Diferencované stravování Lukáš Csernai 2016/2017 NS 2
Charakteristika diferencovaného stravování stravování přizpůsobené složením a energetickou hodnotou rozdíl mezi diferencovaným stravováním a dietou diferenciace stravy
Výživa výživa je soubor biochemických procesů výživa se také označuje nauka o některých stránkách látkové výměny zdravá výživa je taková, která udržuje organismus ve stabilní hladině strava vyžaduje vyvážený příjem základních živin
Výživa dle věkových skupin výživa dětí a mladistvých dětský organismus se v mnohém liší od organismu dospělého člověka každé období vývinu dítěte i mládeže má své specifické nároky na výživu kojenci batolata školní věk
Výživa dospělých v různých pracovních podmínkách strava těžce pracujících stravování v horkých provozech stravování zemědělců stravování pracujících v chladném prostředí stravování duševně pracujících strava ve změněných podmínkách stravování při práci s chemikáliemi jednotlivá zaměstnání se od sebe nejvíce liší stupněm tělesné námahy
Výživa starých osob bílkoviny tuky vitamíny minerální látky tekutiny fyzický stav jednotlivců bílkoviny tuky vitamíny minerální látky tekutiny
Výživa sportovců sportovec by měl dbát na složení stravy více než běžná populace nejde vytvořit jediný obecně správný způsob stravování u všech sportů je ale základem pestrý jídelníček sporty dělíme podle intenzity zatížení
Nejdůležitější složky ve výživě sportovce - bílkoviny denní příjem bílkovin zvýšený příjem bílkovin u sportovců nejlepší zdroje bílkovin
Nejdůležitější složky ve výživě sportovce - tuky podílení se na energetickém výdaji konzumace tuků podíl tuků
Nejdůležitější složky ve výživě sportovce - sacharidy zdroj energie příjem sacharidů význam sacharidů pro sportovce
Nejdůležitější složky ve výživě sportovce - minerální látky a vitamíny minerální látky - nezbytná součást naší výživy limit příjmu a nedostatku minerálů vitamíny - nepostradatelné pro správný vývoj a funkce organismu
Nejdůležitější složky ve výživě sportovce - pitný režim denní příjem tekutin dehydratace pravidelnost dodržování pitného režimu
Průzkum o znalosti pojmu diferencované stravování
Průzkum o znalosti pojmu diferencované stravování
Průzkum o znalosti pojmu diferencované stravování
Otázky k obhajobě Mgr. Dagmar Bartoníková V kapitole věnující se výživě starých osob se zmiňujete o lidech, kteří mají nedostatečný chrup. Jaké denní menu byste sestavil těmto lidem V Kapitole věnující se sportovcům píšete, že jsou důležitým zdrojem příjmu sacharidy. Které sacharidové potraviny byste této skupině doporučil a které nikoliv
Otázky k obhajobě Mgr. Silvie Bártlová V kapitole výživa sportovců se zmiňujete o různých druzích sportu – silové a vytrvalostní, můžete nám uvést příklady, které druhy sportů patří do vytrvalostních a které do silových ? Jaké druhy potravinových doplňků sportovci používají, jak se dávkují, kdy je vhodné je podávat (před, v průběhu nebo po sportovním výkonu) ?