Diferencované stravování

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Lydie Klementová. Dostupné z Metodického portálu ISSN:
Advertisements

Název školyZŠ Elementária s.r.o Adresa školyJesenická 11, Plzeň Číslo projektuCZ.1.07/1.4.00/ Číslo DUMu VY_32_INOVACE_ Předmět PŘÍRODOPIS.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Jitka Kratochvílová Havlová. Dostupné z Metodického portálu ; ISSN
P RAKTICKÉ ČINNOSTI Zdravá výživa Vypracoval: Lukáš Karlík.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Název projektu: Inovace magisterského studijního programu Fakulty ekonomiky a managementu Registrační.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Lydie Klementová. Dostupné z Metodického portálu ISSN:
Číslo v digitálním archivu školyVY_52_INOVACE_VZ_03 Sada DUMVýchova ke zdraví PředmětVýchova ke zdraví Název materiáluVýživa – základní složky potravy.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Název projektu: Inovace magisterského studijního programu Fakulty ekonomiky a managementu Registrační.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola, Police nad Metují, okres Náchod Autor: Mgr. Karolina Pátková Název : VY_32_INOVACE_7C_12_Téma_Člověk_a_zdraví.
NÁZEV ŠKOLY: Střední odborné učiliště a Základní škola AUTOR: Bc. Lucie Chojnová NÁZEV: VY_32_INOVACE_07_Význam a funkce rodiny TÉMA SADY: Občanská výchova.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Lydie Klementová. Dostupné z Metodického portálu ISSN:
Tento výukový materiál byl vytvořen v rámci projektu EU peníze školám. Základní škola a Mateřská škola Veřovice, příspěvková organizace Kód materiálu:
Anotace Ročník8. Druh materiáluPrezentace Pomůcky Cíl (inovace)Prezentace slouží k učivu o vitaminech, k zápisu do sešitu a k aktivnímu ověření znalostí.
PŘÍRODOPIS 8. ROČNÍK VY_52_INOVACE_21_01_složky potravy.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Lydie Klementová. Dostupné z Metodického portálu ISSN:
P ŘÍPRAVA POKRMŮ Hlavní živiny Vypracoval: Lukáš Karlík.
ASEBS, 4. sem..  Široké chápání profesní sebeobrany a jejího projektování  Samostatná práce  Schopnost integrovat znalosti  Pochopení problému v širších.
Dotkněte se inovací CZ.1.07/1.3.00/ Životospráva rodiny.
Zdravý životní styl Vytvořila :Adéla Buchtelová 8.třída.
Pyramida zdravé výživy VY_32_INOVACE_02_36. Pyramida zdravé výživy Škola: Základní škola Trávníky Otrokovice, příspěvková organizace Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
DUM - Digitální Učební Materiál Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/
Novela školského zákona v návaznosti na předškolní vzdělávání a školní stravování Bc. Eva Martinková, odbor školství, mládeže, tělovýchovy a sportu Krajský.
Název školy: ZŠ Štětí, Ostrovní 300 Autor: Mgr
Energetická hodnota potravin (EH)
Tento materiál byl vytvořen rámci projektu EU peníze školám
Všechna neocitovaná díla jsou dílem autora.
ŘEMESLO - TRADICE A BUDOUCNOST
Základní škola a mateřská škola Bukovec
Název školy Základní škola Kolín V., Mnichovická 62 Autor
Potraviny a výživa 1. ročník – kuchař, číšník, servírka
Regenerační přípravky I.
Instruktor lyžování II.třídy (150) jen pro vnitřní potřebu
Název projektu: ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu
Název vzdělávacího materiálu
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
Název vzdělávacího materiálu
Vztahy mezi organismem a prostředím – ekologická přizpůsobivost organismu Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Radomír Hůrka.
Diferencované stravování
Název projektu: Moderní škola
Speciální technologie 3. ročník - kuchař
Voda Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Lydie Klementová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: 
ZDRAVÁ VÝŽIVA PREZENTACE SLOUŽÍ K VÝKLADU NOVÉ LÁTKY.
Složení potravin Ing. Petra Pechová, 2012.
VY_32_INOVACE_18_12_Zdravý životní styl
Vzdělávání pro konkurenceschopnost
METODICKÝ LIST PRO ZŠ Pro zpracování vzdělávacích materiálů (VM)v rámci projektu EU peníze školám Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Projekt:
Zásady zdravé výživy VY_32_INOVACE_04_VÝCHOVA KE ZDRAVÍ_2_ZÁSADY ZDRAVÉ VÝŽIVY Dětský domov, Základní škola a Střední škola, Duchcov, příspěvková organizace.
Ing. Sylvie kršková, Státní zemědělská a potravinářská inspekce
OP VK oblast podpory 1.4 s názvem Zlepšení podmínek
Kojenecké období od 6. týdnů do 1. roku Andrea Ječmenová 2012.
Název projektu: Moderní škola
AUTOR: Mgr. Alena Bartoňková
Název prezentace (DUMu):
CHEMIE - Bílkoviny SŠHS Kroměříž Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Potraviny a výživa 2. ročník – kuchař, číšník, servírka
Digitální učební materiál
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Strančice, okres Praha - východ
Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Věcné učení Zdravá výživa, zdravé a nezdravé potraviny
Vitamíny rozpustné ve vodě
Základní škola a Mateřská škola, Baška, p. o. Baška 137, Baška
ZDRAVÁ VÝŽIVA VLIV VÝŽIVY NA ZDRAVOTNÍ STAV LIDÍ
Sada číslo 15 STŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA A STŘEDNÍ ODBORNÉ UČILIŠTĚ
Obchodní akademie a Střední odborná škola, gen. F. Fajtla, Louny, p.o.
Název školy: Dětský domov, Základní škola praktická, Praktická škola a Školní jídelna, Dlažkovice 1, příspěvková organizace Třebívlice Autor: PhDr.
Název projektu: ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu
VY_52_INOVACE_ZBP1_5564VAL Výukový materiál v rámci projektu OPVK 1.5 Peníze středním školám Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu: Rozvoj.
© 2012 STÁTNÍ ÚSTAV PRO KONTROLU LÉČIV
NÁZEV ŠKOLY: ZÁKLADNÍ ŠKOLA TIŠICE, okres MĚLNÍK AUTOR:
Transkript prezentace:

Diferencované stravování Lukáš Csernai 2016/2017 NS 2

Charakteristika diferencovaného stravování stravování přizpůsobené složením a energetickou hodnotou rozdíl mezi diferencovaným stravováním a dietou diferenciace stravy

Výživa výživa je soubor biochemických procesů výživa se také označuje nauka o některých stránkách látkové výměny zdravá výživa je taková, která udržuje organismus ve stabilní hladině strava vyžaduje vyvážený příjem základních živin

Výživa dle věkových skupin výživa dětí a mladistvých dětský organismus se v mnohém liší od organismu dospělého člověka každé období vývinu dítěte i mládeže má své specifické nároky na výživu kojenci batolata školní věk

Výživa dospělých v různých pracovních podmínkách strava těžce pracujících stravování v horkých provozech stravování zemědělců stravování pracujících v chladném prostředí stravování duševně pracujících strava ve změněných podmínkách stravování při práci s chemikáliemi jednotlivá zaměstnání se od sebe nejvíce liší stupněm tělesné námahy

Výživa starých osob bílkoviny tuky vitamíny minerální látky tekutiny fyzický stav jednotlivců bílkoviny tuky vitamíny minerální látky tekutiny

Výživa sportovců sportovec by měl dbát na složení stravy více než běžná populace nejde vytvořit jediný obecně správný způsob stravování u všech sportů je ale základem pestrý jídelníček sporty dělíme podle intenzity zatížení

Nejdůležitější složky ve výživě sportovce - bílkoviny denní příjem bílkovin zvýšený příjem bílkovin u sportovců nejlepší zdroje bílkovin

Nejdůležitější složky ve výživě sportovce - tuky podílení se na energetickém výdaji konzumace tuků podíl tuků

Nejdůležitější složky ve výživě sportovce - sacharidy zdroj energie příjem sacharidů význam sacharidů pro sportovce

Nejdůležitější složky ve výživě sportovce - minerální látky a vitamíny minerální látky - nezbytná součást naší výživy limit příjmu a nedostatku minerálů vitamíny - nepostradatelné pro správný vývoj a funkce organismu

Nejdůležitější složky ve výživě sportovce - pitný režim denní příjem tekutin dehydratace pravidelnost dodržování pitného režimu

Průzkum o znalosti pojmu diferencované stravování

Průzkum o znalosti pojmu diferencované stravování

Průzkum o znalosti pojmu diferencované stravování

Otázky k obhajobě Mgr. Dagmar Bartoníková V kapitole věnující se výživě starých osob se zmiňujete o lidech, kteří mají nedostatečný chrup. Jaké denní menu byste sestavil těmto lidem V Kapitole věnující se sportovcům píšete, že jsou důležitým zdrojem příjmu sacharidy. Které sacharidové potraviny byste této skupině doporučil a které nikoliv

Otázky k obhajobě Mgr. Silvie Bártlová V kapitole výživa sportovců se zmiňujete o různých druzích sportu – silové a vytrvalostní, můžete nám uvést příklady, které druhy sportů patří do vytrvalostních a které do silových ? Jaké druhy potravinových doplňků sportovci používají, jak se dávkují, kdy je vhodné je podávat (před, v průběhu nebo po sportovním výkonu) ?