člen Asociace občanských poraden

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Sociální služby SOZ.
Advertisements

Pracovní skupina národnostní menšiny a cizinci
Předmět úpravy Podmínky pro poskytování sociálních služeb a příspěvku na péči Podmínky pro vydávání oprávnění k poskytování soc.služeb, pro výkon veřejné.
Finanční možností svépomocných skupin
Farní charita Litomyšl
JPD 3 Jednotný programový dokument pro Cíl 3 regionu NUTS 2 hlavní město Praha.
Projekt „Rozvoj procesu plánování dostupnosti sociálních služeb v Olomouci“ 3. KOMUNITNÍ PLÁN SOCIÁLNÍCH SLUŽEB MĚSTA OLOMOUCE 2013 – 2015 Tato akce je.
Činnost Bílého kruhu bezpečí, o.s. Péče o zvlášť zranitelné oběti trestné činnosti Bc. Irena Sedláčková Projekt „KRUH bezpečí zvlášť zranitelným obětem.
Dlouhodobý projekt podpory rodin. Prezentace služby Ambulance Rokycany adresa: Svazu bojovníků za svobodu 68: pondělí: 7:30 – 18:00 úterý:7:30 – 18:00.
Cíle o.s. ISIS  pomoc náhradním rodičům  zdárný vývoj dětí  přísun informací – vzdělávání  sdílení zkušeností mezi rodiči navzájem  prevence problémů.
Vznik  jeden z výstupů projektu „Vytvoření střednědobého plánu rozvoje sociálních služeb v Prostějově“  realizace byla zahájena  v pěti.
Sociální zabezpečení 3. ročník Studijní obor: Sociální činnost Implementace ICT do výuky č. CZ.1.07/1.1.02/ GG OP VK.
Podpora odborných partnerství v sociálních službách, existuje ano či ne?
SOCIÁLNÍ SLUŽBY V ČR.
Veřejné projednání návrhu 2
PRESENTACE SOCIÁLNÍCH SLUŽEB A SOCIÁLNÍ PRÁCE V O.S. ESTER PRO ROK ČLENĚNÍ PROGRAMŮ: PROGRAMY SE ZÁKONA Č. 108/2006 SB. (SOCIÁLNÍ SLUŽBY)
Centrum pro zdravotně postižené Moravskoslezského kraje o.s.
ohroženým domácím násilím
ZD - změny, registrace Individuální projekt „Podpora sociálních služeb v Plzeňském kraji“
PORADENSKÝ SYSTÉM v České republice
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor fondů EU, oddělení pro implementaci.
Sociální služby 2. ročník Studijní obor: Sociální činnost
Transformuje Kraj nebo kraj ?
Poradenství pro zdravotně postižené Pojetí a přínos kurzu Anna Kučerová.
Mgr. Daniel Rychlik , Ostrava
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor zahraničních vztahů a fondů EU, oddělení.
Seminář školních metodiků prevence okresu Liberec Kateřina Gruntová, DiS.
SOLVIT efektivní řešení problémů na vnitřním trhu EU.
Sociální zabezpečení 4. ročník Studijní obor: Sociální činnost Implementace ICT do výuky č. CZ.1.07/1.1.02/ GG OP VK.
SOCIÁLNÍ SLUŽBY V ČR. SOCIÁLNÍ SLUŽBY Pojem sociální služby je používán v odborné literatuře ve dvou úrovních: jako forma sociální pomoci poskytovaná.
Bílý kruh bezpečí pobočka Brno
EURES Evropské služby zaměstnanosti Program EU pro zaměstnanost a sociální inovace Bc. Kateřina Krčmářová , Plzeň.
Návrh legislativních změn v oblasti náhradní rodinné péče (výstupy projektu) PhDr. Miloslav Macela Praha, 16. června 2015.
Centrum sociálních služeb Praha je příspěvkovou organizací Magistrátu hlavního města Prahy.
Transformace sociálních služeb: zkušenosti a výsledky Ing. Daniela Lusková Role obcí v transformaci sociálních služeb 25. – , Praha.
Bezpečně v kyberprostoru Jihlava 19. – projekt zaměřený na omezení rozšiřování nebezpečných počítačových jevů.
Aktivity související s psychiatrickou péčí podporované z Operačního programu Zaměstnanost a Integrovaného regionálního operačního programu.
Poradenství v sociálních službách. Sociální poradenství Základní Odborné.
Bc. Anna Kasincová (Pacholíková) Mgr. Markéta Křivská.
Osobní asistence pro osoby se zdravotním postižením a seniory Bezplatná právní poradna pro osoby v krizi Rodinné centrum Krumlík a další služby pro rodiny.
Krásná Lípa projekt Aktivizace rodin Volfová Hana (ASZ) Kolář Jan (místostarosta Krásné Lípy) Praha,
Prezentace služeb OPORA V roce 2014 poskytoval spolek OPORA občanům města Roudnice nad Labem tyto registrované sociální služby: Pečovatelská služba Odborné.
Informační a poradenské centrum VIOLA Pilotní projekt Centra sociálních služeb Praha pro muže a ženy, kteří chtějí řešit konfliktní vztahy se svými blízkými.
Koordinační skupina SENIOŘI. Koordinační skupina V současnosti 16 členů Organizace, agentury, které poskytují sociální služby Svazy, aktivity, které vyplňují.
Odborné sociální poradenství. Konzultační telefonické hodiny: po – st; 9 – 12 hodin. Osobní schůzky musí být předem dohodnuty vzhledem k hygienicko-epidemiologickému.
Jihomoravské regionální centrum na podporu integrace cizinců 2010 červen 2010.
Integrace cizinců v Jihomoravském kraji Zasedání Rady pro rozvoj lidských zdrojů 21. září 2010.
Intervenční centrum pro osoby ohrožené domácím násilím Ostrava © Bílý kruh bezpečí, o. s.
Sociální politika Definice Objekty sociální politiky Předmět sociální politiky Úrovně sociální politiky osobní rozsah věcný rozsah.
Vytváření sítí dluhového poradenství 03/2014 Magda Besedová.
D LUHOVÁ PORADNA – D IECÉZNÍ CHARITA P LZEŇ Mgr. et. Bc. Ondřej Špendlíček Individuální projekt města Chebu na změnu situace sociálně vyloučených.
Informační a poradenské centrum ZČU Informační a poradenské centrum ZČU Komplexní služby v oblasti studijního, psychologického, právního, sociálního a.
Projekt Intervenční centrum v Ústí nad Labem Interdisciplinární spolupráce Koordinátorka týmu Bc. Zuzana Lešková.
Pracovní schůzka aktérů integrace - příprava navazujícího projektu „Jihomoravské regionální centrum na podporu integrace cizinců 2010“ 30. září 2009 EVROPSKÝ.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a Mateřská škola Nedvědice, okres Brno – venkov, příspěvková organizace AUTOR: Kateřina Křížová NÁZEV: VY_32_INOVACE_05_04.
Sociální práce v roce 2012 Bc. Ivana Vedralová. Od Úřad práce ČR převezme:  Činnosti, které přímo souvisejí s řízením, rozhodováním a výplatou.
Metodická pomoc obcím Porada se starosty obcí Pardubického kraje
Střední škola pedagogická, hotelnictví a služeb
Lenka Herčíková,
Modrý kříž v České republice
Centrum služeb a podpory Zlín o.p.s. HORIZONT ZLÍN
Seminář Jak dál u oddlužení
Subjekty a objekty veřejných politik
BLEP061p Řízení ekonom. a právo
Řešitel: doc. MUDr. Vladimír Vurm, CSc.
Regionální centrum podpory sociálního podnikání
NÍZKOPRAHOVÉ A PORADENSKÉ CENTRUM
Ing. Stanislava Správková
Terénní péče o seniory s demencí a jejich podpora v domácím prostředí
Domácí násilí.
Transkript prezentace:

člen Asociace občanských poraden registrovaný poskytovatel sociální služby akreditace pro poskytování služeb v oblasti oddlužení (IČ:AO-013-2017) zapsaná v registru poskytovatelů pomoci obětem trestných činů poradna funguje v Jihlavě od dubna 1999) CELKEM 25 tis. konzultací 30% dotazů v současnosti tvoří dluhová problematika

Klasifikace dotazů: Sociální dávky Sociální služby Sociální pojištění Nemocenské pojištění Pracovně-právní vztahy, zaměstnanost Bydlení Rodina a mezilidské vztahy Občanskoprávní vztahy Daně a poplatky Zdravotní pojištění a zdravotnictví Školství a vzdělávání Problematika zadlužování občanů Ochrana spotřebitele Právní systém ČR Právní systém EU Občanské soudní řízení Veřejná správa Trestní právo

STATISTIKA - 2017 Počet kontaktů (intervence): 1864 Počet dotazů: 1462 Muži: 39 % Ženy: 61 % Problematika zadlužování občanů - 18 Občanskoprávní vztahy - 15 Občanské soudní řízení - 14 Rodina a mezilidské vztahy - 13  Bydlení – 11 Pracovně právní a zaměstnanost - 10

pro všechny zájemce a uživatele Základní principy: Bezplatnost Nestrannost Nezávislost Diskrétnost pro všechny zájemce a uživatele

konzultační dny v Jihlavě: Terénní poradenství – okres Jihlava aktivity: poradenství osobní, telefonické semináře pro odbornou i širokou veřejnost přednášková činnost pro základní a střední školy osvětová činnost konzultační dny v Jihlavě: pondělí – čtvrtek kontaktní místa: Telč - v úterý Terénní poradenství – okres Jihlava kontakty: opj@volny.cz www.obcanskaporadna.cz Mob.739 178 390 Tel. 567 330 164

SPOLUPRÁCE AOP neziskový sektor právníci a insolvenční správci psychologové, supervizoři státní správa občanské poradny

SUŠG dlouhodobá spolupráce s SUŠG v Jihlavě

Krajský seminář

DĚKUJI ZA POZORNOST Tým OP Jihlava