Akreditace SIS referát pro seminář ÚOČO

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Zkušenosti z posuzování klinických laboratoří
Advertisements

PRINCIP SOUČASNÉHO NÁZVOSLOVÍ ANORGANICKÝCH SLOUČENIN
Zapojení do projektu Czech POINT. Základní informace Nejdřív! Smlouva s ČUZK (katastr nemovitostí)! •Výstupy z katastru nemovitostí jsou zpoplatněny 50,-
Akreditace studijních programů v kombinované a distanční formě DISTANČNÍ MINIMUM DISTANČNÍ MINIMUM (kurz) Akreditace v DiV Modul č. 5: Akreditace v DiV.
Czech POINT Tereza Šístková xsist02.
§ Nařízení vlády č. 350/2002 Sb.. kterým se stanoví imisní limity a podmínky a způsob sledování, posuzování, hodnocení a řízení kvality ovzduší.
Aktivita číslo 5 Název Návrh a zavedení systému centrální administrace a řízení projektů Zvýšení kvality řízení na Krajském úřadu Plzeňského.
Realizace rozvojových aktivit v obcích regionu České Švýcarsko 1. schůzka PS
Žádost o grant Co je v žádosti napsáno, musíte se dodržet Žádost se porovnává s údaji v monitorovací zprávě Ze žádosti vychází kontrolní orgány Příručka.
Aktivita číslo 5 Návrh a zavedení systému centrální administrace a řízení projektů Zvýšení kvality řízení na Krajském úřadě Plzeňského kraje.
Aktivity EURACHEM-ČR Zbyněk Plzák Den ÚNMZ 2010.
Plán auditu, zpráva z provedení auditu prim. MUDr
P5b1 Význam některých v současné době používaných termínů v metrologii a zkušebnictví.
1 NASKL v roce 2007 Ing. Alena Fischerová Národní autorizační středisko pro klinické laboratoře při České lékařské společnosti Jana Evangelisty Purkyně.
Akreditační systém v ČR – kvalita produktů IT
Příručka jakosti Ing. Zdeněk Aleš, Ph.D.
Salinita – iontové složení vody a
Aktivita č. 6 Návrh a zavedení systému řízení kvality Workshop Výsledky analytického šetření.
Dokumentace systému managementu jakosti
CMI web presentation, May 2003 PŘIDRUŽENÉ LABORATOŘE ČMI krátká prezentace 2003 V prezentaci jsou uvedeny přidružené laboratoře: Laboratoř státního etalonu.
Partyzánské náměstí Ostrava tel.: fax: Projekty EU na Zdravotním ústavu Ostrava „Identifikace průmyslových zdrojů“
Systémy řízení jakosti - úvodní cvičení
Management jakosti jako úhelný kámen provozu klinické laboratoře
Projektový záměr Inovace Státní Imisní Sítě a nástrojů hodnocení kvality ovzduší (ISIS) Jan Macoun, Český hydrometeorologický ústav
1 Moderní učitel CZ.1.07/1.3.00/ Vdělávání v oblasti veřejných zakázek dle postupu uvedeného v Příručce pro příjemce Ing. Jan Weigel, lektor VŘ.
Metrologie   Přednáška č. 5 Nejistoty měření.
Individuální projekt „Podpora sociálních služeb v Jihočeském kraji II“ Závěrečné setkání k realizaci projektu Lenka Sládková, Jana Moravcová
Hornicko-geologická fakulta VŠB–TUO
Systém upozorňování na výrazný/neobvyklý vzestup krátkodobých koncentrací znečišťujících látek v ČHMÚ (související s haváriemi nebo jinými mimořádnými.
Zásady SLP, ČSN EN ISO 15189:2003 SLP – správná laboratorní práce
Autoevaluace školy RNDr. Irena Přádná Gymnázium F. X. Šaldy Liberec 2007
Zvýšení kvality řízení na Krajském úřadě Plzeňského kraje Seminář pro věcně příslušné zaměstnance a zastupitele PK Aktivita A4 - Návrh a zavedení systému.
Akreditace studijních programů v kombinované a distanční formě DIV PROFESIONÁLNĚ Mgr. Irena Hoblíková Centrum distančního vzdělávání Univerzita Palackého.
Obchodní rejstřík ISSS 2006
BUDOVÁNÍ SYSTÉMŮ MANAGEMENTU
Zápatí prezentace1 Evropské projekty a jejich podpora na ESF MU v roce 2009 Porada vedení fakulty+ vedoucí kateder předkládá: proděkan pro SaR.
Dvacet let hydrologického a biogeochemického výzkumu povodí Červík v Beskydech Filip Oulehle1, František Zemek2, Zora Lachmanová3, Oldřich Myška1, Jan.
Webová aplikace MS PRAHA.
Seminář MD ČR, Alena Heinišová Ekonomické hodnocení investičních akcí na SŽDC, s.o.
Akreditace laboratoří podle revidované ČSN EN ISO/IEC 17025:2005 Ing. Martin Matušů, CSc.
Strategie města v oblasti podpory lázeňství a cestovního ruchu Úvodní setkání, Projekt Zvýšení kvality řízení města Františkovy Lázně, reg.
Sekce SDRUK pro regionální funkce Centrální adresář knihoven stav aktualizace – květen 2016 NK ČR Praha PhDr. Eva Svobodová.
Spolupráce ÚP ČR a LPS konference - Poslanecká sněmovna parlamentu ČR Mgr. Zdeňka Cibulková, Odbor pro sociální věci Generálního ředitelství.
PRAHA 17/10/07 Přínos pro laboratoře pružná reakce na vývoj v oboru, požadavky kliniků, pacientů čas finance flexibilita – týká se systému managementu.
Předškolní vzdělávání a školní stravování 2010 Eva Martinková, odbor školství, mládeže, tělovýchovy a sportu Krajský úřad Libereckého kraje.
1 Nové registry a úpravy stávajících registrů pro oblast vysokého školství a další aktuální témata Hlavní změny v oblasti vykazování v souvislosti s přijetím.
Flexibilní rozsah akreditace – fyzikálně chemické analýzy Eva Břízová, Pavel Kořínek Seminář ČIA Flexibilní rozsah akreditace laboratoří Brno 11. října.
Mgr. Robert Skeřil, Ph.D. Český hydrometeorologický ústav pobočka Brno V YHODNOCENÍ KVALITY OVZDUŠÍ V J IHLAVĚ ZA ROKY
Mgr. Robert Skeřil, Ph.D. Český hydrometeorologický ústav pobočka Brno V YHODNOCENÍ KVALITY OVZDUŠÍ V J IHLAVĚ ZA ROKY 2010 – 2014.
1 Nové registry a úpravy stávajících registrů pro oblast vysokého školství Hlavní změny v oblasti vykazování v souvislosti s přijetím novely zákona č.
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava Nové podmínky administrace projektů Ing. Zdeněk Bogoč.
KRAJSKÝ AKČNÍ PLÁN ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Jana Stará
Vývoj monitoringu venkovního ovzduší v Ústeckém kraji Mgr. Lenka Janatová Ing. Tomáš Hrbek.
Seminář Bakalářská práce
Flexibilní akreditace příklady - klinická biochemie
WS s obchodníky Termíny spuštění nových služeb
Městská část Praha 6 Postup příprav GDPR Ing. Jan Holický, MBA
Živnostenské podnikání (správně-právní režim) II. část
Výsledky paralelních a srovnávacích měření PAH
Porovnání výsledků různých měření v téže lokalitě Jan Horálek, Irena Vachudová Rozšířená porada a seminář ÚOČO,
Využití ICP-MS a mineralizace v m- poli pro analýzu TK
Porovnání bodových srážkových úhrnů s údaji zvážených objemů z odběrových zařízení pro čisté srážky a srážky se spadem aneb kontrola kvality měření objemů.
Zhodnocení a aktualizace metodických postupů při odběrech a kontrole kvality srážkových vod Jana Kubizňáková.
Imisní monitoring Interní předpis Název : TRANSPORT A PŘÍJEM VZORKŮ IM
Význam mezinárodních srovnávacích zkoušek pro hodnocení naměřených dat, ukládaných do ISKO Zdena Bartáčková.
„Územní program snižování emisí a imisí znečisťujících látek do ovzduší Zlínského kraje“ řešitelské pracoviště ČHMÚ pobočka Brno.
Akreditace je za námi, co s volným časem?
Porada vedoucích SO
Systém vážení filtrů PM10 a PM2,5
Stav a činnost IM a KLI pro dozorovou návštěvu ČIA
Transkript prezentace:

Akreditace SIS referát pro seminář ÚOČO Zpracoval: Ondřej Voves

Současný stav Počátkem srpna byla podána žádost o posouzení na ČIA pro MIM ČHMÚ ČIA nám určila hlavního posuzovatele a termín posuzování stanovila na 13. září Bylo rozhodnuto o odložení posuzování z důvodu rozšíření přihlášky o AIM Posuzování je odloženo na polovinu listopadu

Statistické údaje akreditace MIM 7 pracovišť – Praha, Ústí, Ostrava, Brno, Hradec, Plzeň, Košetice Přímo zapojeno 60 pracovníků Žádost obsahuje 14 zkoušek a 7 souvisejících odběrů Zatím schváleno 26 SOP Pro potřeby akreditace potištěno odhadem přes 5500 listů papíru V řízené dokumentaci by zatím mělo být přibližně 550 – 600 dokumentů

Rozsah současné žádosti - analýzy Analýza srážek Analýza imisí stanovení pH stanovení TOL stanovení vodivosti stanovení SO2 (WG) stanovení F-, Cl-, NO3- a SO42- stanovení Mn, Ni, Cu, As, Cd, Pb (ICP-MS) stanovení Ca, Mg, Na, K stanovení NO3- a SO42- (IC) stanovení Cd, Pb, Ni, Mn stanovení SO2 a HNO3(g) (IC) stanovení Fe, Zn stanovení NO2 (GU) stanovení Cd, Pb, As (AAS) gravimetrické stanovení prašného aerosolu

Rozsah současné žádosti - odběry Odběr SO2 (WG) Odběr SO2, HNO3(g), SO42- a NO3- (IC) Odběr prašného aerosolu Odběr NOx (GU) Odběr NO2 (GU) Odběr srážek typu „bulk“ Odběr srážek typu „wet only“

Předpokládané doplnění žádosti Stanovení O3 Stanovení SO2 Stanovená NO, NO2, NOX Stanovení CO Stanovení prašného aerosolu (PM10, PM2,5) Stanovení BTX Stanovení NH3 a NH4+ v imisích a srážkách Stanovení PAH

Harmonogram zapojení AIM Doplnění Příručky jakosti Dopracování základní dokumentace používaných metod a činností (zejména SOP) Zavedení dokumentace, kterou lze převzít od MIM (pracovníci, seznamy, ceníky, výpisy z katastrů…) Analýza všech procesů AIM s ohledem na nutnost vedení dalších záznamů

Porovnání AIM a MIM (dokumentace) SOP ano Pracovníci Přístroje Transport vzorků ne Příjem vzorků Laboratorní záznamy Dokumentace stanic Dokumentace související s přenosem dat

Děkuji za pozornost