Těžební záměry podle nového metodického výkladu MŽP k zákonu o EIA

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Obecné požadavky na výstavbu
Advertisements

Martin Kuba ministr průmyslu a obchodu VĚCNÝ ZÁMĚR NOVELY HORNÍHO ZÁKONA Rada vlády pro energetickou a surovinovou strategii Praha,
Podpora KVET v novele zákona o hospodaření energií
Organizace a řízení výstavbových projektů v praxi
FRVŠ 1400/2010/F1/a Zkušebnictví a řízení jakosti staveb Proces 8 Užívání stavby.
Obsah a pořízení politiky územního rozvoje Politika územního rozvoje -určuje ve stanoveném období požadavky na konkretizaci úkolů územního plánování v.
POSUZOVÁNÍ VLIVŮ NA ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ V ČESKÉ REPUBLICE Zákon č. 100/2001 Sb. Posuzování vlivů na životní prostředí podléhají v zákoně vymezené záměry.
Cíle územního plánování Cílem územního plánování je vytvářet předpoklady pro výstavbu a pro udržitelný rozvoj území, spočívající ve vyváženém vztahu podmínek.
Nástroje územního plánování
EIA – význam procesu s ohledem na navazující řízení Dana Kučová EIA – význam procesu při realizaci záměrů s ohledem na navazující řízení Zpracovala.
Nástroje územního plánování Přípravné Územně plánovací podklady územně analytické podklady územní studie Plánovací Politika územního rozvoje Územně plánovací.
Ing. Martin MALÍŘ ředitel II. odboru ČBÚ Podzimní setkání těžařů ve dnech 5. – v hotelu Myslivna v Brně 1.
ZADÁNÍ ÚZEMNÍHO PLÁNU Zákon č. 183/2006 Sb., o územním plánování a stavebním řádu, ve znění pozdějších předpisů Vyhláška č. 500/2006 Sb., o územně analytických.
REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM PRO NUTS2 JIHOVÝCHOD POSOUZENÍ VLIVŮ KONCEPCE NA ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ (SEA) Ing. Petr Mynář INVESTprojekt NNC, s.r.o. Brno, 4.
Tento produkt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky EIA Cesta k environmentálnímu stavitelství (průběh)
Likvidace starých ekologických zátěží
Zákon o posuzování vlivů na ŽP č. 100/2001 Sb. Ekologie a životní prostředí 2014 Petr Vybral Původní základ prezentace: Barbora Kněžínková, 2011.
Veřejné projednávání PÚR ČR září  Byl zpracován na základě § 32 zákona č.183/2006 Sb. V souladu s tímto ustanovením: ◦ stanoví republikové.
KONFERENCE PROTIPOVODŇOVÁ OCHRANA – PREZENTACE VÝSLEDKŮ PILOTNÍHO PROJEKTU „ATLAS LABE NA ÚZEMÍ KRÁLOVÉHRADECKÉHO KRAJE“ Projekt je spolufinancován Evropskou.
? Územní (prostorové) plánování ÚP
Propojení zákona o integrované prevenci a zákona o hospodaření energií Ing. František Plecháč Státní energetická inspekce.
Výklad č. 84 č.j. 2551/ Společná řízení  k § 115 odst. 11 vodního zákona a § 140 správního řádu.
Posuzování vlivů na ŽP Veronika Tomoszková
Posuzování vlivů na životní prostředí v územním plánování (SEA proces) Zákon č. 100/2001 Sb., o posuzování vlivů na životní prostředí, ve znění zákona.
Správní právo 3 Přednáška č. 6 JUDr. Veronika Vlčková
Integrovaná prevence. Integrovaná prevence – prameny, cíle a předmět Prameny právní úpravy: –Směrnice Rady 96/61/EC o integrované prevenci a omezování.
Pozemkové právo – pojem, principy a systém, objekt a subjekty pozemkově- právních vztahů, metoda právní regulace JUDr. Jana Dudová, Ph.D.
1 Účast veřejnosti v procesech dle složkových předpisů práva životního prostředí Jitka Bělohradová.
STAVEBNÍ ZÁKON Účinnost k Předpisy Zákon č. 183/2006 Sb., o územním plánování a stavebním řádu (stavební zákon), ve znění zákona č. 68/2007.
Posuzování vlivů na ŽP Veronika Tomoszková
JUDr. Jana Tkáčiková, PhD..  Listina základních práva a svobod  Zákon č. 17/1992 Sb., o životním prostředí  Občanský zákoník §§ 415 an.  Zákon č.
Ochrana půdy a lesa.
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
Praha 8. září 2015 NOVELA STAVEBNÍHO ZÁKONA Žofínské fórum.
PLÁN ODPADOVÉHO HOSPODÁŘSTVÍ KARLOVARSKÉHO KRAJE 2016 – 2025 Vyhodnocení koncepce z hlediska vlivů na životní prostředí a veřejné zdraví Mgr. Alena Kubešová,
MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR Ing. Klára Dostálová, náměstkyně pro řízení sekce regionálního rozvoje Ing. Tomáš Sklenář, ředitel odboru územního plánování.
Zhodnocení nového stavebního zákona po roce účinnosti Bakalářská práce.
RNDr. Ivana Havlíková Ing. Jiří Štochel. STAVEBNÍ ZÁKON - STARÝ.
Zkušenosti se zaváděním vyhlášky MV č. 23/2008 Sb., o technických podmínkách požární ochrany staveb do praxe plk.Ing. Rudolf Kaiser plk.Ing. Rudolf Kaiser.
NOVELA ZÁKONA Č. 334/1992 SB., O OCHRANĚ ZEMĚDĚLSKÉHO PŮDNÍHO FONDU
Informace o aktualizaci Politiky územního rozvoje ČR Ing. Filip Novosád, OÚP MMR 14. zasedání Pracovní skupiny pro udržitelný rozvoj regionů, obcí a území.
Příklad k metodickému pokynu porada ÚÚP
SP4 - RD PROVÁDĚCÍ v ARCHICADU ing. arch. Vladimíra Jínová 13 - TEXTOVÁ ČÁST.
Stanoviska a vyjádření krajského úřadu po novele stavebního zákona zákon č. 183/2006 Sb., o územním plánování a stavebním řádu (stavební zákon), ve znění.
Posuzování vlivu těžebních záměrů na životní prostředí po novele zákona č. 100/2001 Sb. v praxi Ing. Daniel Bubák, Ph.D. G E T s.r.o. PODZIMNÍ SETKÁNÍ.
Porada stavebních úřadů Hasičský záchranný sbor Zlínského kraje.
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava Nové podmínky administrace projektů Ing. Zdeněk Bogoč.
Aktuální legislativní požadavky na využití odpadů a dalších materiálů při sanaci vytěžených prostor Ing. Daniel Bubák, Ph.D. G E T s.r.o. JARNÍ SETKÁNÍ.
Územně plánovací dokumentace Vybrané problémy pořizování a zpracování ve vztahu k DO.
Ústí nad Labem 4/2009 Ing. Jaromír Vachta
Územní studie Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor regionálního rozvoje
Posuzování vlivů záměrů a koncepcí na životní prostředí
náměstek Ministerstva životního prostředí
Plán rozvoje vodovodů a kanalizací Kraje Vysočina
dobu platnosti rozhodnutí, má-li být delší, než stanoví zákon.
Odbor životního prostředí MHMP
Posuzování vlivů na ŽP Jana Dudová.
Ústí nad Labem 4/2008 Ing. Jaromír Vachta
Umisťování staveb.
Aktuální novely hlukové legislativy ve vztahu k záměrům těžby a EIA
Posuzování vlivů na životní prostředí v procesu územního plánování
Zákon o posuzování vlivů na ŽP č. 100/2001 Sb.
Závazná stanoviska orgánů územního plánování po novele stavebního zákona Štiřín
Porada ochrany přírody – Brno,
ROČNÍ SEMINÁŘ PRO VODOPRÁVNÍ ÚŘADY SKALSKÝ DVŮR
Plánované rozšíření na dole Turów Podzimní setkání těžařů Seč, 14. – 16. listopadu 2018 Mgr. Petra Bachtíková odbor ochrany vod
Závazné stanovisko orgánu územního plánování
Stavební legislativa – možnosti zefektivnění přípravy staveb
Střední Morava - křižovatka dopravních a ekonomických zájmů
Stavební přípravy a zásady Rekodifikace veřejného stavebního práva
Transkript prezentace:

Těžební záměry podle nového metodického výkladu MŽP k zákonu o EIA Daniel Bubák G E T s.r.o. JARNÍ SETKÁNÍ TĚŽAŘŮ Nesuchyně, 3. - 5. dubna 2019 fsfsdfds

NOVELIZACE S ÚČINNOSTÍ OD 1.11.2017 326/2017 Sb. ZÁKON ze dne 5. září 2017, kterým se mění zákon č. 100/2001 Sb., o posuzování vlivů na životní prostředí a o změně některých souvisejících zákonů (zákon o posuzování vlivů na životní prostředí), ve znění pozdějších předpisů JARNÍ SETKÁNÍ TĚŽAŘŮ | Těžební Unie Nesuchyně, 3. - 5. 4. 2019

ZAŘAZOVÁNÍ ZÁMĚRŮ – důsledky novely 3/19 ZAŘAZOVÁNÍ ZÁMĚRŮ – důsledky novely 1. Stanovení dobývacího prostoru Stanovení dobývacího prostoru a v něm navržená povrchová těžba nerostných surovin na ploše od 25 (5) ha nebo s kapacitou navržené povrchové těžby od 1 mil. t (10 000 t). Dříve – vždy velká EIA bez ohledu na kapacitu a plochu Nově – podle plochy a kapacity 2 Nové povolení HČ ve stávajícím DP nebo nové povolení ČPHZ Povrchová těžba nerostných surovin na ploše od stanoveného limitu 25 (5) ha nebo s kapacitou od stanoveného limitu 1 mil. t (10 000 t). Dříve – podle plochy Nově – podle plochy a kapacity K čemu se vztahuje limitní plocha? Plocha DP? Plocha těžby? Plocha dotčená jinak? Bude řešit metodický výklad MŽP k vybraným bodům přílohy č. 1 JARNÍ SETKÁNÍ TĚŽAŘŮ | Těžební Unie Nesuchyně, 3. - 5. 4. 2019 fsfsdfds 3

JARNÍ SETKÁNÍ TĚŽAŘŮ | Těžební Unie Nesuchyně, 3. - 5. 4. 2019 4/19 METODICKÝ VÝKLAD JARNÍ SETKÁNÍ TĚŽAŘŮ | Těžební Unie Nesuchyně, 3. - 5. 4. 2019 fsfsdfds 4

JARNÍ SETKÁNÍ TĚŽAŘŮ | Těžební Unie Nesuchyně, 3. - 5. 4. 2019 5/19 METODICKÝ VÝKLAD Cíle metodického výkladu: odstranit případné nejistoty týkající se výkladu dikce vybraných bodů přílohy č. 1 k zákonu o posuzování vlivů (ZPV), popř. některých ustanovení ZPV ZPV (metodicky usměrnit a sjednotit přístup k práci s přílohu č. 1 k ZPV, k tomu, jak ji porozumět, používat a vykládat. Části metodického výkladu: obecný popis přílohy č. 1 k ZPV a její změny v souvislosti s novelou EIA upřesnění k podlimitním záměrům definice pojmu „významná změna“ problematika vydávání vyjádření podle § 23 odst. 3 a 4 ZPV k záměrům z hlediska jejich zařazení dle přílohy č. 1 k ZPV hlavní část - metodické výklady k vybraným bodům přílohy č. 1 k ZPV. JARNÍ SETKÁNÍ TĚŽAŘŮ | Těžební Unie Nesuchyně, 3. - 5. 4. 2019 fsfsdfds 5

JARNÍ SETKÁNÍ TĚŽAŘŮ | Těžební Unie Nesuchyně, 3. - 5. 4. 2019 6/19 METODICKÝ VÝKLAD JARNÍ SETKÁNÍ TĚŽAŘŮ | Těžební Unie Nesuchyně, 3. - 5. 4. 2019 fsfsdfds 6

JARNÍ SETKÁNÍ TĚŽAŘŮ | Těžební Unie Nesuchyně, 3. - 5. 4. 2019 7/19 PODLIMITNÍ ZÁMĚRY JARNÍ SETKÁNÍ TĚŽAŘŮ | Těžební Unie Nesuchyně, 3. - 5. 4. 2019 fsfsdfds 7

JARNÍ SETKÁNÍ TĚŽAŘŮ | Těžební Unie Nesuchyně, 3. - 5. 4. 2019 8/19 FORMA PŘÍLOHY Parametr Limit JARNÍ SETKÁNÍ TĚŽAŘŮ | Těžební Unie Nesuchyně, 3. - 5. 4. 2019 fsfsdfds 8

JARNÍ SETKÁNÍ TĚŽAŘŮ | Těžební Unie Nesuchyně, 3. - 5. 4. 2019 9/19 FORMA PŘÍLOHY Více limitních hodnot: Více bodů: JARNÍ SETKÁNÍ TĚŽAŘŮ | Těžební Unie Nesuchyně, 3. - 5. 4. 2019 fsfsdfds 9

JARNÍ SETKÁNÍ TĚŽAŘŮ | Těžební Unie Nesuchyně, 3. - 5. 4. 2019 10/19 VÝZNAMNÁ ZMĚNA Aktuální téma! V současné době se řeší především změny záměru. Nových záměrů je málo. Významné změny dle § 4 odst. 1 písm. b), c) a g) ZPV: Předmětem posuzování jsou rovněž změny záměru, které by mohly mít významný negativní vliv na životní prostředí, zejména pokud má být významně zvýšena jeho kapacita a rozsah nebo pokud se významně mění jeho technologie, řízení provozu nebo způsob užívání; tyto změny záměrů podléhají posouzení vlivů záměru na životní prostředí, pokud se tak stanoví ve zjišťovacím řízení. Změny: záměry již schválené a uskutečněné záměry se stanoviskem EIA dosud nepovolené a neuskutečněné záměry se ZZŘ dosud nepovolené a neuskutečněné JARNÍ SETKÁNÍ TĚŽAŘŮ | Těžební Unie Nesuchyně, 3. - 5. 4. 2019 fsfsdfds 10

KRITÉRIUM VÝZNAMNÉ ZMĚNY 11/19 KRITÉRIUM VÝZNAMNÉ ZMĚNY Určení, zda se jedná o významnou změnu je zcela na správní úvaze příslušného úřadu! Rozhoduje se podle faktu, zda změna může generovat významné negativní vlivy na životní prostředí Je potřeba přihlížet k následujícím kritériím: povaha a rozsah záměru umístění záměru (citlivost území) změna kapacity – vzhledem ke stávající kapacitě Změna kapacity se posuzuje vzhledem k: limitní hodnotě dle sloupců 3 - 6 přílohy stávající kapacitě či rozsahu záměru Změna technologie či řízení provozu – příslušný úřad se zabývá mírou vlivů Vždy k žádosti doložit i odhad vlivů – je možno se vyhnout zjišťovacímu řízení! JARNÍ SETKÁNÍ TĚŽAŘŮ | Těžební Unie Nesuchyně, 3. - 5. 4. 2019 fsfsdfds 11

VYJÁDŘENÍ K ZAŘAZENÍ ZÁMĚRU - § 23 12/19 VYJÁDŘENÍ K ZAŘAZENÍ ZÁMĚRU - § 23 Podle § 23 odst. 3) – v případě důvodných pochybností oznamovatele o zařazení záměru Vyjádření vydává Krajský úřad včetně změn již povolených záměrů se starším stanoviskem EIA od MŽP MŽP pouze v případech: změny dosud nepovolených záměrů se stanoviskem nebo pozitivním ZZŘ vydaným MŽP záměry s pravděpodobností mezistátního posuzování odůvodněný zvlášť složitý případ: předá KÚ (spolu s odůvodněním) zažádá oznamovatel - je třeba přiložit vyjádření KÚ Metodický výklad nevylučuje, že žádost podle § 23 může podat i někdo jiný než oznamovatel (typicky veřejnost, obec, správní úřad apod.)! oslovený orgán má vyřídit věcně obdobně jako, když se ptá oznamovatel formálně jako obecné podání podle správního řádu názor, předběžná či obecná informace JARNÍ SETKÁNÍ TĚŽAŘŮ | Těžební Unie Nesuchyně, 3. - 5. 4. 2019 fsfsdfds 12

JARNÍ SETKÁNÍ TĚŽAŘŮ | Těžební Unie Nesuchyně, 3. - 5. 4. 2019 13/19 TĚŽEBNÍ ZÁMĚRY – bod 77 Výklad: konvenční i nekonvenční zdroje průzkumné vrty samostatně (viz bod 15 přílohy č. 1) 20 let JARNÍ SETKÁNÍ TĚŽAŘŮ | Těžební Unie Nesuchyně, 3. - 5. 4. 2019 fsfsdfds 13

JARNÍ SETKÁNÍ TĚŽAŘŮ | Těžební Unie Nesuchyně, 3. - 5. 4. 2019 14/19 TĚŽEBNÍ ZÁMĚRY - 78 Výklad: pouze zařízení bez těžby nebo bez změny těžby 20 let JARNÍ SETKÁNÍ TĚŽAŘŮ | Těžební Unie Nesuchyně, 3. - 5. 4. 2019 fsfsdfds 14

jARNÍ SETKÁNÍ TĚŽAŘŮ | Těžební Unie Nesuchyně, 3. - 5. 4. 2019 15/19 TĚŽEBNÍ ZÁMĚRY - 79 Výklad: limit (a) nebo (b) – postačuje naplnění pouze jedné z limitních hodnot Plocha těžby: Věta 1: Stanovení dobývacího prostoru a v něm navržená povrchová těžba nerostných surovin na ploše od stanoveného limitu (a) Výklad: rozhodující je plocha DP nikoliv plocha navržené těžby rozšíření DP? – zřejmě plocha původního rozhoduje o zařazení do kategorie jARNÍ SETKÁNÍ TĚŽAŘŮ | Těžební Unie Nesuchyně, 3. - 5. 4. 2019 fsfsdfds 15

JARNÍ SETKÁNÍ TĚŽAŘŮ | Těžební Unie Nesuchyně, 3. - 5. 4. 2019 16/19 TĚŽEBNÍ ZÁMĚRY - 79 Plocha těžby: Věta 2: Povrchová těžba nerostných surovin na ploše od stanoveného limitu (a) Výklad: Za plochu těžby se pro účely zařazení záměrů do tohoto bodu považuje součet ploch těžby a ploch souvisejících s těžbou (přiměřeně lze použít definici uvedenou v § 18 odst. 2 vyhlášky o obecných požadavcích na využívání území: „Plochy těžby nerostů zahrnují zpravidla pozemky povrchových dolů, lomů a pískoven, pozemky pro ukládání dočasně nevyužívaných nerostů a odpadů, kterými jsou výsypky, odvaly a kaliště, dále pozemky rekultivací a pozemky staveb a technologických zařízení pro těžbu. Do plochy těžby nerostů lze zahrnout i pozemky související dopravní a technické infrastruktury.“) územně plánovací vyhláška říká, co vše je možno umístit do plochy těžby využít jako kritérium významnosti vlivů záměru? Důsledek: Budou zahrnuty záměry i s plochou výrazně menší než 5 ha nebo 25 ha! Výsypky, odvaly, manipulační plochy, rekultivace – samostatně naplňují bod 79? JARNÍ SETKÁNÍ TĚŽAŘŮ | Těžební Unie Nesuchyně, 3. - 5. 4. 2019 fsfsdfds 16

JARNÍ SETKÁNÍ TĚŽAŘŮ | Těžební Unie Nesuchyně, 3. - 5. 4. 2019 17/19 TĚŽEBNÍ ZÁMĚRY – 20 let Záměry těžeb jsou specifické oproti jiným záměrům v tom, že se v čase mění s postupem těžby v území. Vzhledem k tomu, že v době provedení vyhodnocení vlivů těchto záměrů na životní prostředí nejsou jasné např. těžební technologie, dopravní souvislosti, stav jednotlivých složek životního prostředí a priority jejich ochrany, posun v legislativě ani případný vývoj koncepcí státu týkajících se těžeb ve velmi vzdáleném časovém horizontu, je na základě § 5 odst. 2 ZPV nutné, aby příslušné vyhodnocení vlivů těchto záměrů na životní prostředí bylo provedeno na reálně vyhodnotitelnou dobu, která je cca 20 let. Dle praxe v posuzování vlivů na životní prostředí (od roku 2002 do současnosti) se jedná o dobu, na kterou lze reálně provést vyhodnocení vlivů na životní prostředí v dostatečné kvalitě. Je tedy třeba, aby tato skutečnost byla respektována v příslušných dokumentech (oznámení záměru, dokumentace vlivů záměru na životní prostředí) jejich zpracovateli (v případě záměru na delší časové období je třeba těžbu rozdělit na etapy a posuzovat vždy pouze etapu na následujících cca 20 let, a to včetně stanovení dobývacího prostoru), kontrolována příslušnými úřady, a aby tato skutečnost byla rovněž zohledněna ve zjišťovacím řízení či v závazném stanovisku dle § 9a odst. 1 ZPV. Toto pravidlo platí pro všechny záměry těžeb (tzn. pro záměry zařazené do bodů 79, 80, 81, 82 a potenciálně rovněž pro záměry zařazené do bodu 77). JARNÍ SETKÁNÍ TĚŽAŘŮ | Těžební Unie Nesuchyně, 3. - 5. 4. 2019 fsfsdfds 17

JARNÍ SETKÁNÍ TĚŽAŘŮ | Těžební Unie Nesuchyně, 3. - 5. 4. 2019 18/19 TĚŽEBNÍ ZÁMĚRY – 20 let Rozpory s horním právem? Závaznost metodického výkladu? Diskriminace jednoho odvětví průmyslu a skupiny podnikatelů - ke „změnám technologií, dopravních souvislostí, stavu jednotlivých složek životního prostředí a priorit jejich ochrany, k posunu v legislativě a k případnému vývoji koncepcí státu“ dochází i v jiných odvětvích - některé těžební záměry jsou při 20 letech ekonomicky nerentabilní Postaveno na argumentu – „postup těžby v území“ - u všech záměrů neobstojí - někde posun žádný nebo minimální - hlubinná těžba? - území posouzené se dá před vznikem vlivů do budoucna chránit 20 let určeno dle praxe v posuzování vlivů od roku 2002? - není doloženo, zdůvodněno JARNÍ SETKÁNÍ TĚŽAŘŮ | Těžební Unie Nesuchyně, 3. - 5. 4. 2019 fsfsdfds 18

JARNÍ SETKÁNÍ TĚŽAŘŮ | Těžební Unie Nesuchyně, 3. - 5. 4. 2019 19/19 TĚŽEBNÍ ZÁMĚRY – 80, 81, 82 Výklad: těžba uranu podléhá vždy posuzování (velká EIA) hlubinná těžba podléhá vždy zjišťovacímu řízení 20 let Výklad: navazující rozhodnutí je pak povolení k těžbě říčního materiálu podle § 14 odst. 1 písm. b) zákona o vodách 20 let JARNÍ SETKÁNÍ TĚŽAŘŮ | Těžební Unie Nesuchyně, 3. - 5. 4. 2019 fsfsdfds 19

JARNÍ SETKÁNÍ TĚŽAŘŮ | Těžební Unie Nesuchyně, 3. - 5. 4. 2019 Děkuji za pozornost Společnost G E T s.r.o. poskytuje komplexní služby v oblasti geologie, báňské projekce, měřictví, životního prostředí, územního plánování a podnikového poradenství již od roku 1993. Je držitelem certifikátů, potvrzujících shodu systému řízení jakosti a environmentálního systému řízení firmy s požadavky souvisejících mezinárodních norem ISO 9001:2008 a ISO 14001:2004, v následujících oblastech. * * * Posuzování vlivů na životní prostředí • Projektování a navrhování objektů a zařízení, které jsou součástí hornické činnosti a činnosti prováděné hornickým způsobem • Projektování, provádění a vyhodnocování geologických prací v oborech zkoumání geologické stavby, geochemie, hydrogeologie, geologie ložisková, inženýrská, environmentální a sanační • Testování, měření a analýzy environmentálních charakteristik a vlastností hornin • Geodetické a zeměměřické práce • Autorizované měření hluku JARNÍ SETKÁNÍ TĚŽAŘŮ | Těžební Unie Nesuchyně, 3. - 5. 4. 2019 fsfsdfds