Moderní gastronomie Ruth Martin.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“
Advertisements

Název projektu Moderní škola Registrační číslo projektu
CHARAKTERISTIKA ·     je seznam nabízených pokrmů a příloh;   ·     svým vzhledem a obsahem reprezentuje provozovnu;       je reklamním a propagačním prostředkem.
SLOŽITÁ OBSLUHA – VYŠŠÍ FORMA Ochucování a míchání
Ekocentrum Paleta – Zdraví na talíři. Vazba na strategické dokumenty města – Akční plán strategie města – opatření „Rozvoj programů péče o zdraví obyvatel“
Zdravá výživa a příprava jednoduchých pokrmů
Občanská iniciativa Bohuslav Sedláček Margit Slimáková Odborný garant
CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_ZP_3.09 SOU Obořiště
Historie a vývoj kuchařského umění
- je pevná sestava pokrmů, doplněná vhodnými nápoji, používaná k určité příležitosti. Bc. Daniel Vančura.
Kuchyně + jídelna ve firmě Beng + Olufsen Kopřivnice
GASTRONOMIE SLAVNOSTNÍ STOLOVÁNÍ SLAVNOSTNÍ MENU, PRAVIDLA SESTAVOVÁNÍ MENU Ing. PETRA ŠKRÁŠKOVÁ Free Powerpoint Templates.
GASTRONOMIE INVENTÁŘ NA ÚSEKU OBSLUHY INVENTÁŘ NA PODÁVÁNÍ POKRMŮ
GASTRONOMIE SLAVNOSTNÍ STOLOVÁNÍ RAUT_PŘÍPRAVNÉ PRÁCE, STUDENÝ STŮL
Ivana Francová, SOU LIběchov Střední odborné učiliště Liběchov Boží Voda Liběchov Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona:
CO CO je to SKLIZENO ? Samoobslužná prodejna s opravdovými potravinami PROČ PROČ vzniklo SKLIZENO ? jako odpověď na vzrůstající poptávku zákazníků po potravinách.
VY_32_INOVACE_11_ODV_650_Str
Označení materiálu: VY_32_INOVACE_VEJPA_POTRAVINY1_11
SLOŽITÁ OBSLUHA – VYŠŠÍ FORMA Dranžírování
BIOPOTRAVINY.
GASTRONOMIE INVENTÁŘ NA ÚSEKU OBSLUHY POMOCNÝ INVENTÁŘ
Představujeme vám LP catering & events s.r.o. moderní, dynamickou, stále rostoucí společnost působící na gastronomickém trhu nejen po celém Moravskoslezském.
CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_TP_2.03 SOU Obořiště
„Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.“ Technologie Ludmila Doležalová, č ročník, tříletý.
Grand restaurant pana Septima
Bc. Daniel Vančura Francie.
Studené předkrmy Střední odborná škola Otrokovice
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
GASTRONOMIE INVENTÁŘ NA ÚSEKU OBSLUHY KOVOVÝ INVENTÁŘ, PŘÍBORY
Stravovací služby Realizace a formy rychlého občerstvení
Použití zeleniny v kuchyni
Raut.
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_JARMILA_VOHRADNIKOVA_OVOCE_SKORAPKOVE_OVOCE_PREZENTACE_ 09 Název školyStřední škola služeb, obchodu.
Představení Programu Skutečně zdravá škola Tom Václavík.
STÁŽ PEDAGOGICKÉHO PRACOVNÍKA STÁŽ PEDAGOGICKÉHO PRACOVNÍKA.
Technika obsluhy – Servis vína Název školySŠHS Kroměříž Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Autor Mgr. Ivana Hašová Název šablonyIII/2 – inovace a zkvalitnění.
POCHUTINY Předmět: Potraviny a výživa pro obor Kuchař – číšník druhý ročník Klíčová slova: pochutiny, charakteristika, dělení, koření Autor:
Název školySŠHS Kroměříž Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Autor Andrea Mišurcová Název šablonyIII/2 – inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT.
SPECIÁLNÍ ODRŮDY BRAMBOR Předmět: Potraviny a výživa pro obor Kuchař – číšník druhý ročník Klíčová slova: speciální, odrůdy, brambor, batáty, manioky,
Soukromá hotelová škola Bukaschool s. r. o. Most Kmochova 1823, Most DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL.
 Biopotraviny pocházejí z ekologického zemědělství.  Při jejich pěstování, produkci a výrobě je zakázáno používat chemické látky.  Geneticky modifikované.
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_JAROSLAV_HRUZA_SPOLECENSKA_SETKANI_BANKETNI_MENU_PREZENTACE_12 Název školyStřední škola služeb,
Technika obsluhy – Příprava a obsluha rautu Název školySŠHS Kroměříž Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Autor Mgr. Ivana Hašová Název šablonyIII/2 –
Složitá obsluha míchání předkrmového salátu Název školySŠHS Kroměříž Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Autor Andrea Mišurcová Název šablonyIII/2 – inovace.
Nashi, Mochyně, Mučenka, Papája, Liči, Mangostan a Rajčenka
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
LISTOVÁ ZELENINA Předmět: Potraviny a výživa pro obor Kuchař – číšník druhý ročník Klíčová slova: hlávkový,salát, čekanka, špenát, polníček Autor:
HOUBY Předmět: Potraviny a výživa pro obor Kuchař – číšník druhý ročník Klíčová slova: houby, charakteristika, složení, dělení, lanýž, šiitaké,
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
RAUT II. Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
Bobulové ovoce Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
ŘEMESLO - TRADICE A BUDOUCNOST
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Pořadí pokrmů na jídelním lístku
ŘEMESLO - TRADICE A BUDOUCNOST
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Potraviny a výživa 1. ročník – kuchař, číšník, servírka
Speciální technologie 3. ročník obor kuchař
Materiálně-technické podmínky poskytování stravovacích služeb
Potraviny a výživa 2. ročník – kuchař, číšník, servírka
Speciální technologie 3. ročník - kuchař
OSTATNÍ HOSTINY III. Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/
Kuchařská repetorium 3. ročník – kuchař
Název projektu: Moderní škola
Potraviny a výživa 1. ročník – kuchař, číšník, servírka
Moderní trendy v gastronomii
Moderní gastronomie Bio Food
Technologie přípravy pokrmů 2. ročník - kuchař
Transkript prezentace:

Moderní gastronomie Ruth Martin

-Gastronomie se stále vyvíjí, zaměřuje se na čerstvé domácí suroviny, kratší dobu přípravy jídel, nabídky salátů a jídel z volného výběru. Rozšiřuje se počet vegetariánského způsobu stravování, restaurace více používají bio potraviny, roste počet nekuřáckých restaurací

Finger food -Jde o pokrmy o velikosti jednoho až dvou soust -Servíruje se na speciálních lžících, v mušlích, na špízkách a v mističkách -Může jít o předkrmy i hlavní jídla, sladké i slané pokrmy

Fun Food a Fancy Food -Zábavná forma gastronomie, kreativní příprava jídel, která využívá tvořivosti kuchařů a obsluhy -Zelenina a ovoce ve tvaru zvířat, zábavné talíře plné postaviček tvořených z různých surovin

Bio Food -Využití biopotravin z místních zdrojů, které výrazně ovlivňují chuť a kvalitu jídla -Pokrmy obsahují zdraví prospěšné látky

Cuisine fusion -Multinárodní kuchyně, kde se mísí chutě různých zemí -Evropské jídlo se tak může vytvořit z Asijských surovin nebo naopak -Je to kuchyně bohatá na barvy a chutě

Front-cooking -Fascinující forma přípravy a prezentace jídla, tzv. „vaření před očima hostů“ -Host si užívá všemi smysly – vidí, cítí, slyší a ochutnává -Stále více restaurací tím zvyšuje svoji image

Zdroje https://www.gastrotip.cz/moderni-gastronomie/ https://www.google.cz/imghp?hl=cs&tab=wi