mládeže a zaměstnanosti  4.1 Podpora volnočasových.
SC 4.1 Navýšení kapacity a zkvalitnění předškolního, základního a středního vzdělávání a zařízení pro poskytování péče o děti do 3 let  Datum vyhlášení.
Hodnocení kvality vzdělávání škol a školských zařízení zřizovaných Libereckým krajem Zvyšování kompetencí vedoucích pracovníků Liberec 20. srpna 2012 Hodnocení.
Porada ředitelů krajských škol a školských zařízení Kořenov, 26. září 2013.
FINANČNÍ ZABEZPEČENÍ PODMÍNEK PRO ČINNOST ASISTENTŮ PEDAGOGA.
Ekonomická část (oddělení nepřímých nákladů) Porada ředitelů škol a školských zařízení zřizovaných Libereckým krajem 13. prosince 2012 Ing. Michaela Stříbrná.
Ekonomická část (oddělení nepřímých nákladů) Porada ředitelů škol a školských zařízení zřizovaných Libereckým krajem 19. září 2012 Ing. Michaela Stříbrná.
Krajská konference primární prevence rizikového chování 2. ročník Liberec, 31. března 2016.
Obchodní akademie, Střední odborná škola a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Hradec Králové Autor:Ing. Radoslava Benová Název materiálu:
Rozpis rozpočtu a normativy Porada ředitelů škol a školských zařízení zřizovaných Libereckým krajem 9. června 2011 Monika Čermáková.
Rozpočet přímých NIV na rok 2014 Porada ředitelů škol a školských zařízení zřizovaných Libereckým krajem 3. dubna 2014 KÚ Liberec.
Rozpočet přímých NIV na rok 2011 Porada ředitelů škol a školských zařízení zřizovaných Libereckým krajem 15. prosince 2011 KÚ Liberec.
KRAJSKÝ AKČNÍ PLÁN ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ PLZEŇSKÉHO KRAJE Aktuální informace.
Novela školského zákona v návaznosti na předškolní vzdělávání a školní stravování Bc. Eva Martinková, odbor školství, mládeže, tělovýchovy a sportu Krajský.
ORGANIZACE PŘIJÍMACÍHO ŘÍZENÍ 2016/2017 část I. - Přihláška na SŠ
Dotační programy Ústeckého kraje
Ing. Jiří Burgstaller Ředitel odboru strategických programů a projektů Setkání členů sítě NINET V Praze dne
Legislativní změny novela školského zákona zákonem č. 178/2016 Sb., která mj. zavádí jednotnou přijímací zkoušku do oborů vzdělání s maturitní zkouškou.
Hodnocení kvality vzdělávání škol a školských zařízení zřizovaných Libereckým krajem EDUCA 2011 MY JOBS Porada ředitelů Liberec
DO NOVÉHO ROKU ….
Rozpočet přímých NIV na rok 2013
Podpůrná opatření prvního stupně
Rozpočet přímých NIV na rok 2010
Porada ORP LK 21. listopadu 2012
Rozpočet přímých NIV na rok 2017
Porada škol a školských zařízení Nymburk
Střední vzdělávání Maturitní zkoušky Změny právních předpisů
Odbor školství mládeže a sportu Oddělení školské ekonomiky
Rozpočet přímých NIV Porada ředitelů škol a školských zařízení zřizovaných Libereckým krajem 9. prosince 2015 Liberec.
Financování přímých NIV
Rozpočet přímých NIV Porada ředitelů škol a školských zařízení zřizovaných Libereckým krajem 12. prosince 2013 Liberec.
Přijímací řízení pro školní rok 2011/2012
Změny financování regionálního školství
NEJČASTĚJŠÍ NEDOSTATKY V ŽÁDOSTECH O GP
Jak na strategické plánování v MŠ a ZŠ Přehled o dotací
Změny financování regionálního školství
Změny financování regionálního školství
První tisková konference ministra Josefa Dobeše
Rozpočet přímých NIV Porada ředitelů škol a školských zařízení zřizovaných Libereckým krajem 13. prosince 2017 Liberec.
Informace pro školní jídelny školní jídelny - výdejny
Vzdělávání Lokální partnerství Liberec Magistrát města Liberec, 1. březen 2017 Prezentace / akce se koná v rámci projektu "Inkluzivní a kvalitní vzdělávání.
Platy a mzdy v sociálních službách Bc. Dagmar Žitníková, OSZSP ČR
Porada ředitelů škol a školských zařízení zřizovaných Středočeským krajem Praha,
ASISTENT PEDAGOGA V MALOTŘÍDNÍ ŠKOLE
Porada s obcemi s rozšířenou působností
Zpráva o činnosti Renata Schejbalová
PŘIJÍMACÍ ŘÍZENÍ PRO ŠKOLNÍ ROK 2019/2020
Přijímací řízení Krajský úřad Libereckého kraje
Ekonomická část (oddělení nepřímých nákladů) Porada ředitelů škol a školských zařízení zřizovaných Libereckým krajem 12. prosince 2018 Ing. Michaela.
ÚVODEM… PORADA ŘEDITELŮ ŠKOL A ŠKOLSKÝCH ZAŘÍZENÍ ZŘIZOVANÝCH LIBERECKÝM KRAJEM 12. prosince 2018 I Liberec.
2. setkání platformy: .d Tvorba Školské inkluzivní koncepce Libereckého kraje Manažer aktivit projektu: Bc. Jakub Lang
Uskutečněné a očekávané změny právních předpisů důležité pro zástupce ředitele Praha
Dotační program Ministerstva vnitra k ochraně škol a školských zařízení 12. prosince 2018 Odbor školství, mládeže, tělovýchovy a sportu Krajského.
IPs APIV_B Podpora společného vzdělávání v pedagogické praxi
s řediteli škol a školských zařízení zřizovaných obcemi
oddělení financování a rozpočtu školství
Praha Petra Schwarzová Monika Puškinová
Analýza implementace inkluzívního vzdělávání
ÚVODEM… PORADA ŘEDITELŮ ŠKOL A ŠKOLSKÝCH ZAŘÍZENÍ ZŘIZOVANÝCH LIBERECKÝM KRAJEM 10. dubna 2018 I Liberec.
Analýza implementace inkluzívního vzdělávání
Odbor školství Mgr., Bc. Jitka Hozmanová
Odbor školství, mládeže a sportu Mgr. Terezie Doleželová
Transkript prezentace:

ROZPOČET PŘÍMÝCH NEINVESTIČNÍCH VÝDAJŮ NA ROK 2019 porada ředitelů škol a školských zařízení zřizovaných Libereckým krajem 26. března 2019 Krajský úřad Libereckého kraje

ROZPOČET 2019 Návrh normativního rozpisu rozpočtu neinvestičních výdajů na rok 2019 je prováděn přísně normativním způsobem v závislosti na počtu jednotek výkonu a stanovených krajských normativů a jeho součástí nejsou podpůrná opatření úpravy rozpisu rozpočtu 2019 ze strany MŠMT z titulu změn počtu poskytovaných podpůrných opatření v průběhu roku již nebudou!

ROZPOČET 2019 Meziroční změny výkonů celkový nárůst ve všech věkových kategoriích o 640 (necelé 1%) pokles jen v kategorii 19 – 21 let (o 10,5%) Republikové normativy nárůst mzdových prostředků vč. odvodů o necelých 13-15% ve všech věkových kategoriích posílení financování vzdělávání dětí a žáků s SVP zvýšení odměňování zaměstnanců ve školství

ROZPOČET 2019 nárůst ostatních neinvestičních výdajů v průměru o 4-8% ve všech věkových kategoriích zvýšení pro školy a třídy zřízené podle §16 ost. 9 školského zákona Limit počtu zaměstnanců nárůst ve všech věkových kategoriích o 1-2,7% z titulu posílení financování vzdělávání dětí a žáků se speciálními vzdělávacími potřebami

NAVÝŠENÍ PLATŮ z dopisu MŠMT týkajícího se Rozpisu neinvestičních výdajů na rok 2019 z rozpočtové kapitoly 333 MŠMT pro RgŠ ve správě ÚSC:

Meziroční srovnání celkových objemů rozpisu rozpočtu ROZPOČET 2019 Meziroční srovnání celkových objemů rozpisu rozpočtu Zdroj: Rozpisy rozpočtu NIV na jednotlivé roky z rozpočtové kapitoly 333 MŠMT pro RgŠ ve správě ÚSC (nezahrnuto dofinancování spec. vzdělávání a škol/tříd 16/9 – 33,3 mil. Kč)

ROZPOČET 2019 Zvýšení normativního rozpisu rozpočtu 2019 promítnutím vykázaných podpůrných opatření … z toho asistenti pedagoga …

ROZPOČET 2019 Rozpis rozpočtu - do 23. dubna 2019 - zahrne: finanční prostředky na podpůrná opatření výsledky dohodovacího řízení úprava limitu počtu zaměstnanců ŠPZ navýšení limitu počtu nepedagogických pracovníků a mzdových prostředků pro školy se sklářskou hutí a školní statek navýšení limitu počtu zaměstnanců a mzdových prostředků na zajištění soutěží platové postupy pedagogů předpokládaná rezerva do výše 4%

2. záloha na březen – duben 2019 ZÁLOHY 1. záloha na leden – únor 2019 2. záloha na březen – duben 2019 platy = 12,8 % ze 2/12 objemu prostředků na platy k 7. 12. 2018 OON = 92 % ze 2/12 z objemu prostředků na OON k 7. 12. 2018 ONIV = 2/12 z objemu prostředků na ONIV k 7. 12. 2018 odvody = 34 % ze mzdových prostředků FKSP = 2 % z prostředků na platy Další záloha na květen – červen 2019 bude vypočítána z aktuálního rozpočtu školy.

ROZVOJOVÉ PROGRAMY Zajištění překryvů přímé pedagogické činnosti a prodloužení provozu MŠ – 2. etapa září až prosinec roku 2019 dle MŠMT bude počítat s prodloužením provozu mateřských škol … je důležité, aby mateřské školy údaje k 30. 9. 2019 vykázaly SPRÁVNĚ!

ROZVOJOVÉ PROGRAMY 2019 Částečné vyrovnání mezikrajových rozdílů v odměňování pedagogických pracovníků mateřských, základních a středních škol, konzervatoří a školních družin v roce 2019

Příprava ZŠ a SŠ na zavedení Phmax (od 1.9.2019) ROZVOJOVÉ PROGRAMY 2019 Příprava ZŠ a SŠ na zavedení Phmax (od 1.9.2019) PHmax – příprava na náběh reformy dofinancování navýšení počtu úvazků pedagogických pracovníků nad limit počtu stanovení OŠMTS na základě krajských normativů, do rozsahu PHmax září – prosinec 2019 PODPORA OV dofinancování navýšení počtu úvazků pedagogických pracovníků nad hodnotu Phmax v případě jednooborových tříd s nižším počtem žáků než 17 a v případě více zaměření ŠVP při jednom RVP 2019/2020 – od září 2019 podmínka: PHškoly z výkazu > PHškoly v žádosti

klíčová činnost pro rozpočet každé školy REFORMA FINANCOVÁNÍ VÝKAZNICTVÍ = klíčová činnost pro rozpočet každé školy na konec května MŠMT připravuje v Liberci seminář k reformě financování pro ředitele škol a školských zařízení

DŮLEŽITÉ TERMÍNY Přesun prostředků mezi platy a OON zaslání požadavků na e-mail: kamila.lofflerova@kraj-lbc.cz termín: 25. května 2019

Děkuji za spolupráci a za pozornost Monika Čermáková Odbor školství, mládeže, tělovýchovy a sportu Krajský úřad Libereckého kraje U Jezu 642/2a 461 80 Liberec 2 telefon: 485 226 295 e-mail: monika.cermakova@kraj-lbc.cz