Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Hostouň, okres Domažlice,

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Hostouň, okres Domažlice,"— Transkript prezentace:

1 NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Hostouň, okres Domažlice,
příspěvková organizace NÁZEV PROJEKTU: Moderní škola REGISTRAČNÍ ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/ ŠABLONA: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT NÁZEV A ČÍSLO MATERIÁLU: VY_32_INOVACE_13_S03-Čj-3 VYTVOŘENO: Září 2012 AUTOR: Anna Matějovicová VZDĚLÁVACÍ OBLAST: Jazyk a jazyková komunikace VZDĚLÁVACÍ OBOR: Český jazyk a literatura SADA: Český jazyk pro 3. ročník NÁZEV VZDĚLÁVACÍHO MATERIÁLU: Vyjmenovaná slova po M procvičování

2 ANOTACE: Materiál slouží k  opakování a procvičení vyjmenovaných slov po M a slov příbuzných. OČEKÁVANÝ VÝSTUP: Žák umí řadu vyjmenovaných slov po M, chápe slova příbuzná a pravopis těchto slov. ROČNÍK: 3. DRUH UČEBNÍHO MATERIÁLU: Prezentace – hra - doplňovačka STUPEŇ A TYP VZDĚLÁVÁNÍ: Základní vzdělávání – první stupeň POMŮCKY: Učebnice, obrázky CÍL – INOVACE: Podporuje aktivní zopakování a procvičování vyjmenovaných slov a slov příbuzných. METODICKÉ POKYNY: Žáci spojují slova příbuzná se slovy vyjmenovanými, uvědomují si různé významy podobných slov a tvoří s nimi věty, k pochopení vyjmenovaných slov využívají pantomimu a v závěru píší doplňovačku. Některé obrazy je možné použít jako pracovní list.

3 Vyjmenovaná slova po M - procvičování
Český jazyk 3 Vyjmenovaná slova po M - procvičování

4 Hm_z, m_str, zam_kat dveře, přem_šlet, auto dostalo sm_k, M_lan,
Vyjmenovaná slova po m . my, mýt, myslit, mýlit se, hmyz, myš, hlemýžď, mýtit, zamykat, smýkat, dmýchat, chmýří, nachomýtnout se, Litomyšl Spoj obrázky (vyjm. slova) se slovy příbuznými. odemykat mýdlo smyk průmysl myšička umývárna uzamykat myšlenka zmýlit se vysmýčit Doplň i,í /y,ý. Hm_z, m_str, zam_kat dveře, přem_šlet, auto dostalo sm_k, M_lan, pram_nek, malá m_š, m_slivec, hlem_ždí ulita, poletuje chm_říčko, m_nce,m_ se učíme, m_dliny, Litom_šl, zlom_t, um_vat se, vym_tit.

5 Tatínek musí m_t auto, protože je špinavé. Ty nechceš m_t veselou
POZOR! Vysvětli význam vyznačených slov a doplň věty. ! PAMATUJ ! My jsme žáci třetí třídy Půjč mi pero . my ( všichni) mi ( mně) Ruce si musíme mýt často Chtěl bych mít nové autíčko. mýt (umývat) mít ( vlastnit) M_ rádi zpíváme. Nesahej m_ na hlavu! Chci m_t dobré známky. Tatínek musí m_t auto, protože je špinavé. Ty nechceš m_t veselou náladu ? M_ se máme rádi. Vidíš m_ plakat? Sm_j si špínu z rukou.

6 Předveď pantomimou. Která vyjmenovaná slova po m jsi vynechal? ____________________________________________________________________________ myš, hlemýžď, chmýří, nachomýtnou se, Litomyšl Doplň i,í/y,ý. Přem_šlej a vym_sli novou hru. V lese na m_tině se vyhřívaly dvě zm_je. M_slili jsme, že se um_jeme v um_várně. Řidič nesmí dělat při předjíždění sm_čky. Hlavou se m_ m_haly různé m_šlenky. Ptáčata b_vají m_rně ochm_řená. Mam_nka je m_lá a m_ ji máme moc rádi. Těsto m_cháme v m_sce. M_lit se je l_dské. Nebuď dom_šlivý člověk.

7 1. štiplavé mydliny 2. milá myšička 3. stále přemýšlíme
Vyřeš doplňovačku. K příbuznému slovu najdi slovo vyjmenované a napiš jej do doplňovačky. 1. štiplavé mydliny 2. milá myšička 3. stále přemýšlíme 4. životní omyl 5. vymýcený les 6. hmyzí larvy 7. chmýříčko poletuje 8. nebezpečná smyčka 9. uzamykati dveře 10. Litomyšlské děti 1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9. 10. m ý t y š s l i e h z ch ř í k a L o Vymysli věty s vyjmenovanými slovy, které jsme vynechali. Vynechaná slova: ____________________________________________________________________________ my, hlemýžď, dmýchat, nachomýtnout se

8 V DUMu byly použity vlastní materiály.


Stáhnout ppt "NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Hostouň, okres Domažlice,"

Podobné prezentace


Reklamy Google