Úřad vlády České Republiky

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Základy správních činností
Advertisements

Obecné požadavky na výstavbu
Zákon č. 255/2012 Sb., o kontrole (kontrolní řád)
Aktuální úkoly celní správy v oblasti práva duševního vlastnictví
Struktura stavebního zákona č. 183/2006 Sb. ČÁST PRVNÍ ÚVODNÍ USTANOVENÍ Předmět úpravy, Základní pojmy ČÁST DRUHÁ VÝKON VEŘEJNÉ SPRÁVY HLAVA I ÚVODNÍ.
Řešení protisoutěžních opatření ze strany orgánů veřejné moci Mgr
Inspekce kvality sociálních služeb
7. zasedání pracovní skupiny interních auditorů kraje Vysočina
Kontroly provedené v roce 2013 Hradec Králové Nechanice Borohrádek Hronov Vrchlabí Janské Lázně Smiřice Libáň Brumov Náchod Trutnov Rtyně v Podkrkonoší.
Dopady zavedení registru práv a povinností na orgány veřejné moci.
Celní správa České republiky
Plánování ve škole. Obsah právní předpisy výuka a vzdělávání žáků / studentů prevence negativních jevů mimoškolní aktivity administrativní záležitosti.
Živnostenské podnikání živnostenské úřady
VÝKON STÁTNÍHO POŽÁRNÍHO DOZORU
1 ● zavedení eura I. STRATEGICKÉ PRIORITY AutoSAP pro další období schválené na 71. zasedání Rady ředitelů ● obnova vozového parku ● podpora.
Ing. Václav Jirásek Povodí Labe, státní podnik ELLA - INTERREG III.B - CADSES Královéhradecký kraj Aldis, Hradec Králové,
Krajské zřízení Přednáška M. Horáková.
Licenční správa říjen 2008 KONTROLA EXPORTU ZBOŽÍ DVOJÍHO POUŽITÍ- SOUČASNÝ VÝVOJ PRÁVNÍ PŘEDPISY ES V OBLASTI KONTROLY VÝVOZU ZBOŽÍ DVOJÍHO POUŽITÍ A.
Zajištění bezpečnosti potravin v České republice
Ministerstvo obrany Inspekce ministra obrany
Legislativa.
Integrovaná prevence a omezování znečištění (IPPC) v České republice
Systém kontrolní činnosti SEI
Systém kontrolní činnosti SEI
Přístup k řešení bezpečnosti IT Nemochovský František ISSS Hradec Králové, dubna 2005.
Subjekty trestního řízení
EU legislativa v oblasti kontroly vývozu zboží dvojího použití Ing. Zora Ondrejčíková Licenční správa Oddělení mezinárodních kontrolních režimů 10. listopadu.
STAVEBNÍ DOZOR Stavební úřady vykonávají soustavný dozor nad zajišťováním ochrany veřejných zájmů, ochrany práv a oprávněných zájmů právnických a fyzických.
Uplatnění správního řádu (zákon č. 500/2004 Sb.) v režimu stavebního zákona (zákon č. 183/2006 Sb.) Petr Průcha listopad 2009.
1 Účast veřejnosti v procesech dle složkových předpisů práva životního prostředí Jitka Bělohradová.
STAVEBNÍ ZÁKON Účinnost k Předpisy Zákon č. 183/2006 Sb., o územním plánování a stavebním řádu (stavební zákon), ve znění zákona č. 68/2007.
Postavení Nejvyššího kontrolního úřadu v rámci systému státní správy České republiky Jeho význam, fungování a systém kontrol.
Kontrola veřejné správy - Nejvyšším kontrolním úřadem - orgány státního zastupitelství - soudy (přehled) Olga Pouperová.
Prevence závažných havárií Ing. Libuše Sedláková 2006.
 Školská legislativa J. Šťáva katedra pedagogiky
Ochrana půdy a lesa.
Energetické využívání v ČR, pozice MŽP a jak vlastně dál?? Jaromír Manhart Odbor odpadů Ministerstvo životního prostředí STEO seminář: Odpady 2015 a jak.
1 Postup při provádění inspekce v místě poskytování sociálních služeb Odbor sociální péče a zdravotnictví Magistrát hlavního města Prahy.
Vládní výbor pro zdravotně postižené občany. JUDr. Pavel Ptáčník vedoucí Oddělení sekretariátu Vládního výboru pro zdravotně postižené občany.
Územní správa a samospráva RNDr. Oldřich Hájek, Ph.D.
MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR Ing. arch. Lucie Poláková, Odbor územního plánování 16. září 2014 Přístup MMR k problematice postavení a působnosti městského.
Změny v průběhu kontrol (kontrolní řád) kpt. Mgr. Blanka Kliková Oddělení stavební prevence, kontrolních činností a ZPP HZS Karlovarského kraje kpt. Mgr.
Sociálně právní ochrana dětí Historický vývoj SPO (chudinská péče, sirotčí pokladny, okresní komise pro péči o mládež …) Současná úprava – zákon č. 359/1999.
© IHAS 2011 Tento projekt je financovaný z prostředků ESF prostřednictvím Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost a státního rozpočtu ČR.
Kontrolní činnost ERÚ v kontextu legislativních změn Pavel Maďar Energetický regulační úřad
Problematika Úřadu práce v kontextu poskytovatelů sociálních služeb 18. února 2014 Mgr. Jana Marie Landová.
Problematika bezpečnosti civilního letectví v ČR za rok 2003 – pohled ÚCL.
Seminář Svazu měst a obcí České republiky , Praha Úloha architekta při rozvoji města Ing. arch. Marek Janatka, Ph.D.
Porada stavebních úřadů Hasičský záchranný sbor Zlínského kraje.
Informace o konkrétních nedostatcích zjištěných MF při kontrolách hospodaření PO v rámci přezkoumání hospodaření JMK Pracovní schůzka s ekonomy neškolských.
Technické prostředky v požární ochraně Řád technické služby.
PREZENTUJÍCÍ Registry ve veřejné správě Mgr. David Marek
Používání veterinárních rentgenových zařízení podle zákona č
Účinnosti nabyl ke dni 1. srpna 2016
Národní rozvojový program mobility pro všechny (NRPM)
Interní předpisy hotelu
Stanoviska DO při projednávání Návrhu ÚPD
Kontroly na místě a nesrovnalosti projektů realizovaných v OP LZZ
Inspekční a prosazovací přístup
IRI ve Štýrsku ( – ) Lenka Němcová.
Druhy a způsoby kontroly v hotelu
Ústí nad Labem 4/2008 Ing. Jaromír Vachta
STAVEBNÍ DOZOR Stavební úřady vykonávají soustavný dozor nad zajišťováním ochrany veřejných zájmů, ochrany práv a oprávněných zájmů právnických a fyzických.
Ministerstvo obrany Inspekce ministra obrany
Organizace a řízení logistiky
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu
Dostupné vzdělání pro všechny kdo chtějí znát a umět víc…
Sdružení lázeňských míst Statuty lázeňských míst 21. června 2013
Stavební legislativa – možnosti zefektivnění přípravy staveb
Působnost Státní úřadu pro jadernou bezpečnost (SÚJB) při ověřování nových postupů, při klinickém hodnocení (KH) požadavky na žádost oprávněná úřední.
Transkript prezentace:

Úřad vlády České Republiky Legislativní postavení SÚJB

Úvod Přehled platné legislativy Kontrolní činnost SÚJB Příklad výsledků kontrolní činnosti Závěr 2/1/19

Platná legislativa Zákon 18/97 ve znění 13/02, dále jen Atomový zákon Zákon 552/91 o státní kontrole Správní řád Další zákony (např. o ochraně utajovaných skutečností atd.) 2/1/19

Platná legislativa pokr. 2/1/19

Kontrolní činnost SÚJB V souladu s platnou legislativou(AZ, Zákon o st. kontrole, Správní řád) V souladu s vnitřní dokumentací SÚJB Typy inspekcí: - plánované rutinní - plánované specializované - neplánované 2/1/19

Kontrolní činnost SÚJB – pokr. Rutinní inspekce Specializovaná inspekce 2/1/19

Kontrolní činnost SÚJB – pokr. Plánované inspekce: Půlroční plán schválený vedením SÚJB Předávaný držiteli povolení Neplánované inspekce: Většinou reaktivní po zjištěné neshodě, která nejde řešit v rámci plánu 2/1/19

Kontrolní činnost SÚJB pokr. Náležitosti pro výkon kontrolní činnosti: Oprávnění k výkonu kontrolní činnosti Pověření k provedení kontroly podle platné legislativy Oznámení o zahájení kontroly Vlastní kontrola Dokumentace – Protokol z kontroly 2/1/19

Závěr  Jednoznačná priorita je kladena na preventivní opatření Reaktivní opatření – dopad na omezený okruh lidí Preventivní opatření – působí na všechny zaměstnance  Jednoznačná priorita je kladena na preventivní opatření 2/1/19

Závěr Preventivní opatření ze strany dozoru: Jaká oblast prevence je v kompetenci SÚJB? Komunikace s provozovatelem(zlepšování definice požadavků dozoru) Oblast přípravy osob, vykonávajících činnosti na JZ s přímým vlivem na JB – Státní zkušební komise 2/1/19