Daniel Swarovski    byl brusič skla českého původu a zakladatel podniku swarovski, was a glass cutter of Czech origin and a founder of swarovski.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Slovácko Města Slovácka nad obyvatel Autor: Martin Fridrich.
Advertisements

Ing. Milan Balcer oddělení obnovitelných zdrojů energie Energetická legislativa Novela vyhlášky č. 194/2007 Sb.
Družstvo, státní podnik, konsorcium. Obsah výkladu 1.Družstvo 2.Státní podnik 3.Otázky a úkoly.
TRŽNÍ EKONOMIKA A PODNIKÁNÍ Obchodní společnosti Tento výukový materiál byl zpracován v rámci projektu EU peníze středním školám - OP VK 1.5. CZ.1.07/1.5.00/
Podpůrný a garanční rolnický a lesnický fond, a.s. „Finanční a servisní organizace pro český venkov“
Historie společnosti Enviropol je členem European Electronic Recycling Association Založení – servisní společnost pro sběr, dopravu a skladování.
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL S TŘEDNÍ PRŮMYSLOVÁ ŠKOLA A S TŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA GASTRONOMIE A SLUŽEB, M OST, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/
Název školy: Základní škola T. G. Masaryka a Mateřská škola Poříčany, okr. Kolín Autor: Mgr. Alena Černá Název: VY_32_INOVACE_Z_07_Český průmysl Číslo.
Trh, tržní vztahy Trh Představuje určitý prostor, kde se setkávají kupující a prodávající. Na trhu se uskutečňuje akt koupě a prodeje – dochází ke směně.
NEZISKOVÉ ORGANIZACE Ing. Alica Kavanová. CHARAKTERISTICKÉ ZNAKY 1. Účelová funkce a důvody založení:  n n n není založena za účelem zisku  d d
Práce, výroba ZÁKLADY EKONOMIKY. NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a mateřská škola Bohdalov ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/ ŠABLONA: III/2 VZDĚLÁVACÍ.
Analýza odvětví Vyjednávací síla dodavatelů Připravili: Dudíková, Nečas, Horák.
Lidská společnost digitálního věku
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_32_INOVACE_251_TÉMA_ Zaměstnanec ve firmě Název školy Masarykova střední škola zemědělská a Vyšší.
Česká společnost pro rozvoj lidských zdrojů Lublaňská 57/5 | Praha 2 | | T | F | |
Skotský mechanik,fyzik Zajímal se o různé přístroje a různé mechanické pomůcky W=1J Zemřel ve svém domě.
 Pocházíme z Moravskoslezského kraje, z Města Albrechtic v okrese Bruntál.  Jsme žáci sedmých a osmých tříd základní školy.  Vznikli jsme v rámci projektu.
STŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA A STŘEDNÍ ODBORNÉ UČILIŠTĚ MĚSTEC KRÁLOVÉ, T. G. MASARYKA 4 Pracovní právo.
Minarc Evo 180 Originální a nejlepší, nyní ještě silnější !
Czechspecials aneb Ochutnejte Českou republiku!. Ochutnejte Českou republiku! Projekt agentury CzechTourism, Asociace Hotelů a restaurací a Asociace kuchařů.
1. Podnikání 1.část členění organizací podnikání (definice podnikání, kdo může podnikat) obchodní firma živnostenský rejstřík živnosti (podmínky, druhy,
PRAVĚK. DĚLENÍ PRAVĚKU nejdelší období lidských dějin pravěk dělíme podle materiálu, z jakého lidé dokázali vyrobit nástroje.
Prezentace Nástrojárna Hnátnice Sarka Rehakova, HR manager.
Účinnost různých systémů ukládání elektrické energie
Osvědčení o bezpečnosti provozovatele dráhy a osvědčení dopravce
ASOCIACE INOVAČNÍHO PODNIKÁNÍ ČR, z.s.
Společnost pro kvalitu školy
Pojem přeměna obchodní společnosti
I. Z á k l a d n í š k o l a Z r u č n a d S á z a v o u
Elektrické vodiče a izolanty
Název školy: Dětský domov, Základní škola praktická, Praktická škola a Školní jídelna, Dlažkovice 1, příspěvková organizace Třebívlice Autor: PhDr.
Vedoucí práce: Ing. Lenka Ližbetinová, Ph.D.
ČESKÉ VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V PRAZE DIPLOMOVÁ PRÁCE
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
Vzdělávací oblast: Člověk a společnost
Vztahy mezi organismem a prostředím – ekologická přizpůsobivost organismu Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Radomír Hůrka.
Tento materiál byl vytvořen rámci projektu EU peníze školám
Průmyslová revoluce 1 Podmínky a rozvoj.
Snížení nákladů na vytápění budov
Právo životního prostředí pojem, vývoj, prameny, postavení v systému práva, principy Ivana Průchová.
Daň z příjmů právnických osob
OHMŮV ZÁKON Tato práce je šířena pod licencí CC BY-SA 3.0. Odkazy a citace jsou platné k datu vytvoření této práce. VY_32_INOVACE_07_32.
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Ústav podnikové strategie Komunikace se zákazníky ve vybraném podniku Autor práce: Zuzana.
OP VK Využívání ICT Sada č. 3 - Z - 8. ročník
CZECH SALES ACADEMY Hradec Králové – VOŠ a SOŠ s.r.o.
Výroba II.. Výroba II. Organizace výrobních pracovišť V jedné dílně jsou příbuzné stroje Výrobek prochází několika dílnami Technologické uspořádání.
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ ,Kopřivnice, Štramberská 189, příspěvková org.
Fakulty elektrotechnické Západočeské univerzity
Název školy: Speciální základní škola, Louny, Poděbradova 640, příspěvková organizace autor: Mgr. Věra Elbelová Název materiálu: VY_32_INOVACE_09_KARLOVARSKY_KRAJ.
Název školy : Základní škola a mateřská škola,
Vliv reklamy na společnost
Název projektu: Moderní škola
Centrální nákupy SŽDC pro opravu, údržbu a modernizaci železničního svršku Stanislav Smeták Workshop „Oprava a údržba kolejí železničních drah“ Praha –
8. Základní ekologické pojmy, organismus a prostředí
Autor: Olga Kociánová Datum (období): září 2011 Ročník: 5
užitečné stránky, databáze, online slovníky
Sdružení historických sídel Čech, Moravy a Slezska - druhé největší sdružení v ČR ( ) členů - založeno 1990 Základní poslání a cíle Sdružení:
CUBA KUBA Business on the Largest Island in the Caribbean
Dobrovolnictví v komunitě jako cesta k sociální soudržnosti
Logistický systém ve společnosti Těžké strojírenství Plzeň a.s.
9. STŘEDNÍ EVROPA.
Hranice výrobních možností
Škola ZŠ Třeboň, Sokolská 296, Třeboň Autor Mgr. Zdeňka Pecková Číslo
Název školy: Speciální základní škola, Louny, Poděbradova 640, příspěvková organizace autor: Mgr. Věra Elbelová Název materiálu: VY_32_INOVACE_06_STREDOCESKY_KRAJ.
Digitální učební materiál
Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
Liberecký Kraj Ondřej sedlák.
Jaké jsou obzory digitální Evropy?
Elektronická aukce směnek možnost rozšíření E-ZAKu
Transkript prezentace:

Daniel Swarovski    byl brusič skla českého původu a zakladatel podniku swarovski, was a glass cutter of Czech origin and a founder of swarovski

který se stal světoznámým díky svému broušenému sklu který se stal světoznámým díky svému broušenému sklu. Vybudoval nadnárodní společnost působící ve více než 40 zemích světa

Později odešel do Paříže a Vídně Později odešel do Paříže a Vídně. Zde se setkává s Františkem Křižíkem a inspirován možnostmi elektrické energie se rozhodne zkonstruovat stroj na broušení šatonů.

Z důvodu nedostatku energie v českých řekách odešel do Wattens v Tyrolsku, kde nalezl díky energii z alpské řeky Inn optimální podmínky pro založení brusičství

roce 1908 postavil vlastní sklárnu pro dodávku skloviny a v roce 1913 vyrobil vlastní broušené sklo z křišťálového skla vynikající kvality porovnatelné s českou výrobou.