DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL Soukromá hotelová škola Bukaschool s. r. o. Most Kmochova 1823, 434 01 Most • +420 476 706 696 • info@bukaschool.cz www.bukaschool.cz DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/34.0227 Název projektu Bukaschool Název školy Soukromá hotelová škola Bukaschool s.r.o., Kmochova 1823, 434 01 Most Vyučovací předmět Technologie přípravy pokrmů Tematický okruh Úvod do gastronomie Ročník 1.-2. ročník Jméno autora Ing. Roman Sejval Období tvorby DUM červen 2012 Označení DUM Vybavení kuchyně 3 Číslo a název klíčové aktivity III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Anotace Prezentace seznamuje posluchače s vybavením moderní kuchyně a s jeho použitím v praxi.
SALAMANDR VYBAVENÍ KUCHYNĚ slouží k prudkému zapečení pokrmů všestranné použití – nejčastěji gratinování různé velikosti a druhy elektrický nebo plynový nezbytný pomocník v kuchyni… TEPLOTA 50 - 350°C „Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Roman Sejval.“
SALAMANDR VYBAVENÍ KUCHYNĚ TEPLOTA 130-250°C „Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Roman Sejval.“
VAKUOVAČKA VYBAVENÍ KUCHYNĚ umožňuje odsátí vzduchu z potravin a následné uzavření do igelitové folie velmi vhodné ke skladování surovin v lednici a mrazáku hygienické a šetrné zacházení s potravinami „Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Roman Sejval.“
VAKUOVAČKA VYBAVENÍ KUCHYNĚ „Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Roman Sejval.“
VAKUOVAČKA VYBAVENÍ KUCHYNĚ „Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Roman Sejval.“
VYBAVENÍ KUCHYNĚ STROJ NA PASÍROVÁNÍ „Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Roman Sejval.“
zařízení na uchování pokrmů na nízké teplotě Teplota 40-100°C VYBAVENÍ KUCHYNĚ HOLD-O-MAT zařízení na uchování pokrmů na nízké teplotě Teplota 40-100°C Nejčastěji se hold-o-mat nastavuje na teplotu 70°C a slouží k uchování již uvařeného jídla v hold-o-matu se může i péci na nízkou teplotu tzv. nízkoteplotní pečení, to se na stavuje na nízkou teplotu a čas se pohybuje kolem 8-10 hodin „Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Roman Sejval.“
VAŘIČ TĚSTOVIN LÁVOVÝ GRIL VYBAVENÍ KUCHYNĚ VAŘIČ TĚSTOVIN LÁVOVÝ GRIL „Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Roman Sejval.“
BIBLIOGRAFICKÉ CITACE: Doporučená literatura ke studiu: METZ, Reinhold a kol. Restaurace a host. Základní odborné vědomosti. 1. vyd. Praha: Europa-Sobotáles cz., 2008. ISBN 978-80-86706-18-4. ZDROJ FOTOGRAFIÍ: SOUKROMÝ ARCHIV AUTORA „Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Roman Sejval.“