Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Jméno autora: Mgr. Blanka Vanišová

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Jméno autora: Mgr. Blanka Vanišová"— Transkript prezentace:

1 Jméno autora: Mgr. Blanka Vanišová
METODICKÝ LIST PRO ZŠ Pro zpracování vzdělávacích materiálů (VM)v rámci projektu EU peníze školám Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost  Projekt: Moderní výuka Registrační číslo: CZ.1.07/1.4.00/ Číslo DUM: VY_32_INOVACE_2.2.20 Jméno autora: Mgr. Blanka Vanišová Datum, období kdy byl vytvořen:  Název práce: Houby jedlé Předmět, pro který je VM určen: Člověk a jeho svět  Ročník, pro který je VM určen: Třetí  Časová dotace: 1 hodina  Vzdělávací oblast, tematický okruh, téma: Živá příroda – Houby jedlé Metodický list, anotace- výstižný popis způsobu použití VM ve výuce: Prezentace je určena k seznámení s některými druhy jedlých hub. Učitel si připraví výklad, žáci doplňují svými zkušenostmi a znalostmi. Možno doplnit ukázkami sušených nebo čerstvých hub. Pomůcky: prezentace, houby

2 HOUBY JEDLÉ

3 HOUBY JEDLÉ Křemenáč osikový - má příjemnou chuť a vůni houbovou. Roste od července do října, roztroušeně pod osikami v listnatých a smíšených lesích, ve stromořadích u cest a v osikovém mlází na bohatých i písečných půdách.

4 HOUBY JEDLÉ Hřib kovář - roste dost hojně ve skupinách v listnatých i jehličnatých lesích, zejména pod smrky a buky, převážně na kyselých půdách.

5 HOUBY JEDLÉ Kozák březový - najdeme ho ukrytého především pod břízami, ale i mimo lesní porosty, v trávě, vřesu, borůvčí apod.. Roste od konce června do podzimu.

6 HOUBY JEDLÉ Klouzek sličný - roste od června do listopadu v lesích všech typů, pod modříny nebo v jejich blízkosti, na jehličí nebo v trávě, jednotlivě nebo ve skupině. Roste hlavně pod modřínem, na okraji lesa nebo podél cest.

7 HOUBY JEDLÉ Liška obecná - plodnice mají žlutou až oranžovou barvu. Klobouk je okrově žlutý. Liška obecná roste zejména v jehličnatých, ale i listnatých lesích.

8 HOUBY JEDLÉ Bedla vysoká - je velmi chutná houba. K používání je vhodný především klobouk, třeň je tuhý.

9 Zdroje:


Stáhnout ppt "Jméno autora: Mgr. Blanka Vanišová"

Podobné prezentace


Reklamy Google