Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Ročník:  3. Vzdělávací obor:  Tělesná výchova Tematický okruh:

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Ročník:  3. Vzdělávací obor:  Tělesná výchova Tematický okruh:"— Transkript prezentace:

1 Ročník:  3. Vzdělávací obor:  Tělesná výchova Tematický okruh: Sportovní hry Téma:  Kroket Jméno autora:  Mgr. Renata Kynzlová Vytvořeno dne:  5. září 2012 Metodický popis, (anotace):  Podpora hodiny Sportovní hry

2 Kroket Kroket je výborná venkovní hra. Úkolem je za pomoci odpalování míčku palicí projet postupně všemi brankami. Hra se hodí se jak na hřiště, tak na zahradu.

3 Pravidla hry Pravidla hry kroket jsou velice jednoduchá. Do země zapícháte branky, vyberete se barvu koule a vezmete si hůl odpovídající barvy. Poté je vašim úkolem projet brankami podle čísel od 1 do 14. Podaří-li se trefit branku, máte ještě jeden pokus. Pokud ne, na řadě je další hráč.

4 Roquet Ve hře kroket může nastat tzv. roquet. To je okamžik, kdy vaše koule zůstane v kontaktu s tou soupeřovou. Pak získáváte dva extra tahy - jeden na odťuknutí koule soupeře a druhý na běžný úder.

5 Ukončení hry Vítězí hráč, který jako první projede všemi 14 brankami a poté ještě trefí kolík za poslední brankou. Lze hrát jak v týmech, tak v jednotlivcích.

6 Použitá literatura: vlastní

7 Hra Kroket obsahuje: 4 hole, 4 koule, 14 branek

8

9 Použité zdroje: vlastní


Stáhnout ppt "Ročník:  3. Vzdělávací obor:  Tělesná výchova Tematický okruh:"

Podobné prezentace


Reklamy Google