#12 SŽ Někdy se nám ale to, co po nás žádá, může zdát absurdní.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Morfologie italštiny I (4) Determinační adjektiva & zájmena
Advertisements

Morfologie italštiny I (5) Determinační adjektiva & zájmena ukazovací
Centrum pro katechezi, Prosíme Boha, aby se jeho láskyplný plán plně uskutečňoval na zemi, tak jak se to děje v nebi a aby se naše vůle sjednocovala.
Život je jako cesta vlakem…
To je Tvůj dům 1. Přicházíme dnes Ti chválu vzdát.
Slovo života Slovo života srpen 2012 srpen 2012 „Každý, kdo se ke mně přizná před lidmi, k tomu se i já přiznám před svým Otcem v nebi; kdo mě však zapře.
Centrum pro katechezi Olomouc, 2013
srpen 2013 Slovo života „Jestliže milujete ty, kdo milují vás, co za to můžete od Boha čekat? Vždyť i hříšníci milují ty, kdo je milují.“ (Lk 6,32)
Slovo života prosinec 2012 „Všem, kdo ho přijali, dal moc stát se Božími dětmi.“ (Jan 1,12)
Slovo života Březen 2011 „Jsem služebnice Páně: ať se mi stane podle tvého slova!“ (Lk 1,38)
Vysvětlení … problematiky života.
Slovo života září 2012 „Každý, kdo se napije této vody, bude zase žíznit. Kdo se však napije vody, kterou mu já dám, nebude žíznit navěky, ale voda,
červenec 2013 Slovo života „Celý Zákon totiž ve své plnosti je obsažen v jediné větě: ´Miluj svého bližního jako sebe´.“ (Gal 5,14)
červen 2013 Slovo života „Když děláte dobře, a přesto musíte trpět, je to milé Bohu.“ (1 Petr 2,20)
září 2013 Slovo života „Nemilujme jen slovem a jazykem, ale činem, doopravdy!“ (1. Jan 3,18)
Slovo života Listopad 2011 „Bděte tedy, protože neznáte den ani hodinu.“ (Mt 25,13)
Slovo života říjen 2012 „Na tvé slovo spustím sítě.“ (Lk 5,5)
Znám, zemi znám 1. Znám, zemi znám, tam se touha má vrací, tu kterou Bůh lidem dávno dal. Znám, zemi znám, kde se trápení ztrácí, tam není místa pro žal.
Žena Když Bůh stvořil ženu, byl už 6 den, pozdě v noci.
Slovo života Slovo života únor 2012 únor 2012 „Obraťte se a věřte evangeliu!“ (Mk 1,15)
TO JE MÁ PROSBA, KDYŽ CÍTÍM, ŽE VŠECHNO PRÁZDNÉ SE ZDÁ. TY JSI MOU TOUHOU, MOU SKÁLOU, MŮJ HRAD, JSI BOHEM CO PŘICHÁZÍ VČAS.
V Bibli je napsán příběh, kdy Ježíš šel na horu se svými učedníky, aby jim vysvětlil některé velmi důležité věci. Toto je velmi volná parafráze toho,
Slovo života červenec 2012 „Kdo má, tomu bude dáno a bude mít nadbytek. Ale kdo nemá, tomu bude vzato i to, co má.“ (Mt 13,12) „Kdo má, tomu bude dáno.
Malé povzbuzení pro chvíle volna
Pozorně čti a vteřinu či dvě o tom popřemýšlej !
V ODA A JEJÍ ŽEHNÁNÍ Voda má pro život člověka mnoho významů, především umožňuje život a očišťuje.
Ve společenství s Matkou Boží
Slovo života Slovo života květen 2012 květen 2012.
Ty musíš jít 1. Ty musíš jít tam do údolí, samoten jít, ač nemáš sil. Všemocný vládce nedovolí, aby tě přítel zastoupil. 1. Ty musíš jít tam do údolí,
Člověk se nědy zeptá proč...???
Těm, kteří si na sobě zakládali, že jsou spravedliví, a ostatními pohrdali, pověděl Ježíš toto podobenství: Dva muži šli do chrámu, aby se pomodlili,
1. Zpívej, že lásku a Boha znáš a že Bůh tebe zná. A když se zlého cos přihodí, on že tě pozvedá. Zpívej mu žitím svým, zpívej, že on dal ti jistotu radost.
Vyrobilo Centrum pro katechezi v Olomouci,  Je plné radosti = jásavý chvalozpěv. Vyrobilo Centrum pro katechezi v Olomouci, 2013.
Události narození Ježíše Krista Více očima Vyškov
Photo by Aneta Brožovská Present by Aneta Brožovská.
On Cítil jsi někdy touhu, udělat něco příjemného pro někoho, koho máš rád?
B Ů H
MODLITBA SVATÉHO RŮŽENCE
Slovo života Slovo života duben 2012 duben 2012 „Vy jste už čistí tím slovem, které jsem k vám mluvil.“ (Jan 15,3) „Vy jste už čistí tím slovem, které.
MOJŽÍŠ – CESTA VÍRY II. Rekapitulace Mojžíš měl svůj životní plán, ale zklamal. Musel začít od znova. Naučil se žít v samotě a do této samoty přichází.
Duha Prezentace jde automaticky, prosím, pusť repro.
Bůh rozdával, a takhle to dopadlo.
Dopis od Boha.
Přemýšlej o tom… Ťukni myší, abys viděl dál… Určitě to za to stojí.
KRÁLŮ KRÁLI, JÁ TĚ CHVÁLÍM, SRDCE MÉ TI DÁVÁ DÍK, PŘED TEBOU SE VŠECHNO SKLÁNÍ V POKOJI A RADOSTI. MRAČNA SMUTKU V TOBĚ MIZÍ, RADOST TVÁ MĚ NAPLNÍ. KRÁLŮ.
KDYŽ TĚ CHVÁLÍM, KDYŽ SE ZTIŠÍM, JÁ VÍM, TY SÁM JSI BŮH,
Vyrobilo centrum pro katechezi v Olomouci Vše je snadné, když Bohu uvěříme a když mu řekneme: „Zde jsem, Pane.“ Vyrobilo centrum pro katechezi v.
1. Já chtěl bych, Bože můj, mít srdce plné síly, | když slyším pozvání, ať za tebou se dám. | Však bojím se, že hřích mi bude příliš milý | a touhu po.
Chci vám vyjádřit, co pro mne znamená
Okamžik Aus dem portugiesischen übersetzt
TO JE MÁ PROSBA, KDYŽ CÍTÍM, ŽE VŠECHNO PRÁZDNÉ SE ZDÁ, TY JSI MOU TOUHOU, MOU SKÁLOU, MŮJ HRAD, JSI BOHEM, CO PŘICHÁZÍ VČAS. TO JE MÁ PROSBA VE ZKOUŠKÁCH,
1. Plné ruce, plná ústa díků, každý den vždy nový důvod mít, chválu vzdávat bez frází a zvyků nauč nás žít, nauč nás žít! Stěží chápem, co se denně stává,
Dětská sobotní škola Les liens de la Grâce Los eslabones de la Gracia Pouta milosti.
1. Nechť nám srdce plní radost, | upřímného vděku ctít! | Otec v nebi zve nás dětmi, | tak můžeme šťastni být. | Vždy veselo vždy veselo, každodenně slunka.
Před tvou tváří, Pane, nemám vůbec nic, jen tvé slovo dané: Jdi a nehřeš víc, jen tvé slovo dané: Jdi a nehřeš víc. 1. V Písmu svatém čteme, Ježíš zved.
1. Přijď Ježíši nejmilejší, | těšit věrné, kteří zdejší nesou těžkost | a kříž svůj, | žádám tě Ježíši můj, Ježíši můj.
1. Vezmi, Pane, život můj, | k své jej službě zasvěcuj
1. Kéž víc tě miluji! | Víc lásky jen dej mi, | můj Ježíši, | na každý den! | Vyslyš tu prosbu mou, | duši mou studenou | rozehřej láskou svou! | Jen lásky.
Bůh je silou mou 1. Není to náhoda, že život mám, Bůh je silou mou. (2x) Ref: Chci s Vámi být každý den, chci s Vámi být každý den, chci s vámi být každý.
1. Svou lásku, pramen vody čisté | Kristus mne právě zjevuje | a jeho odpuštění jisté | teď z kříže ke mně směřuje. | Já na Krista tak pamatuji, | když.
1.
To k tobě promlová Bůh … prostřednictvím Ducha Svatého.
Praha & EU: Investujeme do vaší budoucnosti Evropský sociální fond Gymnázium, Praha 10, Voděradská 2 Projekt OBZORY PROCVIČENÍ ČASOVÁNÍ ITALSKÝCH SLOVES.
ITALSKÁ SLOVESA Projekt OBZORY
Slovo života Květen 2014.
Ťukni myší, abys viděl dál…
Bůh rozdával, a takhle to dopadlo.
Malé povzbuzení pro chvíle volna
On.
Naše zkuše- nosti: #12 Co je tajemstvím pravé radosti? Větší
Transkript prezentace:

#12 SŽ Někdy se nám ale to, co po nás žádá, může zdát absurdní. Žijme takhle… SŽ #12 „Doma, ve škole i s přáteli se snažím žít evangelium. Nejnáročnější je to pro mě ve škole. Spolužáci nevnímají křesťanství jako opěrný bod pro život a často se mi posmívají. Nejhorší na tom je, že i já se často nechám ovlivnit nesprávnými postoji, jako například nepřijímat někoho nebo si z něho dělat legraci. Vím, že je to špatné. Naštěstí mám příležitost o tom mluvit s dalšími mladými, kteří se jako já snaží žít Slovo života. To mi dává sílu začínat znovu a mám z toho velkou radost.“ Jsem služebnice Páně: ať se mi stane Podle tvého slova! Francis  I nám chce Bůh dát poznat naši pravou totožnost, chce nám odhalit, jak moc myslel na každého z nás. Jako by nám říkal: (Lk 1,38) „Chceš, abych z tebe a tvého života udělal mistrovské dílo? Jdi po cestě, kterou ti ukazuji.“ Panna Maria se plně realizovala, protože plnila ne svou, ale Boží vůli a protože plně důvěřovala tomu, co po ní Bůh žádal. Někdy se nám ale to, co po nás žádá, může zdát absurdní. Připadalo by nám lepší udělat to jinak. Chtěli bychom my sami vzít svůj život do svých rukou. Dokonce bychom někdy rádi radili Bohu, jak to má nebo nemá dělat. Každá radostná, neutrální nebo bolestná událost, každé setkání, každá situace v rodině nebo ve škole, každý zdravotní nebo duševní stav má svůj význam. VĚŘME TOMU, ŽE SE NIC NEDĚJE NÁHODOU. Dokončíme okamžik za okamžikem, střípek po střípku úžasnou, jedinečnou a neopakovatelnou mozaiku našeho života, který Pán odjakživa zamýšlel pro každého z nás. Ale každá věc přispívá k dokončení Božího obrazu, který budeme pozvolna odhalovat, den za dnem, tím, že budeme konat Boží vůli. Tváří v tvář každé Boží vůli – bolestné, radostné i neutrální – můžeme opakovat slova, která nás naučil Ježíš v modlitbě Otčenáš: „Buď vůle tvá“.

tua vita un capolavoro? Segui NULLA, LO DOBBIAMO CREDERE, Viviamo così… PdV #12 “A casa, a scuola e con gli amici, provo a vivere il Vangelo. Il posto dove trovo più contrasti è l'ambiente scolastico. I compagni non vedono la vita cristiana come un punto di riferimento e spesso trovano una scusa per deridermi. La cosa più brutta è che anche io mi lascio influenzare da scelte sbagliate, come non accettare qualcuno o prenderlo in giro. Capisco che è sbagliato. La mia fortuna è che ho l’occasione di parlarne con gli altri ragazzi che come me cercano di vivere la Parola di Vita, questo mi da la forza di ricominciare provando così una grande gioia. Eccomi, sono la serva di Signore, avvenga di me quello che hai detto. ) Francis (  Anche a noi Dio vuoi far conoscere la nostra vera identità, vuole svelare quanto ha pensato su ciascuno di noi, e sembra dirci: (mt 22,36) “Vuoi che io faccia di te e della tua vita un capolavoro? Segui la strada che ti indico”. Maria, perché ha compiuto non la sua ma la volontà di Dio, perché si e fidata pienamente di quanto Dio chiedeva, ella si è realizzata pienamente. A volte tuttavia quello che Lui ci chiede può apparirci assurdo. Ci sembrerebbe meglio fare diversamente. Vorremmo essere noi a prendere in mano la nostra vita. Ci verrebbe addirittura voglia di consigliare Dio, di dirgli noi come fare e come non fare. Nessun avvenimento gioioso, indifferente o doloroso, nessun incontro nessuna situazione di famiglia, di scuola, nessuna condizione di salute fisica o morale è senza senso. NULLA, LO DOBBIAMO CREDERE, SUCCEDE A CASO. Compiremo, attimo dopo attimo tassello per tassello, il meraviglioso, unico irrepetibile mosaico della nostra vita che il Signore da sempre ha pensato per ciascuno di noi. Ma ogni cosa contribuisce al compimento del disegno di Dio, che scopriremo a poco a poco, giorno per giorno, facendo la volontà di Dio. Di fronte ad ogni volontà di Dio dolorosa, gioiosa, indifferente, possiamo ripetere, come ci ha insegnato, Gesù nel “Padre nostro”: “Sia fatta la tua volontà”.