Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
EU Peníze školám Inovace ve vzdělávání na naší škole ZŠ Studánka
Advertisements

Vstupní a výstupní zařízení
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
PERIFERIE Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Světlana Filipová. Materiál zpracován v rámci projektu Implementace ICT techniky.
na interaktivní tabuli
Tiskárny.
Výstupní zařízení počítače
Počítačová grafika.
Anotace Žák dokáže popsat a zařadit výstupní zařízení HW Autor Petr Samec Jazyk Čeština Očekávaný výstup Dokáže definovat typy výstupního zařízení HW Speciální.
Obchodní akademie a Střední odborná škola, gen. F. Fajtla, Louny, p.o.
Periferní zařízení.
Počítačová sestava – Základní hardware II.
Obchodní akademie, Ostrava-Poruba, příspěvková organizace Vzdělávací materiál/DUM VY_32_INOVACE_02A20 Autor Ing. Jiří Kalousek Období vytvoření květen.
SubjektSpeciální ZŠ a MŠ AdresaU Červeného kostela 110, TEPLICE Číslo op. programuCZ Název op. programuOP Vzdělávání pro konkurenceschopnost.
Výstupní počítačová zařízení tiskárny
TISKÁRNYTISKÁRNY Od tiskařských lisů až po laserové tiskárny.
HARDWARE II Periferie.
ELEKTROTECHNIKA Elektronické počítače
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mandys Jiří. Tento materiál byl vytvořen v rámci projektu Operačního programu Vzdělávání.
Inovace bez legrace CZ.1.07/1.1.12/
Vendula Smékalová VŠLG
Monitor je výstupní elektronické zařízení sloužící k zobrazování textových a grafických informací. Monitor je výstupní elektronické zařízení sloužící.
Jak pracuje počítač 2 Název školy
Výstupní elektronické zařízení Výstupní elektronické zařízení Slouží k zobrazování textových a grafických informací Slouží k zobrazování textových a grafických.
Název školy Základní škola Domažlice, Komenského 17 Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu „EU Peníze školám ZŠ Domažlice“ Číslo a název.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Šablona:III/2č. materiálu: VY_32_INOVACE_238.
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název školy Gymnázium Česká a Olympijských nadějí, České Budějovice, Česká 64 Název materiálu VY_32_INOVACE_IVT_1_KOT_13_TISKARNY.
Uvedení autoři, není-li uvedeno jinak, jsou autory tohoto výukového materiálu a všech jeho částí. Tento projekt je spolufinancován ESF a státním rozpočtem.
Inf Analogová a digitální televize. Výukový materiál Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
TISKÁRNY  Jehličkové  Inkoustové  Laserové  Termosublimační  Termální.
EU peníze školám Registrační číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu Inovace školství Šablona - název Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Mgr. Petra Toboříková. 1. Vstupní zařízení 2. Výstupní zařízení.
Vzdělávací oblast dle RVP:Základy výpočetní techniky Okruh dle RVP:Hardware Tematická oblast: Hardware osobního počítače Název vzdělávacího materiálu:Hardware.
Periferní zařízení počítače - opakování
Počítač zepředu a zezadu
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Převody čísel. soustav - opakování
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Výstupní zařízení - plotr
Výstupní zařízení počítače - plotr
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Výstupní zařízení počítače - skener
LASEROVÉ TISKÁRNY.
seznámení S TabulkovýM kalkulátorEM Microsoft Office excel 2007
Výstupní zařízení počítače - tiskárny
TISKÁRNY Anna Hošková Máme 3 druhy tiskáren.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Inf Princip streamování videa a hudby
Výstupní zařízení - skener
Vnitřek skříně počítače
Základní pojmy při používání Internetu
Výstupní zařízení - monitory
Číslo projektu OP VK Název projektu Moderní škola Název školy
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Inf Barevné ladění dokumentů
Základní škola T. G. Masaryka a Mateřská škola Poříčany, okr. Kolín
Textový editor – Microsoft WORD 2007
Číselné soustavy - Opakování
NÁZEV ŠKOLY: Střední odborné učiliště a Základní škola AUTOR: Bc
Inf Formáty grafických souborů
ZÁKLADNÍ ŠKOLA SLOVAN, KROMĚŘÍŽ, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE
SŠ, ZŠ a MŠ, Karviná, příspěvková organizace
Název projektu: ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu
PŘÍDAVNÁ ZAŘÍZENÍ.
Výstupní hardware.
Transkript prezentace:

Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR. Předmět: Práce s počítačem Ročník: 1. Autor: Mgr. Marie Mazurová Výstupní zařízení Anotace: Seznámení s výstupními zařízeními – monitor, tiskárna, plotter, reproduktory XYZ Klíčová slova: monitor – CRT, LCD, TED, tiskárna- jehličková, inkoustová, laserová, plotter, reproduktory Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr.Marie Mazurová Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.

Digitální učební pomůcka Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/34.0086 Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Sada: 39 Číslo materiálu: VY_32_INOVACE_PRPC1_07

Monitor, tiskárna, plotter, reproduktory, sluchátka, dataprojektor Výstupní zařízení Monitor, tiskárna, plotter, reproduktory, sluchátka, dataprojektor Autorem a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Marie Mazurová Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.

Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR. Monitor Umožňuje sledovat výsledky procesů, probíhajících uvnitř počítače – zobrazuje textové i grafické informace. Propojuje se s grafickou kartou. Autorem a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Marie Mazurová Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.

Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR. obr.1 Druhy monitorů - CRT Klasická vakuová obrazovka s vysokým kontrastním poměrem Nevýhodou byla velká váha a větší spotřeba elektrické energie Autorem a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Marie Mazurová Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.

Druhy monitorů – LCD (tekuté krystaly) Jsou lehké, mají nízkou spotřebu el.energie Mají malý kontrastní poměr obr.2 Autorem a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Marie Mazurová Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.

Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR. Druhy monitorů - LED nejnovější technologie má opět menší spotřebu elektrické energie druhy a využití LED obrazovky: designová LED obrazovka (grafický design podporující Vaši image) informační obrazovka (počasí, společenské informace, kulturní informace) komerční obrazovka (reklamy klientů a jednotlivých obchodních partnerů) zábavná obrazovka (hraní her, chat, webové stránky, …) LED obrazovka jako „společenský kanál" (sledování OH, MS, ME, politických událostí, dostihů, zpravodajství,…) Princip LED technologie (light-emitting diode) - jedná se o 3 diody (červená, zelená, modrá), které si při svitu a pohledu z dostatečné vzdálenosti spojí do barevného obrazu Autorem a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Marie Mazurová Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.

Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR. obr.3 dataprojektor Promítá zvětšený obsah obrazovky počítače na plátno nebo zeď Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr.Marie Mazurová Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.

Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR. Tiskárna Slouží k přenosu dat uložených v elektronické podobě na papír, samolepky, obálky……… Druhy: jehličková inkoustová laserová Zkuste podle vlastních zkušeností popsat jednotlivé tiskárny, princip tisku Autorem a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Marie Mazurová Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.

Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR. Jehličková tiskárna Jehličky vyťukávají přes barvící pásku na papír body, ze které se skládají písmena a obrázky (podobné jako psací stroj) obr.4 Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr.Marie Mazurová Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.

Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR. obr.5 Inkoustová tiskárna Tisková hlava tryská na papír miniaturní kapičky inkoustu Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr.Marie Mazurová Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.

Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR. Laserová tiskárna Laserový paprsek vykresluje obrázek na světelném válci, na povrch tohoto válce se pak nanáší toner, který se uchytí na osvětlených místech. Válec s tonerem se obtiskne na papír a nakonec se papír tepelně fixuje. obr.6 Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr.Marie Mazurová Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.

Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR. plotter Je zařízení, které umožňuje tisknout velké formáty obr.7 Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr.Marie Mazurová Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.

Reproduktory, sluchátka obr.8 Reproduktory, sluchátka Jsou to elektro- akustické měniče, tzn. přeměňují elektrický proud na zvuk obr.9 Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr.Marie Mazurová Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.

Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR. Použité zdroje NAVRÁTIL, Pavel. Počítačové vzdělávání: program Z. Aktualiz. 2. vyd. Kralice na Hané: Computer Media, 2006, 120 s. ISBN 80-866-8667-1. KMOCH, Petr. Informatika a výpočetní technika. Aktualizované. Brno: Computer Press, 2004. 219 s. ISBN 80-251-0376-5. NAVRÁTIL, Pavel. S počítačem na základní škole. Vyd. 4. Kralice na Hané: Computer Media, 2010, 192 s. ISBN 978-80-7402-068-1. DOSTÁL, Jiří. Hardware moderního počítače. 1. vyd. Olomouc: Univerzita Palackého v Olomouci, 2011, 77 s. ISBN 978-80-244-2787-4. ROUBAL, Pavel. Informatika a výpočetní technika pro střední školy: teoretická učebnice. Vyd. 1. Brno: Computer Press, 2010, 103 s. ISBN 978-80-251-3228-9. obr.1.:[online]. [cit. 2012-12-28]. Dostupné z: http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Monitor.arp.jpg obr.2.:[online]. [cit. 2012-12-28]. Dostupné z: http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:LG_L194WT-SF_LCD_monitor.jpg obr.3.: [online]. [cit. 2012-12-28]. Dostupné z: http://office.microsoft.com/cs-cz/images/results.aspx?qu=projektor&ex=1#ai:MC900396880| obr.4.:[online]. [cit. 2012-12-28]. Dostupné z: http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Tally_5040_Passbook_dot_matrix_printer.jpg obr.5.:[online]. [cit. 2012-12-28]. Dostupné z: http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Epson-inkjet-printer.jpg obr.6.:[online]. [cit. 2012-12-28]. Dostupné z: http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Apple_LaserWriter_Pro_630.jpg obr.7.:[online]. [cit. 2012-12-28]. Dostupné z: http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Plotter_Gerber_Infinity.jpg obr.8.:[online]. [cit. 2012-12-28]. Dostupné z: http://office.microsoft.com/cs-cz/images/results.aspx?qu=reproduktor&ex=1#ai:MP900402143| obr.9.:[online]. [cit. 2012-12-28]. Dostupné z: http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Headphones-Sennheiser-HD555.jpg Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Marie Mazurová Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.