25.2.2019 Dotační program Ministerstva vnitra k ochraně škol a školských zařízení 12. prosince 2018 Odbor školství, mládeže, tělovýchovy a sportu Krajského.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Rejstřík škol a školských zařízení Seminář pro ředitele škol zřizovaných LK.
Advertisements

Odbor veřejné správy, dozoru a kontroly 1 Odbor veřejné správy, dozoru a kontroly Ministerstva vnitra Informace o metodické činnosti odboru.
LOGISTIKA NOVÉ MATURITNÍ ZKOUŠKY TELČ CERMAT - Centrum pro zjišťování výsledků vzdělávání
Plzeň Integrovaný operační program Název materiálu2 Co je to IOP? Tematický operační program financovaný z ERDF pro období 2007-
Návrh Dlouhodobého záměru vzdělávání a rozvoje vzdělávací soustavy ČR 2015 Porada ředitelů škol a školských zařízení 9. prosince 2014 KÚ Libereckého kraje.
Střednědobé plány krajů, sítě sociálních služeb a přechod financování sociálních služeb na kraje Konference Financování sociálních služeb pro města a obce.
1 Dotační řízení na realizaci aktivit v oblasti primární prevence rizikového chování RVPPK Praha Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy.
Dotační fond LK Soutěže MŠMT Program a podprogramy - školství  Program č. 4 resortu školství, mládeže a zaměstnanosti  4.1 Podpora volnočasových.
Kultura a památková péče v Pardubickém kraji v letech
7. setkání zástupců krajů Mgr. Marcela Stratilová pracovník pro EV, oddělení mládeže a sportu, KÚOK.
Hodnocení kvality vzdělávání škol a školských zařízení zřizovaných Libereckým krajem Zvyšování kompetencí vedoucích pracovníků Liberec 20. srpna 2012 Hodnocení.
SOUČINNOST POLICIE A SOUKROMÝCH BEZPEČNOSTNÍCH SLUŽEB Setkání AMBO Hradec Králové
Porada ředitelů krajských škol a školských zařízení Kořenov, 26. září 2013.
FINANČNÍ ZABEZPEČENÍ PODMÍNEK PRO ČINNOST ASISTENTŮ PEDAGOGA.
Projekty Institucionálního plánu MENDELU v roce 2016 seminář pro řešitele projektů IP Brno,
1 Dotační řízení na realizaci aktivit v oblasti primární prevence rizikového chování Krajské projekty Konference k oblasti primární prevence Praha
Krajská konference primární prevence rizikového chování 2. ročník Liberec, 31. března 2016.
Registrační číslo: CZ.1.07/2.4.00/ O PROJEKTU Cílem projektu E-SYNERGIE je vytvořit funkční vědeckovýzkumnou, aplikační, komunikační a vzdělávací.
Obchodní akademie, Střední odborná škola a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Hradec Králové Autor:Ing. Radoslava Benová Název materiálu:
Rozpis rozpočtu a normativy Porada ředitelů škol a školských zařízení zřizovaných Libereckým krajem 9. června 2011 Monika Čermáková.
Rozpočet přímých NIV na rok 2014 Porada ředitelů škol a školských zařízení zřizovaných Libereckým krajem 3. dubna 2014 KÚ Liberec.
Rozpočet přímých NIV na rok 2011 Porada ředitelů škol a školských zařízení zřizovaných Libereckým krajem 15. prosince 2011 KÚ Liberec.
Vnitřní předpisy účetní jednotky Porada odboru veřejné správy, dozoru a kontroly Ing. Tomáš Sluka Ministerstvo financí odbor Regulace a metodika účetnictví.
KRAJSKÝ AKČNÍ PLÁN ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ PLZEŇSKÉHO KRAJE Aktuální informace.
MLADÝ ZÁCHRANÁŘ 2012 PRO DĚTI ZÁKLADNÍH ŠKOL MLADÝ ZÁCHRANÁŘ 2012 SOUTĚŽ PRO DĚTI ZÁKLADNÍH ŠKOL HZS Ústeckého kraje.
Návrh logistického zabezpečení evakuace správních budov NP Šumava
Dotační programy Ústeckého kraje
NOVELA ZÁKONŮ Č. 95/2004 Sb. A Č. 96/2004 Sb. REZIDENČNÍ MÍSTA
Hodnocení kvality vzdělávání škol a školských zařízení zřizovaných Libereckým krajem EDUCA 2011 MY JOBS Porada ředitelů Liberec
Vytvoření jednotného systému v oblasti finanční gramotnosti a prevence předlužení na úrovni územních samosprávných celků F I N G R A M.
Úřad práce České republiky
SEMINÁŘ AKTIVNĚ S BESIPEM
Rozpočet přímých NIV na rok 2013
INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ
Rozpočet přímých NIV na rok 2010
Rozpočet přímých NIV na rok 2017
Podmínky výchovně vzdělávacího procesu ve školní TV

Norma ČSN JUDr. Tomáš Koníček
Odbor školství mládeže a sportu Oddělení školské ekonomiky
Rozpočet přímých NIV Porada ředitelů škol a školských zařízení zřizovaných Libereckým krajem 9. prosince 2015 Liberec.
Kvalita-Inkluze-Poradenství-Rozvoj (KIPR)
Rozpočet přímých NIV Porada ředitelů škol a školských zařízení zřizovaných Libereckým krajem 12. prosince 2013 Liberec.
DOTAČNÍ FOND LIBERECKÉHO KRAJE
Setkání členů rady LK se starosty měst a obcí Libereckého kraje 15
Obchodní plán projektu
Průběh tvorby Školních akčních plánů (ŠAP) v Libereckém kraji
Veletrh vzdělávání a pracovních příležitostí
SLUŽBY POSKYTOVANÉ KRAJSKOU SPOLEČNOSTÍ ARR s.r.o.
Rozpočet přímých NIV Porada ředitelů škol a školských zařízení zřizovaných Libereckým krajem 13. prosince 2017 Liberec.
Role sociální práce ve vztahu k výkonu veřejného opatrovnictví Hradec Králové Workshop je pořádán v rámci projektu Systémová podpora sociální.
Vzdělávání Lokální partnerství Liberec Magistrát města Liberec, 1. březen 2017 Prezentace / akce se koná v rámci projektu "Inkluzivní a kvalitní vzdělávání.
Aktuálně o stavu příprav na účinnost GDPR
Dostupné vzdělání pro všechny kdo chtějí znát a umět víc…
Národní rozvojový program mobility pro všechny (NRPM)
Konference ke čtenářské gramotnosti Spolupracující partneři
Přijímací řízení pro školní rok 2018/2019.
Ing. Stanislava Správková
Standardy činností sociální práce ve veřejné správě příspěvek Hradec Králové Praha Systémová podpora sociální práce v obcích reg. č. CZ /0.0/0.0/15_017/ ,
ÚVODEM… PORADA ŘEDITELŮ ŠKOL A ŠKOLSKÝCH ZAŘÍZENÍ ZŘIZOVANÝCH LIBERECKÝM KRAJEM 12. prosince 2018 I Liberec.
2. setkání platformy: .d Tvorba Školské inkluzivní koncepce Libereckého kraje Manažer aktivit projektu: Bc. Jakub Lang
Dostupné vzdělání pro všechny kdo chtějí znát a umět víc…
XIV. ROČNÍK KRAJSKÉ KONFERENCE
III. etapa programu Podpora prevence před povodněmi Ministerstva zemědělství RNDr. Pavel Punčochář, CSc., vrchní ředitel sekce vodního hospodářství.
Přijímací řízení pro školní rok 2019/2020.
IPs APIV_B Podpora společného vzdělávání v pedagogické praxi
Ochrana spotřebitele v počátečním vzdělávání Praha
ROZPOČET PŘÍMÝCH NEINVESTIČNÍCH VÝDAJŮ NA ROK 2019
Aktuální informace z Evropských strukturálních a investičních fondů
Digitální učební materiál
Transkript prezentace:

25.2.2019 Dotační program Ministerstva vnitra k ochraně škol a školských zařízení 12. prosince 2018 Odbor školství, mládeže, tělovýchovy a sportu Krajského úřadu Libereckého kraje

Dotační program Ministerstva vnitra pro zvýšení ochrany škol a školských zařízení 2019 Proč ochrana škol jako měkkých cílů Může se týkat každé školy (říjen 2014 – OA Žďár nad Sázavou) Ohrožení může vzejít od cizích osob, ale i např. zaměstnanců školy, žáků, studentů, bývalých studentů Hrozby úzce souvisí i s BOZP (únikové cesty, požární ochrana…) Ochrana škol jako měkkých cílů není ukotvena povinně zákonem, je však doporučena ministerstvy, obecná zodpovědnost za školu

Co jsou měkké cíle – definice dle MV – CTHH (Centrum proti terorismu a hybridním hrozbám) „Místa s vysokou koncentrací osob a nízkou úrovní zabezpečení proti násilným útokům“. Příklady měkkých cílů školská zařízení, koleje, menzy, knihovny, církevní památky a místa určená k uctívání, nákupní centra, tržiště a obchodní komplexy, kina, divadla, koncertní sály, zábavní centra, sportovní haly, shromáždění, průvody, demonstrace, bary, kluby, diskotéky, restaurace a hotely, parky a náměstí, turistické památky a zajímavosti, muzea, galerie, významné dopravní uzly, vlaková a autobusová nádraží, letištní terminály, nemocnice, polikliniky a další zdravotnická zařízení

Dotační program Ministerstva vnitra pro zvýšení ochrany škol a školských zařízení 2019 Metodické pokyny, doporučení MŠMT: Norma ČSN 73 4400: prevence kriminality – řízení bezpečnosti při plánování, realizaci a užívání škol a ŠZ Metodika pro aplikaci nové technické normy Ministerstvo vnitra – CTHH: Koncepce ochrany měkkých cílů 2017-2020 Metodika – základy ochrany měkkých cílů Bezpečnostní standard k ochraně měkkých cílů Metodika vyhodnocení ohroženosti měkkých cílů (stránky Ministerstva vnitra)

Dotační program Ministerstva vnitra pro zvýšení ochrany škol a školských zařízení 2019 Vyhlášení dotačního programu Dva podprogramy – ochrana veřejných prostranství a objektů veřejné správy - ochrana a zabezpečení škol a školských zařízení Důraz kladen na provázanost vyhodnocení ohroženosti a vypracování systému ochrany MC Neinvestiční projekty Bez nutnosti finanční spoluúčasti LK vybere dodavatele služeb Povinnou součástí žádosti je doklad o spolupráci s krajským ředitelstvím Policie ČR Dotace musí být v souladu s metodickými dokumenty MV (metodika Základy ochrany měkkých cílů a Vyhodnocení ohroženosti měkkého cíle)

Dotační program Ministerstva vnitra pro zvýšení ochrany škol a školských zařízení 2019 Na co lze prostředky z programu využít Vyhodnocení ohroženosti MC (max. 50.000 Kč) Tvorba bezpečnostních plánů a procedur (max. 50.000 Kč) Vzdělávací akce (20.000 Kč/1akce v rozsahu min. 5 hodin) Výcvikové akce a cvičení (30.000 Kč/1akce v rozsahu min. 5 hodin) poznámka: výcvikové akce pro zaměstnance, ne žáky, studenty

Harmonogram dotačního programu Dotační program Ministerstva vnitra pro zvýšení ochrany škol a školských zařízení 2019 Harmonogram dotačního programu Vyhlášení – listopad 2018 Kraj žádá o dotaci – do 14. února 2019 Rozhodnutí o dotaci – březen 2019 Realizace – květen – říjen/listopad 2019 Vyúčtování dotace - prosinec 2019

Dotační program Ministerstva vnitra pro zvýšení ochrany škol a školských zařízení 2019 Co bude následovat Vyhodnocení požadavků Schválení žádosti RK LK Podání žádosti na MV Rozhodnutí o dotaci …………………………………….. Zadání výběrového řízení Realizace

Dotační program Ministerstva vnitra pro zvýšení ochrany škol a školských zařízení 2019 Metodické dokumenty ke stažení: Metodické materiály ke stažení: http://www.mvcr.cz/cthh/clanek/terorismus-web-dokumenty-dokumenty.aspx Web http://www.mvcr.cz/cthh/

Děkuji za pozornost. Magdalena Zábranská e-mail: magdalena.zabranska@kraj-lbc.cz telefon: 485 226 217