Autor: Mgr. Yvetta Kałužová

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Vzdělávací materiál vytvořený v projektu OP VK Název školy:Gymnázium, Zábřeh, náměstí Osvobození 20 Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu:Zlepšení.
Advertisements

Odborné studium s širokým uplatněním v účetnictví, správě podnikových financí i ve vlastní podnikatelské činnosti.
Výukový materiál zpracován v rámci oblasti podpory 1.5 „EU peníze středním školám“ Název školy Obchodní akademie a Hotelová škola Havlíčkův Brod Název.
1.března 2011 Hotel Holiday Inn, Brno 1.března 2011 Hotel Holiday Inn, Brno.
Výzkum, vývoj a inovace v ČR Výzkum, vývoj a inovace v ČR Seminář Ochrana průmyslového vlastnictví Praha, 6. června 2007.
Tento výukový materiál vznikl v rámci Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost 1. KŠPA Kladno, s. r. o., Holandská 2531, Kladno,
Tento výukový materiál vznikl v rámci Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost 1. KŠPA Kladno, s. r. o., Holandská 2531, Kladno,
Vzdělávací oblast:Ekonomické vzdělávání Tematická oblast:Marketing a řízení hotelu Název vyučovací oblasti: Marketingový plán hotelu Ročník / obor studia:III.
Certifikované školy v roce 2014: platnost certifikátu 3 roky Soukromá hotelová škola Bukaschool s.r.o. Most Střední škola společného stravování, Ostrava.
Ing. Jaromír BERÁNEK MAKROEKONOMICKÉ SOUVISLOSTI V CESTOVNÍM RUCHU.
Název projektu: ICT ve výuce Označení materiálu: VY_32_INOVACE_ZEK_715 Ročník: 2. Vzdělávací obor: M/01 Hotelnictví Téma: Písemná práce, tržní ekonomika,
VY_32_INOVACE_CER_11 Ročník:3.,4. Vzdělávací obor:65-42-M/01 Hotelnictví Tematický okruh:Průvodcovství Téma:Historie lázeňství - řešení Jméno autora:Mgr.
1.1. EVROPSKÁ MĚNOVÁ INTEGRACE přednáška Ing. Martina Šudřichová KH: Út: 10,30 – 12,00.
Hotelový provoz VY_INOVACE_Kaluzova_ Organizace hájící zájmy hotelů. Tento výukový materiál byl zpracován v rámci projektu EU peníze středním školám.
Ing. Dagmar Parmová. Kdo jsme? Asociace průvodců České republiky, r. s. 460 individuálních členů z celé ČR, 22 přidružených členů (právnické osoby) –
Číslo projektu školy CZ.1.07/1.5.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Číslo materiáluVY_32_INOVACE_OdP_S3_09.
Číslo projektu školy CZ.1.07/1.5.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Číslo materiáluVY_32_INOVACE_OdP_S3_10.
Číslo projektu školy CZ.1.07/1.5.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Číslo materiáluVY_32_INOVACE_OdP_S2_02.
Hotelový provoz VY_INOVACE_Kaluzova_ Síť podniků stravovacích zařízení. Tento výukový materiál byl zpracován v rámci projektu EU peníze středním.
 Číslo projektu školy CZ.1.07/1.5.00/  Číslo a název šablony  klíčové aktivity III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT  Číslo.
H ISTORIE POHOSTINSTVÍ Pohostinnost je jedna ze základních vlastností člověka. Úroveň je poměrná úrovni společnosti a jejímu rozvoji. Původně byla poskytována.
Číslo projektu školy CZ.1.07/1.5.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Číslo materiáluVY_32_INOVACE_OdP_S1_19.
Střední škola a Vyšší odborná škola cestovního ruchu, Senovážné náměstí 12, České Budějovice ČÍSLO PROJEKTU CZ.1.07/1.5.00/ ČÍSLO MATERIÁLU.
Číslo projektu školy CZ.1.07/1.5.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Číslo materiáluVY_32_INOVACE_OdP_S2_20.
Soukromá hotelová škola Bukaschool s. r. o. Most Kmochova 1823, Most DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL.
Číslo projektu školy CZ.1.07/1.5.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Číslo materiáluVY_32_INOVACE_OdP_S3_08.
STŘEDNÍ ŠKOLA A VYŠŠÍ ODBORNÁ ŠKOLA CESTOVNÍHO RUCHU, SENOVÁŽNÉ NÁMĚSTÍ 12, ČESKÉ BUDĚJOVICE Č ÍSLO PROJEKTU CZ.1.07/1.5.00/ Č ÍSLO MATERIÁLU.
Číslo projektu školy CZ.1.07/1.5.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Číslo materiálu.
Právní úprava cestovního ruchu v ČR
Autor: Mgr. Yvetta Kałužová
Autor: Mgr. Yvetta Kałužová
Autor: Mgr. Yvetta Kałužová
Číslo projektu školy CZ.1.07/1.5.00/
Autor: Mgr. Yvetta Kałužová
Klasifikace hotelů a ubytovacích zařízení
Autor: Mgr. Yvetta Kałužová
Ekonomika– národní hospodářství
Historie pohostiství Předmět: Stolničení
Právní úprava cestovního ruchu v ČR
Číslo projektu školy CZ.1.07/1.5.00/
Autor: Mgr. Yvetta Kałužová
Autor: Mgr. Yvetta Kałužová
Autor: Mgr. Yvetta Kałužová
Právní úprava cestovného ruchu v ČR
Autor: Mgr. Yvetta Kałužová
Číslo projektu školy CZ.1.07/1.5.00/
Číslo projektu školy CZ.1.07/1.5.00/
Autor: Mgr. Yvetta Kałužová
Autor: Mgr. Yvetta Kałužová
Autor: Mgr. Yvetta Kałužová
Klasifikace hotelů a ubytovacích zařízení
Autor: Mgr. Yvetta Kałužová
Číslo projektu školy CZ.1.07/1.5.00/
Číslo projektu školy CZ.1.07/1.5.00/
Číslo projektu školy CZ.1.07/1.5.00/
Právní a majetkové uspořádání hotelu
Číslo projektu školy CZ.1.07/1.5.00/
Klasifikace hotelů a ubytovacích zařízení
Klasifikace hotelů a ubytovacích zařízení
Autor: Mgr. Yvetta Kałužová
Autor: Mgr. Yvetta Kałužová
Autor: Mgr. Yvetta Kałužová
Autor: Mgr. Yvetta Kałužová
Autor: Mgr. Yvetta Kałužová
Autor: Mgr. Yvetta Kałužová
Autor: Mgr. Yvetta Kałužová
ÚLOHA STÁTU V TRŽNÍ EKONOMICE
Autor: Mgr. Yvetta Kałužová
Autor: Mgr. Yvetta Kałužová
data aktuální ke dni Bc. Petra Razáková
Transkript prezentace:

Autor: Mgr. Yvetta Kałužová Hotelový provoz VY_INOVACE_Kaluzova_13-1-15 Hotelové řetězce Autor: Mgr. Yvetta Kałužová . Tento výukový materiál byl zpracován v rámci projektu EU peníze středním školám - OP VK 1.5CZ.1.07/1.5.00/34.0195 – Individualizace a inovace výuky

Anotace výuková prezentace – podpora vyučujícího určeno pro nástavbové studium obor Společné stravování Hotelové řetězce

Hotelový provoz Hotelové řetězce

Historie vzniku hotel jako samostatné zařízení poskytující ubytovací služby veřejnosti se objevil na přelomu 18. a 19. století název hotel pochází z francouzského jazyka, kde vznikl ze středověkého latinského pojmenování hostinec rozvoj hotelnictví v Evropě je znatelný v zemích s příznivými podmínkami pro rozvoj obchodu a cestovního ruchu (Francie, VB, Německo)

Historie vzniku na přelomu 19. a 20. století vznikají první luxusní hotely vrcholu tento proces dosáhl po 2. světové válce rozvoj pokračuje i v současné době vývoj hotelů je spojován s rozvojem obchodu, dostavníků, železnice, lázeňství i s celkovým hospodářským rozvojem

Historie vzniku v 50. letech zjistila letecká společnost Pan American Airlines, která je průkopníkem letecké dopravy, že na mnoha místech chybí přiměřené ubytování pro její cestující vytvořila první hotelovou společnost Intercontinental Hotels Corporation došlo k celosvětovému růstu hotelových řetězců např. Holiday Inn, Hilton Hotel Corp.,..

Charakteristka hotelových řetězců s mohutným rozvojem cestovního ruchu v posledních letech dochází i k podstatným změnám v oblasti řízení firem, které se snaží procesem koncentrace změnit tradiční podobu ubytovacích zařízení a z jednotlivě fungujících hotelů se stávají skupiny = řetězce

Charakteristka hotelových řetězců dochází k postupnému růstu velikosti hotelových řetězců tím, že se nezávisle vlastněné hotely k nim přidružují hotelové řetězce se budují na různých místech, kde využívají výhody trhu a podřizují se centrálnímu managementu

Vlastnictví hotelů vlastnictví hotelů zapojených do hotelových řetězců nebývá vždy čitelné a jasné hotel jako nemovitost vlastní zpravidla soukromá nebo právnická osoba, finanční skupina nebo banka nejvíce využívanou formou k řízení hotelů je smlouva o managementu nebo franchishing

Integrační procesy v ČR první mezinárodní spolupráce v oblasti hotelnictví byla realizována v roce 1967, kdy CK Čedok uzavřela smlouvu se společností Inter Continental Hotels Corp. o výstavbě nového hotelu v Praze další integrační aktivity nastaly díky ekonomickým změnám po roce 1989 - 1993 Brno Holiday Inn - 1996 Praha znovu otevřen Internacional - 2001 Praha Forum…

Použité zdroje HESKOVÁ, Marie. Cestovní ruch pro vyšší odborné a vysoké školy. Praha: Fortuna, 2010, ISBN 978-80-7373-107-6. SMETANA, František; KRÁTKÁ, Eva. Podnikání v hotelnictví a gastronomii -- Pro střední a vyšší hotelové školy. Praha: Fortuna, 2009, ISBN 978-80-7373-054-3. METZ, Reinhold. Restaurace a host. Praha: Europa Sobotáles, 2008, ISBN 978-80-86706-18-4.