Agropuzzle 3 MSŠZe a VOŠ opava PORTUGALSKO 2018.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Povrch krajiny VY_III/2_inovace_10_ Povrch krajiny Autor: Mgr. Karin Cahlíková.
Advertisements

Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Bc. Naďa Prejzová Název DUM: VY_32_Inovace_4.2.9 Práce a volný čas Název sady: Člověk a jeho svět 3. ročník Číslo.
Inf Používání a tvorba databází. Výukový materiál Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT.
KAKAO A ČOKOLÁDA Předmět: Potraviny a výživa pro obor Kuchař – číšník druhý ročník Klíčová slova: kakao, čokoláda, výroba, výrobky, dělení čokolády Autor:
ČLOVĚK A JEHO SVĚT 4. ročník Ing. Hana Adamcová Vytvořeno: 2011.
Trh, ekonomika. ekonomická činnost výroba spotřeba obchod, směna.
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_JARMILA_VOHRADNIKOVA_OVOCE_CHARAKTERISTIKA_SLOZENI_A_PUVOD_ OVOCE_PREZENTACE_01 Název školyStřední.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola, Brandýs nad Labem – Stará Boleslav, Školní 291 AUTOR: Mgr. Svobodová Alena NÁZEV: VY_32_INOVACE_02_ZEMĚPIS TEMA: Hospodářství.
Konec ochrany zemědělské půdy před zástavbou? Legislativní ochrana půdy před záborem 24. května 2016.
VY_12_INOVACE_Rů_II_06 Polsko, Slovensko Název projektu: OP VK Registrační číslo: CZ.1.07/1.4.00/ OP Vzdělání pro konkurenceschopnost.
Přírodověda 5. ročník Mgr. Dana Svobodová
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Mgr. Dobrá Jana Název DUM: VY_32_Inovace_ Přísloví a rčení Název sady: Český jazyk 4. ročník Číslo projektu:
N Základní škola, Hrádek 203 Projekt: CZ.1.07/1.400/ VY_32_INOVACE_03_Věcné učení_10_9. ročník_Chřipka – léčba onemocnění a možnosti prevence Autor:
Hospodářský proces Hospodářský proces. Hospodářský proces Hospodářský proces rozdělujeme na následující fáze: a) výroba b) rozdělování a přerozdělování.
Základní škola Ústí nad Labem, Anežky České 702/17, příspěvková organizace   Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu: „Učíme lépe a moderněji“
Energetická hodnota potravin (EH)
Sada číslo 13 STŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA A STŘEDNÍ ODBORNÉ UČILIŠTĚ
Obchod, trh Základy hospodaření.
Náležitosti nápojových lístků
Název školy: ZŠ Klášterec nad Ohří, Krátká 676 Autor: Mgr
Výukový materiál zpracován v rámci projektu
Č í n a Velmoc 22. století. Č í n a Velmoc 22. století.
VY_32_Inovace_ Části rostlin Člověk a jeho svět 3. ročník
Technika obsluhy – Pěstování kávy
Člověk a jeho svět, 1 Název školy, adresa:
Všechna neocitovaná díla jsou dílem autora.
Název školy:  ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY Autor:
Vnitropodniková komunikace ve vybraném subjektu
Inf Počítač a lidé s handicapem
Ústecký kraj Název školy: ZŠ Salvátor
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Vysoké Mýto, Knířov
Číslo materiálu: VY 32 INOVACE 11/04 Název materiálu: Duchovní a světská hudba Zpracoval: Mgr. Bc. BcA. Michal Jančík.
Techniky práce s mentálně postiženými
Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu: VY_32_INOVACE_567_ Výroba sýrů a jogurtů 1 Název školy: Masarykova střední škola zemědělská a Vyšší.
Vzdělávací oblast: Odborné vzdělávání Tematická oblast:
Základní škola a Mateřská škola Bílá Třemešná, okres Trutnov
Cukry – přírodní sladidla
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ a MŠ Čestlice
Vznik pracovního poměru
ZŠP a ZŠS Uherský Brod projekt č. CZ.1.07/1.4.00/
ZÁKLADNÍ ŠKOLA, JIČÍN, HUSOVA 170 Číslo projektu
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a Mateřská škola Halže,
Ekonomika– národní hospodářství
Antické Řecko – doba železná
Název projektu: Moderní škola
Název školy : Základní škola a mateřská škola,
Plodiny budoucnosti Vypracovala: Veronika Vojáčková
Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název sady materiálů Chemie 8. ročník
CZECH SALES ACADEMY Hradec Králové – VOŠ a SOŠ s.r.o.
Název projektu: Moderní škola
NÁZEV: VY_32_INOVACE_25_20_Z7_Skála TÉMA: Česko – Test regiony
Název školy: Základní škola a mateřská škola, Hlušice
Název projektu: ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Hradec Králové, Vocelova 1338, příspěvková organizace Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/
ENVIROMENTÁLNÍ VÝCHOVA EKOSYSTÉM – les a pole
VY_32_Inovace_4.2.9 Práce a volný čas Člověk a jeho svět 3. ročník
KRAJINA VYSOKÝCH HOR. KRAJINA VYSOKÝCH HOR Ve vysokých horách mrzne a sníh zde padá po celý rok. Sněžná čára je hranice, nad níž v horách již sníh.
Základní škola a Mateřská škola, Baška, p. o. Baška 137, Baška
Název školy: Základní škola Městec Králové
Základní škola Ústí nad Labem, Anežky České 702/17, příspěvková organizace   Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu: „Učíme lépe a moderněji“
RISKUJ 2 EKONOMIKA. RISKUJ 2 EKONOMIKA INFLACE NEZAMĚSTNANOST HDP
KRKONOŠE a PODKRKONOŠÍ
VY_52_INOVACE_07_ Hospodářská zvířata
Autor: Mgr. Věra Voborníková Datum: Název: VY_52_INOVACE_26_VLASTIVĚDA
Název školy: ZŠ Klášterec nad Ohří, Krátká 676
Název školy: ZŠ Klášterec nad Ohří, Krátká 676 Autor: Lenka Špillerová Název materiálu: VY_32_INOVACE_1-35_Starověká Čína Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
Sada 1 Člověk a příroda MŠ, ZŠ a PrŠ Trhové Sviny
VY_32_ INOVACE_ 20_ PŘÍRODOVĚDA 5
Základní škola, Hradec Králové
Výroba vína Zpracovala: Pavlína Ptáčková
Transkript prezentace:

Agropuzzle 3 MSŠZe a VOŠ opava

PORTUGALSKO 2018

1.den Králičí farma Cunessra Ovčí farma Gestiovinos -Chovají zde speciální druh králíka Yplus. -Chovají zde pouze samice a jejich mladé.. -Vyprodukují 25 tun králičího masa za 6 měsíců. Ovčí farma Gestiovinos -Největší producent jehněčího masa v Portugalsku. -denně je usmrceno 450 ovcí. -Jehněčí maso je velmi vzácné, proto i velmi drahé. Korkové stromy,Pistácie  -Rozloha pozemků, na kterých rostou korkové duby, je 100 hektarů. -Používají se k výrobě korku. Nejčastěji ve formě zátek od vína. -Pistáciové sady vznikly v Portugalsku v roce 2017. -Pistácie jsou velmi žádané zboží, ale také hodně drahé. Kozí farma Monte das Cabras -Na farmě mají 470 domácích zvířat, z toho 400 koz. -Farma se zaměřuje převážně  na výrobu mléka. -Pro snížení stresu a uvolněnost zvířat používají zemědělci hudbu.

2.den Vinohrad Casa da Passarella Muzeum sýra Solar do Queijo -Nevyprodukují tolik lahví. -Jejich víno je pověstné vysokou kvalitou. -Víno uchovávají v sudech z dubového dřeva.  Muzeum sýra Solar do Queijo -Muzeum bylo postaveno, aby podpořilo místní sýraře. -Tyto sýry jsou vyráběny z ovčího mléka. -Zrání sýrů může trvat i 3 měsíce. Museum Cise -V museu jsme se seznámili Portugalskem. -Nejvyšší hora se jmenuje Torre. -Nacházejí se zde různé druhy zvířat i endemitů.

3.den Mandlovníky a olivovníky Vinařská Cooperativa -Mají zde dva druhy mandlí, které jsou umístěné v jiné nadmořské výšce. -Mandlovníky se sadí 4 - 5 metrů od sebe. -Olivovníky potřebují ke svému růstu teplo. -Proto se zde olivám velmi daří. Vinařská Cooperativa -Tato vinárna funguje už 62 let. -Vinné révy se stříkají jednou ročně proti plísním. Historické vesnice Castelo Rodrigo -Malebnou vesnici chrání zeď a průchod umožňují 3 dveře. -Do vesnice se stěhují lidé a vesnice znovu ožívá a roste. -K dispozici jsou stále volně domy ke koupi.

4.den Výroba moštu Včely Ořechové sady -CBA FRUIT je firma, která produkuje ovocnou šťávu z ovoce.  -Tyto výrobky obsahují minimální množství chemických látek. -Ovocné šťávy se dělají z hrušek, jablek, broskví a třešní. Včely -Včelař začal s jeho činností v roce 2013. -Úly se nacházejí v údolí třešňových sadů.   -V této době má 400 úlů.  Ořechové sady -Tyto ořechové sady slouží jak k pěstování ořechů, tak i k získání dřeva. -Půda pro ořešáky je nevhodná, a proto na kamenitou půdu naváží jílovitou půdu.  -Území s ořešáky pro produkci dřeva zabírá rozlohu 60 hektarů a je 6 let staré. 

5.den Návštěva Lisabonu

KONEC