BAPTISTÉ Vytvořeno dne: Anotace:

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
 Adventní probuzení v první polovině 19. století v USA  Již v roce 1844 existují skupiny křesťanů z různých církví, které spojovala hluboká.
Advertisements

Křesťanská iniciace pokřtěných dětí s odkazem na aktuálnost dekretu Quam singulari.
Exodus Global Alliance Změna sexuální orientace je možná skrze moc Ježíše Krista.
Křesťanství Nejrozšířenější náboženství – 2 miliardy věřících
Diversita lidské populace II
Přijď Duchu svatý.
Označení vzdělávacího materiálu (kód):VY_52_INOVACE_PŘV.5.34 Název školy: Základní škola a Mateřská škola Byšice, okres Mělník Název programu: Operační.
Univerzitní křesťanské hnutí Představení Univerzitní křesťanské hnutí UKH je součástí IFES (International Fellowship of Evangelical Students)– Mezinárodního.
Exodus Global Alliance Změna sexuální orientace je možná skrze moc Ježíše Krista.
Křesťanství.
Probuzenecká hnutí / Bratrské hnutí1 Cíl přednášky  dospět k sebereflexi  poznat a lépe využívat duchovní dědictví zakladatelů hnutí  chránit.
Bratrská jednota baptistů
KŘESŤANSTVÍ.
Vzdělávací materiál vytvořený v projektu OP VK Název školy:Gymnázium, Zábřeh, náměstí Osvobození 20 Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu:Zlepšení.
Anotace: Seznámit žáky s počátky filozofického myšlení v Evropě
“Vešli jsme do doby,kdy by se každý člen církve měl chopit zdravotně- misijní práce.“ Testimonies Vol. 7, p. 62 Povolání církve.
Výukový materiál vytvořen v rámci projektu EU peníze školám „Učíme aktivně“ Registrační číslo CZ.1.07/1.4.00/ Číslo materiálu: VY_32_INOVACE_09.
MŠE SVATÁ. Vyznání víry, Přímluvy
Univerzitní křesťanské hnutí Národní modlitební týden 7. – 13. dubna 2008.
MODLEME SE K PÁNU ŽNĚ. PROSINEC ✤ z a pronásledované křesťany v Tádžikistánu ✤ za uprchlíky v České republice ✤ za rozvoj misie N. f. Nehemia.
Vypracoval: Jakub Moravec
SVĚTOVÁ NÁBOŽENSTVÍ - KŘESŤANSTVÍ
Reformace v Německu a její šíření v Evropě
Jméno autora: Mgr. Barbora Jášová Datum vytvoření:
Základní škola a Mateřská škola, Šumná, okres Znojmo OP VK 1
VY_32_INOVACE_2D.9.11 Autor: Kateřina Vyčichlová Projekt Škola do života CZ.1.07/1.4.00/ Dějepis, 9. třída ZŠ Základní škola Kutná Hora, Kremnická.
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Označení:Sada: Ověření ve výuce:Třída: Datum: Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_CJL_HR_3_18.
Syropalestina.
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Horky nad Jizerou 35 Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Předmět: Občanská výchova Ročník:
Název šablony:Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT zaměření VM:8. ročník - Člověk a společnost – Dějepis - Křesťanství autor VM:Ondřej Vojáček.
Rozšíření Islámu v dnešní době
„Rozvoj vzdělávání žáků karvinských základních škol v oblasti cizích jazyků“ Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.07/ Určeno pro : žáky ZŠ, 2.
Skutky apoštolské. Autor a datum vzniku Lukáš - Pavlův osobní lékař - spolupracovník na díle evangelia - očitý svědek některých událostí - 3 x v Písmu.
Ročník:3. Vzdělávací obor: Hotelnictví M/01 Kuchař – číšník H/01 Předmět :Nauka o nápojích Tematický okruh: Světové vinařství Téma: Vinařství.
PŘÍKLADY VÝPOČTU daně – různé slevy
Centrum pro katechezi v Olomouci 2014 Foto:morguefile.com.
Náboženská reformace 2.stupeň ZŠ Autor: Mgr. Martin Šimek, Masarykova ZŠ Plzeň Projekt "EU peníze školám", registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
Světová náboženství. Světové náboženství není založeno jen pro jeden národ, ale má své příznivce po celém světě.
Určeno pro: žáky 4.ročníku středních škol Vzdělávací obor: Základy společenských věd, Občanská nauka Tematický okruh: Základy práva Téma: Územně-správní.
ČÍSLO PROJEKTU: 1.4 OPVK AUTOR: Mgr. Jana Neugebauerová NÁZEV: VY_32_INOVACE_12_SVĚTOVÉ JAZYKY A NÁBOŽENSTVÍ ROČNÍK: 8. ročník ZŠ VZDĚLÁVACÍ OBLAST: Člověk.
Křesťanství B. Trojanová. Křesťanství Monoteistické náboženství Vznik v 1. století n.l., původ v učení Ježíše Krista Vyvinulo se z judaismu, ale na.
Význam bible OB21-VVP-HUM-CJL-BUJ-M ) úkol: Vytvoř myšlenkovou mapu (co si vybavíš, když se řekne bible):
VÝUKOVÝ MATERIÁL ZPRACOVANÝ V RÁMCI PROJEKTU MODERNÍ ŠKOLA Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.400/ ZÁKLADNÍ ŠKOLA ÚSTÍ NAD LABEM, HLAVNÍ 193,
Křesťanství Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Miroslava Wrubelová. Dostupné z Metodického portálu ISSN:
ZŠ Brno, Řehořova 3 Občan, žák a společnost Výchova k občanství ročník III
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Mgr. Jindřiška Řehořková Název DUM: VY_32_Inovace_7.1.5 Křesťanská církev Název sady: Raný a vrcholný středověk.
Anotace: Materiál je určen pro žáky 1. ročníku střední odborné školy a žáky nástavbového studia. Text zpracovává druhou část většího celku - Bible. Věnuje.
Určeno pro:  žáky 4.ročníku středních škol Vzdělávací obor:
Křesťanství – církevní dějiny
Název školy: ZŠ Klášterec nad Ohří, Krátká 676 Autor: Lenka Špillerová Název materiálu: VY_32_INOVACE_5-14_ Církev ve středověku Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
Křesťanství B. Trojanová.
Digitální učební materiál
Trestní právo Hmotné Vytvořeno dne: 29. září 2012 Anotace:
Název školy: ZŠ a MŠ Verneřice Autor výukového materiálu: Lenka Lehká
Kraje ČR - základní symboly, poloha
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
Určeno pro:  žáky 3.ročníku středních škol Vzdělávací obor:
Ročník:  3. Vzdělávací obor:  Tělesná výchova Tematický okruh:
Život jako leporelo, registrační číslo CZ.1.07/1.4.00/
ČESKO-BRATRSKÁ CÍRKEV EVANGELICKÁ
Ročník:  3. Vzdělávací obor:  Občanská nauka Tematický okruh:
Muž s koženým kloboukem
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
ČESKÁ REPUBLIKA Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
Vlastivěda – obrazy ze starších dějin
Presbytariánská církev
Život jako leporelo, registrační číslo CZ.1.07/1.4.00/
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
ZÁKLADNÍ ŠKOLA, JIČÍN, HUSOVA 170
Transkript prezentace:

BAPTISTÉ Vytvořeno dne: 06.11.2012 Anotace: Určeno pro:  žáky 3.ročníku středních škol Vzdělávací obor:  Základy společenských věd, Občanská nauka Tematický okruh: Dějiny náboženství Téma:  Babtisté Jméno autora:  Mgr. Renata Kynzlová Vytvořeno dne:  06.11.2012 Anotace: Materiál seznamuje s babtistickou církví. Klíčová slova: církev, babtisté, reformované církve Metodický popis:  Podpora hodiny Dějiny náboženství

Kdo jsou baptisté? Baptisté jsou křesťanským reformačním společenstvím církví. Jsou to evangelikálové – jediným zdrojem jejich víry je pro ně Bible, středem jejich učení je evangelium (víra ve spasitelnou moc ukřižovaného a zmrtvýchvstalého Ježíše Krista), zdůrazňují nutnost osobně a vědomě vyznat svou víru ve křtu a velký důraz kladou na evangelizaci (šíření evangelia).  každý místní sbor je samostatný a každý člen sboru se demokraticky podílí na jeho vedení.

Dějiny- ANABATISTÉ Baptisté se sami hlásí k radikálnímu křídlu protestantské reformace, které v 16. století začalo udělovat křest teprve v okamžiku, kdy byl věřící schopen osobně a vědomě vyznat svou víru (baptisté tedy nekřtí nemluvňata).Pokud byl křesťan pokřtěn jako malé dítě, byl (a je) u baptistů znovu křtěn až poté, kdy sám za sebe svobodně vyznal křesťanskou víru. Pro tuto praxi se jim dostalo označení anabaptisté čili novokřtěnci.

Česko Na našem území začaly vznikat baptistické sbory před více než sto lety díky německým a americkým misionářům. První český baptistický sbor vznikl v Hleďsebi u Veltrus v roce 1885. Dnes mají baptisté v České republice asi dva a půl tisíce členů ve 37 sborech – Bratrská jednota baptistů.

Statistika Po celém světě je více než 90 milionů baptistů USA 47 milionů členů Asie, Afrika a Jižní Amerika- početné svazy Indie 2.4 Nigérie 2.3 milionů Brazílie 1.2 milionů Spolu s dětmi (baptisté křtí až na základě osobního vyznání víry) jsou baptisté společenstvím, které tvoří až přes 110 milionů lidí.

Baptistický sbor ve Four Oaks v Severní Karolíně

Baptistický sbor v Doněcku na Ukrajině

Použitá literatura a zdroje http://cs.wikipedia.org/w/index.php?title=Speci%C3%A1ln%C3%AD:Hled%C3%A1n%C3%AD&search=baptist%C3%A9&fulltext=1&redirs=1&profile=defaulthttp://cs.wikipedia.org/wiki/Baptistick%C3%A1_c%C3%ADrkev vlastní