Jaké druhy rýže vybrat a jak je připravit

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Mladé choroše šupinaté jsou šťavnaté a chutné…
Advertisements

Podzimní houbová směs Místo pro snímek směsi hub….
Tento materiál byl vytvořen v rámci projektu Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Projekt MŠMT ČREU PENÍZE ŠKOLÁM Číslo projektuCZ.1.07/1.4.00/
Autor:Bc. Anna Hana Kučeráková zpracováno: ročník (obor)1.KP E/01 Stravovací a ubytovací služby tematická oblastPřílohy z rýže Předměttechnologie.
Projektový den - vaření
Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk,
POPIS PRACOVNÍHO POSTUPU
Tepelná úprava pokrmů Vaření
Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“
Střední škola Oselce Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk, Projekt: Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/ Název: Modernizace.
Recept na perník.
 INGREDIENCE:  125 g másla (v kostce), 1 lžíce citrónové šťávy, 1 lžíce nastrouhané citrónové kůry, sůl, bylinky  POSTUP PŘÍPRAVY: Máslo necháme povolit,
Střední odborné učiliště Liběchov Boží Voda Liběchov
Ingredience: Recept :.  1 cuketa  Zakysaná smetana  Sůl  Pepř  Barevný pepř  Koření které vám chutná  Vodu na vaření  Chleba nebo  celozrnou.
Mexická kuchyně.
Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk,
Střední škola Oselce Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk, Projekt: Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/ Název: Modernizace.
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5 EU peníze školám registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Autor:Bc. Zdeňka Sîrbu Zpracováno:
Osobní hygiena:  Zástěra  Čisté ruce  Tašky na určené místo  Ruce neutírat do utěrky.
Pěstovaná hlíva ústřičná
Střední škola Oselce Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk, Projekt: Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/ Název: Modernizace.
Anotace: Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5 EU peníze školám registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Autor:Bc. Zdeňka Sîrbu Zpracováno:
Polotovary. Polotovary jsou výrobky, které musíme ještě před konzumací určitým způsobem připravit, dohotovit. Jejich použitím se vyhneme některým činnostem,
Frankfurtská hovězí pečeně
Místo pro snímek směsi hub…. Houbařovy závitky Suroviny: Náplň: Směs hub (nevynechejte ucho Jidášovo), kuřecí plátky, cibule, česnek, řapíkatý.
Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk,
Ingredience Brokolice 1/2 kg Brambory 4 ks Cibule střední 1 ks Česnek 2 stroužek Tavený sýr - trojúhelníček 2 ks Pomazánkové máslo velká, vrchovatá 1 lžíce.
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Horky nad Jizerou 35 Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Předmět:Odborný výcvik Ročník:2.
Předmět: Odborný výcvik Ročník: 3. ročník
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5 EU peníze školám registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Autor:Bc. Zdeňka Sîrbu Zpracováno:
VY_32_INOVACE_ _Rozvoj klíčových kompetencí v předmětu Pracovní činnosti v ročníku. Příprava kynutých knedlíků s ovocem Autorem materiálu.
CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_TP_2.05 SOU Obořiště Určeno pro obor – Práce ve stravování – zaměření kuchař – 2.ročník Číslo klíčové aktivity: III/2.
Houby a ryby… Místo pro snímek směsi hub…. Připravené suroviny poskládejte do pekáčku…
DUŠENÍ září 2012 VY_32_INOVACE_TECH_130105
SLOŽITÁ OBSLUHA – VYŠŠÍ FORMA Dohotovování jídel
BE soup 1 Slepičí vývar s rýží 10,60 Kč / 16,- Kč BE soup 1 Rajská s těstovinou 16,60 Kč / 21,- Kč Středa.
BE soup 1 Česnečka s brambory 10,60 Kč / 16,- Kč BE soup 1 Gulášová 10,60 Kč / 16,- Kč Úterý.
BE soup 1 Cibulačka s krutony 10,60 Kč / 16,- Kč BE soup 1 Gulášová 16,60 Kč / 21,- Kč Úterý.
Donuty. Donuty pečené ve speciální „pekárně“ Příprava těsta a pečení: Sypké suroviny smíchat.
DOLMEH (Pichak) 29/07/15 | Recept | ÍránÍrán
GHEYME SIBZAMINI (Ata) 07/08/15 | Recept | ÍránÍrán
KUTILK (Alan) 02/09/15 | Recept | SýrieSýrie
GHANSKÉ KUŘE NA ZELENINOVÉ OMÁČCE (Mustafa) 14/10/15 | Recept | GhanaGhana
Var – otázky a úlohy Autor: Pavlína Čermáková Vytvořeno v rámci v projektu „EU peníze školám“ OP VK oblast podpory 1.4 s názvem Zlepšení podmínek pro vzdělávání.
Recept – těstovinový salát VY_32_INOVACE_2C_18 Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Sada 3 Práce v domácnosti Mateřská škola, Základní škola a Praktická.
P RAKTICKÉ ČINNOSTI Brambory Vypracoval: Lukáš Karlík.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA SLOVAN, KROMĚŘÍŽ, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE ZEYEROVA 3354, KROMĚŘÍŽ projekt v rámci vzdělávacího programu VZDĚLÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST.
Pondělí BE soup 1 Kuřecí vývar s masem a těstovinou 10,60 Kč / 16,- Kč BE soup 2 Fazolová s paprikou 16,60 Kč / 21,- Kč.
P RAKTICKÉ ČINNOSTI Potraviny živočišného původu - maso Vypracoval: Lukáš Karlík.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA SLOVAN, KROMĚŘÍŽ, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE ZEYEROVA 3354, KROMĚŘÍŽ projekt v rámci vzdělávacího programu VZDĚLÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST.
Úterý BE soup 1 Krkonošská cibulačka 10,60 Kč / 16,- Kč BE soup 2 Gulášová 16,60 Kč / 21,-Kč.
Kachní salát s nudlemi 01/01/15 | Recept | Vietnam
VY_32_INOVACE_14_PRAKTICKÉ ČINNOSTI
Zdravý oběd VY_52_INOVACE_31
NÁZEV ŠKOLY: 2. základní škola, Rakovník, Husovo náměstí 3
DUM - Digitální Učební Materiál
Všechna neocitovaná díla jsou dílem autora.
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Kuřecí vývar s masem a těstovinou
DUM - Digitální Učební Materiál
Kuřecí vývar se zeleninou a rýží
ZÁKLADNÍ ŠKOLA ÚSTÍ NAD LABEM, HLAVNÍ 193,
Předběžná příprava surovin
Zeleninový vývar s rýží a zeleniou
Dušení I. Ing. Petra Pechová, 2012.
SMĚSI HRA.
Kuřecí moambe (Paul) 25/10/15 | Recept | Konžská dem. republika
Technologie přípravy pokrmů 2. ročník – kuchař
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ a MŠ Čestlice
Transkript prezentace:

Jaké druhy rýže vybrat a jak je připravit Dušená rýže Jaké druhy rýže vybrat a jak je připravit Karolína Myšková, Gymnázium Polička, 5.p

Karolína Myšková, Gymnázium Polička, 5.p Jakou rýži vybrat? Dlouhozrnná rýže Kulatozrnná rýže Karolína Myšková, Gymnázium Polička, 5.p

Karolína Myšková, Gymnázium Polička, 5.p Co budete potřebovat? Suroviny 2 hrnky rýže 3 hrnky vody lžíce oleje špetka soli Nádobí hrnek cedník nízká, široká nádoba poklička/ víko vařečka vidlička Karolína Myšková, Gymnázium Polička, 5.p

Karolína Myšková, Gymnázium Polička, 5.p Postup dušení rýže 1.Odměřte množství rýže 2.Propláchněte rýži 3.Osmahněte rýži 4.Zalijte ji vroucí vodou 5.Rýži pročechrejte vidličkou Karolína Myšková, Gymnázium Polička, 5.p

Karolína Myšková, Gymnázium Polička, 5.p Varianty receptu v oleji nechte krátce rozvonět mletou papriku v oleji nechte krátce rozvonět kari koření na oleji krátce opečte pokrájené maso zbylé ze včerejška Karolína Myšková, Gymnázium Polička, 5.p

Karolína Myšková, Gymnázium Polička, 5.p Zdroje http://www.vseovareni.cz/tipy-a-techniky/skola-vareni-blahodarna-ryze/ https://www.kucharkaprodceru.cz/jak-uvarit-ryzi/ http://www.mytastesk.com/b/ako-uvari%C5%A5-basmati-ry%C5%BEu.html Karolína Myšková, Gymnázium Polička, 5.p