Rozpočtové hospodaření obcí v roce 2018

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Hospodaření nepodnikatelských organizací 1 Daně, dotace.
Advertisements

Rejstřík škol a školských zařízení Seminář pro ředitele škol zřizovaných LK.
Rozvojové programy pro VVŠ 8. února Rozvojové programy VVŠ Rozvojové programy 2012 Požadavky vysokých škol v centralizovaných projektech → finanční.
Doc. JUDr. Radim Boháč, Ph.D. katedra finančního práva a finanční vědy PF UK 1. prosince 2015.
Ekonomická část (oddělení nepřímých nákladů) Porada ředitelů škol a školských zařízení zřizovaných Libereckým krajem 24. – 25. září 2015 Harrachov Ing.
Ministerstvo financí České republiky Zásadní změny provedené v zákoně č. 250/2000 Sb. zákonem č. 24/2015 Sb. komentář dle semináře Mgr.Ludmila Němcová.
Dotace na zpracování územních plánů pro rok 2015 Krajský úřad Jihomoravského kraje odbor územního plánování a stavebního řádu prosinec 2014.
Odbor veřejné správy, dozoru a kontroly 11 Porada Ministerstva vnitra se zástupci krajských úřadů, Kanceláře veřejného ochránce práv, Svazu.
Rekvalifikace a veřejné zakázky v oblasti zaměstnanosti Mgr. Eva Friedrichová vedoucí oddělení poradenství Úřad práce v Liberci Projekt: Podpora dalšího.
Dotační fond LK Soutěže MŠMT Program a podprogramy - školství  Program č. 4 resortu školství, mládeže a zaměstnanosti  4.1 Podpora volnočasových.
Ekonomická část (oddělení nepřímých nákladů) Porada ředitelů škol a školských zařízení zřizovaných Libereckým krajem 9. prosince 2015 Ing. Michaela Stříbrná.
Školní rok Změny na MŠMT  Nový ministr školství prof. PhDr. Petr Fiala, PhD., LL.M, od Náměstci: 1. Náměstek ministra Mgr. Jiří.
Centrum pro regionální rozvoj České republiky v období Mgr. Jan Veselský, specialista pro absorpční kapacitu DSO ORP Příbram.
Postavení Nejvyššího kontrolního úřadu v rámci systému správy státu Jeho význam, fungování a systém kontrol.
7. setkání zástupců krajů Mgr. Marcela Stratilová pracovník pro EV, oddělení mládeže a sportu, KÚOK.
Centrální registr zbraní – změna právní úpravy. Harmonogram novely červenec 2012 rozeslání novely do meziresortního připomínkového řízení předložení.
Programové období 2014 – 2020 a proces SEA Mgr. Zuzana Plešková Ministerstvo životního prostředí 14. února 2014.
Seminář pro žadatele o finanční podporu z Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Krajský úřad Jihomoravského kraje Odbor regionálního rozvoje.
1 Novela zákona o vysokých školách Zákon č. 137/2016 S., kterým se mění zákon č. 111/1998 Sb., o vysokých školách a některé další zákony Ministerstvo školství,
Návrh rozpočtu Jihomoravského kraje na rok
Porada ředitelů krajských škol a školských zařízení Kořenov, 26. září 2013.
Publicita v projektech financovaných z ESF v rámci Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost Seminář pro žadatele.
FINANČNÍ ZABEZPEČENÍ PODMÍNEK PRO ČINNOST ASISTENTŮ PEDAGOGA.
Ekonomická část (oddělení nepřímých nákladů) Porada ředitelů škol a školských zařízení zřizovaných Libereckým krajem 13. prosince 2012 Ing. Michaela Stříbrná.
EIA novela 2015 STAVEBNÍ ÚŘADY Novela zákona č. 100/2001 Sb., o posuzování vlivů na životní prostředí, (viz zákon č. 39/2015 Sb.,), účinná.
Ekonomická část (oddělení nepřímých nákladů) Porada ředitelů škol a školských zařízení zřizovaných Libereckým krajem 19. září 2012 Ing. Michaela Stříbrná.
Projekty Institucionálního plánu MENDELU v roce 2016 seminář pro řešitele projektů IP Brno,
Seminář pro žadatele k 3.,4. a 9. výzvě IROP Ing. Helena Mertová Výběrová a zadávací řízení
Název prezentace Podpora vědy a výzkumu v Moravskoslezském kraji 2010 Ing. Zuzana Bardoňová Datum:
Rozpočtové právo II 27. dubna 2016 doc. JUDr. Radim Boháč, Ph.D. katedra finančního práva a finanční vědy 29.
Seminář pro starosty obcí Olomouckého kraje 2011.
Odd ě lení ekonomiky a kontroly, OSV, KÚ JMK.  Rozhodnutí Evropské komise ze dne č. 2012/21/EU  Zákon č. 108/2006 Sb., o sociálních slu ž.
1 Dotační řízení na realizaci aktivit v oblasti primární prevence rizikového chování Krajské projekty Konference k oblasti primární prevence Praha
05/10/2010 Mnichovo Hradiště Mgr. Jaroslav Gramel Veřejné zakázky spolufinancované z ROP Střední Čechy Jak předejít chybám?
Novela školského zákona v návaznosti na předškolní vzdělávání a školní stravování Bc. Eva Martinková, odbor školství, mládeže, tělovýchovy a sportu Krajský.
Dotační programy Ústeckého kraje
Ing. Jiří Burgstaller Ředitel odboru strategických programů a projektů Setkání členů sítě NINET V Praze dne
Závěrečný účet kapitoly 335 Ministerstvo zdravotnictví ČR za rok 2016
Finanční účetnictví RADNICE
Modelový příklad smlouvy o spolupráci - zajištění ÚSVP ORP pro Obec
Místní rozpočtové jednotky
„Váš kraj, Váš rozpočet“
Role Úřadu Regionální rady
Valná hromada Společnosti pro orbu
Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb v Olomouckém kraji pro roky 2018 – Mgr. Hana Bodnarová.
Rozpočet přímých NIV na rok 2010
Přijímací řízení pro školní rok 2011/2012
Střední vzdělávání Maturitní zkoušky Změny právních předpisů
Odbor školství mládeže a sportu Oddělení školské ekonomiky
Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb v Olomouckém kraji pro roky
Porada OÚPSŘ KrÚ JMK s vedoucími ÚÚP Územně analytické podklady ÚAP kraje s využitím ÚAP obcí ÚAP a změny v právních předpisech Ing. arch. Jana.
STŘEDNÍ ŠKOLA STAVEBNÍ A TECHNICKÁ Ústí nad Labem, Čelakovského 5, příspěvková organizace Páteřní škola Ústeckého kraje Daně VY_32_INOVACE_41_828 Projekt.
Seminář SoMoPro III. - Právní část Mgr. Klára Benišová/1258
Rozpočet přímých NIV Porada ředitelů škol a školských zařízení zřizovaných Libereckým krajem 13. prosince 2017 Liberec.
Změny právní úpravy ochrany přírody a krajiny
Zvláštní odborná způsobilost
Přijímací řízení na střední školy 2016/2017
PŘIJÍMACÍ ŘÍZENÍ NA STŘEDNÍ ŠKOLY PRO ŠKOLNÍ ROK 2018/19
PRACOVNÍ SCHŮZKA EKONOMŮ NEŠKOLSKÝCH PŘÍSPĚVKOVÝCH ORGANIZACÍ
Pracovní setkání s účetními obcí Zlínského kraje 2017
Obsah veřejných rozpočtů III
PPP!!! VŠ - PARTNERSTVÍ PROJEKTOVÉHO PROSTŘEDÍ VYSOKÝCH ŠKOL
VYHODNOCENÍ přezkoumání hospodaření obcí a DSO za rok 2017
Program na podporu lesních ekosystémů
Ekonomická část (oddělení nepřímých nákladů) Porada ředitelů škol a školských zařízení zřizovaných Libereckým krajem 12. prosince 2018 Ing. Michaela.
Školení obcí Olomouckého kraje
Porada KÚPK s ÚÚP a pořizovateli ÚPD
Kapitola 3 Hospodaření organizací
VÝSLEDKY DÍLČÍCH PŘEZKOUMÁNÍ HOSPODAŘENÍ OBCÍ ZA ROK 2016
Odbor školství Mgr., Bc. Jitka Hozmanová
Transkript prezentace:

Rozpočtové hospodaření obcí v roce 2018 Březen 2018

Obsah semináře Finanční vypořádání Novela rozpočtové skladby Zveřejňování dle zákona č. 250/2000 Sb. Různé

Finanční vypořádání Metodický list č. 2/2017 Termíny: a) ze státního rozpočtu (mimo Ministerstvo financí) – do 5. února 2018 b) projekty spolufinancované z rozpočtu Evropské unie a z prostředků finančních mechanismů – do 5. února 2018 c) z Ministerstva financí (VPS) – do 15. února 2018

Finanční vypořádání Termíny platí i pro finanční vypořádání za PO, pokud byly finanční prostředky zaslány prostřednictvím Olomouckého kraje a následně obcí Nedodržení termínu znamená zaslání vratky prostřednictvím místně příslušného finančního úřadu Předběžné vyúčtování voleb Operační program Výzkum, vývoj a vzdělávání pro školy – projekty PO

Novela rozpočtové skladby Dne 24. 1. 2018 nabyla účinnosti vyhláška č. 12/2018 Sb., kterou se mění vyhláška č. 323/2002 Sb., o rozpočtové skladbě, ve znění pozdějších předpisů. Nové položky: 5123 – Podlimitní technické zhodnocení 5185 – Převody do elektronických peněženek Ruší se položka: 5177 – Nákup uměleckých předmětů Úprava náplně položek

Zveřejňování dle zákona č. 250/2000 Sb. Střednědobý výhled rozpočtu Návrh se zveřejňuje nejméně 15 dní přede dnem jeho projednávání zastupitelstvem na internetových stránkách a na úřední desce, a to až do doby jeho schválení. Na úřední desce je informace, kde je zveřejněn v elektronické podobě a kde je možno nahlédnout do jeho listinné podoby. Schválený střednědobý výhled rozpočtu se zveřejňuje do 30 dnů ode dne jeho schválení na internetových stránkách a na úřední desce je informace, kde je zveřejněn v elektronické podobě a kde je možno nahlédnout do jeho listinné podoby.

Zveřejňování dle zákona č. 250/2000 Sb. Střednědobý výhled rozpočtu Zveřejněn bude až do schválení nového střednědobého výhledu rozpočtu

Zveřejňování dle zákona č. 250/2000 Sb. Střednědobý výhled rozpočtu příspěvkové organizace Návrh se zveřejňuje nejméně 15 dní přede dnem jeho projednávání zřizovatelem na internetových stránkách PO nebo obce, a to až do doby jeho schválení. Schválený střednědobý výhled rozpočtu se zveřejňuje do 30 dnů ode dne jeho schválení na internetových stránkách PO nebo obce Zveřejněn bude až do schválení nového střednědobého výhledu rozpočtu

Zveřejňování dle zákona č. 250/2000 Sb. Pravidla rozpočtového provizoria Schválená pravidla rozpočtového provizoria se zveřejňují do 30 dnů ode dne jeho schválení na internetových stránkách a na úřední desce je informace, kde jsou zveřejněna v elektronické podobě a kde je možno nahlédnout do jejich listinné podoby. Zveřejněna jsou až do doby schválení rozpočtu na daný kalendářní rok

Zveřejňování dle zákona č. 250/2000 Sb. Rozpočet obce Návrh se zveřejňuje 15 dní přede dnem jeho projednávání zastupitelstvem na internetových stránkách a na úřední desce, a to až do doby jeho schválení. Na úřední desce je informace, kde je zveřejněn v elektronické podobě a kde je možno nahlédnout do jeho listinné podoby Schválený rozpočet se zveřejňuje do 30 dnů ode dne jeho schválení na internetových stránkách a na úřední desce je informace, kde je zveřejněn v elektronické podobě a kde je možno nahlédnout do jeho listinné podoby

Zveřejňování dle zákona č. 250/2000 Sb. Rozpočet obce Nová struktura dle zákona č. 23/2017 Sb., § 5 Zveřejněn bude až do schválení nového rozpočtu

Zveřejňování dle zákona č. 250/2000 Sb. Rozpočet příspěvkové organizace Návrh se zveřejňuje 15 dní přede dnem jeho projednávání zřizovatelem na internetových stránkách PO nebo obce, a to až do doby jeho schválení. Schválený rozpočet se zveřejňuje do 30 dnů ode dne jeho schválení na internetových stránkách PO nebo obce Zveřejněn bude až do schválení nového rozpočtu Pro rok 2019 nová struktura dle zákona č. 23/2017 Sb., § 5

Zveřejňování dle zákona č. 250/2000 Sb. Rozpočtová opatření Schválené změny rozpočtu se zveřejňují do 30 dnů ode dne jejich schválení na internetových stránkách a na úřední desce je informace, kde jsou zveřejněny v elektronické podobě a kde je možno nahlédnout do listinné podoby Zveřejněny budou až do schválení rozpočtu na následující rozpočtový rok

Zveřejňování dle zákona č. 250/2000 Sb. Závěrečný účet Návrh se zveřejňuje 15 dní přede dnem jeho projednávání zastupitelstvem na internetových stránkách a na úřední desce, a to až do doby jeho schválení. Schválený závěrečný účet se zveřejňuje do 30 dnů ode dne jeho schválení na internetových stránkách a na úřední desce je informace, kde je zveřejněn v elektronické podobě a kde je možno nahlédnout do jeho listinné podoby

Zveřejňování dle zákona č. 250/2000 Sb. Závěrečný účet Zveřejněn bude až do schválení závěrečného účtu za následující rozpočtový rok

Zveřejňování dle zákona č. 250/2000 Sb. Dotační program Zveřejněn po schválení způsobem umožňující dálkový přístup po dobu 90 dnů Po 30 dnech ode dne zveřejnění je možné přijímat žádosti

Zveřejňování dle zákona č. 250/2000 Sb. Veřejnoprávní smlouva Zveřejněny jsou způsobem umožňující dálkový přístup do 30 dnů ode dne uzavření smlouvy nebo jejího dodatku Zveřejňují se smlouvy nad 50 000 Kč Zveřejněny budou po dobu 3 let od dne zveřejnění

Různé Konsolidační položky Dorovnávání rozpočtu na konci roku Zapojení položky 8115

vedoucí oddělení rozpočtu a financování Děkuji za pozornost Ing. Petra Vítková vedoucí oddělení rozpočtu a financování