Název školy Téma Název DUM Popis Ročník Autor Číslo projektu

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
VY_32_INOVACE_ 19_ Rozmanitost přírody Zelenina (SADA ČÍSLO 2)
Advertisements

Anglický jazyk Michaela Hrdličková, 251 PT1 – Provozní technika 1. ročník „Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem.
ŠTĚPÁN LÍSKOVEC, 4.A Prezentace. Principy úspěšné prezentace Vhodný styl pro příslušnou prezentaci S posluchači je nutné aktivně komunikovat Přednášející.
Obrázky poskytla firma Complex,
Jak na Prezentace? Power Point ZŠ Jiráskova Benešov
Název projektu: Průvodce světem Multimédií CZ.1.07/3.2.06/ reg. č.: CZ.1.07/3.2.06/ Vzdělávací moduly - obsah 21.
Zásady práce s prezentacemi
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Mgr. Jakub Karásek ZŠ Liberec, Na Výběžku 118, p. o. Vytvořeno: únor 2013 EU peníze školám CZ 1.07./1.4.00/ PŘIPRAVA JEDNOCHUCHÝCH POKRMŮ 8. třída.
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
VY_32_INOVACE_In 6.,7.18 PowerPoint - Zásady pro zpracování počítačové prezentace Anotace: Žák se seznámí se zásadami zpracování počítačové prezentace.
Identifikátor sady: VY_32_INOVACE_Sada XXI _ VV, DUM 6
Přechody a animace VY_32_INOVACE_7C21. Pravidlo Důležitý je obsah prezentace, přechody a animace mají být příjemným, nikoliv rušivým doplňkem! Nekombinovat.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Šablona:III/2č. materiálu: VY_32_INOVACE_175.
Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“
Jak pracovat s multimediálními prezentacemi Přednáší Mgr. Jaromír Kozel
VY_32_INOVACE_Čp z 1 Č í slo š ablony: Jak si žije strom po celý rok? Mgr. Pavlína Šantrochová Základní škola a Mateřská škola pro tělesně postižené,
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Vlasta Fitzová Mgr. Název DUM: VY_32_Inovace_2.2.3 Co děláme ve škole Název sady: Člověk a jeho svět 2.ročník.
„Multimediální vybavení ZŠ Dvorského“ Datum zahájení projektu: Datum ukončení projektu: Doba trvání projektu: 21,4 měsíce Celkové.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Norská 2633 Autor: Bc. František Vlasák, DiS. Název materiálu: VY_52_INOVACE_F.7.Vl.16_Světelné_jevy.
Vzdělávací materiál Mgr. Kristýna Dvořáková. Co může být ? Pracovní list pro žáka Prezentace DUM Didaktická pomůcka Příprava na hodinu Písemná práce Osmisměrka.
AnotaceMetodický pokyn Prezentace obsahuje celkem 9 snímků. Po spuštění jsou na 2. snímku pokyny pro postup práce s prezentací. Do 3. snímku je vložen.
Název DUM: VY_32_INOVACE_XVI_1_17_Ekosystém zahrady a sady Šablona číslo : XVISada číslo: 1Pořadové číslo DUM: 17 Autor: Mgr.Lenka Dědečková.
PRACOVNÍ DOBA VY_32_INOVACE_2_1_5 PRACOVNÍ DOBA Autor: Ing. Jana Rauscherová Zkvalitnění výuky na GSOŠ prostřednictvím inovace Gymnázium a Střední odborná.
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Vlasta Fitzová Mgr Název DUM: VY_32_Inovace_2.2.6 Poznáváme ovoce Název sady: Člověk a jeho svět 2.ročník Číslo.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA, JIČÍN, HUSOVA 170 Číslo projektu
Společenská výchova – Estetika pracovního prostředí
Název školy Téma Název DUM Popis Ročník třída Autor
Jméno autora: Mgr. Blanka Vanišová
Jméno autora: Mgr. Blanka Vanišová
Inf Prezentace informací
Jméno autora: Mgr. Blanka Vanišová
VY_32_Inovace_ Numerace do 100 Matematika 2.ročník
Název školy Téma Název DUM Popis Ročník Autor Číslo projektu
Název školy Téma Název DUM Popis Ročník Autor Číslo projektu
ZÁKLADNÍ ŠKOLA, JIČÍN, HUSOVA 170 Číslo projektu
Vytvořeno v rámci v projektu „EU peníze školám“
TŘÍDA o přestávce.
VY_32_INOVACE_52_PRV_ 3 1) Jméno autora výukového materiálu (VM), škola: Miroslava Červená Základní škola a mateřská škola Skalsko, okres Mladá Boleslav.
VY_32_INOVACE_49_PRV_ 3 1) Jméno autora výukového materiálu (VM), škola: Miroslava Červená Základní škola a mateřská škola Skalsko, okres Mladá Boleslav.
Banketní obsluha Název školy SŠHS Kroměříž Číslo projektu
EU_32_sada 2_07_PV_Počasí-koloběh vody_Duch
ZÁKLADNÍ ŠKOLA, JIČÍN, HUSOVA 170 Číslo projektu
OZNAČENÍ MATERIÁLU: VY_32_INOVACE_54_F7
PIZZA VY_32_INOVACE_2C_06 Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/
Název školy Téma Název DUM Popis Ročník Autor Číslo projektu
Jméno autora: Mgr. Blanka Vanišová
Kód materiálu: VY_32_INOVACE_18_SLOVA_NADRAZENA_PODRAZENA_SOURADNA
METODICKÝ LIST PRO ZŠ Pro zpracování vzdělávacích materiálů (VM)v rámci projektu EU peníze školám Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Projekt:
Název školy Téma Název DUM Popis Ročník Autor Číslo projektu
ZÁKLADNÍ ŠKOLA, JIČÍN, HUSOVA 170 Číslo projektu
Název školy Téma Název DUM Popis Ročník Autor Číslo projektu
Název školy Téma Název DUM Popis Ročník Autor Číslo projektu
Název školy Téma Název DUM Popis Ročník Autor Číslo projektu
Název školy Téma Název DUM Popis Ročník Autor Číslo projektu
Autor: Mgr. Jitka Šteflová Název : VY_32_INOVACE_02_Podzim v zahradě
Název školy Téma Název DUM Popis Ročník Autor Číslo projektu
AUTOR: Blanka Petlánová
Prezentace a obhajoba zadaného tématu
Číslo projektu školy CZ.1.07/1.5.00/
Název školy Téma Název DUM Popis Ročník Autor Číslo projektu
Výukový materiál zpracován v rámci projektu
ZÁKLADNÍ ŠKOLA, JIČÍN, HUSOVA 170
METODICKÝ LIST PRO ZŠ Pro zpracování vzdělávacích materiálů (VM)v rámci projektu EU peníze školám Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost   
LIDSKÉ TĚLO VY_32_INOVACE_5A_09 Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
ZÁKLADNÍ ŠKOLA, JIČÍN, HUSOVA 170
ZÁKLADNÍ ŠKOLA, JIČÍN, HUSOVA 170
METODICKÝ LIST PRO ZŠ Pro zpracování vzdělávacích materiálů (VM)v rámci projektu EU peníze školám Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Projekt:
Jméno autora: Mgr. Blanka Vanišová
Název školy Téma Název DUM Popis Ročník Autor Číslo projektu
Transkript prezentace:

Název školy Téma Název DUM Popis Ročník Autor Číslo projektu Centrum Bazalka – Základní škola speciální a Mateřská škola speciální, o.p.s.   Téma  Ovoce a zelenina Název DUM  Meruňka Popis  Zpracování tématu ve Snoezelen konceptu Ročník  1.-10. třída Autor  Mgr. Linda Grguričová Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/21.3826 Číslo materiálu v sadě VY_32_INOVACE_CJS13 Vzdělávací oblast Člověk a jeho svět

DOPORUČENÉ VYBAVENÍ MÍSTNOSTI Aroma lampa na vodní bázi Audiopřehrávač Možnost nasvětlení (tónového ladění) místnosti Polohovací pomůcky Projektor Projekční plátno (interaktivní tabule) Zatemnění

POMŮCKY DO HODINY Podle počtu žáků si připravte meruňky v celém stavu Pokud máte možnost, připravte si i ukázku částí stromu Máte-li pocit, že meruňka nemá výrazné aroma, můžete si připravit aromaváčky s koncentrovanější vůní Pro žáky, kteří potřebují jídlo ve speciální konzistenci, si jej připravíme dopředu. Mějte po ruce vše, co žáci obvykle potřebují při stravování (dle individuálních potřeb - pleny, bryndáky, lžičky,…) a co vy potřebujete ke krájení a případnému loupání meruňky Vyberte vhodnou hudbu (použijte jen u žáků, u kterých nepůsobí rušivě)

PŘÍPRAVA MÍSTNOSTI Místnost zatemněte, pokud chcete, vylaďte osvětlení do světle červené či oranžové barvy V aromalampě použijte meruňkovou vůni (cca 10 minut dopředu, aby provoněla místnost) Pro jednotlivé žáky připravte místa k pohodlnému zapolohování, nejlépe v sedě či polosedě Nastavte tuto projekci na první obrázek (prezentace trvá 25 minut, což odpovídá plánu postupu výuky) Připravte si hudbu (pokud ji budete používat)

POSTUP VÝUKY Výuku začněte obvyklým rituálem spojeným s prací ve snoezelenu (pokud jej máte zavedený). Zapněte prezentaci (časově je koncipována na individuální práci s jedním, maximálně dvěma žáky na jednoho zaměstnance). Během práce u žáků podporujete vnímání všemi smysly a samostatnost Časování : - 5 min. si s komentářem prohlížíme celou meruňku, její jednotlivé části, povrch, vůni… - 5 min. je vyhrazeno na ukázku, jak se meruňka zpracovává, jak vypadá rozloupnutá, jak se připravuje ke snězení apod. - 15 min. věnujte samotnému ochutnávání (postup dle individuálních schopností žáka) výuku ukončete dle vlastního uvážení (rituálem, návaznou činností,…)

KONEC

ZDROJE http://pixabay.com/static/uploads/photo/2014/02/08/01/04/apricot-orchard-261479_640.jpg http://upload.wikimedhttp://pixabay.com/static/uploads/photo/2013/08/13/19/15/apricot-172281_640.jpgia.org/wikipedia/commons/f/f6/Flora_of_Israel_Apricot_tree_(14531102502).jpg http://pixabay.com/static/uploads/photo/2014/06/15/10/59/apricots-369223_640.jpg http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/f/f9/Apricots.jpg http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/1/16/Apricot_tree.jpg http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/7/76/Apricot_whole444.jpg http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/a/ae/Many_apricots.JPG http://pixabay.com/static/uploads/photo/2014/06/22/16/35/fruits-374750_640.jpg http://pixabay.com/static/uploads/photo/2013/08/13/19/15/apricot-172281_640.jpg http://pixabay.com/static/uploads/photo/2014/10/01/09/43/fruit-468192_640.jpg http://pixabay.com/static/uploads/photo/2013/07/28/21/58/apricots-168502_640.jpg http://pixabay.com/cs/su%C5%A1en%C3%A9-meru%C5%88ky-meru%C5%88ky-su%C5%A1en%C3%A9-ovoce-357879