Inteligentní měření, funkce měřidel, koncentrátory, komunikační kanály

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Ing. Milan Balcer oddělení obnovitelných zdrojů energie Energetická legislativa Novela vyhlášky č. 194/2007 Sb.
Advertisements

Školení MS Word 2007 pro začátečníky RNDr. Milan Zmátlo MěÚ Třebíč, říjen 2011 Vzdělávání v eGON centru Třebíč Tento.
Obchodní akademie, Střední odborná škola a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Hradec Králové Autor:Ing. Zdeňka Bitterová Název materiálu:
Jihlavské Terasy. Příklady dobré praxe KOMUNIKACE SE ČLENY RODINY A PŘÁTELI PROSTŘEDNICTVÍM PROGRAMU SKYPE Postup: Domluvíme s volaným rodinným příslušníkem.
5. Klíčové kompetence a základní dovednosti Stanoviska sociálních partnerů.
KOMPLEXNÍ SYSTÉM PRO SLEDOVÁNÍ A ŘÍZENÍ AUTOPARKU.
ELEKTRONICKÉ ZABEZPEČOVACÍ SYSTÉMY. Název projektu: Nové ICT rozvíjí matematické a odborné kompetence Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název školy:
Operační program Průmysl a podnikání Programové dokumenty OP – Průmysl a podnikání Národní rozvojový plán ostatní operační programy Socioekonomická.
Technologie M2M - LoRa Patrik Jalamudis Manažer pro rozvoj IoT
Na Valentince 1003/1, Praha IMA s.r.o. Možnosti řešení přístupových práv ve školách.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Název projektu: Inovace magisterského studijního programu Fakulty ekonomiky a managementu Registrační.
VY_32_inovace_01_infpojmynet1_01 Vypracovala: Mgr. Lucie Bernátová Datum: leden 2013 Předmět:Informační technologie Ročník:7. ročník Škola - adresa:Základní.
Setkání členů Rady Libereckého kraje s primátory, se starostkami a starosty obcí Rozpočet 2015 Marek Pieter Liberec,
Jak lze využít infrastrukturu CzechPOINT v rámci úřadu Mgr. Jarmila Šmardová
Číslo projektuCZ.1.07/ / Název školySOU a ZŠ Planá, Kostelní 129, Planá Vzdělávací oblast Vzdělávání v informačních a komunikačních technologiích.
SVĚTOVÉ HOSPODÁŘSTVÍ. Dělíme na: Primární sektor (těžba nerostných surovin, zemědělství, lesní a vodní hospodářství, rybolov) Sekundární sektor (průmysl,
MÁTE VE SVÝCH DATECH NEJVĚTŠÍ BOHATSTVÍ. Stávající datový sklad Pasivní homologace adresy Identifikátory subjektu IČ, jméno, příjmení, domácnost (první.
Podnik ro Název projektu: Nové ICT rozvíjí matematické a odborné kompetence Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název školy: Střední odborná.
Údaje o firmě: Rok založení 2001 Počet zaměstnanců 15 Výrobní plocha 500 m2 Skladovací a manipulační plocha m2 Kovo PEŠEK.
STŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA A STŘEDNÍ ODBORNÉ UČILIŠTĚ MĚSTEC KRÁLOVÉ T.G. MASARYKA 4 Ekonomika podniku.
Počitačová bezpečnost - je obor informatiky, který se zabývá zabezpečením informací v počítačích (odhalení a zmenšení rizik spojených s používáním počítače).
Název školy ZÁKLADNÍ ŠKOLA, JIČÍN, HUSOVA 170 Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název klíčové aktivity 3.2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Držitel certifikátu kvality ISO 9001 a ISO 14001
Inthouse App Jednoduchá vizualizace pro výrobce zařízení pro technologie budov © Siemens, s.r.o Všechna práva vyhrazena. siemens.cz/cps.
Způsoby připojení k internetu
9. mezinárodní konference ICTfórum/Personalis 2005
Tematicky zaměřený kulatý stůl
Místní rozpočtové jednotky
Bohumil Havel MoodleMoot.cz 2016
Demoverze QI Informace pro partnery DCC
Malé a střední podnikání
Smart Metering jako nedílná součást chytrých měst
Druhy sítí podle rozlehlosti
Společenská odpovědnost ve školství
Ing. Daniela Bednáriková , Praha
ELEKTRONICKÉ ZABEZPEČOVACÍ SYSTÉMY
Název školy: Základní škola Pomezí, okres Svitavy
Číslo projektu školy CZ.1.07/1.5.00/
Účetnictví – význam informací
Snížení nákladů na vytápění budov
Windows – WordPad VY_32_INOVACE_32_649
NÁZEV PROJEKTU: INVESTICE DO VZDĚLÁNÍ NESOU NEJVYŠŠÍ ÚROK
Komunikace, etiketa – Mobilní telefon
MANUÁL VYUŽITÍ POP PROSTŘEDKŮ V LOKÁLNÍCH MO ŘETĚZCÍCH
Propojení UIS s knihovnami
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Hradec Králové, Vocelova 1338, příspěvková organizace Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/
Marketingová komunikace ve vybrané společnosti
Hospodářská politika - cíle, nástroje a nositelé TNH 2 (S-4)
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích ústav podnikové strategie Analýza komunikačních chyb řídících pracovníků ve vybrané společnosti.
GDPR: ochrana osobních údajů
STŘEDNÍ ŠKOLA STAVEBNÍ A TECHNICKÁ Ústí nad Labem, Čelakovského 5, příspěvková organizace Páteřní škola Ústeckého kraje Podnik VY_32_INOVACE_40_811 Projekt.
Energetický management
Portál naměřených dat 13. – , Říčany u Prahy Josef Mádlo.
GPRS, EDGE, CDMA, WiFi, vytáčené připojení, linka euro ISDN, ADSL
Smart Metering jako nedílná součást chytrých měst
Technická Evidence Zdravotnických Prostředků 1
Lotus Notes Lotus Notes Alena Málková
Domovní rozvody * hlavní domovní vedení * * odbočky k elektroměrům *
Inovativní řešení postavená na síti LoRa
Název školy: ZŠ Štětí, Ostrovní 300 Autor: Mgr
Úroveň přístupu ke komunikačnímu médiu
Šárka poláčková SOŠS Kavčí Hory S3B
Hranice výrobních možností
Praktické přínosy WEP pro české podniky
Počítačové sítě Úvodní přednáška
E-Goverment Zdeněk Hanák.
DOCSIS, kabelové modemy
Monitorování provozní účinnosti
Mikro, malé a střední podnikání Podnikatelské prostředí
Datová centrála, inteligentní měření, funkce měřidel, koncentrátory, komunikační kanály Stanislav Mach Prodej AMM/AMR systémů.
Transkript prezentace:

Inteligentní měření, funkce měřidel, koncentrátory, komunikační kanály Viktor Bartoš projektový manažer

Informace ve společnosti Kdo je informovaný: vyhýbá se chybným rozhodnutím šetří peníze vydělává peníze porazí konkurenci vyhrává vládne © ZPA Smart Energy a.s.

Inteligentní měření Je v energetice základem sběru a přenosu informací. snaha o přesnost a rychlost snaha o co největší zabezpečení proti zneužití neoprávněnou stranou snaha o maximální využití získaných informací © ZPA Smart Energy a.s.

Jak na to - Široké spektrum měřidel. Snadný přístup k uloženým datům v textové i grafické podobě. Nastavení sledování a hlášení poruchových stavů. Přenos dat do jiných datových systémů. Vlastní datové pohledy z uložených dat a jejich export. Porovnávání spotřeby jednotlivých měřidel a skupin měřidel. Vysoká úroveň zabezpečení dat. © ZPA Smart Energy a.s.

Různorodost řešení Možnosti pro uživatele vybrat si vhodnou aplikaci: verze Desktop verze Professional hostovaná verze hostovaná služba IMU © ZPA Smart Energy a.s.

Co získáte? Přehled o měřidlech a měřicích místech. Komplexní přehled kdo, kdy a kde spotřeboval jaké energie a tedy utratil za ně peníze. Prostředek pro finanční vyčíslení dílčích nákladů, vhodné pro fakturaci, ekonomické rozvahy, kalkulaci investic, kalkulaci výrobních nákladů. Prostředek k odhalování poruch, krádeží a dalších nestandardních jevů v systému. Úsporu nákladů na práci a čas vašich zaměstnanců. Systém podporující energetické hospodářství dle ISO 50 001. © ZPA Smart Energy a.s.

Funkce měřidel Základní prvek inteligentního systému Jednoduchá měřidla Smart metry Využití různých typů měřidel podle nároků na data © ZPA Smart Energy a.s.

Datový koncentrátor Zařízení pro sběr dat, ukládání a komunikaci s nadřízeným systémem Inteligentní prvek, samostatný řídící systém © ZPA Smart Energy a.s.

Komunikační kanály Kabelová komunikace RS485, M-Bus Power Line Communication (PLC) komunikace Bezdrátová komunikace GPRS © ZPA Smart Energy a.s.

Bezdrátové technologie © ZPA Smart Energy a.s.

Děkuji za pozornost Viktor Bartoš Projektový manažer Telefon: +420 499 907 310 Mobil: +420 731 635 483 Fax: +420 499 907 497 E-mail: viktor.bartos@zpa.cz www.zpa.cz ZPA Smart Energy a.s. Komenského 821 541 01 Trutnov © ZPA Smart Energy a.s.