Základní škola a mateřská škola Lázně Kynžvart Autor: Mgr

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
CZ.1.07/1.4.00/ VY_32_INOVACE_133_IT7 Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Vzdělávací oblast: Informační a komunikační technologie Předmět:Informatika.
Advertisements

Pro 2. a 4.ročník ZŠ, vytvořeno : duben 2012 Základní škola a mateřská škola Lázně Kynžvart Autor: Mgr. Petra Šandová Název: VY_32_INOVACE_5B_INF3_07_.
Tabulkový procesor Práce se souborem – otevření, tvorba a použití šablony, tisk, propojení tabulky Excel s Wordem, nastavení Excelu, uložení Autorem materiálu.
Školení MS Word 2007 pro začátečníky RNDr. Milan Zmátlo MěÚ Třebíč, říjen 2011 Vzdělávání v eGON centru Třebíč Tento.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Vodárenská 2115 Autor: Ing. Markéta Šindelářová Materiál: VY_32_INOVACE_ICT33.05 Téma: PowerPoint.
Tabulkový procesor Formuláře – interaktivní prvky v Excelu Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Růžena Hynková. Dostupné z Metodického.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA, MATEŘSKÁ ŠKOLA, ŠKOLNÍ JÍDELNA A ŠKOLNÍ DRUŽINA BOUZOV, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost, č.OP.
Uvedení autoři, není-li uvedeno jinak, jsou autory tohoto výukového materiálu a všech jeho částí. Tento projekt je spolufinancován ESF a státním rozpočtem.
Informatika pro 5. ročník Úvod do světa počítačů - Hardware.
Jméno autora Ing. Ladislav Novák Datum vytvoření prosinec2012 Ročník 6. Vzdělávací oblast obor tematický okruh Informační a komunikační technologie Informatika.
Základní škola a mateřská škola Lázně Kynžvart Autor: Mgr. Petra Šandová Název: VY_32_INOVACE_01_NJ Téma: My a naši sousedé Číslo projektu : CZ.1.07/1.4.00/
Inf Tabulkový procesor - funkce. Výukový materiál Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT.
Název školy:ZŠ a MŠ Verneřice Autor výukového materiálu:Mgr. Jiří Benda Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Název:VY_32_INOVACE_I.ICT17 Vytvořeno:5.
Snímek 1 PowerPoint2OP381 Manažerská informatika 1 2OP381 Manažerská informatika 1 Microsoft PowerPoint 2016 – 2. část.
Název projektu:ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Oblast podpory: Zlepšení podmínek pro vzdělávání na základních.
Základní škola T. G. Masaryka a Mateřská škola Poříčany, okr. Kolín VY_32_INOVACE_ICT_07 Zpracovala: Mgr. Květoslava Štikovcová Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
Microsoft Office 2010 Anotace: Výklad nového učiva Autor: Iveta Pasterňáková, 2013 Ověření ve výuce: , 4.třída Vyučovací předmět: Informatika.
Základní škola a mateřská škola Lázně Kynžvart Autor: Mgr. Petra Šandová Název: VY_32_INOVACE_5B_INF3_16_ Téma: pro 4.,5.ročník ZŠ, vytvořeno:
OneNote. Co to je?  OneNote patří k produktům Microsoftu, nyní je ke stažení zdarma  jde o aplikaci pro rychlou, snadnou a přehlednou správu různých.
= Sada diapozitivů (snímků), které se promítají na promítacím přístroji (zpětném projektoru). Jednotlivé snímky se zobrazují v určitém pořadí a umožňují.
Informatika – Úvod do MS Excel Výukový materiál Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
16.1 Dokument v digitální podobě
Microsoft Excel verze 2010 Mgr. Přemysl Kejzlar.
VY_32_ INOVACE_IKR5 - 5– POWERPOINT - ODRÁŽKY A ČÍSLOVÁNÍ Název školy:
Název projektu: ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu
Číslo v digitálním archivu školy
Základní škola a mateřská škola Lázně Kynžvart Autor: Mgr
Základní pojmy pro práci s OS Windows
Technické vybavení počítače - Počítač PC
Základní škola a mateřská škola Lázně Kynžvart Autor: Mgr
ZŠ Třeboň, Sokolská 296, Třeboň Autor Mgr. Miroslava Tomanová
Inf Počítač a lidé s handicapem
Batové dávky Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Vojtěch Mrózek. Dostupné z Metodického portálu ISSN: ,
Inf Operační systémy a jejich funkce
ORGANIZACE DAT V POČÍTAČI
Číslo v digitálním archivu školy
Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název sady materiálů
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Vodárenská 2115
Windows – WordPad VY_32_INOVACE_32_649
Název školy Základní škola Šumvald, okres Olomouc Číslo projektu
WORD Číslování stránek
EU peníze školám Základní škola , Znojmo, Mládeže
SOFTWARE OSOBNÍHO POČÍTAČE
Inf Ovládání operačního systému
Název: Word pokračování DUM:VY_32_INOVACE_VII_3_04
Název projektu: ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu
Název projektu: ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu
Informatika textový editor - WORD
Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název sady materiálů
Číslo projektu školy CZ.1.07/1.5.00/
Název projektu: ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu
Název: Pozvánka DUM:VY_32_INOVACE_VII_3_17
Číslo projektu Číslo materiálu název školy Autor Tematický celek
Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název sady materiálů
WORD Vkládání obrázků a klipartů
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Josefa Bublíka, Bánov
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Josefa Bublíka, Bánov
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Josefa Bublíka, Bánov
Informační a komunikační technologie Informatika Operační systémy
Název: VY_32_INOVACE_VDT_6B_5A Škola:
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu EU peníze školám.
Počítačové klávesnice
Základní škola a mateřská škola Lázně Kynžvart Autor: Mgr
název projektu: Šablony Špičák číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
název projektu: Šablony Špičák číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
PowerPointu Ing. Hana Vláčilová
Základní škola a mateřská škola Lázně Kynžvart Autor: Mgr
Word Základy Wordu. Word Základy Wordu Ročník: 6 Předmět: Informační a komunikační technologie Učitel: Vojtěch Novotný Téma: Základy Wordu Ověřeno.
Název projektu: Učíme obrazem Šablona: III/2
Základní ovládání „Windows“
Transkript prezentace:

Základní škola a mateřská škola Lázně Kynžvart Autor: Mgr Základní škola a mateřská škola Lázně Kynžvart Autor: Mgr. Petra Šandová Název: VY_32_INOVACE_5B_INF3_07_ Textový editor, textový procesor Téma: Textový editor, textový procesor pro 2. a 4.ročník ZŠ, vytvořeno : duben 2012 Číslo projektu : CZ.1.07/1.4.00/21.2181 Anotace: Žáci formou prezentace získávají základní poznatky o textovém editoru a textovém procesoru.Učí se nejjednodušším základům práce v textovém procesoru.

Textový editor Textový editor je v informatice program ( aplikace), který slouží k úpravám prostého textu , například Poznámkový blok v Microsoft Windows Prostý text (též čistý nebo holý text) je v informatice označení uložení textu do souboru ve formě, kdy jsou uloženy pouze jednotlivé znaky bez formátovacích informací.

Soubor s čistým textem zobrazen programem cat v terminálu xterm

Zaměřují se pouze na vytvoření obsahu. Na rozdíl od textových procesorů, se kterými se často pletou, postrádají textové editory schopnost měnit vzhled obsahu dokumentu. Zaměřují se pouze na vytvoření obsahu.

Textový procesor je v informatice program (aplikace), který slouží k vytváření formátovaného textu. Textové procesory umožňují měnit vzhled obsahu dokumentu (fonty, velikost písma, nadpisy…).

Kromě změny vzhledu dokumentu je možné do textu vkládat i pokročilejší obsah, jako jsou obrázky, grafy, tabulky a další prvky. Mezi textové procesory patří: Microsoft Word OpenOffice.org Writer WordPad

Microsoft Word je textový procesor od firmy Microsoft. Česká budova Microsoftu v Praze-Michli

Microsoft Word

Dnešní verze tohoto programu umí už mnohem více než jen zpracovávat text; mj. v nich lze do dokumentů vkládat obrázky, tabulky a grafy a pomocí panelu nástrojů Kreslení lze vytvářet jednoduché grafické útvary.

Prostřednictvím klávesnice je tedy možné s počítačem komunikovat Již víme, že pomocí klávesnice, dáváme počítači pokyny, příkazy a vkládáme do něho data = informace Prostřednictvím klávesnice je tedy možné s počítačem komunikovat

Klávesnice nám také umožňuje pracovat s textovým editorem a textovým procesorem.

Již jsme se naučili, že klávesnice je rozdělena na několik částí, které spolu souvisí a slouží pro podobnou skupinu úkolů. Klávesy lze rozdělit do těchto skupin: základní alfanumerické klávesy klávesy numerické klávesnice funkční klávesy speciální klávesy klávesy určené pro konkrétní operační systém

Zdroje : Autorka prezentace zpracovala a upravila informace z následujících zdrojů: http://cs.wikipedia.org/wiki/Textov%C3%BD_editor http://cs.wikipedia.org/wiki/Prost%C3%BD_text http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Prague_Michle_Microsoft.jpg http://cs.wikipedia.org/wiki/Microsoft_Word http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Multimedialni_klavesnice_se_sundanymi_klavesami.jpg http://cs.wikipedia.org/wiki/Po%C4%8D%C3%ADta%C4%8Dov%C3%A1_kl%C3%A1vesnice