Život bez střeva 25.11. 2016, Praha.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Vypracováno kolektivem autorů České společnosti pro technickou normalizaci Úřad pro technickou normalizaci, metrologii a státní zkušebnictví
Advertisements

Podpora plánování rozvoje sociálních služeb formou založení odborných partnerství CZ.1.04/3.1.03/
Případové studie Úvodní informace Zpracovávaná témata Ukázka zpracovaného tématu CZ.1.07/1.1.00/ My to umíme.
Projekty realizované Policií České Republiky v rámci Evropského návratového fondu Evropský návratový fond (ENF)
Vykazování ošetřovatelské péče v pobytových zařízeních sociálních služeb 25. února 2015 Ing. Iva Merhautová, MBA.
2. část Zařízení zajišťuje praní prádla, úklid společných i bytových prostor. Zejména uživatelé pobočky jsou podporováni v nácviku péče o domácnost.
Obecně prospěšná společnost pro Český ráj působí v Českém ráji od roku 2003, a to na území zahrnující centrální část Českého ráje a od roku 2006 působí.
Strategické řízení školy s využitím sebehodnocení školy dle modelu CAF RNDr. Hana Žufanová.
Mgr. Jiří Šimon Odbor práva veřejných zakázek a koncesí Praha, Nová směrnice EU pro zadávání veřejných zakázek v kontextu společensky odpovědného.
PROJEKTY ZAMĚŘENÉ NA VZDĚLÁVÁNÍ DOSPĚLÝCH Dříve realizované projekty PALMIF – 3 projekty (Fond aktivních opatření trhu práce) PALMIF – 3 projekty (Fond.
„MEZIMO“ Podpora znevýhodněné mládeže k posílení pracovní integrace, dalšího vzdělávání či odborné přípravy prostřednictvím mezinárodní mobility Projekt.
1 Seminář - Koordinace řízení českých a rakouských zásahových složek při řešení mimořádných událostí - metodiky, taktické postupy, legislativa – České.
Fokus Praha o.s. Nová struktura vedení Fokusu Praha – rok 2005.
1 Standardy kvality ve službách sociální prevence Mgr. Petr Hanuš
Strategické dokumenty, řízení, plánování a směřování Jihočeského kraje Ing. Luboš Průcha vedoucí oddělení regionálního rozvoje KÚ JčK.
Podpora odborných partnerství v sociálních službách, existuje ano či ne?
Právní postavení českého lékaře z pohledu Výboru pro zdravotnictví PSP ČR R. Vyzula
Aktivity a projekty Lísky na podporu spolupráce v regionu Pomáháme lidem porozumět přírodě a být dobrými hospodáři přírodního i kulturního dědictví.
Číslo projektu školy CZ.1.07/1.5.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Číslo materiáluVY_32_INOVACE_OdP_S1_07.
Vzdělávací program v oboru dětské lékařství MUDr. Jana Mathonová, prim. dětského oddělení Kroměřížské nemocnice a.s.
Seminář na MZ Bezpečnost zdravotních služeb - současná priorita MZ MUDr. Markéta Hellerová Ministerstvo zdravotnictví.
VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST ZKUŠENOSTI S PODPOROU ESF VE VELKÉ BRITÁNII.
Základní informace k veřejné podpoře v OP LZZ Seminář pro žadatele 6. února 2009 Praha.
TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY CENTRUM PRIMÁRNÍ PREVENCE SEMIRAMIS o.s. Mgr. Simona Krajíčková.
„PANÍ, NECHCETE SE NAPÍT?“ aneb JAK SE OCITNOUT NA MOŘI VE STÁTĚ, KTERÝ ŽÁDNÉ MOŘE NEMÁ?
Projekt Spolupráce Zlínska a Stredného Ponitria Přeshraniční spolupráce Otrokovice
Představení výzvy Podpora škol formou projektů zjednodušeného vykazování – Šablony pro MŠ.
Držitel certifikátu kvality ISO 9001 a ISO 14001
OD PŘEDŠKOLNÍ VÝCHOVY K PŘEDŠKOLNÍMU VZDĚLÁVÁNÍ A ZPÁTKY K PŘEDŠKOLNÍ VÝCHOVĚ Doc. PhDr. Eva Opravilová, CSc., PhDr. Jana Kropáčková,
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
Evropský návratový fond (ENF)
Pojem přeměna obchodní společnosti
Úřad práce České republiky
Josef Středula, předseda ČMKOS
Bezpečnost pacientů v EU a ČR
Mezinárodní vzdělávací projekt TESEUS
Správa sociálního zabezpečení
Plánování ve školní tělesné výchově
Název vzdělávacího materiálu
Hlavní město praha a integrace cizinců
PhDr. Dušan Bartůněk UK FTVS
Příspěvek na konferenci
Evropský návratový fond (ENF)
Společenská odpovědnost organizací Město Třebíč 21. září 2017
Charakteristika primární péče
NÁZEV ŠKOLY: Střední odborné učiliště a Základní škola AUTOR: Bc
Mezigenerační s dobrovolnické centrum TOTEM, z.s.
Evropský rok výchovy prostřednictvím sportu – EYES 2004
jak budovat kulturu školy společně
Správa sociálního zabezpečení
Školní poradenské pracoviště
Problematika uzavírání smluv mezi pojišťovnami a zdravotnickými zařízeními PharmDr. Ivana Cimalová, MBA ředitelka zdravotnického odboru ZPMV ČR Čestlice,
Principy fungování spolku BISON
Kulatý stůl Rozvoj spolupráce SOŠ a členských firem HK
PPP!!! VŠ - PARTNERSTVÍ PROJEKTOVÉHO PROSTŘEDÍ VYSOKÝCH ŠKOL
Finanční arbitr 25. dubna 2018 doc. JUDr. Radim Boháč, Ph.D.
Institucionální program pro veřejné vysoké školy pro rok 2017
Centralizované rozvojové projekty 2017
Co si vezmu na….
Poznatky ze života zvířat
Domy na půl cesty ve středočeském kraji
Standardy činností sociální práce ve veřejné správě příspěvek Hradec Králové Praha Systémová podpora sociální práce v obcích reg. č. CZ /0.0/0.0/15_017/ ,
2. setkání platformy: .d Tvorba Školské inkluzivní koncepce Libereckého kraje Manažer aktivit projektu: Bc. Jakub Lang
Dostupné vzdělání pro všechny kdo chtějí znát a umět víc…
IPs APIV_B Podpora společného vzdělávání v pedagogické praxi
Martin VLASTNÍK, vedoucí oddělení politiky nerostných surovin
Podpora samostatného bydlení
„Postup města Chrudim k udržitelnému rozvoji pomocí MA 21“
Příspěvek k činnosti v PSNDP
Transkript prezentace:

Život bez střeva 25.11. 2016, Praha

Projekt ambasadoři Navržen v roce 2015 na setkání v Novém Jičíně Možnosti obsazení ze strany spolku Život bez střeva Dobrovolnický program v jednotlivých centrech pro DPV a možnost získání statutu dobrovolníka v centru Není v souladu s dobrovolnickým programem v centrech Zahájit jednání s vedením nemocnice cílových center Podpora lékařů pracovní skupiny pro DPV Získání oficiálního statutu v centru

Možnosti a požadavky Dlouhodobá spolupráce s centrem pro DPV v různých částech ČR prostřednictvím ambasadorů Spolupráce s lékaři a pomoc při předávání informací o současných možnostech života na DPV - noví pacienti Zaškolení pacientů v péči o CŽK a předávání důležitých praktických zkušeností ze života na DPV Zlepšit informovanost pacientů a ušetřit tak čas lékařům – odpovědi na otázky v oblasti praktických zkušeností Máte zájem o tuto spolupráci ambasadora v konkrétním centru DPV či regionu?

Současný stav Od 1.1.2015 v platnosti nový úhradový materiálový výkon 11512 – PARENTERÁLNÍ VÝŽIVA PROVÁDĚNA VE VLASTNÍM SOCIÁLNÍM PROSTŘEDÍ SPECIÁLNÍ MOBILNÍ PUMPOU Víme jaký je stav v centrech pro DPV a kolik pacientů využívá mobilní pumpu a nové pomůcky Nalezení jednotného a globálního řešení pro všechna centra DPV

Pacienti - děti Otázka indikace lékařem Dopad ze sociálního hlediska na celou rodinu Dopad na přirozený vývoj osobnosti Stav v rámci obměny infuzní techniky za mobilní u stávajících dětských pacientů průzkum a předpoklady (konkrétní počty a plán realizace) Noví pacienti Evidence a vykazování úhradového kódu – navýšení ? ? ? Zajištění práva informovanosti o všech možnostech v rámci DPV Poučení o odpovědnosti za zapůjčenou techniku nových i stávajících pacientů Intenzita podpory ze strany vedení pracovní skupiny DPV

Pacienti - dospělí Otázka možností pacienta Aktivní život Umožnění pohybu a začlenění do společnosti Zohlednění jeho fyzických a pohybových schopností Stav v rámci obměny infuzní techniky za mobilní u stávajících pacientů průzkum a předpoklady (konkrétní počty a plán realizace) Noví pacienti Evidence a vykazování úhradového kódu – navýšení ? ? ? Zajištění práva informovanosti o všech možnostech v rámci DPV Poučení o odpovědnosti za zapůjčenou techniku nových i stávajících pacientů Intenzita podpory ze strany vedení pracovní skupiny DPV

Práce v ČAVO a důvody spolupráce Zájem podpořit asociaci a posilovat povědomí o specifické problematice vzácných onemocnění mezi odborníky ve zdravotnictví, představiteli státních i mezinárodních institucí a veřejnosti. Pomoc změnit současnou právní úpravu a tím zlepšit kvalitu života těchto pacientů. Usilování o zřízení center pro vzácná onemocnění.

Co se podařilo S účinností od 1. září 2015 došlo ke změnám v zákoně č. 48/1997 Sb. o veřejném zdravotním pojištění , který byl upraven a změněn tzv. transparenční novelou č. 200/2015 Sb (upravuje i další zákony : č. 551/1991 Sb., o Všeobecné zdravotní pojišťovně České republiky, č. 280/1992 Sb., o resortních, oborových, podnikových a dalších zdravotních pojišťovnách a č. 592/1992 Sb., o pojistném na veřejné zdravotní pojištění.) ČAVO se podařilo do nového znění  zákona č.48/1997 Sb. zařadit pojem "vzácná onemocnění" a "léčivé přípravky pro vzácná onemocnění".  Nacházejí se v § 11, písm. f). na poskytnutí zdravotní péče hrazené v rozsahu a za podmínek stanovených tímto zákonem související s onemocněními s velmi nízkým výskytem v populaci ve smyslu přímo použitelného právního předpisu Evropské unie19a) (dále jen „vzácná onemocnění"), včetně léčivých přípravků pro vzácná onemocnění, hrazených podle tohoto zákona, Je to velmi důležité pro další podporu našich společných aktivit na poli vzácných onemocnění.

Děkuji za pozornost Bc. Aleš Svoboda předseda spolku Život bez střeva Email: svoboda.ales@zivotbezstreva.cz Web: www.zivotbezstreva.cz