Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

ANOTACE Materiál je určen pro žáky 3. a 4. ročníku. Patří do vzdělávací oblasti Jazyk a jazyková komunikace. Žáci procvičuji vyjmenovaná slova po M a slova.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "ANOTACE Materiál je určen pro žáky 3. a 4. ročníku. Patří do vzdělávací oblasti Jazyk a jazyková komunikace. Žáci procvičuji vyjmenovaná slova po M a slova."— Transkript prezentace:

1

2 ANOTACE Materiál je určen pro žáky 3. a 4. ročníku. Patří do vzdělávací oblasti Jazyk a jazyková komunikace. Žáci procvičuji vyjmenovaná slova po M a slova s nimi příbuzná. METODICKÉ POZNÁMKY str. 3 žáci procvičují řadu vyjmenovaných slov po M a doplňují chybějící slova, obrázky slouží jako nápověda str. 4 žáci tvoří z přesmyček vyjmenovaná slova po M, řešení : MYSLIT, HMYZ, HLEMÝŽĎ, ZAMYKAT, MÝTIT, SMÝKAT, CHMÝŘÍ, LITOMYŠL str. 5 frontální práce žáků u interaktivní tabule, slovo v mřížce je SKVĚLE str. 6 frontální práce u interaktivní tabule nebo zadat jako samostatnou práci žáků do sešitů, řešení je na straně 7 str. 8 a 9 frontální práce žáků u interaktivní tabule, ostatní žáci mohou vymýšlet rýmy nebo věty na daná slova

3 NA ŘÁDKY DOPIŠ CHYBĚJÍCÍ VYJMENOVANÁ SLOVA PO M
MY, MÝT, , MÝLIT SE, HMYZ, , HLEMÝŽĎ, MÝTIT, , SMÝKAT, DMÝCHAT, NACHOMÝTNOUT SE,

4 VYJMENOVANÁ SLOVA PO M Z PÍSMEN SESTAV VYJMENOVANÁ SLOVA PO M
M Y T L I S ………………………….. Z M H Y ……………………………… Ď L Ý Ž H E M………………………. A T M Y K A Z……………………… T I M Ý T……………………………. K Ý M T S A……………………….. C H Ř Í M Ý……………………….. Š L O M I T L Y…………………….

5 SPRÁVNÉ VĚTY PODTRHNI A PÍSMENKA ZA NIMI VEPIŠ DO MŘÍŽKY
My se snažíme. S Půjčíš my tužku? P Budu si mýt ruce. V Chtěla bych mít kočku. Ě Babička je mylá. N Jana myla podlahu. E Mi si hrajeme. Š Koupel mi prospěje. K Teta chce mít okna. A Petr chce mýt 1. T Moje milá maminko. L Včera jsem mila nádobí. Ě

6 DOPLŇ SPRÁVNÉ I, Í, Y, Ý To byl nesm_sl um_vat večer auto. M_dlinková koupel m_ udělá dobře. M_slivec M_loš nás pozval na návštěvu do m_slivny. Dom_šlivý člověk je k sm_chu. Na m_tině seděla m_ška. M_ jsme se nachom_tli k oslavě M_rových narozenin. Nikdo není neom_lný.

7 ŘEŠENÍ To byl nesmysl umývat večer auto. Mydlinková
koupel mi udělá dobře. Myslivec Miloš nás pozval na návštěvu do myslivny. Domýšlivý člověk je k smíchu. Na mýtině seděla myška. My jsme se nachomýtli k oslavě Mírových narozenin. Nikdo není neomylný.

8 DOPLŇ I, Í, Y, Ý A UTVOŘ RÝMY NA DANÁ SLOVA
S A M – Č K A _______________ M – S T I Č K A _______________ M – D L I N Y _______________ M – S L I V E C _______________ M – L Á _______________ M – T I N A _______________ O M – T K A _______________

9 MOŽNÉ ŘEŠENÍ S A M I Č K A KRABIČKA, OSMIČKA,… M I S T I Č K A MASTIČKA, LIŠTIČKA,… M Y D L I N Y BUBLINY, HOBLINY,… M Y S L I V E C MRAVENEC, MLÁDENEC,… M I L Á VOLÁ, KOLA,… M Ý T I N A KVĚTINA, LISTINA,… O M Í T K A NÁMITKA, ŘIDÍTKA,…

10 DOPLŇ MY, MÝ NEBO MI, MÍ DO SLOV V TABULKÁCH
Z S T C H V Ý L Z A Ř Í P R O E Ž Ď

11 použité obrázky : www.office.microsoft.com


Stáhnout ppt "ANOTACE Materiál je určen pro žáky 3. a 4. ročníku. Patří do vzdělávací oblasti Jazyk a jazyková komunikace. Žáci procvičuji vyjmenovaná slova po M a slova."

Podobné prezentace


Reklamy Google