PORUCHY PŘÍJMU POTRAVY

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Anorexie HANA Pešková, 8.A zš Chomutov, HORNICKÁ 4583.
Advertisements

Koncepce organizace posudkové služby JUDr. Jiří Veselý, Ph.D. ředitel odboru výkonu posudkové služby MPSV.
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
Jak by měla společnost, politici a plátci zdravotní péče přistupovat k civilizačním chorobám 21. století.
Sabina Vaňková.  Duševní hygiena - obor zabývající se rozvojem a podporou duševního zdraví  psychohygiena je zaměřena na vytváření optimálních podmínek.
Cíl této brožury je podat ve stručné formě a z praktického pohledu základní informace o sledování růstu dítěte, zjištění jeho odchylky, určení příčiny.
Kyselé deště. Co to je? Kyselý déšť je déšť, který má ph>5.5. Normální déšť je mírně kyselý (ph=cca6). Tato mírná kyselost je způsobená oxidem uhličitým.
Média a jejich role I. OB21-VVP-HUM-OBN-BUJ-U
Příčiny a možnosti zvládání nevhodného chování žáků Se zaměřením na negativní sebehodnocení.
Seznámit žáky s vývojovými fázemi člověka. Vysvětlit změny ve vývojových fázích mladšího školního věku a především změny v dospívání. Výukový materiál.
Důležitost propojování sociální a zdravotní péče pro duševně nemocné- jak by měl vypadat úspěšný systém začleňování osob s psychiatrickou diagnózou MUDr.Lenka.
Workshop dne prezentace projektu. Problematika rovných příležitostí patří mezi prioritní oblasti v politice EU. Spadá se tedy i rovnost mužů.
PRVNÍ POMOC PŘI ZDRAVOTNÍCH OBTÍŽÍCH Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Ludmila Jakubcová. Dostupné z Metodického portálu.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Ludmila Jakubcová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného.
Centra denních služeb. poskytují ambulantní služby osobám, které mají sníženou soběstačnost z důvodu věku, chronického onemocnění nebo zdravotního postižení,
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Ludmila Jakubcová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného.
VY_32_INOVACE_16_20_kouření. Spoj název s obrázkem.
Prodej sexuálních služeb na ulici v interakci s prací policie a strážníků PhDr. Jiří Frýbert.
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Název materiáluPoruchy.
Vypracoval: Veronika Vojáčková Obor: Technické lyceum Třída: 1L Předmět: Biologie Školní rok: 2015/16 Vyučující: Mgr. Ludvík Kašpar Datum vypracování:
O SOBNOST ČLOVĚKA. Člověk se všemi jeho psychickými, biologickými a sociálními znaky společensky významná osoba Individuální jednota biologických, psychologických.
Základní škola Ústí nad Labem, Anežky České 702/17, příspěvková organizace Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu: „Učíme lépe a moderněji“
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
ZŠ Brno, Řehořova 3 Zdraví a JÁ Výchova ke zdraví ročník III
PŘÍRODOPIS 8. ROČNÍK VY_52_INOVACE_21_01_složky potravy.
EMOCE - jsou psychické procesy, které hodnotí různé skutečnosti, situace, události, průběh a výsledky jednání člověka; - vyjadřují prožívání subjektivního.
KVALITA VZDĚLÁVACÍCH SLUŽEB KVALITA VZDĚLÁVACÍCH SLUŽEB JIHLAVA Mgr. Naděžda Vrbatová, PhD.
Střední škola pedagogická, hotelnictví a služeb Pedagogika a psychologie 3. ročník ŠKOLNÍ ZRALOST Mgr. Irena Kudláčková.
VY_32_INOVACE_01_VÝCHOVA KE ZDRAVÍ_ALKOHOL D ě tský domov, Základní škola praktická, Praktická škola, Školní jídelna a Školní dru ž ina, Duchcov, Školní.
Návrh logistického zabezpečení evakuace správních budov NP Šumava
AUTOR: Mgr. Markéta Dornicová
Kriminalistická charakteristika trestného činu
Civilizační choroby Vysoký krevní tlak.
Podpora v nezaměstnanosti
NÁZEV ŠKOLY: Střední odborné učiliště a Základní škola AUTOR: Bc
Správa sociálního zabezpečení
STATISTIKA Starší bratr snědl svůj oběd i oběd mladšího bratra. Oba snědli v průměru jeden oběd.
Číslo v digitálním archivu školy
Číslo v digitálním archivu školy
Příjmy z kapitálového majetku
Název školy: Základní škola speciální Litvínov, Šafaříkova 991
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
PŘÍJMY – NEROVNOST, DISKRIMINACE, CHUDOBA
Média funkce, vliv IUVENTAS s. r. o.
P2 MARKETINGOVÉ PROSTŘEDÍ
Základní informace o poskytovateli
Diabetes mellitus.
Právo sociálního zabezpečení
OBEZITA A PREVENCE OBEZITY
Právo sociálního zabezpečení
Psychopatologie – základní psychické funkce Češková E.
ZDRAVÍ JAKO HODNOTA.
Zpracovala: Ing. Lenka Hřibová
Autor: Mgr. Yvetta Kałužová
Životní cyklus.
Základy sociální politiky - vymezení - přístup - nástroje - cíle
Psychologie test.
Materiál byl vytvořen v rámci projektu
OSOBNOST.
Právo sociálního zabezpečení
Fáze vývoje jedince Mgr. Jana Gajdošová
Osobnost žáka jako jeden ze subjektů výchovně-vzdělávacího procesu
ČVUT, Fakulta stavební | 126MSFN - Český stavební trh
Transsexualita.
Cílové skupiny Studenti Farníci Rodiče Řeholníci Katolíci
PLOŠTICE.
Když vás potká vyhoření
Střední škola obchodně technická s. r. o.
Podpora samostatného bydlení
Pěstounská péče na přechodnou dobu (PPPD)
Transkript prezentace:

PORUCHY PŘÍJMU POTRAVY Lucie Zormanová 31.12.2018

Úvod Poruchy příjmu potravy postihují až 3% dívek a žen nejčastěji ve věku od 13 do 25 let Poruchy příjmu potravy se řadí ke psychosomatickým chorobám Odmítáním potravy se dívka vždy snaží “řešit” nějaký problém ¨ Anorexie Bulimie 31.12.2018

Anorexie Mentální anorexie je onemocnění, při němž se postižení snaží zabránit ztloustnutí. Odmítají jídlo, vyvolávají si zvracení, později se u nich skutečně vyvine nechutenství, někdy však vystřídané takřka nezvladatelnou chutí k jídlu (bulimií). Výrazný pokles tělesné hmotnosti, mizí menstruační krvácení. S vyhublostí kontrastuje vysoká aktivita postižených. 31.12.2018

Psychické problémy anorektiček nemocní anorexií mají často pocit, že nemohou samostatně řídit svůj život a jediné, o čem mohou rozhodovat je jejich váha (Zerbe, 1993) psychické změny (hysterické a neurotické rysy, lhavost, nezralost osobnosti, sexuální nezralost), tělesné příznaky související s dlouhodobým odmítáním potravy. 31.12.2018

Bulimie ataky přejídání se silným puzením k jídlu a provázené současně neadekvátní snahou zabránit ztloustnutí (zvracení, užívání projímadel apod.) zkonzumují velké množství potravy hlavně sladká a tučná jídla (až 20000 kcal ) a následně zvracení, užívání projímadel. Typické znaky zahrnují rozrušení zubní skloviny způsobené kyselým pH zvratků, nadutými tvářemi vlivem oteklých slinných žláz a odřenými prsty při vyvolávání zvracení a značnou dehydratací. Kocourková, 1998) 31.12.2018

Příčiny bio-psycho-sociální podmíněnost PPP. sociální a kulturní faktory  biologické faktory životní události výskyt PPP v okolí, hlavně v rodině. osobnostní a psychické charakteristiky dané osoby 31.12.2018

Mýtus krásy Mýtus krásy bývá definován jako normativní vzhled, který je ženám a mužům vnucován ženskými časopisy, vrstevníky, módním a kosmetickým průmyslem. 31.12.2018

Média Médiem, které ženám mýtus krásy velmi úspěšně zprostředkovává, jsou ženské časopisy.   31.12.2018

Televize Signorielliho studie (1996) v televizi je 46% žen a 16% mužů štíhlých až hubených. Ženy jsou zobrazovány, jak pečují o svůj vzhled či o něm mluví, nosí sexy kostýmy či jsou ukazovány jen ve spodním prádle (MRTW, 1998) Větší důležitost atraktivního vzhledu u žen: moderátorky zpravodajských relací jsou mladší a tělesně přitažlivější než jejich kolegové (Craft, 1988, MRTW 1993) 31.12.2018

Ženské časopisy a mýtus krásy kult ženskost=narcistického se pohroužení ženy do sebe sama-svého fyzického vzhledu. Atraktivní vzhled a investice do něj se vyplatí, díky němu lze získat a udržet si dobré místo či muže. 31.12.2018

Jak předcházet ppp Neodměňujte dítě jídlem Neučte ho, že musí sníst vše na talíři Varovat o nebezpečí ppp Vyhýbejte se rozdělování jídel podle kalorií hobby 31.12.2018