Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

METODICKÝ LIST PRO ZŠ Pro zpracování vzdělávacích materiálů (VM)v rámci projektu EU peníze školám Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Projekt:

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "METODICKÝ LIST PRO ZŠ Pro zpracování vzdělávacích materiálů (VM)v rámci projektu EU peníze školám Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Projekt:"— Transkript prezentace:

1 METODICKÝ LIST PRO ZŠ Pro zpracování vzdělávacích materiálů (VM)v rámci projektu EU peníze školám Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Projekt: Moderní výuka Registrační číslo: CZ.1.07/1.4.00/ Číslo DUM: VY_32_INOVACE_ Jméno autora: Mgr. Helena Fribová Datum, období kdy byl vytvořen: Název práce: Primáti Předmět, pro který je VM určen: Člověk a jeho svět Ročník, pro který je VM určen: 3. Časová dotace: 1 hodina Vzdělávací oblast, tematický okruh, téma: PRIMÁTI Metodický list, anotace - výstižný popis způsobu použití VM ve výuce: prezentace Pomůcky: pc, interaktivní tabule

2 PRIMÁTI Nejvíce druhů žije v tropech a subtropech.
Jejich váha může být od 70 až po 200kg. Dělí se na: poloopice člověk primát vyšší primáty

3 Poloopice Obývají tropy a subtropy. Většinou žijí na stromech.
Jsou většinou menší. Mají vlhký čenich. Některé se živí pouze rostlinami, jiní i drobnými živočichy. Některé druhy jsou samotáři, jiní žijí v párech, někteří ve skupinách.

4 Poloopice - patří sem: lemuři, makiové, ksukolové

5 Vyšší primáti Došli ve fyzickém vývoji i v sociálním chování dále než poloopice. Jsou těžší a větší. Jsou zřetelné i rozdíly mezi pohlavími. Mají naopak „suchý nos“. Pohybují se po zemi i po stromech po čtyřech končetinách. Mezi vyšší primáty patří i člověk – nejdokonalejší tvor na Zemi.

6 Vyšší primáti Patří sem: kočkodani, giboni, vřešťani, gorily, šimpanzi

7 Autor prohlašuje, že tento materiál je jeho prací, nebo je stažen z uvedených zdrojů.


Stáhnout ppt "METODICKÝ LIST PRO ZŠ Pro zpracování vzdělávacích materiálů (VM)v rámci projektu EU peníze školám Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Projekt:"

Podobné prezentace


Reklamy Google