Vyhodnocení dotazníkového průzkumu CSR

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Zdravé pracoviště bez rozdílu věku MVD, 28. dubna 2016 ing. Radka Sokolová, místopředsedkyně ČMKOS, místopředsedkyně Rady vlády pro BOZP
Advertisements

Projekty realizované Policií České Republiky v rámci Evropského návratového fondu Evropský návratový fond (ENF)
Obecně prospěšná společnost pro Český ráj působí v Českém ráji od roku 2003, a to na území zahrnující centrální část Českého ráje a od roku 2006 působí.
Doc. JUDr. Radim Boháč, Ph.D. katedra finančního práva a finanční vědy PF UK 1. prosince 2015.
Strategické řízení školy s využitím sebehodnocení školy dle modelu CAF RNDr. Hana Žufanová.
Krajská správa ČSÚ v Plzni | Slovanská alej 36, Plzeň | Miloslav Chlad CIZINCI V ČR A PLZEŇSKÉM KRAJI Tisková konference, Plzeň,
Mgr. Jiří Šimon Odbor práva veřejných zakázek a koncesí Praha, Nová směrnice EU pro zadávání veřejných zakázek v kontextu společensky odpovědného.
Úřad vlády ČR Odbor pro informování o evropských záležitostech Ing. Klára Nápravníková Grantové informační projekty OEZ 2006 Praha, 5. října 2006.
STRATEGIE SPOLUPRÁCE OBCÍ MAS BYSTŘIČKA PROJEKT SDRUŽENÍ MÍSTNÍCH SAMOSPRÁV „MAS JAKO NÁSTROJ SPOLUPRÁCE PRO EFEKTIVNÍ CHOD ÚŘADŮ“
NEZISKOVÉ ORGANIZACE Ing. Alica Kavanová. CHARAKTERISTICKÉ ZNAKY 1. Účelová funkce a důvody založení:  n n n není založena za účelem zisku  d d
Hodnocení kvality vzdělávání škol a školských zařízení zřizovaných Libereckým krajem Zvyšování kompetencí vedoucích pracovníků Liberec 20. srpna 2012 Hodnocení.
Spolupráce podniků s vysokými školami. Kolaboratorní výzkum Účinná spolupráce Smlouva o využití podpory Smluvní výzkum Úvod ČVUT – odbor rozvoje2.
Procesy ve veřejné správě Ivo Vašíček Proces veřejné správy Získávání zdrojů dané, poplatky, pokuty Vnitřní a vnější bezpečnost Správa zdrojů Údržba.
SEMINÁŘ K PROBLEMATICE EVROPSKÉHO SOCIÁLNÍHO FONDU Porovnání obsahu a zaměření OP RLZ a JPD Cíl 3 * Městská knihovna, Praha.
Česká společnost pro rozvoj lidských zdrojů Lublaňská 57/5 | Praha 2 | | T | F | |
Trh, ekonomika. ekonomická činnost výroba spotřeba obchod, směna.
Aktivity a projekty Lísky na podporu spolupráce v regionu Pomáháme lidem porozumět přírodě a být dobrými hospodáři přírodního i kulturního dědictví.
MPO Odbor podnikatelského prostředí a vnitřního obchodu Aktualizovaný Národní akční plán společenské odpovědnosti organizací v České republice Ing. Hana.
UDRŽITELNÝ ROZVOJ JAKO PRINCIP POLITICKÉHO ROZHODOVÁNÍ.
Držitel certifikátu kvality ISO 9001 a ISO 14001
AKTUÁLNÍ VÝZVY OPERAČNÍHO PROGRAMU ZAMĚSTNANOST
Situace na trhu práce v JmK a veřejná služba
Zdravé město J I L E M N I C E Fórum, 11. dubna 2013.
Návraty žen do práce očima zaměstnavatelů
Zaměřeno na malé a střední podnikání aneb společenská odpovědnost firem v olomouckém kraji Martin Fink Brno,
Hodnocení kvality vzdělávání škol a školských zařízení zřizovaných Libereckým krajem EDUCA 2011 MY JOBS Porada ředitelů Liberec
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Motivační a věrnostní programy jako nástroj budování loajality zákazníků Autor práce: skopalová.
Tematicky zaměřený kulatý stůl
Místní rozpočtové jednotky
Úřad práce České republiky
Josef Středula, předseda ČMKOS
Členská schůze MAS Nepomuk,
Vnitropodniková komunikace ve vybraném subjektu
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
STRATEGICKÝ PLÁN ROZVOJE MĚSTA ČESKÁ LÍPA
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
Analýza řízení privátní značky v maloobchodní jednotce
REZERVY ČESKÉHO TRHU PRÁCE A JEHO BUDOUCNOST
Organizační zabezpečení práva životního prostředí
Číslo projektu Číslo materiálu název školy Autor Tématický celek
Operační program Výzkum, vývoj a vzdělávání
Marketingový plán společnosti
Evropský návratový fond (ENF)
Číslo projektu OP VK Název projektu Moderní škola Název školy
Společenská odpovědnost organizací Město Třebíč 21. září 2017
Směrnice OECD pro nadnárodní podniky – význam a role
2. ČNB a její role v platebním styku.
Marketingová komunikace ve vybrané společnosti
Integrovaná střední škola, Hodonín, Lipová alej 21, Hodonín
ČINNOST UNO OK V OBDOBÍ 2014+
Pozemkové úpravy.
Podpora zaměstnanosti na místní úrovni: odpovědné zadávání
METODICKÁ PODPORA ŘÍZENÍ KVALITY V ÚZEMNÍCH SAMOSPRÁVNÝCH CELCÍCH
MAP II. MAP Praha 12 pokračuje
Tisková konference ČMKOS
Dárcovství 2018 Závěrečná zpráva z výzkumu
A co dál - aneb jak spolupracovat a komunikovat spolu i bez projektů
Vyhodnocení dotazníkového průzkumu CSR
kam vlastně směřujeme ??? 
2. setkání platformy: .d Tvorba Školské inkluzivní koncepce Libereckého kraje Manažer aktivit projektu: Bc. Jakub Lang
Česká společnost pro jakost
Josef Bernard, Renata Mikešová
Život bez střeva , Praha.
SPRÁVNÍ PRÁVO.
Martin VLASTNÍK, vedoucí oddělení politiky nerostných surovin
Současné aktivity v oblasti České podnikatelské rady pro udržitelný rozvoj a Světové podnikatelské rady pro udržitelný rozvoj.
v kontextu změn a potřeb moderního trhu práce
Jaké jsou obzory digitální Evropy?
Aktivity Olomouckého kraje v oblasti podpory podnikání v roce 2016
Transkript prezentace:

Vyhodnocení dotazníkového průzkumu CSR Ing. Miroslav Svoboda, Ph.D. odbor podnikatelského prostředí a vnitřního obchodu

Dotazník k CSR 22 otázek prosinec 2017 – březen 2018 weby (MPO, businessinfo, Národní portál) emaily (ministerstva, asociace, svazy a VŠ) 73 respondentů

Složení respondentů

Pokud se zabýváte CSR, pod jaký sektor vaše organizace spadá? 80 %

Jak dlouho se vaše organizace zabývá CSR?

Pokud se dosud nezabýváte CSR, plánujete se CSR zabývat? 20 %

Informační zdroje

Přínosy CSR

Kdo se ve vaší firmě zabývá CSR?

Které aktivity CSR ve vaší organizaci považujete za nejpřínosnější? Péče o zaměstnance: svoboda v práci, zlepšování životního prostoru, flexibilní práce pro rodiče malých dětí, osvětová činnost v oblasti slaďování práce a rodiny, služby hlídání dětí ve firmách Sociální oblast: podpora uplatnitelnosti sociálně slabých jednotlivců a příslušníků skupin: cizinci, lidé, kteří měli ztížený pracovní start, lidí s hendikepem, senioři, ženy po rodičovské dovolené apod. Dárcovství Dobrovolnictví Environmentální odpovědnost s konkrétním dopadem : péče o okolí, používání ekologických čisticích prostředků,atd.

Znáte „Národní akční plán společenské odpovědnosti organizací v České republice“?

Která subkapitola „Národního akčního plánu společenské odpovědnosti organizací v ČR“ Vás zaujala nejvíce? Data vyhodnocena na základě průměrné známky jednotlivých aktivit, kde 1 je nejlepší a 3 nejhorší.

Co Vám v „Národním akčním plánu společenské odpovědnosti organizací v České republice“ chybí? Dle čeho se společenská odpovědnost organizací posuzuje, resp. co (systém, model, norma, ukazatele, kritéria...) je měřítkem posouzení a srovnání Větší důraz na společenskou odpovědnost mimo mateřskou organizaci, větší propojení u korporátu na neziskové organizace realizující služby obecného hospodářského zájmu Anonymizované příklady dobré a špatné praxe Větší adresnost akčního plánu v kolonce realizátora - vyšší míra zapojení ostatních ministerstev, ústředních orgánů státní správy, územní samosprávy Větší zapojení nestátních neziskových organizací Větší důraz na dobrovolnické aktivity Více prostoru pro mezinárodní spolupráci a inspiraci Environmentální aspekty jako součást CSR Ekonomická podpora organizací prokazujících pozitivní výsledky v oblasti CSR a udržitelného rozvoje

Jak byste hodnotili vybrané konkrétní aktivity z „Národního akčního plánu společenské odpovědnosti organizací v České republice“ dle přínosnosti pro Vaši organizaci? Data vyhodnocena na základě průměrné známky jednotlivých aktivit, kde 1 je nejlepší a 3 nejhorší.

Které konkrétní aktivity Vám v „Národním akčním plánu společenské odpovědnosti organizací v České republice“ chybí? Větší důraz na práci s veřejností a celkové "přenastavení" vnímání společnosti v tom smyslu, že být společensky zodpovědný je normální Detailnější propracování ochrany životního prostředí, vyzvednutí tuzemské produkce a výrobků Workshopy, networkingové akce, seznamování s realizovanými projekty Environmentální aktivity Účinný způsob edukace a šíření CSR mezi MSP Akce organizované podniky pro podniky či pro veřejnost

Měl/a byste zájem účastnit se organizovaných kulatých stolů na téma CSR?

Zajímáte se o problematiku nových Cílů udržitelného rozvoje Zajímáte se o problematiku nových Cílů udržitelného rozvoje? Slyšeli jste o Cenách SDGs, ocenění za naplňování Cílů udržitelného rozvoje?

Myslíte, že by měl stát podporovat CSR formou ekonomických nástrojů, pobídek, daňových úlev, dotací?

V případě, že jste pro, aby stát podporoval CSR formou ekonomických nástrojů, o jakých konkrétních nástrojích byste uvažovali? Pobídky Daňové úlevy, zvýhodnění a asignace Dotace ( např. na projekty podporující CSR soukromým či neziskovým subjektům) Nepřímo - šířením povědomí, zprostředkováváním informací, vzděláváním, oceňováním konkrétních přínosných projektů Finanční podpora programů Národních cen za CSR

Jste spokojeni s množstvím informací o CSR v České republice?

Pokud nejste spokojeni s množstvím informací o CSR v České republice, co konkrétně vám nejvíce vadí? Malé povědomí (o problematice se málo hovoří, není to rozpoznatelné téma) Chybí větší práce s veřejností, posílení veřejného mínění ve smyslu, že CSR je záležitostí všech Jeden hlavní portál (např. stávající Platforma), kde by byly informace koncentrovány. To v současné době Platforma nesplňuje Rozmanitost témat a příkladů, většinou se používají stále stejné příklady dobré praxe Více zahraničních inspirací

Úřad vlády ČR připravuje platformu pro dobrovolné závazky a sdílení dobré praxe pro naplňování cílů Strategického rámce Česká republika 2030. Měla by Vaše organizace zájem se zapojit a publikovat svůj závazek/aktivity v oblasti udržitelného rozvoje?

Děkuji za pozornost