Člověk a jeho svět 3. ročník

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Bc. Naďa Prejzová Název DUM: VY_32_Inovace_4.2.9 Práce a volný čas Název sady: Člověk a jeho svět 3. ročník Číslo.
Advertisements

Dýchací soustava Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné Autor: Mgr. Simona Stránská Název: VY_32_INOVACE_09_B_7_Dýchací soustava Téma: Přírodověda.
CÉVY (opakování) Základní škola a Mateřská škola Valašské Meziříčí, Poličná 276, okres Vsetín, příspěvková organizace projekt č. CZ.1.07/1.4.00/
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Bc. Naďa Prejzová Název DUM: VY_32_Inovace_4.1.7 Mnohovýznamová slova Název sady: Český jazyk a literatura 3.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola, Police nad Metují, okres Náchod Autor: Mgr. Karolina Pátková Název : VY_32_INOVACE_7C_12_Téma_Člověk_a_zdraví.
Název DUM: VY_32_INOVACE_XVI_1_12_Vzduch Šablona číslo : XVISada číslo: 1Pořadové číslo DUM: 12 Autor: Mgr.Lenka Dědečková.
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Bc. Naďa Prejzová Název DUM: VY_32_Inovace_ Vzduch Název sady: Člověk a jeho svět 3. ročník Číslo projektu:
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Bc. Naďa Prejzová Název DUM: VY_32_Inovace_ Základní skladební dvojice Název sady: Český jazyk a literatura.
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Bc. Naďa Prejzová Název DUM: VY_32_Inovace_4.2.5 Naše obec Název sady: Člověk a jeho svět 3. ročník Číslo projektu:
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Dagmar Škývarová. Dostupné z Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA Přáslavice.
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Bc. Naďa Prejzová Název DUM: VY_32_Inovace_4.2.1 Škola, třída Název sady: Člověk a jeho svět 3. ročník Číslo.
VODA, VZDUCH - OPAKOVÁNÍ Základní škola a Mateřská škola Valašské Meziříčí, Poličná 276, okres Vsetín, příspěvková organizace projekt č. CZ.1.07/1.4.00/
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Lenka Knotková. Dostupné z Metodického portálu ; ISSN Provozuje.
ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/ NÁZEV: VY_32_INOVACE_21_09_Z6_Skála AUTOR: Mgr. Aleš Skála Základní škola Libina, příspěvková organizace, Libina.
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Bc. Naďa Prejzová Název DUM: VY_32_Inovace_4.1.5 Opozita Název sady: Český jazyk a literatura 3. ročník Číslo.
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Bc. Naďa Prejzová Název DUM: VY_32_Inovace_ Slovesa Název sady: Český jazyk a literatura 3. ročník Číslo.
Celistvost lidského organismu. Šablona : V/2 Sada: 2/36 Ověření ve výuce: Třída: 5 Datum: Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Pořadové.
Tento materiál byl vytvořen rámci projektu EU peníze školám
VY_32_Inovace_ Části rostlin Člověk a jeho svět 3. ročník
Základní škola a Střední škola CREDO, o. p. s. Číslo projektu: CZ. 1
Název školy: Základní škola a mateřská škola,
VY_32_Inovace_4.3.4 Násobení a dělení 4 Matematika 3. ročník
Číslo přílohy: VY_ 52_INOVACE_36_PODMÍNKY ŽIVOTA NA ZEMI - VZDUCH, PŮDA, TEPLO A SVĚTLO Autor: Mgr. Petra Kukuczková Předmět: Prvouka Třída: 3. ročník.
Název školy: Základní škola a mateřská škola, Hlušice
Název školy:. ZŠ a MŠ T. G. Masaryka Fulnek Autor:. Mgr
ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Bc. Naďa Prejzová VY_32_Inovace_ Dělení 9
VY_32_Inovace_4.2.6 Naše vlast Člověk a jeho svět 3. ročník
VY_32_Inovace_ Základní skladební dvojice
Průřezové téma - Enviromentální výchova Základní podmínky života – Půda I. Anotace: Prezentace slouží jako výukový materiál k průřezovému tématu EV Základní.
Škola ZŠ Třeboň, Sokolská 296, Třeboň Autor Mgr. Blanka Machovcová
Člověk a jeho svět 4. ročník
VY_32_Inovace_2.3.6 Sčítání do 20 s přechodem přes 10 s číslem 4
Název školy: ZŠ Klášterec nad Ohří, Krátká 676
Květiny VY_52_INOVACE_08 Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
Název školy : Základní škola a mateřská škola,
Neživá příroda - voda Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné
AUTOR: Blanka Petlánová
VY_52_INOVACE_31_ Slunce ČLOVĚK A JEHO SVĚT 5. ročník
Název školy : Základní škola a mateřská škola,
SPOLEČNÉ ZNAKY živočichů (výklad)
Strom a keř VY_52_INOVACE_35
Vzduch Autor: Mgr . Iveta Váňová VY_32_ INOVACE_45_Vzduch
Různé podmínky života na Zemi
Základní škola Ústí nad Labem, Anežky České 702/17, příspěvková organizace   Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu: „Učíme lépe a moderněji“
Tento materiál byl vytvořen rámci projektu EU peníze školám
VY_32_INOVACE_CH.8A Název školy: ZŠ Štětí, Ostrovní 300 Autor: Mgr. Tereza Hrabkovská Název materiálu: VY_32_INOVACE_CH.8.A.06_VZDUCH Název: Vzduch.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a praktická škola Arkadie o.p.s AUTOR: Bc. Vladimíra Benediktová NÁZEV: VY_32_INOVACE_206_FYZIKA_LÁTKY TÉMA: LÁTKY ČÍSLO PROJEKTU:
VY_32_Inovace_4.2.9 Práce a volný čas Člověk a jeho svět 3. ročník
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a praktická škola Arkadie o. p. s.
Autor: Kouglová Rita Název : VY_32_INOVACE 14C_07 Téma Zimní příroda
Číslo projektu MŠMT: Číslo materiálu: Název školy: Ročník:
VY_32_Inovace_2.3.4 Sčítání do 20 s přechodem přes 10 s číslem 6
Název školy: Základní škola J. E. Purkyně a
VY_32_Inovace_ Písemné sčítání v oboru do 100
NÁZEV ŠKOLY BRÁNA, základní škola a mateřská škola  Kollárova 456, Nová Paka ČÍSLO PROJEKTU CZ.1.07/1.4.00/ NÁZEV PROJEKTU Rozvoj čtení a.
PRV 3 – Neživá příroda Název školy Plavská škola Autor
Název školy: Základní škola a mateřská škola Domažlice , Msgre B
Autor: Mgr. Zdenka Zavičáková
Člověk a jeho svět 3. ročník
NÁZEV ŠKOLY: SPECIÁLNÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA VARNSDORF
Růst a vývoj člověka VY_32_INOVACE_07
Neživá příroda - vzduch
Podzim čaruje … VY_32_INOVACE_02_03
Autor: Mgr. Anna Dyková Název : VY_32_INOVACE_02_Podzim Téma: Podzim
VY_32_Inovace_4.2.3 Cesta do školy
Název školy: Dětský domov, Základní škola praktická, Praktická škola a Školní jídelna, Dlažkovice 1, příspěvková organizace Třebívlice Autor: Olga.
VY_32_Inovace_ Test 1.pololetí
VY_32_INOVACE_ZE6-06 Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Autor:
VY_32_Inovace_4.1.3 Věta jednoduchá a souvětí
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Vysoké Mýto, Knířov
Transkript prezentace:

Člověk a jeho svět 3. ročník Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Bc. Naďa Prejzová Název DUM: VY_32_Inovace_4.2.11 Vzduch Název sady: Člověk a jeho svět 3. ročník Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/21.3577 Anotace: Materiál je určen k seznámení s pojmem vzduch a jeho složení. Prezentace byla vytvořena pro práci s interaktivní tabulí nebo dataprojektorem a obsahuje animace.

VZDUCH

Vzduch je všude kolem nás. Proudí kolem nás Vzduch je všude kolem nás. Proudí kolem nás. Můžeme pozorovat jeho proudění. Silnější proudění vzduchu vnímáme jako vítr. Vidíme, jak se ohýbají větve stromů, cítíme ho na tváři, když jdeme proti větru. Na podzim pouštíme draky, vítr ho nadnáší. Větší, silné proudění vzduchu nazýváme vichřice. Ta dokáže polámat i silné stromy a zbourat domy.

Jak poznáme, že proudí vzduch?

Vzduch je všudypřítomný Vzduch je všudypřítomný. Ke svému životu ho potřebují lidé, zvířata i rostliny. Je ve vodě i v půdě.

Složení vzduchu DUSÍK KYSLÍK OXID UHLIČITÝ VODNÍ PÁRA A OSTATNÍ LÁTKY

Kyslík při dýchání odebíráme ze vzduchu Kyslík při dýchání odebíráme ze vzduchu. Kyslík pro nás vytvářejí zelené rostliny. Při své výživě přijímají oxid uhličitý a do vzduchu uvolňují kyslík.

kyslík oxid uhličitý

Oxid uhličitý je plyn, který se do vzduchu uvolňuje při vydechování. Dusík je plyn, kterého je ve vzduchu nejvíce. Kyslík je plyn, který potřebujeme k dýchání.

Zvládneš odpovědět na tyto otázky? Jak poznáš, že je kolem tebe v přírodě vzduch? Z jakých částí se skládá vzduch? Kterou část potřebujeme k dýchání? Kde se bere v přírodě kyslík? Můžeme zjistit, jakou má vzduch teplotu?

Náměty na činnosti – pokusy Proudění vzduchu foukání do brčka kamarádovi na tvář foukání do brčka – fotbal s kolečkem závěsný papírový mobil nad radiátorem zapnutí fénu vysátí vzduchu z úložných vaků vysavačem

Použité zdroje a materiály: Obrázky z galerie Klipart ŠTIKOVÁ, Věra. Já a můj svět prvouka pro 3. ročník. Brno: Nová škola, 2009, ISBN 80-7289-097-2. Archiv autora