Technologická agentura

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Ing. Hana Procházková (Úřad práce Pardubice)
Advertisements

Aktuální proces přípravy programového období 2014+
Aktivity Ústeckého kraje v rámci implementace RIS ÚK.
MAS Lužnice, o.s. Příprava strategie MAS Lužnice na období
„Výzkum, vývoj a inovace ve statistikách a analýzách“ 20. dubna 2012 Aktuality z oblasti analýz pro politiku výzkumu, vývoje a inovací Michal Pazour.
Priorita č. 3 Aktivní zapojení výzkumné a vývojové základny do rozvoje podnikání.
CzechInvest Agentura pro podporu podnikání a investic
Regionální politika v České republice a Evropské unii 5 Národní rozvojový plán ČR Evropský sociální fond Praha & EU: Investujeme do vaší budoucnosti.
STÁTNÍ PODPORA VÝZKUMU A VÝVOJE
Technologické platformy a dopravní výzkum
Třetí role vysokých škol - spolupráce s průmyslem a soukromým sektorem 10. zasedání předsednictva Rady VŠ 22. března 2007 V. Kebo, B. Tremlová.
Rozvoj kapacit dalšího profesního vzdělávání v Královéhradeckém kraji grantové schéma kraje pro období 2004 – 2006 Olga Zumrová.
Lenka Míkovcová10. března Rozvoj lidských zdrojů jako „motor“ ekonomického růstu Rozvoj lidských zdrojů jako „motor“ ekonomického růstu Lenka Míkovcová.
1 Česká asociace rozvojových agentur Regionální inovační infrastruktura a inovační proces v krajích Manfred Hellmich Praha 29. listopadu 2005.
Připravenost České republiky na zavádění opatření strategie Evropa 2020 Ing. Martin Tlapa, MBA náměstek ministra průmyslu a obchodu © 2010 Ministerstvo.
STÁTNÍ PODPORA VÝZKUMU A VÝVOJE NA MPO Výzkum a vývoj na MPO.
Cíle výzev Operačního programu Výzkum a vývoj pro inovace (OP VaVpI)
Operační program Podnikání a inovace (OPPI) Vladimír Kebo, Sněm RVŠ 22.listopadu 2007.
Výzkum, vývoj a inovace v ČR Výzkum, vývoj a inovace v ČR Seminář Ochrana průmyslového vlastnictví Praha, 6. června 2007.
Místní Agenda 21 Hodnocení místní udržitelnosti v ČR Ing. arch. Marie Petrová Hradec Králové, 18. února 2014.
Operační program Výzkum, vývoj a vzdělávání.
Reforma systému výzkumu, vývoje a inovací v ČR  změny v pravidlech pro podporu VaV v právu ES  reforma VaVaI v ČR Inovační potenciál ČR Praha,
ÚŘAD VLÁDY ČESKÉ REPUBLIKY Úřad vlády ČR a Ministerstvo pro místní rozvoj ČR CESTA K INFORMACÍM O EVROPSKÉ UNII V ČESKÉ REPUBLICE.
Vysoké školy a Národní politika výzkumu a vývoje a její realizace Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 regionu NUTS 2 hlavní město Praha Podpora inovací Oddělení řízení a implementace JPD 3, MPSV Ing. Světlana.
TISKOVÁ KONFERENCE TISKOVÁ KONFERENCE Čerpání z programů Evropského sociálního fondu v roce 2007 Praha, RNDr. Petr Nečas.
SEMINÁŘ SVAZU CHEMICKÉHO PRŮMYSLU OPERAČNÍ PROGRAM PRŮMYSL A PODNIKÁNÍ aktuální stav a výhled pro období let Praha 23. května.
Mgr. Martin Turnovský, MBA Sekce rozvoje podnikatelského prostředí a konkurenceschopnosti © Ministerstvo průmyslu a obchodu Strategické záměry a.
Možnosti podpory aplikovaného výzkumu a experimentálního vývoje v odpadovém hospodářství Ing Jaroslav Váňa, CSc.
1 Výzkum, vývoj a inovace v ČR a ve světě Karel Šperlink, AIP ČR Praha, INOVACE 2011.
Regionální inovační strategie Moravskoslezského kraje
1 Regionální inovační strategie RIS. 2 O Regionálních inovačních strategiích Projekty RIS mají za cíl podporu rozvoje regionálních inovačních strategií,
1 Operační program Výzkum a vývoj pro inovace Programovací období
Financování ochrany životního prostředí Jana Soukopová.
Znalostní ekonomika Praha, 23. května 2006 Mgr. Tomáš Hruda Generální ředitel.
Podpora podnikání ze SF EU OP Podnikání inovace Globální cíl: zvýšit do konce programovacího období konkurenceschopnost české ekonomiky a.
1. Zkvalitnění služeb státních organizací pomocí strukturálních fondů příklad Technologické agentury ČR Marie Stehlíková vedoucí Projektové kanceláře.
Podpora firmám umístěným ve vědeckotechnických parcích poskytovaná v rámci Operačního programu Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost PETR PORÁK,
Strukturální fondy EU a priority MŠMT Ondřej Liška ministr školství, mládeže a tělovýchovy.
PRIORITNÍ OSA 1 Posílení výzkumu, technologického rozvoje a inovací
Ing. Martin Kocourek ministr průmyslu a obchodu ZPĚT NA VRCHOL – INSTITUCE, INOVACE A INFRASTRUKTURA Podpora VaVaI v rámci Operačního programu Podnikání.
Konference INOVACE JE ZÁKLAD VAŠÍ EXISTENCE Brno,
Ing. Martin Kocourek ministr průmyslu a obchodu ZPĚT NA VRCHOL – INSTITUCE, INOVACE A INFRASTRUKTURA Podpora výzkumu, vývoje a inovací na MPO Ing. Martin.
Ing. Petr Porák, Ministerstvo průmyslu a obchodu.
… od myšlenek k aplikacím Marcel Kraus Oddělení strategií a analýz.
REGIONÁLNÍ INOVAČNÍ STRATEGIE (RIS) PETR CHLÁDEK.
HORIZONT 2020 rámcový program pro výzkum a inovace ( )
STRATEGICKÝ PLÁN ROZVOJE STATUTÁRNÍHO MĚSTA JIHLAVY DO ROKU 2020 VYHODNOCENÍ VLIVŮ NA ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ A SOUSTAVU NATURA 2000.
Konference „Další profesní vzdělávání“ Pardubice 26. září 2006 Mgr. Jaroslava Barbara Sporková Evropské strukturální fondy v České republice v období 2007.
Zájmové sdružení právnických osob OK4Inovace Workshop pro zástupce ORP Olomouckého kraje
Obsah prezentace 1.Co to ITI přesně je? Stručné přiblížení. 2.Jak jsme připravovali strategický plán? 3.Jakou má Ostravsko strategii? 4.Jaké investice.
AKTUÁLNÍ INFORMACE MINISTERSTVA ZDRAVOTNICTVÍ („MZ“) – „Bílý dům“ Mgr. Aleš Kapucián Oddělení vědy a výzkumu (odbor VLP/1)
Strategie rozvoje Jihomoravského kraje 2020 Rozvoj CR Brno, 4. listopadu 2015.
I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í Prioritní osa 2 Výzva 2.3 Lidské zdroje ve Výzkumu a vývoji Mgr. Filip Týc Odbor programů výzkumu.
Možná podpora na získání ETV certifikátu z OP PIK Ing. Radek Navrátil, září 2016.
Dobrovolné nástroje v_působnosti MŽP Ing. Jan Kříž náměstek pro řízení sekce fondů EU, finančních a dobrovolných nástrojů.
Místní Agenda hodnocení místní udržitelnosti v ČR a evropský kontext Ing. arch. Marie Petrová PS URROU, 11. prosince 2013.
Aktualizace Strategie udržitelného rozvoje ČR
Úkoly TA ČR v oblasti aplikovaného výzkumu
Regionální inovační strategie Libereckého kraje
Priority Poslaneckého klubu ELS-ED na období
Výroční konference OP PIK
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
Program B2B a zapojování soukromého sektoru do rozvojové spolupráce Ludmila Leškovská, Česká rozvojová agentura Praha,
INOVACE 2017 Petr Očko předseda TA ČR
Inovační potenciál České republiky Ing. Martin Štícha Sekce VaVaI
Úřad vlády České republiky Odbor Rady pro výzkum, vývoj a inovace
Výzvy digitální ekonomiky pro společnost
Podpora podnikatelskému sektoru v boji se suchem – priorita: VODA
Národní strategie umělé inteligence v ČR
Transkript prezentace:

Technologická agentura je organizační složkou státu a správcem rozpočtové kapitoly připravuje a spravuje programy státní podpory, jejichž smyslem je podnítit propojení výzkumných organizací aplikovaného výzkumu a experimentálního vývoje s inovačními aktivitami ve firmách i státní správě rozvíjí nové nástroje na podporu užší spolupráce akademického sektoru s podnikatelským sektorem a státní správou

tvorba politik TA ČR ustavena Vládou ČR v čele předseda – prof. Martin Fusek kontrolní orgán TA ČR ustaven Poslaneckou sněmovnou Parlamentu ČR v čele předseda – prof. Petr Štěpánek výkonný orgán TA ČR ustaven Vládou ČR v čele předseda – prof. Petr Konvalinka

Schválený rozpočet (mil. Kč) 2015 2016 2017 2018 2019 2020 2021 Schválený rozpočet (mil. Kč) 2 755 2 845 3 391 4 169 4 110 4 125

TA ČR za uplynulý rok podpořila rekordní počet projektů. DATA K 31. 12. 2018 TA ČR V ČÍSLECH TA ČR za uplynulý rok podpořila rekordní počet projektů. 13 22,2 12 66,4% 10 VYHLÁŠENÝCH VEŘEJNÝCH SOUTĚŽÍ MLD. KČ MLD. KČ MÍRA PODPORY AKTUÁLNÍCH PROGRAMŮ V roce 2018 Vyplaceno příjemcům do roku 2018 Z celkové částky vyplaceno ze soukromých zdrojů

RESORTNÍ PROGRAMY TA ČR Tady bych potřebovala nějaký hezký copy RESORTNÍ PROGRAMY TA ČR PROGRAM PRO KAŽDÝ TYP VÝZKUMU Programy TA ČR a resortů (MPO, MD a MŽP) zajišťují podporu aplikovaného výzkumu, experimentálního vývoje a inovací, reagující na potřeby společnosti i trhu.

THÉTA Zaměření: Cíl: Podprogramy: prostřednictvím výstupů, výsledků a dopadů podpořených projektů přispět ve střednědobém a dlouhodobém horizontu k naplnění vize transformace a modernizace energetického sektoru Cíl: vychází ze Státní energetické koncepce ČR, která ukotvuje potřebu zajistit podporu projektů VaV v oblasti energetiky v návaznosti na schválené strategické dokumenty a Evropský strategický plán pro energetické technologie, a to v kontextu prioritní oblasti “Udržitelná energetika” Zaměření: THÉTA Podprogramy: PP1 - Výzkum ve veřejném zájmu PP2 - Strategické energetické technologie PP3 - Dlouhodobé technologické perspektivy Program Technologické agentury ČR

Doprava 2020+ 2020–2026 2 437,5 MIL. KČ 1 950 MIL. KČ 80 % PROGRAM Doprava 2020+ DOBA TRVÁNÍ PROGRAMU 2020–2026 CELKOVÉ VÝDAJE NA PROGRAM 2 437,5 MIL. KČ Z TOHO VÝDAJE STÁTNÍHO ROZPOČTU 1 950 MIL. KČ INTENZITA PODPORY 80 %

Doprava 2020+ Cíl: Zaměření: Hlavní témata: prostřednictvím výstupů, výsledků a dopadů podpořených projektů rozvíjet dopravní sektor způsobem, který bude reflektovat společenské potřeby, akceleruje technologický a znalostní rozvoj ČR a napomůže růstu konkurenceschopnosti ČR Zaměření: program je zaměřen na oblasti vymezené NP VaVaI, která stanovuje šest specifických cílů představujících hlavní témata dopravního výzkumu, vývoje a inovací Doprava 2020+ udržitelná doprava interoperabilní doprava bezpečná doprava ekonomická doprava, inteligentní doprava prostorová data v dopravě Hlavní témata: Program Ministerstva dopravy ČR

Prostředí pro život 2020–2026 4 460 MIL. KČ 3 800 MIL. KČ 85 % PROGRAM Prostředí pro život DOBA TRVÁNÍ PROGRAMU 2020–2026 CELKOVÉ VÝDAJE NA PROGRAM 4 460 MIL. KČ Z TOHO VÝDAJE STÁTNÍHO ROZPOČTU 3 800 MIL. KČ INTENZITA PODPORY 85 %

Prostředí pro život Cíl: Zaměření: Hlavní priority: přinést nová řešení v oblasti životního prostředí, stabilizovat a rozšířit znalostní základnu, která výrazně přispěje k zajištění zdravého a kvalitního životního prostředí v ČR a k udržitelnému využívání zdrojů Cíl: na podporu projektů ve veřejném zájmu na nové postupy, environmentální technologie a ekoinovace s vysokým potenciálem pro rychlým uplatněním v praxi na podporu časově a znalostně náročnějších řešení založených na dlouhodobějším sledování společenských, přírodních a klimatických změn Zaměření: Hlavní priority: změny klimatu ochrana ovzduší odpadové a oběhové hospodářství ochrana vody, půdy, horninového prostředí biodiverzita, ochrana přírody a krajiny environmentálně příznivá společnost Prostředí pro život Program Ministerstva životního prostředí

TREND 2020–2027 14 923 MIL. KČ 9 700 MIL. KČ 65 % DOBA TRVÁNÍ PROGRAMU CELKOVÉ VÝDAJE NA PROGRAM 14 923 MIL. KČ Z TOHO VÝDAJE STÁTNÍHO ROZPOČTU 9 700 MIL. KČ INTENZITA PODPORY 65 %

TREND Cíl: Zaměření: Podprogramy: zvýšení mezinárodní konkurenceschopnosti podniků, rozšířením jejich trhů v zahraničí, pronikáním na trhy nové či posunem výše v globálních hodnotových řetězcích Technologické domény: výrobní technologie digitální technologie kybernetické technologie Zaměření: vychází z NP VaVaI, NPOV, RIS3, a reaguje na potřeby Iniciativy Průmyslu 4.0 a potřeby Automotive Vazby na RIS3: posílit výzkumné a vývojové kapacity podniků zvýšit počet nových firem usilujících o inovace posílit spolupráci a interakci mezi VO a aplikační sférou zvýšit komerční využití výsledků VaV a znalostí VO zvýšit využívání ICT v podnikání Podprogramy: Podprogram 1 „Technologičtí lídři“ podpora využívání výsledků VaV pro vlastní podnikatelskou činnost celkové výdaje - 14,1 mld. Kč, Výdaje ze SR - 9,1 mld. Kč Podprogram 2 „Nováčci“ podpora nastartování vlastních VaV aktivit u podniků Celkové výdaje - 0,9 mld. Kč, Výdaje ze SR - 0,6 mld. Kč TREND Program Ministerstva průmyslu a obchodu

HARMONOGRAM VEŘEJNÝCH VÝZEV V ROCE 2019

www.tacr.cz