Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

OP VK Využívání ICT Sada č. 3 - Z - 8. ročník

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "OP VK Využívání ICT Sada č. 3 - Z - 8. ročník"— Transkript prezentace:

1 OP VK Využívání ICT Sada č. 3 - Z - 8. ročník VY_32_INOVACE_11 – Liberecký kraj

2 Liberecký kraj ….

3 Po Praze 2. Nejmenší kraj ČR.
Cílem mnoha Českých i zahraničních turistů je vyjímečná krajina Českého ráje. Turistické i sportovní využití poskytují Jizerské hory a Krknoše.

4 Přírodní podmínky Nachází se tam Lužické hory, Jizerské hory a západní část Krkonoš. Kraj je převážně hornatý a značně zalesněný. Nejznámějším vrcholem je Ještěd. …………….Řeky……………….. Kraj je odvodňován přítoky Labe. V Jizerských Horách pramení řeka Jizera a Nisa. Krajinu zpestřují vodní plochy – nejznámější je Máchovo jezero.

5 Obyvatelstvo Nejvíce obyvatel je v Liberci. Druhým největším městem je Jablonec nad Nisou. Obě města vytvářejí jednu aglomeraci.

6 Hospodářství Převládá průmyslová výroba.
Pěstování nenáročných plodin(oblininy,brambory, len) Louky jsou vhodné pro živočišnou výrobu. Těží se kvalitní sklářské písky. Na jejichž výrobu navazuje sklářská výroba. Výroba světoznámých skleněných šperků – tzv. bižuterie. Nejvyýznam. prům. odvětví je strojírenství, textil. Průmysl v poslední době upadá..

7 Zajímavosti V CHKO Český ráj – pískovcové skály a mnoho histor. památek. Zřízenina hradu Trosky, zámek Hrubá Skála. Zámky Sychrov a Hrubý Rohozec. Hrad Bezděd. Muzeum skla a bižuterie.


Stáhnout ppt "OP VK Využívání ICT Sada č. 3 - Z - 8. ročník"

Podobné prezentace


Reklamy Google