State Mining Administration

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Pro 32. zasedání Rady vlády pro BOZP
Advertisements

SYSTÉM KONTROLY PŘI TĚŽBĚ DŘEVA Tisková konference
 Role poradenských firem v oblasti čerpání SF EU 27. dubna 2006 Jiří Halouzka Ředitel v oddělení poradenských služeb
Martin Kuba ministr průmyslu a obchodu VĚCNÝ ZÁMĚR NOVELY HORNÍHO ZÁKONA Rada vlády pro energetickou a surovinovou strategii Praha,
Hračky z Ledárny Prezentace.
Seminář k limitům těžby uhlí
Obsah a pořízení politiky územního rozvoje Politika územního rozvoje -určuje ve stanoveném období požadavky na konkretizaci úkolů územního plánování v.
Dokumentace k zajištění BOZP
Optimalizace počtu matričních úřadů Porada s MV ČR konaná dne
1 Grantové schéma Vyrovnávání šancí žen a mužů Národní vzdělávací fond.
Přehled břidlicových ložisek a technologie těžby
TĚŽBA NEROSTNÝCH SUROVIN
Setkání těžařů 2013 Příprava absolventů VŠB-TU Ostrava
DEP 507. Co zvážit před zahájením výuky? Výběr metod výuky bude ovlivněn: věkem studentů vědomostmi z ekonomických předmětů z 1. ročníku (zejména z ekonomiky)
JAK SE REGISTRUJÍ LÉKY © 2012 STÁTNÍ ÚSTAV PRO KONTROLU LÉČIV.
Činnost veřejné správy
Proces řízení projektu
Autor: Mgr. Ilona Nováková
Kvalita potravin, příležitost pro české produkty
Plánování ve škole. Obsah právní předpisy výuka a vzdělávání žáků / studentů prevence negativních jevů mimoškolní aktivity administrativní záležitosti.
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
Název příjemce: Základní škola Vyškov, Nádražní 5, příspěvková organizace Název partnera: Základní škola Bučovice, Školní 711 Číslo a název operačního.
VLIV TĚŽBY NEROSTŮ NA KRAJINU A ŽP
Nerostné bohatství na zemi
Program švýcarsko – české spolupráce Fond na přípravu projektů Ministerstvo financí - Národní koordinační jednotka (NKJ)
Metropolitan District of Prague 6 Jan Holický. Carrier Municipal Assembly Municipal Council Municipal Council Head.
Zkušenosti z aplikace zákona o integrované prevenci z pohledu agentury CENIA.
Vyhodnocení besed a ankety studentů SŠ o neobnovitelných přírodních zdrojích VŠB - TU Ostrava, katedra společenských věd Ing. Jiří.
BEZPEČNOST A OCHRANA ZDRAVÍ PŘI PRÁCI
Informační systém BOZP v ČR (IS BOZP)
Ministry of Industry and Trade of the Czech Republic Směrnice 77/2001 o podpoře výroby elektřiny z obnovitelných zdrojů Jan Pouček Ministerstvo průmyslu.
Ochrana životního prostředí při vybraných činnostech.
VLIV TĚŽBY NEROSTŮ NA KRAJINU A ŽP
Dokumentace k zajištění BOZP
Inovace výuky a její implementace v oborech Fakulty bezpečnostního inženýrstvíCZ.1.07/2.2.00/ Se zvyšováním technologické a technické úrovně průmyslu.
STANDARDY KVALITY V SOCIÁLNÍCH SLUŽBÁCH „SKSS“. Proces definice SKSS Fáze – 2002 – hledání nastavení sociálních služeb v postkomunistickém období,
Lisovací membrány Podpora spolupráce škol a firem se zaměřením na odborné vzdělávání v praxi Národní ústav pro vzdělávání, školské poradenské zařízení.
Faktory ovlivňující využívání ložisek. Faktory – rizika, vnitřní faktory interní (geologická rizika) externí (technologická, ekonomická, strategická,
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
Prague is the capital and largest city of the Czech Republic The city is home to about 1.3 million people Flag of Czech Republic.
Název opory – Řízení BOZP, instituce BOZP, jejich místo, úloha a pravomoci Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Projekt: Vzdělávání pro.
PODPORA SOCIÁLNÍHO PODNIKÁNÍ V RÁMCI OPZ – VÝZVA Č. 03_15_015 Veronika Pokorná, MPSV Praha,
ŽIVELNÍ POHROMY A PROVOZNÍ HAVÁRIE Název opory – Direktivy SEVESO, zákon o prevenci závažných havárií a jejich význam Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost.
RNDr. Ivana Havlíková Ing. Jiří Štochel. STAVEBNÍ ZÁKON - STARÝ.
Roční souhrnná zpráva o výsledcích kontrolních akcí provedených inspekcí práce za rok 2012 Mgr. Ing. Rudolf Hahn generální inspektor.
PROCESNÍ MODELOVÁNÍ AGEND VEŘEJNÉ SPRÁVY Rámcový návrh projektu.
Těžební unie Česká republika Setkání těžařů Brno, Hotel Myslivna, Novinky z evropské legislativy v roce 2014 David Póč.
Informace členům Rady vlády pro BOZP Ing. Martin Sedláček Ústřední báňský inspektor ČBÚ.
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích.
Ministerstvo průmyslu a obchodu
Hlubinné dobývání a bezpečnost práce
Ražba důlních děl pomocí trhací práce
DP BŘEŽANY II postup prací
Česká inspekce životního prostředí
K omunitární programy- zkušenosti
Mezinárodní policejní akce na železnici 24–BLUE
Autor: Mgr. Jaroslava Všohájková Název: VY_52_INOVACE_1E31Ch_Výbušniny
Hlubinné dobývání a bezpečnost práce
Ražba důlních děl pomocí trhací práce
Těžba nerostných surovin
ŠKODY IMISEMI.
Ražba důlních děl pomocí trhací práce
Řízení majetku ve vazbě na zdrojovou náročnost
FIC Praha Ing. Michal Dvořák ŘLP ČR, s.p. vedoucí odd. FIC
Krajský úřad Středočeského kraje
Má lithium těžit stát? 1 Obecné problémy průzkumu a těžby surovin
GEMEC Co. Ing. Karel Novotný Ing. Zdeněk Adamec
Legislativní činnost ČBÚ v roce 2018
EKOLOGICKÉ REKULTIVACE
prohlídka South Crofty mine a Wheal Jane
Transkript prezentace:

State Mining Administration Ing. Marek DOLEJŠ, district mines inspector Ing. Bohuslav MACHEK, central mines inspector 5th working meeting of Czech participants in the project (stakeholders), Prague, September 5, 2018

Dobrá zkušenost obvodního báňského inspektora v oblasti nerostných surovin Řešený problém Hospodárné využití nerostného bohatství ve vlastnictví České republiky

Dobrá zkušenost obvodního báňského inspektora v oblasti nerostných surovin Cíle a realizace Zachování nevytěžených výhradních ložisek s ukončeným dobýváním na základě: posouzení potřeb surovinové základny konkrétního vyhrazeného nerostu v jednotlivých regionech ČR, posouzení potřeb surovinové základny ČR konkrétního vyhrazeného nerostu, a to z dlouhodobého hlediska. posouzení systému odepisování zásob s ohledem na skutečný význam nerostného bohatství.

Dobrá zkušenost obvodního báňského inspektora v oblasti nerostných surovin Hlavní příjemci Jednotlivé regiony Česká republika jako celek Proč je tato zkušenost zajímavá pro ostatní: Z hlediska pozice České republiky jako členského státu EU, posoudit požadavky surovinové základny konkrétního vyhrazeného nerostu i pro potřeby nejbližších regionů sousedních států.

Dobrá zkušenost ústředního báňského inspektora v oblasti BOZP při těžbě nerostných surovin Řešený problém Souběh prací (nakládka rozpojené suroviny, nabíjení vývrtů trhavinami nedočištěného těžebního řezu vrtání vrtů bez zaměření) na jednom těžebním řezu ve španělském lomu Los Santos.

Dobrá zkušenost ústředního báňského inspektora v oblasti BOZP při těžbě nerostných surovin Cíle a realizace Cílem je převzít osvědčenou zkušenost z českých právních předpisů, a tím zamezit nebezpečnému souběhu prací na jednom těžebním řezu v zahraničním lomu. Realizace prostřednictvím přijatého dokumentu - osvědčený postup střelmistra pro přípravu a provádění trhacích prací při těžbě nerostů. Hlavní příjemci osoby ve správní a provozní praxi k projektování, plánování, přípravě a provádění přípravných a trhacích prací při dobývání nerostů, osoby, které se podílejí na formování konkrétních ustanovení národních předpisů a při kontrolách vyžadují jejich plnění.

Dobrá zkušenost ústředního báňského inspektora v oblasti BOZP při těžbě nerostných surovin Proč je tato dobrá zkušenost zajímavá pro ostatní? Jedná se o dokument zohledňující: osvědčené požadavky na BOZP v hornictví (které zejména oddělí manipulaci s výbušninami prováděnou nezbytným počtem zaměstnanců od ostatních činností prováděných dalšími zaměstnanci v ohroženém prostoru).

Dobrá zkušenost ústředního báňského inspektora v oblasti BOZP při těžbě nerostných surovin Proč je tato dobrá zkušenost zajímavá pro ostatní? Zaměření těžebního řezu a vrtání vrtů podle vrtného schéma zajistí: rovnoměrnější kusovitost rozpojované suroviny, snížení nákladů na rozpojování a nakládku suroviny, rovnoměrný záběr náloží trhavin sníží obavy z nežádoucích účinků trhacích prací.

Thank you! Questions welcome