Implementace KAP v Jihočeském kraji I

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Oprávněné výdaje projektů Olomouc Ing. Vlastimil Outlý Národní vzdělávací fond, o.p.s.
Advertisements

1 1 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova : Evropa investuje do venkovských oblastí „ Kdo za to může – kompletní vzdělávání pro přípravu a realizací.
Nejčastější pochybení při administraci Monitorovacích zpráv se žádostí o platbu, monitorovacích hlášení a monitorovacích zpráv o zajištění udržitelnosti.
Projekt Svazu na podporu meziobecní spolupráce v ČR Projektový tým Svaz měst a obcí ČR Ostrava, 04. listopadu 2013.
MONITOROVACÍ ZPRÁVY v OP VK Seminář pro příjemce v rámci globálních grantů Olomouckého kraje Olomouc, 20. a 21. dubna 2009.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor zahraničních vztahů a fondů EU, oddělení.
Hradec Králové. 9:00 – 10:00 Projektová část – obecné podmínky realizace grantových projektů, monitorovací zpráva 10:00 – 11:00 Základní vymezení.
Monitorovací zpráva (MZ) Projektová část
Uznatelné výdaje v projektech podpořených ze strukturálních fondů EU v administraci NROS Vyúčtování globálních grantů.
Způsobilé výdaje projektů
Projekt „Učíme digitálně“ Registrační číslo: CZ.1.07/1.3.00/
Nejčastější pochybení při administraci monitorovacích zpráv se žádostí o platbu, monitorovacích hlášení a monitorovacích zpráv o zajištění udržitelnosti.
Nejčastější chyby při vyúčtování dotací EVVO z rozpočtu kraje Kontakt: Ing. Hana Jadviščoková
Pro MAS projekty (období 2007 – 2013) Státní zemědělský intervenční fond, Ministerstvo zemědělství.
1 1 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova : Evropa investuje do venkovských oblastí „ Kdo za to může – kompletní vzdělávání pro přípravu a realizací.
PŘÍLOHY MONITOTROVACÍ ZPRÁVY Tyto globální granty jsou spolufinancovány ESF a státním rozpočtem ČR.
„ Finanční zprávou pro Akci 3 krok za krokem “. Základní finanční pravidla programu  Pravidla dána Příručkou pro Akci 3 a Rozhodnutím o poskytnutí dotace.
Moravská Třebová, Ing. Mgr. Dana Buriánková, vedoucí odboru finančního Dotace z Integrovaného operačního programu, oblast podpory 2.1 Zavádění.
Monitorovací zpráva a finanční prostředky Individuální projekt „Podpora sociálních služeb v Plzeňském kraji“ Projekt je spolufinancován z prostředků z.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor zahraničních vztahů a fondů EU, oddělení.
Seminář pro žadatele o finanční podporu z OP VK 2007 – 2013 FINANČNÍ ČÁST.
Závěrečná monitorovací zpráva a její zpracování v Benefitu.
Phare 2003 RLZ Financování květen 2005 regionální informativní semináře.
Grantové schéma Phare 2003 Rozvoj lidských zdrojů Seminář pro auditory Část finanční Praha, 15. března 2006 Ing. Kateřina Auerveková
Individuální projekt „Podpora sociálních služeb v Jihočeském kraji“ Realizace dodávek, vykazování činnosti, financování Ing. Jana Moravcová
Představení Zprostředkovatele a partnera programu Martina Bečvářová Praha (květen 2015)
1 Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Obecné informace k finanční části seminář pro žadatele – 3. výzva
Seminář pro příjemce OP LZZ z řad státní správy Finanční část Praha, 3. a 4. prosince 2014 Ing. Martina Tomová Bc. Jana Komrsková, DiS.
Cestovní náhrady kapitola rozpočtu 2 Jiří Haken 1.
Název kapitoly Název podkapitoly Text Výzva Budování kapacit pro rozvoj škol I. Praha, 12. února 2016 Seminář pro žadatele.
PROVÁDĚNÉ KONTROLY PLNĚNÍ PODMÍNEK ROZHODNUTÍ Úřad vlády České republiky Odbor právní a kontrolní.
ZPŮSOBILÉ VÝDAJE, DOKLADOVÁNÍ A ARCHIVACE Seminář pro příjemce finanční podpory z OP VK, oblast podpory 3.2 Podpora nabídky dalšího vzdělávání Liberec.
Finanční řízení 6. října Obsah  Financování ex-ante  Způsobilé výdaje  Přímé náklady dle kapitol  Nepřímé náklady  Účetnictví a dokladování.
Seminář pro příjemce finanční podpory z OP VK Způsobilé a nezpůsobilé výdaje Jihomoravský kraj Oddělení evropských dotací Březen 2009.
Přímá podpora kapitola rozpočtu 7 Denisa Kolouchová 1.
Způsob financování GP a způsobilé výdaje. Financování GP  Celková výše dotace: 100 % celkových způsobilých výdajů  Podíl EU: 85 %  Podíl SR: 15 % 
Ing. Petra Kalinová Finanční část monitorovací zprávy.
Alena Zítková INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Globální granty kraje Vysočina jsou spolufinancovány Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České.
1 Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Administrace projektu (finanční část) Pracovní workshop pro příjemce – 2. výzva PO 1, 2. GG
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva ERDF pro vysoké školy Mgr. Stanislava Podolková Praha, duben 2016.
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva ESF výzva pro vysoké školy Mgr. Helena Hořáková Praha, duben 2016.
Postupy při proplacení dotace, závěrečná žádost o platbu u projektů nezakládajících veřejnou podporu.
Finanční řízení Lenka Geržová. 2 Rozpočet 3 Sestavování rozpočtu do žádosti o podporu 4.
Monitorování projektů v realizaci Ministerstvo vnitra České republiky Odbor strukturálních fondů.
Porušení pravidel OP LZZ Bc. Jana Hrazdilová Ing. Radek Rinn Podporujeme Vaši budoucnost.
Postup při proplácení dotace ve vazbě na eliminaci rizik z „přezávazkování“/nedočerpání Programu Kroměříž
1 Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Administrace projektu (finanční část) Workshop pro příjemce – 3. výzva Tato prezentace je spolufinancována.
1 TATO PREZENTACE JE FINANCOVÁNA EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Operační program Vzdělávání.
Základní síť sociálních služeb ve Středočeském kraji Registrační číslo projektu: CZ.1.04/3.1.00/ Oblast podpory: Podpora sociální integrace.
PŘÍLOHY MONITOROVACÍ ZPRÁVY 6. října OBSAH  Jednotlivé přílohy monitorovací zprávy  Elektronická žádost o platbu.
Dotkněte se inovací CZ.1.07/1.3.00/ RNDr. Jiřina Oulovská manažerka projektu.
Monitorovací zprávy projektů realizovaných v OP LZZ z hlediska obsahu Seminář pro příjemce.
Seminář pro žadatele o finanční podporu – OP VVV CORSO IIa, Křižíkova 34, Praha 8, konferenční sál, 4. patro 22. července 2015 Mgr. Zuzana Slimáková.
Jana Kopečková Globální granty kraje Vysočina jsou spolufinancovány Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost OBECNÉ INFORMACE (seminář pro žadatele – 2. výzva, 2. GG PO 1)
Finanční část. Seminář pro žadatele, výzvy Předaplikační výzkum a Předaplikační výzkum pro ITI.
Vyúčtování projektů nestátních neziskových organizací za rok 2016
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Setkání regionálních výrobců
Seminář pro příjemce 4. výzvy 1. GG oblasti podpory 1.3
PODPORA NABÍDKY DALŠÍHO VZDĚLÁVÁNÍ V LIBERECKÉM KRAJI MONITOROVÁNÍ PROJEKTŮ SEMINÁŘ PRO PŘÍJEMCE 5. května 2010.
Postup při proplácení dotace ve vazbě na eliminaci rizik z přezávazkování/nedočerpání Programu Olomouc Zlín
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Věcná část řízení projektu (seminář pro příjemce – 1. a 2. výzva)
Seminář pro příjemce podpory z OP VK
Šablony II Výzva č. 02_18_063 a 02_18_064.
Nejčastější chyby při kontrole žádosti o dotaci 9
Doporučené body monitorovací zprávy (MZ) pro příjemce
Vyúčtování malého projektu a Závěrečná zpráva
PROVÁDĚNÉ KONTROLY PLNĚNÍ PODMÍNEK ROZHODNUTÍ
Transkript prezentace:

Implementace KAP v Jihočeském kraji I Martin Plucha

Věcné hodnocení žádosti o podporu Požadovaná výše finanční podpory 102 539 835,60 Kč Maximální schválená výše finanční podpory 100 744 811,60 Kč Hodnotící komise OP VVV dne 27. 11. 2017 krátila finanční prostředky ve výši 1 795 024,- Kč na následujících položkách Hardware a osobní vybavení (1.1.1.2) o 100 600,- Kč Lektor (1.1.2.1.1.3.06 a 1.1.2.1.1.3.09) o 1 030 600,- Kč a o 110 400,- Kč Odborník z praxe (1.1.2.1.1.3.07) o 29 520,- Kč Odborný garant (1.1.2.1.1.3.08) o 129 600,- Kč Lektor specialista (1.1.2.1.1.3.10) o 231 120,- Kč K tomu ve výši 10 % nepřímé náklady 163 184,- Kč

Zálohová platba První zálohová platba proplacena do 30 kalendářních dnů od data vydání právního aktu Ve výši 30 %, tj. 30 223 443,- Kč Následovat bude rozeslání jednotlivým partnerům dle výše jejich podílu na projektu od 1,69 % až po 32,98 %, tj. 510 776,- Kč až 9 967 691,- Kč

Finanční část - realizace Projekt musí být účtován odděleně, účelové znaky jsou: 33063 pro neinvestice 33982 pro investice v rámci PO 3 v OP VVV, vycházíme z Číselníku účelových znaků Dle Pravidel pro žadatele a příjemce, verze 5 je příjemce i partner povinen v rámci každé průběžné žádosti doložit jako povinnou přílohu výstupní sestavu z účetnictví pro projekt za dané sledované období Dále je povinen předložit účetní doklady, které musí být označeny registračním číslem projektu – CZ.02.3.68/0.0/0.0/16_34/0008367

Finanční část - realizace Dokladování způsobilosti osobních výdajů Pracovní smlouvy, dohody, pracovní náplně, mzdové/platové sazby/odměny – s prvním uplatněným výdajem nebo při změně Mzdové rekapitulace – mzdové listy, výplatní pásky za sledované období Prokázání úhrady – výpis z bankovního účtu Pracovní výkazy za jednotlivé kalendářní měsíce Pozor na činnosti, které spadají do nepřímých nákladů – účetnictví, personalistika (uzavírání dohod, pracovních smluv), administrace zadávacích řízení (!), zajištění publicity vč. tisku publicity, správa počítačových sítí,… Musí být vzájemně provázány – porada RT partnera ve stejný čas u všech

Finanční část - realizace Dokladování způsobilosti hmotného majetku a materiálu Dodací list Smlouva, objednávka Podklady k realizované veřejné zakázce Faktura Doklad o úhradě

Finanční část - realizace Dokladování způsobilosti nákupu služeb Faktura Objednávka, smlouva Prezenční listiny v případě podpory účastníků Doklad o úhradě

Finanční část - realizace Dokladování způsobilosti přímé podpory Cestovné – cestovní doklady pro hromadnou dopravu ve 2. třídě, omezení pro silniční motorové vozidlo na tuto úroveň Ubytování - ***, 1 500,- Kč Stravování – 300,- Kč na 8 hodin, tj. 37,50 Kč na 1 hodinu akce a osobu, 400,- Kč na den v případě výjezdní akce spojené s ubytováním

Finanční část - realizace Nezpůsobilé výdaje Výčet uveden v pravidlech Náhrada nevyčerpané dovolené při ukončení pracovního poměru, čerpaná dovolená přesahující nárok v kalendářním roce (převedená z roku předchozího), náhrady dovolené sjednané k DPČ Příspěvky na penzijní připojištění,… Nezpůsobilé výdaje si hradí příjemce/partner z vlastních prostředků

Finanční část - realizace Vše dokládat prostřednictvím scanů realizačnímu týmu příjemce, doklady musí být označené registračním číslem, názvem projektu (razítko) Pro potřeby zadávání údajů v rámci Žádosti o platbu v IS KP 14+ máme vytvořenou soupisku dokladů – zašleme emailem všem partnerům http://www.msmt.cz/strukturalni-fondy-1/pomocne-soubory-ke-vkladani-dat-do-dilcich-soupisek-dokladu Vždy k 15. následujícího měsíce zasílat vyplněnou soupisku spolu se scany dokladů RT příjemce z důvodu průběžného zadávání do MS 2014+ Zodpovědnost za obsahovou správnost předkládaných dokladů i za doložení všech dokladů vč. úhrady má každý z partnerů

Martin Plucha, plucha@kraj-jihocesky.cz Děkuji za pozornost Martin Plucha, plucha@kraj-jihocesky.cz