SŠ, ZŠ a MŠ, Karviná, příspěvková organizace

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
ÚVOD DO EKOLOGIE 1. lekce.
Advertisements

Mateřská škola, Základní škola a Praktická škola, Horní Česká 15, Znojmo EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu:
Narušování souvislostí v biosféře  S vývojem společnosti souvisí rozvoj energetiky, průmyslu a dopravy,  chemizace a mechanizace zemědělství i lesního.
ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ Lidé a příroda.
ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ Lidé a příroda.
Gymnázium, Žamberk, Nádražní 48 Projekt: CZ / /34
EU PENÍZE ŠKOLÁM Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost ZÁKLADNÍ ŠKOLA OLOMOUC příspěvková organizace MOZARTOVA 48, OLOMOUC tel.: 585.
EVVO - magické slovo. Co to je EVVO ? E NVIRONMENTÁLNÍ V ZDĚLÁVANÍ V ÝCHOVA a O SVĚTA ENVIRONMENTÁLNÍ VÝCHOVA je výchova týkající se životního prostředí.
Elektronická učebnice - I
Výukový materiál vytvořený v rámci projektu „EU peníze školám“ Škola: Střední škola právní – Právní akademie, s.r.o. Typ šablony: III/2 Inovace a zkvalitnění.
Inovace a zkvalitnění výuky v oblasti přírodních věd Název VM
OZP-komplet.pptGEOtest Brno a.s.1 Vlivy na životní prostředí Znečištění ovzduší Znečištění povrchových a podzemních vod Znečištění půdy Vliv nebezpečných.
37.1 Ekologie – vztah organismus x prostředí
Vytvořeno v rámci projektu SIPVZ Projekt hodiny výchovy k ochraně životního prostředí pro žáky naší školy 22. dubna 2006 Vzdělávací oblast Enviromentální.
VY_32_INOVACE_Př.5.11-Typy elektráren-prezentace
 zamezit dalšímu zhoršování životního prostředí  urychlit odstraňování jevů, které ohrožují živé i neživé složky přírody  chránit přírodní i kulturní.
ČLOVĚK A PŘÍRODA Zeměpis
Elektrická energie V současnosti nejvíce strojů a nástrojů pohání elektrická energie. Získává se přeměnou jiného druhu energie. Základem pro její výrobu.
Technika (z řeckého techné – řemeslo, umění) je základní označení pro složku lidské kultury, která zaručuje schopnost nebo dovednost v kterémkoli oboru.
Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Šablona/číslo materiálu:III/2 VY_32_INOVACE_BI607 Jméno autora:Mgr. Lucie Křepelová Třída/ročník3. ročník.
Složky krajiny a životní prostředí
Význam ochrany životního prostředí pro člověka
ZŠ a MŠ Olšovec, příspěvková organizace Vzdělávací materiál, šablona – Inovace a zkvalitnění výuky směřující k rozvoji čtenářské a informační gramotnosti.
Člověk a rostlina – kulturní rostliny, zemědělství, ekofarmy
CHEMIE KOLEM NÁS.
ZŠ A MŠ BOHUMÍN TŘ. DR. E. Beneše 456 okres Karviná, příspěvková organizace Digitální učební materiály ŠIII/2 VÝCHOVA KE ZDRAVÍ.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Javorník, okres Jeseník REDIZO: NÁZEV:VY_32_INOVACE_251_Průmyslová odvětví AUTOR: Alena Hořavová ROČNÍK, DATUM:
Výroba elektrické energie Druhy elektráren Připraveno s využitím materiálů společnosti ČEZ určených pro školy.
ZŠ a MŠ Olšovec, příspěvková organizace a informační gramotnosti I/2
Registrační číslo projektu:
ZÁKON č.17/1992 Sb. o životním prostředí Životním prostředím je vše, co vytváří přirozené podmínky existence organismů včetně člověka a je předpokladem.
VY_32_INOVACE_01_Sluneční záření Název školy: Základní škola a Mateřská škola Křetín, okres Blansko, příspěvková organizace Číslo projektu: CZ.1.07./1.4.00/
Ekosystémy přírodní a umělé
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Velké Albrechtice,
Životní prostředí Petr Machala.
Autor: Mgr. Zdeňka Krmášková
ŠkolaStřední průmyslová škola Zlín Název projektu, reg. č.Inovace výuky prostřednictvím ICT v SPŠ Zlín, CZ.1.07/1.5.00/ Vzdělávací.
Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název VM:Postřiky proti škůdcům Kód VM:VY_52_INOVACE_64_64 Vzdělávací předmět:Pěstování rostlin Tematická oblast:Škůdci.
Autor: Mgr. Helena Uhříková
Znečistěný vzduch, půda a voda
Inovace bez legrace CZ.1.07/1.1.12/ Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky SVĚTOVÝ.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA BENÁTKY NAD JIZEROU, PRAŽSKÁ 135 projekt v rámci operačního programu VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST Šablona číslo: V/2 Název: Využívání.
Životní prostředí a chemie
PRÁVO ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ - úvod do problematiky
Životní prostředí a jeho ochrana. Co je životní prostředí? Prostor, ve kterém žijeme. ŽP – přírodní (louka, les, hory, řeky…) – umělé = vytvořené člověkem.
Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/ III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT VY_32_INOVACE_01_Ochrana.
Název SŠ: SŠ-COPT Uherský Brod Autoři: Ing. Hana Ježková Název prezentace (DUMu): 4. Vliv činnosti člověka na prostředí Název sady: Základy ekologie pro.
Lesy a jejich význam Škola: SŠ, ZŠ a MŠ, Karviná, příspěvková organizace Autor: Mgr. Lenka Hulejová VY_32_INOVACE_17_LESY A JEJICH VÝZNAM_HULEJOVÁ Člověk.
Název školy: Dětský domov, Základní škola praktická, Praktická škola a Školní jídelna, Dlažkovice 1, příspěvková organizace Třebívlice Autor: PhDr.
Anotace Prezentace je určena k seznámení a procvičování učiva „Dýchací soustava“. Žák má možnost názorně vidět systém této soustavy. Funkce jednotlivých.
Lidské tělo.
PŘÍRODNÍ (KRAJINNÁ) SFÉRA ZEMĚ
PŘÍRODNÍ SPOLEČENSTVA
Právo životního prostředí pojem, vývoj, prameny, postavení v systému práva, principy Ivana Průchová.
Vzduch Materiál byl vytvořen v rámci projektu
Autor: Mgr. Lucie Hudcová Datum: Název: VY_52_INOVACE_26_PRVOUKA
Zpracovala: Mgr. Monika Dvořáková
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a Mateřská škola Dublovice, okres Příbram
ŠKOLA: Základní škola Velké Karlovice, okres Vsetín
Výchova ke zdraví VY_32_INOVACE_13_20_životní prostředí.
Autor: Mgr.Lenka Preisová
Střední škola, Základní škola a Mateřská škola, Karviná, příspěvková organizace Mgr. Jana Karkošková EKO kvíz.
TŘÍDÍME ODPAD Základní škola a Mateřská škola Kateřinice, okres Vsetín
Škola: SŠ, ZŠ a MŠ, Karviná, příspěvková organizace Autor: Mgr
Střední škola, Základní škola a Mateřská škola Karviná Česká republika mapy Mgr. Růžena Blechová.
Člověk mění a vytváří krajinu
Název projektu: ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu
Název školy: Dětský domov, Základní škola praktická, Praktická škola a Školní jídelna, Dlažkovice 1, příspěvková organizace Třebívlice Autor: Olga.
Název projektu: ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu
Člověk a jeho svět Chování v přírodě.
Transkript prezentace:

SŠ, ZŠ a MŠ, Karviná, příspěvková organizace Ochrana životního prostředí Mgr. Růžena Blechová ZŠ Praktická 4. ročník Člověk a jeho svět - Místo, kde žijeme

JE VŠECHNO, CO VYTVÁŘÍ PŘIROZENÉ PODMÍNKY PRO ŽIVOT NA ZEMI. ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ JE VŠECHNO, CO VYTVÁŘÍ PŘIROZENÉ PODMÍNKY PRO ŽIVOT NA ZEMI. OCHRANA ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ JE ČINNOST LIDÍ, KTERÁ VEDE K OCHRANĚ OKOLNÍHO PROSTŘEDÍ NUTNÉHO PRO SPOKOJENÝ ŽIVOT LIDÍ I OSTATNÍCH ŽIVOČIŠNÝCH DRUHŮ NA ZEMĚKOULI.

Složky životního prostředí jsou OVZDUŠÍ Složky životního prostředí jsou VODA HORNINY PŮDA ENERGIE ORGANISMY

Co ohrožuje naše životní prostředí? doly nečistoty z komínů tepelné elektrárny chemické postřiky v zemědělství továrny lomy

Jak můžeme pomoci při ochraně životního prostředí? TŘÍDIT ODPAD Jak můžeme pomoci při ochraně životního prostředí? POUŽÍVAT RECYKLOVANÉ NÁKUPNÍ TAŠKY VYUŽÍVAT PŘÍRODNÍ ZDROJE K ZÍSKÁVÁNÍ ENERGIÍ ŠETRNĚ SE CHOVAT K PŘÍRODĚ ŠETŘIT ENERGIE

Víš, co znamená slovo recyklace? Co znamená tato značka? Recyklace. Znovuvyužití pro původní účel, šetří přírodní zdroje a současně omezuje zatěžování životního prostředí škodlivinami. Víš, co znamená slovo recyklace? Znamená to, že daný předmět je vyroben z již použitého, recyklovaného, materiálu. Proč jsou touto značkou označeny některé předměty?

Citace: de:User:Azenion, http//cs. wikipedia. org, 13. 12. 2006, 20:32 Citace: de:User:Azenion, http//cs.wikipedia.org, 13. 12. 2006, 20:32.[2012-03-27]File:Ceske-Stredohori.jpg. Dostupné z http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Ceske-Stredohori.jpg me, http//cs.wikipedia.org, 15. 3. 2008, 20:17. .[2012-03-27] File: Křemelinový důl.JPG. Dostupné z http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:K%C5%99emelinov%C3%BD_d%C5%AFl.JPG Štefek Petr , http//cs.wikipedia.org, 29. 3. 2007, 15:07. .[2012-03-27] File: Elna Detmarovice.jpg. Dostupné z http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Elna_Detmarovice.jpg Štefek Petr , http//cs.wikipedia.org, 1. 9. 2006, 20:41. .[2012-03-27] File: 20050111 Nova hut Ostrava.jpg.Dostupné z http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:20050111_Nova_hut_Ostrava.jpg Nosko Eugen, http//cs.wikipedia.org, 1. 4. 2009, 15:59 .[2012-03-27]. File: Fotothek df n-14 0000106.jpg. Dostupné z http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Fotothek_df_n-14_0000106.jpg Křžut, http//cs.wikipedia.org, 11. 8. 2009, 00:53 [2012-03-27] File: Zbraslavsky Lom.JPG. Dostupné z http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Zbraslavsky_Lom.JPG Moravec Hynek, http//cs.wikipedia.org, 27. 6. 2007, 22:07 .[2012-03-27] File: Neratovice Spolana 965.JPG. Dostupné z http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Neratovice_Spolana_965.JPG http://office.microsoft.com/cs-cz/ - klipart