Mgr. Jitka Vlková VY_32_INOVACE_17_12_vyjmenovaná slova

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
1 st Class Tento výukový materiál byl vytvořen v rámci projektu EU peníze školám. Základní škola a Mateřská škola Veřovice, příspěvková organizace Kód.
Advertisements

Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Šablona:III/2 Inovace a zkvalitnění výuky.
VYJMENOVANÁ SLOVA PO L – opakování Autor: Mgr. Ivana Tesařová Materiál vznikl v rámci projektu Škola pro život č.proj. CZ.1.07/1.4.00/
Rodina Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Edita Havránková. Dostupné z Metodického portálu ISSN: ,
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola, Uherský Ostroh, okres Uherské Hradiště, příspěvková organizace AUTOR: Mgr. Ludmila Kašpárková NÁZEV: VY_52_INOVACE_04_VLA+PŘÍ_26.
Procvičování podstatných jmen. Název školy ZŠ Zlonice, okres Kladno Adresa školy Komenského 305, Zlonice Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ , Moderní.
Škola: Základní škola a Mateřská škola, Kostelní 560, Svoboda n. Úpou, okres Trutnov Autor: Mgr. Hana Klomínská Datum: duben 2013 Název: VY_12_INOVACE_1.2.1_.
Mocniny Mocniny desetinných čísel.
Anotace: Materiál je určen pro žáky 6. ročníku, slouží k opakování probraného učiva Datum: Ročník: 6. Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková komunikace.
Zatoulaná klubíčka prostorové vztahy NA, POD, ZA, PŘED, VPRAVO, VLEVO.
Věta se skládá ze slov Název školy
Anotace: prezentace slouží k procvičování vyjmenovaných slov
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Norská 2633 Autor: Mgr. Pavla Balejová Název materiálu: VY_12_INOVACE_ČJ.2.Bal.24_Kratke_a_dlouhe_samohlasky.
Mgr. Jitka Vlková VY_32_INOVACE_07_12_vyjmenovaná slova
NÁZEV ŠKOLY: ZÁKLADNÍ ŠKOLA KOLÍN V., MNICHOVICKÁ 62
AUTOR: Mgr. Hana Vrtělková NÁZEV: VY_32_INOVACE_M_20_Rovinné útvary
Věta se skládá ze slov Název školy
Název školy: ZŠ Štětí, Ostrovní 300 Autor: Mgr
NÁZEV ŠKOLY BRÁNA, základní škola a mateřská škola  Kollárova 456, Nová Paka ČÍSLO PROJEKTU CZ.1.07/1.4.00/ NÁZEV PROJEKTU Rozvoj čtení a.
Informatika 9. ročník (volitelný předmět)
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu EU peníze školám
Škola: Základní škola a Mateřská škola Halže, příspěvková organizace Název: VY_32_INOVACE_15_HV_Písnička Mravenci Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
AUTOR: Mgr. Hana Vrtělková
Název školy: ZŠ a MŠ T. G. Masaryka Fulnek Autor:
Název školy: Speciální základní škola, Louny,
Autor: Mgr. Vlasta Šujanová
Jméno autora Mgr. Stanislava Junková Datum vytvoření únor 2013 Ročník
Tvoření sloves a doplňování do vět
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Autor: Milena Brádlová; datum:
Výchova ke zdraví VY_32_INOVACE_20_20_zdravý životní styl.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Norská 2633 Autor: Mgr. Pavla Balejová Název materiálu: VY_12_INOVACE_ČJS.2.Bal.21_Etapy_lidskeho_zivota.
Škola ZŠ Třeboň, Sokolská 296, Třeboň Autor Mgr. Alena Dohnalová Číslo
Mgr. Jitka Vlková VY_32_INOVACE_20_02_vyjmenovaná slova
Poměr v základním tvaru.
Správa fotografií v Adobe Lightroom II.
NÁZEV ŠKOLY: 2. základní škola, Rakovník, Husovo náměstí 3
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ PARDUBICE - SPOŘILOV AUTOR: MGR
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Logické hry s názvy rostlin a určování rostlin podle obrázku.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Norská 2633 Autor: Mgr. Pavla Balejová Název materiálu: VY_12_INOVACE_ČJ.1.Bal.17_Báseň Datum: 25.
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Autor: Milena Brádlová; datum:
Autor : Mgr. Venuše Nováková Název materiálu:
Násobíme, dělíme 3 2 Druháci a matematika 18
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Autor: Milena Brádlová; datum:
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Dolní Benešov
Kód materiálu: VY_32_INOVACE_09_CERTOVSKE_RYMOVANI Název materiálu:
ANOTACE Materiál je určen pro žáky 3. a 4. ročníku. Patří do vzdělávací oblasti Jazyk a jazyková komunikace. Žáci procvičuji vyjmenovaná slova po M a slova.
Téma (název prezentace)
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Norská 2633 Autor: Mgr. Pavla Balejová Název materiálu: VY_12_INOVACE_ČJ.1.Bal.15_Popis Datum: 13.
Základní škola a Mateřská škola Bílá Třemešná, okres Trutnov
Název školy: ZŠ Klášterec nad Ohří, Krátká 676
Název školy: ZŠ a MŠ Unkovice, příspěvková organizace
KDO SE NA TEBE DÍVÁ? HOSPODÁŘSKÁ ZVÍŘATA.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Norská 2633 Autor: Mgr. Pavla Balejová Název materiálu: VY_12_INOVACE_ČJS.1.Bal.08_Lidské_tělo Datum:
AUTOR: Mgr. Hana Vrtělková NÁZEV: VY_32_INOVACE_M_06_Hra 3 TEMA: Hra 3
Sada 1 Člověk a příroda MŠ, ZŠ a PrŠ Trhové Sviny
Poměr v základním tvaru.
AUTOR: Mgr. Hana Vrtělková NÁZEV: VY_32_INOVACE_Vl_03_Vodstvo ČR
Word Základy Wordu. Word Základy Wordu Ročník: 6 Předmět: Informační a komunikační technologie Učitel: Vojtěch Novotný Téma: Základy Wordu Ověřeno.
Rozmnožování organismů
Soubor interaktivních her z českého jazyka II.
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Dolní Benešov
Druh učebního materiálu
Když jsem já sloužil… Jazyk a řeč.
Informatika – Základní operace s buňkami
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Norská 2633 Autor: Mgr. Pavla Balejová Název materiálu: VY_12_INOVACE_ČJ.1.Bal.08_Význam_slov Datum:
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Oktáva f1, g1, a1.
Název školy: ZŠ Klášterec nad Ohří, Krátká 676 Autor: Mgr
Český jazyk – interaktivní procvičování vyjmenovaných slov po P
Transkript prezentace:

Mgr. Jitka Vlková VY_32_INOVACE_17_12_vyjmenovaná slova

VY, VYSOKÝ, VÝT Doplň správná i –y, í –ý: V soko na nebi sv til měs c. Psi na měs c často v jí. M jsme v tí vlků nikdy nesl šeli, ale prý nahání hrůzu. V jste je někdy sl šeli? Některá zv řata v noci loví a k ránu us nají. V jste někdy pozorovali noční život zv řat? V soko Ve větv ch v sely zralé v šně. Za sv tání slav k vzlétl v soko do mraků a tam zazp val. V nev te, jak v padá slav ček? V jste se nikdy nezm lil? To v nemůžete znát. U koho v , bab čko, b dlíte? V se nebojíte tmy? V znáte tuto pov dku? V , pane, zůstaňte sedět.

K obrázkům dopiš slova V-T, V-LA se správným i – y, í – ý:        

VÝSKAT, ZVYKAT, ŽVÝKAT Narozeniny Doplň správná i –y, í –ý: Narozeniny Terezka již bude slav t druhé narozeniny.Oslava narozenin sou- v sí s některými rodinnými zv ky. Mam nka upekla neob - čejně dobrý dort a Toník zhotov l dárek. Obv kle tvoří dárky z pap ru, ale tento- krát ho ušil z kous čků látky. Tatínek zakoup l několik kv tků. Terezka v skala radostí, když dárky uv děla. Dort ji zas til, poslední sousta dlouho přežv kovala. Toník se smál, že dort žv ká jako žv kačku.

Doplň chybějící slova ve větách. Všimni si psaní i – y, í – ý, š - ž. výská víska výška vížka Malinké vesničce se říká . Vyšli jsme až na vrchol Sněžky, to vám byla . Děvčátko radostí . Nejchladnější z celého hradu byla maličká věžička, hradní .

2. Kocourek nakonec myšku …… . v Doplň křížovku: 1. Jedovatý had - ….. .   m 2. Kocourek nakonec myšku …… . v 3. Ta dívka hodně vyrostla, je …… . s 4. Vlaštovky se živí …… . h 5. Pes u boudy smutně ….. . z l 6. Dospělým lidem netykáme, ale …… . 7. Koňadra, babka, modřinka jsou …… . Tajenka: ,,Skákání do řeči" je ošklivý   .

Popis Prezentace je určená k osvojení vyjmenovaných slov po ,,V“ – VY, VYSOKÝ, VÝT, VÝSKAT, ZVYKAT, ŽVÝKAT a k procvičení učiva. První a třetí cvičení slouží k nácviku výše uvedených vyjmenovaných slov po V. Žáci vpisují chybějící písmena do rámečků tak, že kliknou levým tlačítkem myši na rámeček a chybějící písmeno doplní pomocí klávesnice. Ve druhém cvičení se učí významovou stránku slova VÝT, slova vpisují do mřížky stejným způsobem, jako v prvním a třetím cvičení. Ve čtvrtém cvičení doplňují slova do vět dle významové stránky přesunem cedulek. Přesun ,,cedulek“ se provádí kliknutím levým tlačítkem myši do rohu kartičky a následně posunem myši se současným držením levého tlačítka. Páté cvičení- křížovka. Vyplňuje se kliknutím na každé políčko levým tlačítkem myši a vepsáním patřičného písmene pomocí klávesnice.

Zdroje Myšlenková mapa – dle návrhu autorky Snímky 3 , 4 - obrázky dle návrhu autorky Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Jitka Vlková.