Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

NÁZEV ŠKOLY: ZŠ PARDUBICE - SPOŘILOV AUTOR: MGR

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "NÁZEV ŠKOLY: ZŠ PARDUBICE - SPOŘILOV AUTOR: MGR"— Transkript prezentace:

1 NÁZEV ŠKOLY: ZŠ PARDUBICE - SPOŘILOV AUTOR: MGR
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ PARDUBICE - SPOŘILOV AUTOR: MGR. LENKA POZDĚNOVÁ NÁZEV: VY_32_INOVACE_VÝVOJOVÉ PORUCHY UČENÍ I_17. SLOVESA III TÉMA: SLOVESA III ČÍSLO PROJEKTU:CZ.1.07/1.4.00/ ANOTACE: DUM JE ZAMĚŘEN NA ROZVÍJENÍ SLOVNÍ ZÁSOBY, NA PROCVIČENÍ PSANÍ, NA ZOPAKOVÁNÍ ZÁKLADNÍHO UČIVA O SLOVESECH – OSOBA, ČÍSLO, ČAS DUM JE VHODNÉ ZAČLENIT PO PROCVIČENÍ SHODY PODMĚTU S PŘÍSUDKEM.

2 Doplň chybějící slova. Po vyplnění tajenky klikni na obrázek psa a zobrazí se doplněná slova a tajenka. Slepice Š S Č V vajíčko. své narozeniny. Malé dítě spát. Babička ráda . Tereza knihu. jablko. Kuchařky polévku. TAJENKA: Slovní druh všech doplněných slov: ……………………………………. SNÁŠÍ, SLAVÍM, ŠLO, VYŠÍVALA, PŘEČETLA, SVAČÍŠ, UVAŘÍ TAJENKA: SLOVESA

3 U následujících sloves z předešlé stránky urči tyto mluvnické kategorie. Po splnění celého úkolu klikni na obrázek psa a správné řešení se zobrazí. osoba číslo čas Snáší - Slavím- Šlo - Vyšívala - Svačíš - Uvaří - j./mn přít. j přít. j min. j min. j přít. mn bud.

4 ------------------------------------------------------------
Všechny věty převeď do 3. osoby čísla množného času minulého a napiš je. Po napsání všech vět klikni na obrázek psa a správné řešení se zobrazí. Slepice snáší vajíčko. Slavím své narozeniny. Kuchařky uvaří polévku. Slepice snášely vajíčka. Slavili své narozeniny. Kuchařky uvařily polévku.

5 CITACE Obrázky – kliparty galerie MS Office 2010


Stáhnout ppt "NÁZEV ŠKOLY: ZŠ PARDUBICE - SPOŘILOV AUTOR: MGR"

Podobné prezentace


Reklamy Google