Projekt Svazu na podporu meziobecní spolupráce v ČR

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Podpora meziobecní spolupráce Úkoly zajišťované realizačními týmy u smluvních partnerů Jiří Hužera Manažer navozování meziobecní spolupráce.
Advertisements

Projekt Svazu na podporu meziobecní spolupráce v ČR
Projekt meziobecní spolupráce PROJEKT „SYSTÉMOVÁ PODPORA ROZVOJE MEZIOBECNÍ SPOLUPRÁCE V ČR V RÁMCI ÚZEMÍ SPRÁVNÍCH OBVODŮ OBCÍ S ROZŠÍŘENOU PŮSOBNOSTÍ“
Podpora meziobecní spolupráce
Projekt Svazu na podporu meziobecní spolupráce v ČR Právní tým Svaz měst a obcí ČR Ostrava, 04. listopadu 2013.
Projekt Svazu na podporu meziobecní spolupráce v ČR Projektový tým Svaz měst a obcí ČR Hradec Králové, 9. prosince 2013.
Odpady 2014 – jak dál v Olomouckém kraji ? Konference samospráv Olomouc
Podpora meziobecní spolupráce
Obce sobě Podpora meziobecní spolupráce Projekt Svazu měst a obcí ČR.
Podpora meziobecní spolupráce Prohlubování meziobecní spolupráce David Bohadlo Vedoucí právního týmu.
Projekt Svazu na podporu meziobecní spolupráce v ČR Projektový tým Svaz měst a obcí ČR Ostrava, 04. listopadu 2013.
Podpora meziobecní spolupráce Aktuální stav realizace projektu Jaromír Jech Ředitel supervizor projektu.
Obce sobě Podpora meziobecní spolupráce Projekt Svazu měst a obcí ČR Setkání starostů Středočeského kraje, Poděbrady
KIPR Šumava první schůzka s ředitelem NSZM Ing. Petrem Švecem se uskutečnila na Modravě PS UR, akce komunitního plánování v šumavských.
I. OFICIÁLNÍ SETKÁNÍ PŘEDSTAVITELŮ OBCÍ V SO ORP KUTNÁ HORA GASK 12. ČERVNA 2014 PODPORA MEZIOBECNÍ SPOLUPRÁCE Projekt Svazu měst a obcí reg. číslo: CZ.1.04/4.1.00/B
Odborný seminář „APLIKACE STRATEGICKÉHO HODNOTÍCÍHO RÁMCE PRO STRATEGIE MÍSTNÍHO ROZVOJE V ČR“ Odborný seminář Praha 20. září 2010.
Meziobecní spolupráce v souvislostech
Projekt Svazu na podporu meziobecní spolupráce v ČR Prohlubování meziobecní spolupráce na území ORP Kutná Hora.
Projekt Svazu na podporu meziobecní spolupráce v ČR Projektový tým Svaz měst a obcí ČR Hradec Králové, 29. října 2013.
Projekt Svazu na podporu meziobecní spolupráce Aktuální informace o projektu
Projekty PHARE v gesci odboru informatizace veřejné správy Ministerstva vnitra ČR PHARE 97 informační a komunikační systémy VS přednáší Ing. Tomáš Holenda.
Projekt Svazu na podporu meziobecní spolupráce v ČR Celkový rámec projektu a organizační záležitosti Ingrid Štegmannová vedoucí projektový manažer Hradec.
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
Příprava na programovací období Teze meziobecní spolupráce Jaromír Jech XV. Celostátní finanční konference Praha, 29. listopadu 2012.
Potřeby obcí a jejich financování v období Ing. Dan Jiránek XV. Celostátní finanční konference Praha, 29. listopadu 2012.
Spolupráce na tvorbě Regionálních inovačních strategií Podpora konkurenceschopnosti krajů CZECHINVEST Agentura pro podporu podnikání a investic Mgr. Lucie.
Projekt „Vzdělaný zastupitel“ Podpora volených představitelů měst a obcí Jaromír Jech výkonný místopředseda Svazu XIII. celostátní finanční konference.
2. oficiální setkání představitelů obcí v územním obvodu ORP Pacov Místo: Pacov, zámecký sál Dne:
Informace k možnosti motivace municipalit k UR v rámci fondů EU a jiných zdrojů.
Současné prostředí v České republice pro víceúrovňové vládnutí RNDr. Josef Postránecký Ministerstvo vnitra.
RODINNÁ POLITIKA Rodinná politika na úrovni krajů a obcí, Metodické „doporučení“ MPSV ČR, 2008) souhrn aktivit a opatření za účelem podpory rodiny podpora.
„OBCE SOBĚ“ projekt meziobecní spolupráce Jak vnímáme meziobecní spolupráci na Rakovnicku Výsledky Dotazníku 1. část.
2. oficiální setkání představitelů obcí v územním obvodu ORP Cheb Místo: KC Svoboda Cheb Dne:
Strategie spolupráce obcí MAS Královská stezka Výstup projektu „MAS jako nástroj spolupráce obcí pro efektivní chod úřadů“ Mgr. Lucie Růžičková, Královská.
Projekt Podpora meziobecní spolupráce (reg. č. CZ.1.04/4.1.00/B ) 2. oficiální setkání představitelů obcí ve správním obvodu ORP Třebíč Třebíč, 22.
Valná hromada DSO Tišnovsko Tišnov 10. prosince 2014 PROJEKT „PODPORA MEZIOBECNÍ SPOLUPRÁCE“ (CZ.1.04/4.1.00/B )
„MAS jako nástroj spolupráce obcí pro efektivní chod úřadů“ CZ.1.04/4.1.00/B
Strategie spolupráce obcí Společnost pro rozvoj Humpolecka, z. s. 2. Kulatý stůl v Humpolci
Pojďme společně podpořit rozvoj meziobecní spolupráce v ČR.
Podpora meziobecní spolupráce Prezentace výsledků dotazníkového šetření ORP Poděbrady.
Místní akční plán vzdělávání ORP Svitavy. Název projektu: Místní akční plán vzdělávání ORP Svitavy Reg. číslo: CZ /0.0/0.0/15_005/ Realizátor.
Vybraná problematika činnosti Svazu měst a obcí České republiky Vybraná problematika činnosti Svazu měst a obcí České republiky Mgr. Ludmila Němcová Ing.
Ing. Aleš Průša. Co bylo na počátku ? Primárně je nutné předcházet protiprávním jednáním ve městě, obci Společná odpovědnost samosprávy a PČR za oblast.
Evropské fondy a budoucnost obcí a měst Městská a územní dimenze politiky soudržnosti Oldřich Vlasák Místopředseda Evropského parlamentu Místopředseda.
„OBCE SOBĚ“ „ Systémová podpora rozvoje meziobecní spolupráce v ČR v rámci území správních obvodů obcí s rozšířenou působností“
Zajištění regionálních funkcí knihoven v roce 2013 PhDr. Vít Richter Národní knihovna ČR Svaz knihovníků a informačních pracovníků ČR Tel. 603–223–627,
UKONČENÍ ADMINISTRACE Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost Tisková konference
Komunitní plánování ORP Roudnice nad Labem – spolu a inovativně.
Pracovní schůzka aktérů integrace - příprava navazujícího projektu „Jihomoravské regionální centrum na podporu integrace cizinců 2010“ 30. září 2009 EVROPSKÝ.
SETKÁNÍ ŘÍDÍCÍHO VÝBORU MAP vzdělávání ORP ŠUMPERK Mgr. Ivana Hanáková, Mgr. Martin Kuchtík.
Analýza potřeb venkova Josef Bezdíček místopředseda Svazu měst a obcí ČR Předseda Komory obcí 22. června 2012 Senát PČR, Praha.
Projekt Sdružení místních samospráv ČR „MAS jako nástroj spolupráce pro efektivní chod úřadů“
Regionální interveční rámec pozice AK ČR pro programové období 2014+
Projekt Centra společných služeb(CSS) realizovaný Svazem měst a obcí ČR Projekt Centra společných služeb č. CZ /0.0/0.0/15_019/ Operační.
KOMUNITNÍ PLÁN SOCIÁLNÍCH SLUŽEB NA DOBŘÍŠSKU A ZAPOJOVÁNÍ VEŘEJNOSTI
Místní akční plán vzdělávání MAP rozvoje vzdělávání na území Prahy 8
ÚVODNÍ SETKÁNÍ SE STAROSTY
Starosti starostů s evropskými fondy, Praha
Projekt Plzeňský kraj - bezpečný kraj
Místní akční plány rozvoje vzdělávání
Setkání starostů – zakladatelů MAS Království – Jestřebí hory, o. p. s
Moje práce na Broumovsku
Bc. Petra Karbanová Krajská metodička projektu APIV B
Jednání PS Vzdělávání Mgr. Barbora Ledlová
Svaz měst a obcí ČR Základní informace o činnosti
Workshop projektu systémová podpora sociální práce v obcích na téma
I. Setkání se starosty obcí
Jaromír Jech Svaz měst a obcí ČR
Vize, mise, cíle Vize Mise Cíle
Základní údaje Samostatná městská část od roku 1994 Rozloha 1 353,1 ha
Transkript prezentace:

Projekt Svazu na podporu meziobecní spolupráce v ČR Jaromír Jech Svaz měst a obcí ČR

Podpora meziobecní spolupráce Společný cíl zkvalitnit a zefektivnit veřejné služby, a tím získat pro obce a města další finanční prostředky, využitelné pro jejich rozvoj zlepšit a zjednodušit život občanům našich obcí a měst udržet efektivní veřejnou správu co nejblíže občanům zabránit s konečnou platností diskusím o administrativním snižování počtu obcí Jaromír Jech

Podpora meziobecní spolupráce Základní podmínky samostatnost obcí – nepodkročitelné východisko pro celou koncepci Projektu respektování vůle zástupců obcí v území ohledně formy meziobecní spolupráce (od neformálního shromáždění starostů po institucionalizovanou formu speciálního svazku obcí) přínos pro všechny kategorie obcí, z dlouhodobého hlediska zejména pro menší obce Jaromír Jech

Podpora meziobecní spolupráce Prostřednictvím Projektu vytvoříme podmínky pro rozvoj meziobecní spolupráce v ČR zmapujeme situaci v území a přispějeme k hledání společných řešení v oblastech samostatné působnosti obcí předškolní výchovy a základního školství odpadového hospodářství sociálních služeb a dále ve volitelných oblastech, jejichž řešení obce v území preferují připravíme půdu pro vznik koordinačních a rozhodovacích mechanismů – shromáždění (sbor) starostů připravíme podněty a návrhy pro potřebné úpravy v legislativě Jaromír Jech

Podpora meziobecní spolupráce pilotní Projekt je hrazený plně ze zdrojů OP LZZ doba trvání 1. května 2013 – 30. června 2015 přímá finanční podpora do jednotlivých území až 2,5 mil. Kč další informace na stránkách www.obcesobe.cz Prostřednictvím Projektu podpoříme starosty a obce, které přispějí k porozumění a sounáležitosti mezi obcemi v daném území ve spolupráci s konkrétní obcí (nebo již existujícím dobrovolným svazkem obcí) zaměstnáme týmy, které budou připravovat podmínky pro budoucí meziobecní spolupráci na základě rozhodnutí volených představitelů daného území Svaz – poskytuje metodickou, koordinační a právní podporu smluvním partnerům Ingrid Štegmannová Svaz jako nositel Projektu – poskytuje metodickou, koordinační a právní podporu smluvním partnerům

Podpora meziobecní spolupráce Metodická podpora zpracování příslušných metodik, proškolení a průběžná metodická podpora týmům v území Koordinační podpora 13 regionálních koordinátorů průběžně podporuje činnost týmů, pomáhají překonávat překážky, účastní se jednání spolupracujících obcí v území, aktivně podporuje rozvoj meziobecní spolupráce Právní podpora právní podpora týmům v území při realizaci odborných prací a při formování meziobecní spolupráce (připraveny veškeré právní podklady pro vznik potřebných struktur) Průběžná komunikace se starosty v území v úzké spolupráci se dvěma motivujícími starosty (jeden z obce a jeden z města) Marek Jetmar

Podpora meziobecní spolupráce Dlouhodobé přínosy Projektu podpora vytvoření struktur meziobecní spolupráce, které budou dlouhodobě reprezentovat rozvoj daného území strategický a systémový přístup ke koordinaci veřejných služeb v území vytvoření nezpochybnitelného partnera pro stát, orgány státu v území a kraje zpracované rozvojové dokumenty za území – základ pro čerpání finančních prostředků jak z národních, tak evropských zdrojů Jaromír Jech

Podpora meziobecní spolupráce Závěrečné shrnutí podpora samostatného fungování obcí – argumentace proti snahám o jejich administrativní slučování vytvoření kapacity v území, zlepšení služeb, úspory prostředků pro rozvoj obcí nastartování spolupráce zdola, na základě dobrovolného rozhodnutí o formě meziobecní spolupráce využití výstupů k podloženým legislativním úpravám – motivační prvky v RUD, národní dotační tituly, změny v jednotlivých řešených oblastech apod. Jaromír Jech

Podpora meziobecní spolupráce Kontakt Jaromír Jech, ředitel–supervizor projektu, 603 841 031, jech@smocr.cz Ostatní kontakty (včetně regionálních koordinátorů) www.obcesobe.cz/kontakty Korespondenční adresa Svaz měst a obcí ČR Projektová kancelář 5. května 1640/65 140 21 Praha 4 e-mail: mos@smocr.cz www.obcesobe.cz