Základní registr prostorové identifikace

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Spisová služba pro organizace zřízené Olomouckým krajem
Advertisements

Přístupnost jako komplexní problematika eGovernmentu Michal Rada Iniciativa informatiky pro občany.
Základní registry veřejné správy
Legislativa a dokumenty Informační systémy ve státní správě a samosprávě.
Ochrana obsahu ve virtuálním prostředí JUDR. TOMÁŠ NIELSEN, ROWAN LEGAL TINF 2010, Praha, KCP.
Šablona webových stránek Školení pro dobrovolné knihovníky Opava
Smluvní vztahy a registrace Jaroslav Žákovčík Praha
Dopady spuštění základních registrů na subjekty územní samosprávy
Návrh zákona o elektronických úkonech, osobních číslech a autorizované konverzi dokumentů Zdeněk Zajíček náměstek ministra vnitra Vladimír Smejkal Legislativní.
STÁTNÍ INFORMAČNÍ POLITIKA Cesta k informační společnosti Ing. Karel Březina ministr a předseda Rady vlády pro státní informační politiku.
Legislativní řešení registru územní identifikace, adres a nemovitostí Vladimír Weis ISSS 2006 Hradec Králové –
PRÁVO NA INFORMACE O ŽIVOTNÍM PROSTŘEDÍ JUDr. Jana Tkáčiková, PhD.
Živnostenské podnikání (správně-právní režim) II. část Právnická fakulta MU Brno říjen 2011 zpracoval: Petr Průcha.
Realizační tým ICZ duben 2005
Živnosti Právnické a fyzické osoby Čtyři typy živností
Informační systémy z hlediska Obchodního práva
Registry veřejné správy Koncepce a legislativní zabezpečení Konference ISSS března 2001 Hradec Králové Ing. Ebbo Petrikovits Úřad pro veřejné.
GIS Plzeňského kraje a projekty v rámci Digitální mapy veřejné správy Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor informatiky Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor.
Finanční kontroly ve veřejné správě IT podpora kontrolovaných procesů při správě prostředků SR a EU Konference ISSS Hradec Králové, březen 2004 RNDr. Zdeněk.
Základní registry ve veřejné správě
Registr územní identifikace, adres a nemovitostí Jeden ze základních registrů – zákon 111/2009 Sb., o základních registrech V RÚIAN jsou pro celou veřejnou.
Bez čeho to nepůjde? Bez registrů ! Mgr. Zdeněk Zajíček náměstek ministra vnitra.
Vydávání výstupů z informačních systémů veřejné správy
Prezentace Hradec Králové Registr živnostenského podnikání.
Kontrola podmíněnosti Shrnutí klíčových informací Martin MISTR Ministerstvo zemědělství.
Poskytování informací podle zákona č. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím Krajský úřad Zlínského kraje Odbor právní a Krajský živnostenský.
Seminární práce z předmětu SIPOL
Sdílení dat ve veřejné správě Hradec Současný stav  V právním řádu neexistuje předpis, kterým by byla upravena jednotná pravidla pro sdílení.
Přístup k řešení bezpečnosti IT Nemochovský František ISSS Hradec Králové, dubna 2005.
ZÁKLADNÍ REGISTR OBYVATEL ODBOR SPRÁVNÍCH ČINNOSTÍ, PROSINEC 2008
Sdílení dat a registry VS Ing. Vladimír Hořejší Konference ISSS 2006 Hradec Králové, 4. dubna 2006.
government Zpracovali: Petra Vilímová , Monika Vatrtová,
STÁTNÍ INFORMAČNÍ POLITIKA E-Government a elektronický podpis Ing. Karel Březina ministr a předseda Rady vlády pro státní informační politiku.
Zjednodušení orientace na portálech veřejné správy Jaroslav Svoboda - Ministerstvo vnitra ČR Iva Zelenková - Ministerstvo informatiky ČR Konference ISSS,
Zajišťování kvality ve věcném záměru zákona o vysokých školách Jiří Nantl ředitel odboru vysokých škol Telč,
Základní registry.
Evidence obyvatel podle z.č. 133/2000 Sb., v plat. znění.
Digitální mapa veřejné správy - DMVS.  Memorandum  o spolupráci, přípravě a realizaci projektu DMVS podepsáno na ČÚZK  Ministerstvo vnitra,
identifikačního registru UIR-ADR
Portál veřejné správy © 2002 IBM Corporation ISSS 2003 Portál veřejné správy portal.gov.cz Ing. Dana Bérová
ISSS 2003 PORTÁL VEŘEJNÉ SPRÁVY Ing. Dana Bérová Ministerstvo informatiky.
Základní registr obyvatel - ROB. Evidované subjekty státní občané ČR cizinci, kterým bylo vydáno povolení k trvalému pobytu na území ČR nebo povolení.
1 ISDS DATOVÉ SCHRÁNKY Michaela Housová Projektový manažer MSPR.
Územní identifikace a adresy v RÚIAN Jiří Formánek.
REGISTRY VEŘEJNÉ SPRÁVY Obecné principy schváleného věcného záměru zákona o registrech veřejné správy Seminář sdružení Nemoforum Prostorová identifikace.
Konference „Pět let činnosti Nemofora“, Ing. Václav Čada, CSc., ČÚZK 2004 Katastr nemovitostí pracovní skupina č. 3 Ing. Václav Čada, CSc. ZČU v Plzni,
Základní registr územní identifikace a nemovitostí Zbyněk Havelda Úřad pro veřejné informační systémy Seminář sdružení Nemoforum.
1 Nové registry a úpravy stávajících registrů pro oblast vysokého školství a další aktuální témata Hlavní změny v oblasti vykazování v souvislosti s přijetím.
Krajský úřad Jihomoravsk ého kraj e odbor územního plánování a stavebního řádu 20. března 2012 Výzva č. 08 k předkládání žádosti o finanční podporu v rámci.
Základní registry informují ing. Ondřej Felix CSc. hlavní architekt eGovernmentu MV ČR Praha říjen 2012.
Biomedicíncký výzkum s podporou evropských zdrojů v nemocnicích 2012 Perspektivy elektronizace ve zdravotnictví v ČR 12. dubna 2012.
1 Nové registry a úpravy stávajících registrů pro oblast vysokého školství Hlavní změny v oblasti vykazování v souvislosti s přijetím novely zákona č.
Úprava systému cizinecké policie a vytvoření relevantního datového fondu pro ROB Projekt spolufinancovaný Evropskými fondy prostřednictvím Integrovaného.
Systém základních registrů. Zákony a nařízení vztahující se k problematice základních registrů Zákon č.111/2009 Sb. o základních registrech v aktuálním.
Odbor veřejné správy, dozoru a kontroly Transpoziční novela zákona o svobodném přístupu k informacím Mgr. et Mgr. Tomáš Jirovec odbor veřejné.
PREZENTUJÍCÍ Registry ve veřejné správě Mgr. David Marek
Zkušenosti z ověření EHIC / pro elektronické zdravotnictví Jiří Ochozka, Tomáš Trpišovský, Petr Struk, Jiří Ochozka, Tomáš Trpišovský, Petr Struk,
Zákon o sdílení dat při výkonu veřejné správy
EGonovi tluče srdce!!!.
Mgr. Zuzana Strnadová Krajský úřad Libereckého kraje
Legislativní pravidla vlády II - věcný záměr, návrh zákona
Komise LRV a LRV 14. prosince 2016 doc. JUDr. Radim Boháč, Ph.D.
Živnostenské podnikání (správně-právní režim) II. část
Odbor archivní správy a spisové služby MV
Kontroly výkonu přenesené působnosti v oblasti editace dat RÚIAN
Legislativní změny na úseku EO, OP, CD
SAR Konference: 10 VIZÍ PRO STAVEBNÍ ROZVOJ PRAHY A ČR
Akční plán GISTR na jaře 2016 OS GeoInfoStrategie.
LEGISLATIVNÍ DROBEČKY …plus něco navíc
Střední Morava – křižovatka dopravních a ekonomických zájmů
Transkript prezentace:

Základní registr prostorové identifikace (ZRPI) Zbyněk Havelda Úřad pro veřejné informační systémy Tel: 02/21008 252 E-mail: haveldaz@uvis.cz

Postup Úřadu pro veřejné informační systémy v oblasti standardizace v oblasti projekčního řešení v oblasti právní podpory navrhovaného řešení

Hlavní požadavky na ZRPI Musí být vybrána množina základních prostorových prvků a jejich identifikátorů a lokalizátorů obsažených v ZRPI Identifikátory a lokalizátory musí být jednotně zapisovány a standardizovány ZRPI je veden v elektronické podobě

Hlavní požadavky na ZRPI (pokračování) Pro každý prostorový prvek a každý jeho identifikátor a lokalizátor musí být stanoven povinný subjekt (nebo subjekty), který odpovídá za přesnost a správnost předávaných údajů a včasnou aktualizaci Zápisy do ZRPI probíhají na registračních místech; předpokládá se využití elektronického podpisu Obsah ZRPI je k dispozici dálkovým přístupem Pro vedení ZRPI je vytvořen odpovídající právní základ

Nástin obsahu věcného záměru zákona o základním registru prostorové identifikace stanovení pravidel pro práci s informacemi vztahujícími se k území určení základních prostorových prvků, jejich identifikátorů a lokalizátorů stanovení informačního systému, v němž bude ZRPI provozován zřízení a vedení ZRPI

Základní registr prostorové identifikace Závěr Při řešení základního registru prostorové identifikace je nutno postupovat souběžně v oblasti vlastního projekčního řešení, legislativní podpory navrženého řešení i standardizace, a to vše s ohledem na využitelnost stávajících zdrojů dat.