Podání žádosti o dotaci

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
OP Rybářství 2007 – 2013 Plná elektronizace příjmu Žádostí o dotace z OP Rybářství a koncept administrace v novém programovacím období Ing.
Advertisements

Seminář k výběrovému řízení 2014
1 1 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova : Evropa investuje do venkovských oblastí „ Kdo za to může – kompletní vzdělávání pro přípravu a realizací.
Seminář k výběrovému řízení 2013 Způsob přihlášení do výběrového řízení.
Oddělení metodiky OP Rybářství (SZIF) ŘO OP Rybářství (MZe)
Hlášení změn v rámci projektů PRV Eva Šípová, MAS Labské skály – březen 2010 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských.
Administrace v novém programovém období 2014 – 2020
OP Rybářství 2007 – 2013 Novinky v administraci Žádostí o dotaci OP Rybářství Ing. Antonín Vavrečka Oddělení metodiky OP Rybářství Ing. Antonín Vavrečka.
OP Rybářství 2007 – 2013 Portál farmáře jako nový nástroj v komunikaci mezi žadateli a SZIF v rámci OP Rybářství. Ing. Antonín Vavrečka Oddělení metodiky.
Předkládání žádostí 1 - Elektronicky - Po vyplnění – data odeslat do úložiště dat - Formulář vytisknout, podepsat a s přílohami odeslat poštou nebo podat.
1 Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Elektronická monitorovací zpráva BENEFIT7.
Michala Pechová Jak vyplnit webovou žádost OP VK BENEFIT7 ORR, Krajský úřad kraje Vysočina.
Benefit7 – jak vyplnit projektovou žádost
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA ČR Elektronické podání Žádosti o dotaci PRV prostřednictvím Portálu farmáře Opatření IV.2.1 – 22. kolo.
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva ERDF pro vysoké školy Mgr. Stanislava Podolková Praha, duben 2016.
WEBOVÁ APLIKACE MS2014+ Ing. Josef Šetek Seminář pro SC 3.2 ZVYŠOVÁNÍ EFEKTIVITY A TRANSPARENTNOSTI VEŘEJNÉ SPRÁVY PROSTŘEDNICTVÍM ROZVOJE VYUŽITÍ A KVALITY.
Seminář pro žadatele v rámci Výzvy č. 2/ /11/2010 Ing. Iva Cahelová Ing. Kateřina Gřondilová Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa.
Seminář pro žadatele v rámci Výzvy č. 6/ Petr Chroust Hana Švarcová Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských.
Program rozvoje venkova ČR na období NEJČASTĚJŠÍ CHYBY ŽADATELŮ O DOTACE 11. října 2016 od 8:00 – 31. října 2016 do 13:00.
Seminář pro žadatele v rámci Výzvy č. 3/ Ing. Iva Cahelová Ing. Kateřina Gřondilová Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa.
Seminář k výběrovému řízení 2016 Přihlašování do výběrového řízení Statutární město Ostrava Magistrát Odbor sociálních věcí, zdravotnictví a vzdělanosti.
Program rozvoje venkova Administrace Žádosti o dotaci 1. kolo příjmu žádostí
Seminář k výběrovému řízení 2017 Přihlašování do výběrového řízení Statutární město Ostrava Magistrát Odbor sociálních věcí a zdravotnictví.
Program rozvoje venkova Postup administrace Žádosti o dotaci 1. kolo příjmu žádostí Ing. Ondřej Vodhánil, Odbor projektových opatření rozvoje.
Seminář k výzvě MAS Havlíčkův kraj z PRV Fiche 7 Rozvoj nezemědělské činnosti a agroturistiky Fiche 2 Podpora rozvoje zemědělských podniků.
Výtah nejdůležitějších informací a podmínek pro žadatele ve Fichích PRV MAS Hlučínsko Zdroj: PRAVIDLA, kterými se stanovují podmínky pro poskytování dotace.
Seminář pro žadatele Výzva MAS č. 2 PRV
Podání žádosti o dotaci
Program rozvoje venkova 2014 – 2020 LEADER
V rámci realizace SCLLD Prostějov venkov o.p.s.
Dotační program pro podporu zemědělského podnikání v rámci strategie komunitně vedeného rozvoje (CLLD) MAS Region HANÁ, z.s. – 1. výzva PRV Fiche 2 -
Seminář k 1. výzvě MAS Havlíčkův kraj z PRV Fiche 3 Podpora zpracování a uvádění zemědělských produktů na trh.
Program rozvoje venkova 2014 – 2020 LEADER
Dotační program Podpora včelařství 2015 Krok za krokem
- ČESKY SEVER Seminář pro žadatele Příjem žádostí v MAS a další administrativní postupy Program rozvoje venkova ČR 2014 – 2020 Výzva č. 1.
Webová aplikace MS2014+ Ing. Josef Šetek
Setkání regionálních výrobců
Seminář pro žadatele Výzva č. 1 PRV
Zadávání zakázek žadatelem/příjemcem dotace
Webová aplikace MS2014+ Ing. Josef Šetek
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Věcná část řízení projektu (seminář pro příjemce – 1. a 2. výzva)
1. výzva PRV MAS Sdružení Růže, z.s.
SCLLD MAS HORNÍ POMORAVÍ
Výzvy k předkládání žádostí o podporu MAS Podhorácko - IROP
MAS Královská stezka o.p.s.
Název projektu: Posílení kapacit CLLD pro MAS Sokolovsko na období Registrační číslo: CZ /0.0/0.0/15_003/   Seminář pro příjemce.
SCLLD MAS MOST VYSOČINY
1. Výzva PRV MAS krajina srdce, z.s.
Setkání manažerů PK Elektronické podávání/příjem žádostí do Programu prevence kriminality Ministerstvo vnitra ČR.
SCLLD MAS HORNÍ POMORAVÍ
Program rozvoje venkova 2014 – 2020 LEADER
Seminář k výzvě č. 1 MAS Lanškrounsko z PRV 17. 7
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA
SCLLD MAS MOST VYSOČINY
Vazba Fiche na článek Nařízení EP a Rady (EU) č. 1305/2013
Program rozvoje venkova
2. VÝZVA MAS ROŽNOVSKO Strategie komunitně vedeného místního rozvoje Místní akční skupiny Rožnovsko na období
F4 – Podpora investic na založení nebo rozvoj nezemědělských činností
Výzva č. 5 PRV MAS Česká Kanada o.p.s.
Seminář k výzvě MAS Havlíčkův kraj z PRV Fiche 7 Rozvoj nezemědělské činnosti a agroturistiky Fiche 2 Podpora rozvoje zemědělských podniků.
Výzva č. 7 PRV MAS Česká Kanada o.p.s.
Výzva č. 7 PRV MAS Česká Kanada o.p.s.
Výzva č. 5 PRV MAS Česká Kanada o.p.s.
F5 – Neproduktivní investice v lesích
Podpora vybraných druhů sociálních služeb ve Středočeském kraji II
Seminář pro žadatele, , Nýrsko
SCLLD MAS MOST VYSOČINY
Výzva č. 7 PRV MAS Česká Kanada o.p.s.
Výzva č. 7 PRV MAS Česká Kanada o.p.s.
Výzva č. 3 PRV MAS Česká Kanada o.p.s.
Transkript prezentace:

Podání žádosti o dotaci 1. Výzva MAS Jemnicko, o.p.s. k předkládání Žádostí o dotaci v rámci operace 19.2.1 Programu rozvoje venkova na období 2014-2020 Seminář pro žadatele/příjemce Podání žádosti o dotaci 29.6.2017

Podání Žádosti o dotaci Žádost o dotaci (dále jen ŽoD) musí žadatel vygenerovat z vlastního účtu na Portálu Farmáře (samostatně za každou Fichi) Vyplněný formulář ŽoD včetně povinných, příp. nepovinných příloh předá žadatel v elektronické podobě na MAS (v termínu od 4.7.2017 do 18.7.2017 12:00 – je nutné si předem telefonicky či e-mailem domluvit termín a čas) Veškeré přílohy předkládané při podání žádosti, jsou součástí formuláře ŽoD! (vybrané přílohy může žadatel vzhledem k jejich velikosti, příp. formátům, předložit v listinné podobě) MAS ŽoD vytiskne a žadatel nebo zmocněný zástupce ji podepíše před pracovníkem MAS O podání ŽoD včetně příloh na MAS obdrží žadatel od pracovníka MAS písemné potvrzení ihned po podepsání žádosti MAS zveřejní Seznam přijatých žádosti na internetových stránkách do 5 pracovních dní od ukončení příjmu

Zřízení přístupu do Portálu Farmáře Portál Farmáře (dále jen PF) je hlavním komunikačním nástrojem Přístup do PF získá žadatel osobně na podatelně RO SZIF nebo prostřednictvím datové schránky žadatele o dotaci nebo e-Podatelny s elektronickým podpisem žadatele (nelze zaslat poštou) S sebou je nutné mít: FO – OP PO – Výpis z OR (ne starší 3 měsíce) Žadatel musí vyplnit „Žádost o přístup do portálu eagri a do Portálu Farmáře SZIF“ – ke stažení na www.jemnicko.cz

Přihlášení do Portálu Farmáře ŽoD musí být vygenerována z účtu PF žadatele PF je přístupný přes www.szif.cz Podrobný postup pro vygenerování a vyplnění žádosti, naleznete v příručce Návod na generování žádosti o dotaci přes MAS (ke stažení na www.jemnicko.cz nebo www.szif.cz)

Přihlášení do Portálu Farmáře Po kliknutí na záložku Portál Farmáře se zobrazí okno pro přihlášení, kde žadatel zadá uživatelské jméno a heslo a potvrdí kliknutím na Přihlášení

Postup pro podání žádosti v Portálu Farmáře 1. krok 4. krok Žadatel vybere MAS, přes kterou chce žádat o dotaci 2. krok 3. krok

Generování formuláře žádosti v Portálu Farmáře Vyplnit hlavičku Vybrat Fichi z aktuální výzvy, v rámci které chce žadatel žádat Zvolit název projektu Generovat žádost

Generování formuláře žádosti v Portálu Farmáře Po vygenerování žádosti (stav generování 100 %) si žadatel uloží žádost do PC přes Stáhnout soubor Do stažené žádosti žadatel vyplní informace týkající se projektu !! Žadatel vyplněnou žádost nenahrává na Portál Farmáře, odevzdá ji v elektronické podobě na MAS!!

Formulář Žádosti o dotaci Důležité je vyplnit pole 12 a 13, aby se zobrazily všechny strany žádosti Pod tlačítkem MENU je umístěn instruktážní list

Formulář Žádosti o dotaci

Formulář Žádosti o dotaci Automatický výpočet data předložení Žádosti o platbu na MAS (15 kalendářních dní před termínem předložení na RO)

Formulář Žádosti o dotaci Údaje o zpracovateli projektu se vyplňují pouze v případě, že zpracovatelem projektu není žadatel

Formulář Žádosti o dotaci Specifické strany č. 17.1.a – fiche č. 461 – Zvyšování konkurenceschopnosti zemědělství Vyplnit údaje při požadovaném zvýšení míry dotace pro mladého začínajícího zemědělce a pozemky v LFA Vzorec (Příloha 15 Pravidel 19.2.1 – výpočet v případě, že část objektu neslouží cílům a účelu Fiche, stejné i v dalších článcích)

Formulář Žádosti o dotaci Specifické strany č. 17.1.c – fiche č. 465 – Investice do lesnické infrastruktury

Formulář Žádosti o dotaci Specifické strany č. 19.1.a – fiche č. 241 – Podpora nezemědělského podnikání Žadatel musí zakřížkovat, co projekt zahrnuje, aby se zobrazila další pole k vyplnění Při výběru CZ-NACE: R 93 nebo I 56 se objeví sekce k nadefinování objektu venkovské turistiky (okruh 10 km, návštěvnost min. 2000os./rok) Poskytovatelé služeb pole nevyplňují

Formulář Žádosti o dotaci Nadefinované zakázky vyplňuje žadatel zde na straně B3 Výše zakázky – automaticky se napočítává z údajů ze strany C1 – Výdaje projektu

Formulář Žádosti o dotaci Přiřazení k zakázce

Formulář Žádosti o dotaci Přehled rozpočtu se vyplňuje automaticky na základě údajů uvedených na předchozích stranách

Formulář Žádosti o dotaci

Formulář Žádosti o dotaci Část E2 – Preferenční kritéria přidělená MAS ŽADATEL NEVYPLŇUJE!! Obdržené body jsou závazné, od data podání ŽoD nesmí být žadatelem měněny a upravovány Pokud žadatel vyplnil bodové hodnocení v žádosti chybně, může MAS změnit bodové hodnocení na základě rozhodnutí Výběrové komise MAS

Formulář Žádosti o dotaci

Formulář Žádosti o dotaci

Formulář Žádosti o dotaci Část H – Záznamový list ŽADATEL NEVYPLŇUJE!!! Vyplňuje MAS – zaznamenává jednotlivé úkony, které jsou s ŽoD v průběhu administrace prováděny

Kontrola Žádosti o dotaci Po vyplnění údajů je vhodné provést kontrolu: MENU – Kontrola vyplněných údajů

Podání Žádosti o dotaci na MAS Žadatel připraví ŽoD se všemi povinnými přílohami a předá ji v elektronické podobě na MAS v termínu stanoveném ve Výzvě MAS pro příjem projektů MAS ŽoD vytiskne a žadatel ji před pracovníkem MAS podepíše, poté ihned obdrží od pracovníka MAS písemné potvrzení o přijetí ŽoD MAS provede administrativní kontrolu žádosti (kontrola obsahové správnosti) a kontrolu přijatelnosti – možnost vyzvání k opravě žádosti, max. 2x, termín pro doplnění 5 pracovních dní Věcné hodnocení Výběrové komise MAS - bodové hodnocení Zveřejnění Seznamu vybraných/nevybraných ŽoD Vybrané ŽoD MAS elektronicky podepíše, přílohy verifikuje a předá min. 3 dny před termínem registrace na RO SZIF žadateli (žádost se uzamkne) Po obdržení ŽoD a příloh od MAS, žadatel pokračuje v podání s elektronickým podpisem od MAS žádosti přes Portál Farmáře Žadatel nahraje přes Portál Farmáře finální verzi formuláře ŽoD a všechny povinné přílohy a celý proces uloží

Registrace Žádosti o dotaci - ŽADATEL Po obdržení PODEPSANÉ ŽoD a příloh OD MAS, žadatel přes Portál Farmáře pokračuje v podání Je třeba vybrat možnost Pokračovat v podání s elektronickým podpisem

Registrace Žádosti o dotaci - ŽADATEL Doplněný a zkontrolovaný formulář ŽoD (elektronicky podepsaný MAS) nahraje žadatel zpět

Registrace Žádosti o dotaci - ŽADATEL Žadatel pošle přes Portál Farmáře na RO SZIF ŽoD, nejpozději do 27.9.2017 Po nahrání ŽoD nahraje žadatel přílohy

Registrace Žádosti o dotaci - ŽADATEL Po uložení ŽoD a příloh žadatel klikne na Pokračovat v podání

Registrace Žádosti o dotaci - ŽADATEL Žadatel zakřížkuje Souhlasím s podobou žádosti

Registrace Žádosti o dotaci - ŽADATEL

Registrace Žádosti o dotaci - ŽADATEL Po podání ŽoD se žadateli zobrazí strana, kde je pod odkazem „stáhnout soubor“ odeslaná/podaná ŽoD a pod odkazem „stáhnout potvrzení“ potvrzení o přijetí ŽoD

Děkuji za pozornost Ing Děkuji za pozornost Ing. Lenka Gliganičová, Jana Karásková E-mail: masjemnicko@seznam.cz Web: www.jemnicko.cz Telefon: 602 779 923, 606 205 472