PROGRAM ROZVOJE VENKOVA

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Možnosti dotací a grantů pro CR v roce • Projektová dokumentace • Souhlas stavebního úřadu • Vyřešené majetkové vztahy k nemovitostem • Prostředky.
Advertisements

Školení pro žadatele – I. výzva 2013 MAS Podhůří Železných hor
1) Obnova a rozvoj vesnic 2) Občanské vybavení a služby 3) Ochrana kulturního dědictví 4) Investice do lesů 1) Obnova a rozvoj vesnic 2) Občanské vybavení.
Opatření III.2.1 Obnova a rozvoj vesnic, občanské vybavení a služby Podopatření III Občanské vybavení a služby Program rozvoje venkova ČR OSA III.
Informace o současné podpoře kombinované dopravy v České republice
Operační program Rozvoj venkova a multifunkční zemědělství Ministerstvo zemědělství Odbor Řídící orgán OP.
1. Ochrana kulturního dědictví Obnova a rozvoj vesnic Občanské vybavení a služby Investice do lesů 2.
Opatření III.2.1 Obnova a rozvoj vesnic, občanské vybavení a služby Podopatření III Obnova a rozvoj vesnic Přerov, Hotel Fit Program rozvoje.
Školení MAS Podhůří Železných hor o.p.s. k 2. výzvě v roce 2011 Přednášející: Jiří Zápotočný, ředitel o. p. s. Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova:
Vymezení Fiche Podpora podnikání v oblasti cestovního ruchu.
Regionální operační program NUTS II Severovýchod Možnosti podpory investičních záměrů v oblasti vzdělávání Liberec – KÚ Libereckého kraje.
Místní akční skupina SPOLEČNÁ CESTA Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí.
Program rozvoje venkova ČR OSA III
Opatření (Fiche) SPL Budoucnost založená na tradici Návrh opatření pro Výzvy roku 2009 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova Evropa investuje do.
Volnočasové projekty a EU financování
3. VÝZVA MAS LUHAČOVSKÉ ZÁLESÍ. Fiche 2: Rozvoj drobného a malého podnikání Hlavní opatření III.1.2. – Podpora a zakládání podniků a jejich rozvoje Cíl.
Typy projektů realizovaných v rámci Regionálního operačního programu NUTS 2 Jihovýchod 2007–2013 Evropská unie Evropský fond pro regionální rozvoj Investice.
GP Bydlete na venkově 2008 Celkový objem finančních prostředků: 1,2 mil. Kč Předmět podpory: projektová dokumentace pro stavební řízení - 1. rekonstrukce.
IPRM Náchoda – problémová zóna u nemocnice Seminář k 1. výzvě Města Náchoda pro podporovanou aktivitu 5.2b Regenerace bytových domů
OPERAČNÍ PROGRAM PODNIKÁNÍ A INOVACE Program Prosperita
1 Region á ln í operačn í program regionu soudržnosti Středn í Morava 2007 – 2013 (ROP)
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV ERDF výzva pro vysoké školy Ing. Martin Hajnala Praha, duben 2016.
1. kolo příjmu žádostí na lesnická opatření Programu rozvoje venkova Lesnická infrastruktura Technika a technologie pro lesní hospodářství.
Program rozvoje venkova 2014 – 2020 Operace Lesnická infrastruktura.
INTEGROVANÝ REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM Ing. Lucie Veselá.
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA 2014 – 2020 A MOŽNOSTI FINANCOVÁNÍ KRAJINNÉ ARCHITEKTURY.
Regionální operační program NUTS II Severovýchod Informační seminář pro Seminář Greenway Jizera , Mladá Boleslav.
Výzva MAS Jemnicko, o.p.s. k předkládání Žádostí o dotaci v rámci operace Programu rozvoje venkova na období Seminář pro žadatele/příjemce.
Fiche 5 – Relax v lese Článek 25 Neproduktivní investice v lesích
Seminář pro žadatele Výzva MAS č. 2 PRV
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA
Seminář pro žadatele Program rozvoje venkova 1. výzva
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA
Snídaně starostů , Jedlí
Výzva OP VVV 02_16_032 Budování kapacit pro rozvoj škol II.
Dotační program vodohospodářské infrastruktury
Přehled preferenčních kritérií
Přednášející: Ing. Ivana Jágriková
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA
Dotační programy sfdi.
AOPK ČR – Regionální pracoviště Správa CHKO Slavkovský les
Seminář pro žadatele Výzva č. 1 PRV
16., 21. a , 9:00 Krajský úřad Ústeckého kraje
Seminář pro žadatele IROP výzev Prostějov venkov o.p.s.
Kostelec nad Černými Lesy – 6. dubna 2017
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA
Dotační možnosti na regeneraci brownfieldů
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA
v 8 hod., Resselovo náměstí 77, Chrudim
Seminář k výzvě č. 1 MAS Lanškrounsko z PRV 17. 7
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA
Výzva MAS Jemnicko, o.p.s. k předkládání Žádostí o dotaci v rámci operace Programu rozvoje venkova na období Seminář pro žadatele/příjemce.
Fiche 5 – Relax v lese Článek 25 Neproduktivní investice v lesích
IROP – Obnova památek kulturního dědictví Šternberk,
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA
V rámci Operačního programu Zaměstnanost
Výzva č. 5 PRV MAS Česká Kanada o.p.s.
Výzva č. 7 PRV MAS Česká Kanada o.p.s.
Výzva č. 7 PRV MAS Česká Kanada o.p.s.
Regenerace sídlišť Regenerace sídlišť Úprava veřejných prostranství
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA
Výzva č. 3 MAS Nad Prahou – IROP – Místa setkávání a řešení krizí
INFRASTRUKTURA PRO VZDĚLÁVÁNÍ
INFRASTRUKTURA PRO VZDĚLÁVÁNÍ
Transkript prezentace:

PROGRAM ROZVOJE VENKOVA Fiche 4 – Zachování funkce lesa jako zdroje surovin Článek 17, odstavec 1., písmeno c) Lesnická infrastruktura

Oblasti podpory Podpora zahrnuje hmotné nebo nehmotné investice, které souvisejí s rekonstrukcí a budováním lesnické infrastruktury vedoucí ke zlepšení kvality či zvýšení hustoty lesních cest. Kromě rekonstrukce a výstavby lesních cest bude podporována i obnova či nová výstavba souvisejících objektů a technického vybavení.

Oprávnění žadatelé Definice žadatele: Držitelé (vlastníci, nájemci, pachtýři nebo vypůjčitelé) lesů, kteří jsou fyzickými nebo soukromými právnickými osobami, včetně sdružení s právní subjektivitou nebo spolků, vysokými školami se školním lesním podnikem, středními školami nebo učilišti se školním polesím, obcemi, právnickými osobami zřízenými nebo založenými obcemi nebo kraji nebo jsou dobrovolnými svazky obcí. Držitelem lesa se rozumí osoba, která v předmětném lese hospodaří (je vlastníkem lesa nebo osobou, která má práva a povinnosti vlastníka lesa podle zákona č. 289/1995 Sb., o lesích a o změně a doplnění některých zákonů (lesní zákon), ve znění pozdějších předpisů.

Výše dotace – způsobilé výdaje 90 % způsobilých výdajů, ze kterých je stanovena dotace Podpora je poskytována v souladu s podmínkami čl. 40 Nařízení Komise (EU) č. 702/2014

1) investice, které souvisejí s výstavbou lesních cest 1L a 2L a rekonstrukcemi lesních cest (1L a 2L), lesních svážnic (3L) a technologických linek (4L) na lesní cesty 1L a 2L, včetně souvisejících objektů (mosty, propustky, hospodářské propustky, brody, opěrné a zárubní zdi, lesní sklady) a vybavení lesních cest (bezpečnostní zařízení, dopravní značky, body záchrany) 2) nezbytné vyvolané investice (např. přeložky inženýrských sítí, úpravy staveb dopravní infrastruktury apod.) ve vlastnictví žadatele/příjemce dotace i třetích osob (např. správců technické dopravní infrastruktury apod.); 3) projekční a průzkumné práce a inženýrská činnost během realizace projektu; 4) nákup pozemku

Kritéria přijatelnosti Žadatel je vlastníkem/nájemcem, pachtýřem nebo vypůjčitelem lesních pozemků a hospodaří podle platného LHP nebo podle převzaté platné LHO, a to na minimální výměře 3 ha Podpora zahrnuje hmotné nebo nehmotné investice, které souvisejí s rekonstrukcí a budováním lesnické infrastruktury vedoucí ke zlepšení kvality či zvýšení hustoty lesních cest. Kromě rekonstrukce a výstavby lesních cest bude podporována i obnova či nová výstavba souvisejících objektů a technického vybavení.

Další podmínky právní vztahy k nemovitostem - realizace stavebních výdajů - vlastnictví, spoluvlastnictví s min. 50 % podílem, věcné břemeno.

Preferenční kritéria Použití přírodních materiálů v rámci projektu. Realizace projektu využívá přírodní materiály(min.10% způsobilých výdajů) 10 bodů Návaznost lesní cesty na jinou stávající lesní cestu nebo jinou pozemní komunikaci. Projekt realizuje lesní cestu s návazností na stávající(na obou koncích) 30 bodů Lesní cesta s jednostrannou návaznosti na další komunikace 10 bodů

Preferenční kritéria Délka rekonstruovaných/nových lesních cest Délka lesní cesty 0,5 km a větší 20 bodů Výše celkových způsobilých výdajů na projekt Do 400.000,- Kč včetně 20 bodů 400.001 až 700.000,- Kč včetně 10 bodů

Minimální počet bodů za preferenční kritéria