Klíčová aktivita 02 projektu

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Projektový záměr : Zmapování vnitřních procesů na MS ČR
Advertisements

Kolik opravdu stojí veřejná správa?
 Role poradenských firem v oblasti čerpání SF EU 27. dubna 2006 Jiří Halouzka Ředitel v oddělení poradenských služeb
Oběh dokumentů mezi ústředními orgány státní správy k Ing. Jan Duben Vedoucí projektového týmu březen 2003.
ŘÍZENÍ LIDSKÝCH ZDROJŮ Hodnocení
ŘÍZENÍ LIDSKÝCH ZDROJŮ Vzdělávání, kvalifikace, rozvoj
PROJEKTOVÉ ŘÍZENÍ. Organizace projektu  Jedná se o optimální uspořádání lidí, věcí a nehmotných složek aktivit do struktur  Jednotlivé složky se uspořádají.
Ministerstvo obrany Inspekce ministra obrany Aktivita 05 projektu „Efektivní vnitřní kontrola v rezortu Ministerstva obrany“
Ministerstvo obrany Inspekce ministra obrany
Ministerstvo obrany Inspekce ministra obrany Rezortní interní protikorupční program Ministerstva obrany.
PODPURNÉ PROCESY V ORGANIZACI
SYSTEMIZACE PRACOVNÍCH MÍST
Analýza a popis pracovního místa
Projektový záměr : Zmapování vnitřních procesů na MS ČR MS_P01.
Optimalizace procesů na úřadě ev. č. projektu CZ.1.04/4.1.01/
Analýza dopadu zákona č. 300/2008 Sb. do území JUDr. Kateřina Černá Ing. Václav Koudele.
Budování kapacity NNO Globální grant Operační program Rozvoj lidských zdrojů.
PERSONÁLNÍ INFORMAČNÍ SYSTÉM PhDr. Vlasta Leštinská Mgr. Pavel Kocián
Hodnocení, realizace a kontrolní etapa. Hodnotí se tři skupiny kriterií: A)Prospěšnost – žádoucnost 1. Jak navržená strategie pomáhá dosažení cílů? 2.
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
Vedení lidí – personalistika v podnicích poskytující služby.
Východiska Klíčové téma - problematika podvodů obecně a korupce.
Příprava a realizace kroků k využití strukturálních fondů EU v období 2007 – 13 Jiří Čunek 1.místopředseda vlády a ministr pro místní rozvoj.
Ministerstvo obrany Inspekce ministra obrany Vzdělávání k problematice boje s korupcí.
Koncepce informačního systému vnitřní kontroly v rezortu MO
Reinženýring cesta ke zvyšování výkonnosti státní správy s využitím procesního řízení Ing. Martin Čulík Notes CS a.s. Konference ISSS 2003 Hradec Králové.
Ministerstvo obrany Inspekce ministra obrany
Realizační tým ICZ duben 2005
Systém dalšího vzdělávání pracovníků výzkumu a vývoje v MS kraji a jeho realizace Projekt A6 Rozpočet a plánování tvorby projektů a jejich následná realizace.
Ministerstvo obrany Inspekce ministra obrany
Osnova kurzu – modulu A3 PŘÍPRAVA PROJEKTU
Příprava zákona o elektronických komunikacích Jaromír Šiška, CSc. náměstek ministra - ředitel sekce elektronických komunikací a poštovních služeb Konference.
Finanční kontroly ve veřejné správě IT podpora kontrolovaných procesů při správě prostředků SR a EU Konference ISSS Hradec Králové, březen 2004 RNDr. Zdeněk.
Transformuje Kraj nebo kraj ?
Ministerstvo obrany Inspekce ministra obrany Boj proti korupci v rezortu MO – historie a současnost.
© Ing. V. Šebek, CSc. Řízení projektů a podnikových procesů 1/9 9. Tvorba modelů v procesně řízeném podniku  Způsoby modelování  Základní postupy a role.
1 14.Postakviziční integrace-jaké kroky se mají učinit po podpisu kupní smlouvy Kateřina Čepeláková, E-72 Šk.rok:2009/2010.
1. Zkvalitnění služeb státních organizací pomocí strukturálních fondů příklad Technologické agentury ČR Marie Stehlíková vedoucí Projektové kanceláře.
BUDOVÁNÍ SYSTÉMŮ MANAGEMENTU
Financování kapitol státního rozpočtu II
Efektivní řízení lidských zdrojů a zavádění moderních metod řízení na Městském úřadu Bruntál CZ.1.04/4.1.01/
O PTIMALIZACE PROCESŮ ÚOOÚ Projekt je financován z prostředků strukturálních fondů Evropských společenství v rámci Operačního programu Lidské zdroje a.
PRINCeGON – metodika řízení projektů Ministerstva vnitra
MINISTERSTVO OBRANY ČESKÉ REPUBLIKY. SYSTÉM VZDĚLÁVÁNÍ V OBLASTI PRIMÁRNÍ PREVENCE RIZIKOVÉHO CHOVÁNÍ PERSONÁLU REZORTU MINISTERSTVA OBRANY Praha, červen.
INFORMAČNÍ SYSTÉMY PRO KRIZOVÉ ŘÍZENÍ POUŽITÍ INFORMAČNÍCH SYSTÉMŮ PRO MODELOVÁNÍ A SIMULACE KRIZOVÝCH SITUACÍ - T3 ING. JIŘÍ BARTA Operační program Vzdělávání.
Úvodní schůzka k projektu „Optimalizace procesů a nastavení způsobu komunikace“ Fulnek
PROCESNÍ MODELOVÁNÍ AGEND VEŘEJNÉ SPRÁVY Rámcový návrh projektu.
Sekce fondů Evropské unie (Sekce 8) Hlavní náplň Zajištění činností Řídicího orgánu operačních programů spolufinancovaných z ESF (OP LZZ a OPZ), Zprostředkujících.
Systém sociálních služeb a sociální práce - stávající stav a návrhy změn Seminář APSS ČR, 15. – , Chotoviny Mgr. David Pospíšil ředitel Odboru.
Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb v Ústeckém kraji na období konference Sociální služby v Ústeckém kraji Krajský úřad Ústeckého kraje.
OD KORUPCE K INTEGRITĚ Plnění protikorupční strategie v oblasti veřejných zakázek malého rozsahu Lenka Matějková Odbor pro koordinaci boje s korupcí Úřad.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Oblast podpory 1.1 – Zvyšování kvality ve vzdělávání.
IS jako nástroj moderního personálního managementu Vít Červinka
Centralizované zadávání - národní strategie ISSS Hradec Králové 2012 Ing. Jan Novotný Ministerstvo pro místní rozvoj ČR Odbor veřejného investování.
Analýza možností využití institutu centrálního zadavatele v rámci jednotlivých resortů Přednášející: Ing. Pavel Brož.
Ing. Jan Havránek vrchní ředitel sekce fondů EU Sekce fondů EU 10. dubna 2014.
Ekonomika malých a středních podniků
Ministerstvo obrany Inspekce ministra obrany
Ministerstvo obrany Inspekce ministra obrany
Ministerstvo obrany Inspekce ministra obrany
PROJEKT SYSTÉMU ŘÍZENÍ PODNIKU ZÁKLADNÍ POŽADAVKY A DOPORUČENÍ
Ministerstvo obrany Inspekce ministra obrany
Krajské akční plánování
PRIORITY A NOVÁ STRUKTURA MINISTERSTVA VNITRA
Ministerstvo obrany Inspekce ministra obrany
Finanční kontrola v příspěvkových organizacích kraje
Ing. Luděk Sosna, Ph.D. Odbor Strategie Ministerstvo dopravy
AUTOEVALUACE CESTA KE KVALITĚ
Klíčové aktivity projektu
Transparentně proti korupci
Transkript prezentace:

Návrh optimalizace institucionálního zabezpečení boje s korupcí v rezortu MO Klíčová aktivita 02 projektu „Optimalizace systému boje s korupcí v rezortu Ministerstva obrany“ Reg. č. CZ.1.04/4.1.00/B6.00004 16. září 2015 Projekt je financován z prostředků ESF prostřednictvím Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost a státního rozpočtu ČR.

OBSAH Část I. – Předmět Klíčové aktivity 02 Část II. – 1. fáze - Analýza současného stavu BsK v resortu MO Část III. – 2. fáze - Doporučení k optimalizaci BsK v resortu MO

Předmět Klíčové aktivity 02 Část I.

Specifikace Klíčové aktivity 02 Předmět: Posouzení současného stavu v oblasti BsK v rezortu MO Navržení změn, které povedou ke zvýšení efektivity činností BsK vykonávaných všemi dotčenými subjekty Fáze: 1. fáze - Analýza současného stavu v oblasti zabezpečení BsK v rezortu MO 2. fáze - Doporučení k optimalizaci boje s korupcí v rezortu MO (studie) Ne všechna činnost pracovníka spadá do konkrétního procesu - Některá činnost je rutinní administrativa, kterou vykonává v rámci liniové organizační struktury (vzdělávání, výkaznictví a podobně) Garanti procesů nemusí řešit konkrétní detail, jak je daná činnost vykonávána. Garanti procesů musí zajistit, že jsou vykonávány všechny nutné činnosti a vznikají všechny nutné výstupy. Optimalizace procesu Až poté, co je proces namodelován v současném stavu Prováděna řízeně v rámci PDCA cyklu Oblasti optimalizace Výstup procesu nikdo nepoužívá v rámci procesu jsou činnosti vykonávány duplicitně reakce na náměty a připomínky pracovníků

1. fáze – Analýza současného stavu v oblasti zabezpečení BsK v rezortu MO Část II.

Analýza současného (AS-IS) stavu BsK Analýza byla realizována na základě: Studia relevantní dokumentace MO Účasti na workshopu s pracovníky RefPKA Realizovaných řízených rozhovorů s odpovědnými osobami rezortu MO Současný stav BsK zmapován k datu 15.12.2014 Výstupem je dokument Analýza současného stavu v oblasti zabezpečení BsK v rezortu MO Ne všechna činnost pracovníka spadá do konkrétního procesu - Některá činnost je rutinní administrativa, kterou vykonává v rámci liniové organizační struktury (vzdělávání, výkaznictví a podobně) Garanti procesů nemusí řešit konkrétní detail, jak je daná činnost vykonávána. Garanti procesů musí zajistit, že jsou vykonávány všechny nutné činnosti a vznikají všechny nutné výstupy. Optimalizace procesu Až poté, co je proces namodelován v současném stavu Prováděna řízeně v rámci PDCA cyklu Oblasti optimalizace Výstup procesu nikdo nepoužívá v rámci procesu jsou činnosti vykonávány duplicitně reakce na náměty a připomínky pracovníků

Struktura dokumentu Analýzy Seznam zkratek Úvodní informace Kompetence v oblasti boje s korupcí Proces Zabezpečení boje s korupcí Ostatní činnosti vykonávané k naplnění svěřené působnosti v oblasti boje s korupcí Odpovědné prvky v oblasti boje s korupcí Komunikační toky v oblasti boje s korupcí Zpětná vazba v oblasti boje s korupcí Seznam schémat Ne všechna činnost pracovníka spadá do konkrétního procesu - Některá činnost je rutinní administrativa, kterou vykonává v rámci liniové organizační struktury (vzdělávání, výkaznictví a podobně) Garanti procesů nemusí řešit konkrétní detail, jak je daná činnost vykonávána. Garanti procesů musí zajistit, že jsou vykonávány všechny nutné činnosti a vznikají všechny nutné výstupy. Optimalizace procesu Až poté, co je proces namodelován v současném stavu Prováděna řízeně v rámci PDCA cyklu Oblasti optimalizace Výstup procesu nikdo nepoužívá v rámci procesu jsou činnosti vykonávány duplicitně reakce na náměty a připomínky pracovníků

Kompetence v oblasti BsK Kabinet ministra obrany - Ředitelství Kabinetu ministra obrany - Referát protikorupčních aktivit K 1.7.2014 gesce za boj s korupcí v rámci rezortu MO převedena z Inspekce ministra obrany na Kabinet ministra obrany: KabMO - odpovědnost za gesci boje s korupcí IMO - odpovědnost za gesci zabezpečení boje proti podvodným jednáním Ne všechna činnost pracovníka spadá do konkrétního procesu - Některá činnost je rutinní administrativa, kterou vykonává v rámci liniové organizační struktury (vzdělávání, výkaznictví a podobně) Garanti procesů nemusí řešit konkrétní detail, jak je daná činnost vykonávána. Garanti procesů musí zajistit, že jsou vykonávány všechny nutné činnosti a vznikají všechny nutné výstupy. Optimalizace procesu Až poté, co je proces namodelován v současném stavu Prováděna řízeně v rámci PDCA cyklu Oblasti optimalizace Výstup procesu nikdo nepoužívá v rámci procesu jsou činnosti vykonávány duplicitně reakce na náměty a připomínky pracovníků

Referát protikorupčních aktivit (RefPKA) Působnost RefPKA vymezena Organizačním řádem MO (Rozkaz ministra obrany č. 91/2014 ze dne 19.6.2014) RefPKA tvořen 3 pracovníky: Vedoucím Protikorupčním referentem č. 1 Protikorupčním referentem č. 2 Funkční náplň pracovníků vymezena Popisem pracovní činnosti zaměstnance ze dne 1.7.2014 Ne všechna činnost pracovníka spadá do konkrétního procesu - Některá činnost je rutinní administrativa, kterou vykonává v rámci liniové organizační struktury (vzdělávání, výkaznictví a podobně) Garanti procesů nemusí řešit konkrétní detail, jak je daná činnost vykonávána. Garanti procesů musí zajistit, že jsou vykonávány všechny nutné činnosti a vznikají všechny nutné výstupy. Optimalizace procesu Až poté, co je proces namodelován v současném stavu Prováděna řízeně v rámci PDCA cyklu Oblasti optimalizace Výstup procesu nikdo nepoužívá v rámci procesu jsou činnosti vykonávány duplicitně reakce na náměty a připomínky pracovníků

Proces Zabezpečení boje s korupcí Detailně zmapovány a schematicky i textově popsány 3 stěžejní aktivity procesu Zabezpečení boje s korupcí: Aktualizace Rezortního protikorupčního programu Ministerstva obrany (RIPP MO) Správa rezortní elektronické protikorupční linky Vyhodnocování vlastní činnosti BsK Ostatní aktivity / činnosti vykonávané pracovníky RefPKA z důvodu zajištění komplexnosti nastaveného systému boje s korupcí v rezortu MO jsou popsány v Procesním modelu MO v rámci průřezových procesů MO Ne všechna činnost pracovníka spadá do konkrétního procesu - Některá činnost je rutinní administrativa, kterou vykonává v rámci liniové organizační struktury (vzdělávání, výkaznictví a podobně) Garanti procesů nemusí řešit konkrétní detail, jak je daná činnost vykonávána. Garanti procesů musí zajistit, že jsou vykonávány všechny nutné činnosti a vznikají všechny nutné výstupy. Optimalizace procesu Až poté, co je proces namodelován v současném stavu Prováděna řízeně v rámci PDCA cyklu Oblasti optimalizace Výstup procesu nikdo nepoužívá v rámci procesu jsou činnosti vykonávány duplicitně reakce na náměty a připomínky pracovníků

Proces Zabezpečení boje s korupcí – Procesní model MO Karta procesu Ne všechna činnost pracovníka spadá do konkrétního procesu - Některá činnost je rutinní administrativa, kterou vykonává v rámci liniové organizační struktury (vzdělávání, výkaznictví a podobně) Garanti procesů nemusí řešit konkrétní detail, jak je daná činnost vykonávána. Garanti procesů musí zajistit, že jsou vykonávány všechny nutné činnosti a vznikají všechny nutné výstupy. Optimalizace procesu Až poté, co je proces namodelován v současném stavu Prováděna řízeně v rámci PDCA cyklu Oblasti optimalizace Výstup procesu nikdo nepoužívá v rámci procesu jsou činnosti vykonávány duplicitně reakce na náměty a připomínky pracovníků

Popis aktivit procesu Zabezpečení boje s korupcí Procesní schéma - grafické znázornění (vizualizace) procesu SIPOC - strukturovaná tabulka popisující aktivitu procesu, její vstupy a výstupy, včetně jejich odesílatelů, resp. příjemců S - Supplier (dodavatel) / I - Input (vstup) / P - Process (proces) / O - Output (výstup) / C - Customer (zákazník) RASCI - matice odpovědnosti přiřazující k jednotlivým činnostem role, které se na nich podílejí, a těmto rolím jednoznačně definuje odpovědnosti v rámci dané činnosti R - Responsible (zodpovědný) / A - Accountability (vlastník) / S - Support (spolupracuje) / C - Consultation (konzultuje) / I - Information (je informován) Ne všechna činnost pracovníka spadá do konkrétního procesu - Některá činnost je rutinní administrativa, kterou vykonává v rámci liniové organizační struktury (vzdělávání, výkaznictví a podobně) Garanti procesů nemusí řešit konkrétní detail, jak je daná činnost vykonávána. Garanti procesů musí zajistit, že jsou vykonávány všechny nutné činnosti a vznikají všechny nutné výstupy. Optimalizace procesu Až poté, co je proces namodelován v současném stavu Prováděna řízeně v rámci PDCA cyklu Oblasti optimalizace Výstup procesu nikdo nepoužívá v rámci procesu jsou činnosti vykonávány duplicitně reakce na náměty a připomínky pracovníků

Procesní schéma – ukázka Ne všechna činnost pracovníka spadá do konkrétního procesu - Některá činnost je rutinní administrativa, kterou vykonává v rámci liniové organizační struktury (vzdělávání, výkaznictví a podobně) Garanti procesů nemusí řešit konkrétní detail, jak je daná činnost vykonávána. Garanti procesů musí zajistit, že jsou vykonávány všechny nutné činnosti a vznikají všechny nutné výstupy. Optimalizace procesu Až poté, co je proces namodelován v současném stavu Prováděna řízeně v rámci PDCA cyklu Oblasti optimalizace Výstup procesu nikdo nepoužívá v rámci procesu jsou činnosti vykonávány duplicitně reakce na náměty a připomínky pracovníků

SIPOC – ukázka části tabulky Ne všechna činnost pracovníka spadá do konkrétního procesu - Některá činnost je rutinní administrativa, kterou vykonává v rámci liniové organizační struktury (vzdělávání, výkaznictví a podobně) Garanti procesů nemusí řešit konkrétní detail, jak je daná činnost vykonávána. Garanti procesů musí zajistit, že jsou vykonávány všechny nutné činnosti a vznikají všechny nutné výstupy. Optimalizace procesu Až poté, co je proces namodelován v současném stavu Prováděna řízeně v rámci PDCA cyklu Oblasti optimalizace Výstup procesu nikdo nepoužívá v rámci procesu jsou činnosti vykonávány duplicitně reakce na náměty a připomínky pracovníků

RASCI matice – ukázka části tabulky Ne všechna činnost pracovníka spadá do konkrétního procesu - Některá činnost je rutinní administrativa, kterou vykonává v rámci liniové organizační struktury (vzdělávání, výkaznictví a podobně) Garanti procesů nemusí řešit konkrétní detail, jak je daná činnost vykonávána. Garanti procesů musí zajistit, že jsou vykonávány všechny nutné činnosti a vznikají všechny nutné výstupy. Optimalizace procesu Až poté, co je proces namodelován v současném stavu Prováděna řízeně v rámci PDCA cyklu Oblasti optimalizace Výstup procesu nikdo nepoužívá v rámci procesu jsou činnosti vykonávány duplicitně reakce na náměty a připomínky pracovníků

Ostatní činnosti vykonávané k naplnění svěřené působnosti v oblasti BsK RefPKA vykonává kromě procesu Zabezpečení BsK i některé činnosti, které jsou součástí průřezových procesů MO (popsány v Procesním modelu MO): 1.01.05. Plánování činnosti rezortu 1.02.12. Zabezpečení odborného a metodického řízení 3.02.01. Zabezpečení přípravy a rozpracování materiálů projednaných vládou a parlamentem 3.02.02. Zpracování stanovisek a analýz dokumentů a problémů mezirezortního charakteru 3.02.03. Zabezpečení součinnosti s mimorezortními subjekty a pracovními skupinami 3.03.06. Zabezpečení součinnosti se zahraničními subjekty a pracovními skupinami 3.07.11. Poskytování finančních darů a dotací 3.09.02. Poskytování informací a komunikování s obyvatelstvem a sdělovacími prostředky Ne všechna činnost pracovníka spadá do konkrétního procesu - Některá činnost je rutinní administrativa, kterou vykonává v rámci liniové organizační struktury (vzdělávání, výkaznictví a podobně) Garanti procesů nemusí řešit konkrétní detail, jak je daná činnost vykonávána. Garanti procesů musí zajistit, že jsou vykonávány všechny nutné činnosti a vznikají všechny nutné výstupy. Optimalizace procesu Až poté, co je proces namodelován v současném stavu Prováděna řízeně v rámci PDCA cyklu Oblasti optimalizace Výstup procesu nikdo nepoužívá v rámci procesu jsou činnosti vykonávány duplicitně reakce na náměty a připomínky pracovníků

Odpovědné prvky v oblasti BsK Hlavním odpovědným prvkem v oblasti BsK je Referát protikorupčních aktivit Na výkonu aktivit BsK se podílejí i další organizační role MO: Ministr obrany Vedoucí zaměstnanci přímo podřízení ministrovi obrany Ředitel Kabinetu ministra obrany Pracovníci Inspekce ministra obrany Pracovníci Agentury služeb Pracovníci Odboru komunikace a propagace Pracovníci Agentury komunikačních a informačních systémů Ne všechna činnost pracovníka spadá do konkrétního procesu - Některá činnost je rutinní administrativa, kterou vykonává v rámci liniové organizační struktury (vzdělávání, výkaznictví a podobně) Garanti procesů nemusí řešit konkrétní detail, jak je daná činnost vykonávána. Garanti procesů musí zajistit, že jsou vykonávány všechny nutné činnosti a vznikají všechny nutné výstupy. Optimalizace procesu Až poté, co je proces namodelován v současném stavu Prováděna řízeně v rámci PDCA cyklu Oblasti optimalizace Výstup procesu nikdo nepoužívá v rámci procesu jsou činnosti vykonávány duplicitně reakce na náměty a připomínky pracovníků

Odpovědné prvky – ukázka části souhrnné tabulky Ne všechna činnost pracovníka spadá do konkrétního procesu - Některá činnost je rutinní administrativa, kterou vykonává v rámci liniové organizační struktury (vzdělávání, výkaznictví a podobně) Garanti procesů nemusí řešit konkrétní detail, jak je daná činnost vykonávána. Garanti procesů musí zajistit, že jsou vykonávány všechny nutné činnosti a vznikají všechny nutné výstupy. Optimalizace procesu Až poté, co je proces namodelován v současném stavu Prováděna řízeně v rámci PDCA cyklu Oblasti optimalizace Výstup procesu nikdo nepoužívá v rámci procesu jsou činnosti vykonávány duplicitně reakce na náměty a připomínky pracovníků

Kapacitní vytížení – ukázka části souhrnné tabulky Ne všechna činnost pracovníka spadá do konkrétního procesu - Některá činnost je rutinní administrativa, kterou vykonává v rámci liniové organizační struktury (vzdělávání, výkaznictví a podobně) Garanti procesů nemusí řešit konkrétní detail, jak je daná činnost vykonávána. Garanti procesů musí zajistit, že jsou vykonávány všechny nutné činnosti a vznikají všechny nutné výstupy. Optimalizace procesu Až poté, co je proces namodelován v současném stavu Prováděna řízeně v rámci PDCA cyklu Oblasti optimalizace Výstup procesu nikdo nepoužívá v rámci procesu jsou činnosti vykonávány duplicitně reakce na náměty a připomínky pracovníků

2. fáze – Doporučení k optimalizaci boje s korupcí v rezortu MO (studie) Část III.

Cíle 2. fáze klíčové aktivity 02 Navrhnout koncept změny struktur, působností a počtů, systémových změn a úprav Zpracovat studii Doporučení k optimalizaci boje s korupcí v rezortu MO, která poskytne vyjádření k: Charakteru, množství a rozdělení kompetencí se zaměřením na možnost soustředit protikorupční agendu u jednoho OC MO Činnostem vykonávaným k naplnění svěřené působnosti a možnosti jejich optimalizace Struktuře a kompetencím odpovědného OC MO Nárokům na personální zabezpečení Ideální formě sdílení informací a fungování zpětné vazby Promítnutí navržených změn do individuálních aktů řízení MO Ne všechna činnost pracovníka spadá do konkrétního procesu - Některá činnost je rutinní administrativa, kterou vykonává v rámci liniové organizační struktury (vzdělávání, výkaznictví a podobně) Garanti procesů nemusí řešit konkrétní detail, jak je daná činnost vykonávána. Garanti procesů musí zajistit, že jsou vykonávány všechny nutné činnosti a vznikají všechny nutné výstupy. Optimalizace procesu Až poté, co je proces namodelován v současném stavu Prováděna řízeně v rámci PDCA cyklu Oblasti optimalizace Výstup procesu nikdo nepoužívá v rámci procesu jsou činnosti vykonávány duplicitně reakce na náměty a připomínky pracovníků

Struktura studie Seznam zkratek Úvodní informace Rozdílová analýza Kompetence v oblasti boje s korupcí Aktualizovaná procesní schémata stěžejních aktivit BsK Identifikace nedostatků / slabých míst Návrhy doporučení vedoucí k optimalizaci BsK Doporučení v oblasti organizační Doporučení v oblasti procesní Doporučení v oblasti technologické Závěr Seznam schémat Ne všechna činnost pracovníka spadá do konkrétního procesu - Některá činnost je rutinní administrativa, kterou vykonává v rámci liniové organizační struktury (vzdělávání, výkaznictví a podobně) Garanti procesů nemusí řešit konkrétní detail, jak je daná činnost vykonávána. Garanti procesů musí zajistit, že jsou vykonávány všechny nutné činnosti a vznikají všechny nutné výstupy. Optimalizace procesu Až poté, co je proces namodelován v současném stavu Prováděna řízeně v rámci PDCA cyklu Oblasti optimalizace Výstup procesu nikdo nepoužívá v rámci procesu jsou činnosti vykonávány duplicitně reakce na náměty a připomínky pracovníků

Rozdílová analýza - Kompetence v oblasti BsK Popis stěžejních rozdílů stavu zmapovaného v prosinci 2014 (1. fáze - prosinec 2014) a stavu při zpracování studie (2. fáze - únor 2015) Provedení organizační změny v oblasti zabezpečení BsK v rámci rezortu MO z důvodu přípravy nové systemizace podle zákona o státní službě, a to k 1.1.2015 a následně k 1.2.2015 Z důvodu reorganizace MO bylo změněno organizační začlenění pracovníků zajišťujících činnosti gestora boje s korupcí: Ne všechna činnost pracovníka spadá do konkrétního procesu - Některá činnost je rutinní administrativa, kterou vykonává v rámci liniové organizační struktury (vzdělávání, výkaznictví a podobně) Garanti procesů nemusí řešit konkrétní detail, jak je daná činnost vykonávána. Garanti procesů musí zajistit, že jsou vykonávány všechny nutné činnosti a vznikají všechny nutné výstupy. Optimalizace procesu Až poté, co je proces namodelován v současném stavu Prováděna řízeně v rámci PDCA cyklu Oblasti optimalizace Výstup procesu nikdo nepoužívá v rámci procesu jsou činnosti vykonávány duplicitně reakce na náměty a připomínky pracovníků

Rozdílová analýza - Aktualizovaná procesní schémata stěžejních aktivit BsK Se změnou organizačního začlenění pracovníků zajišťujících činnosti gestora BsK do Sekce dozoru a kontroly MO došlo oproti zmapovanému stavu k datu (1. fáze - prosinec 2015) k procesním změnám při výkonu aktivit BsK Byla provedena aktualizace procesních schémat, SIPOC tabulek a RASCI matic (k únoru 2015): Aktualizace Rezortního protikorupčního programu Ministerstva obrany (RIPP MO) Správa rezortní elektronické protikorupční linky Vyhodnocování a zveřejňování informací o plnění úkolů souvisejících s činnostmi BsK Zpracování Zprávy o činnosti SDK MO Ne všechna činnost pracovníka spadá do konkrétního procesu - Některá činnost je rutinní administrativa, kterou vykonává v rámci liniové organizační struktury (vzdělávání, výkaznictví a podobně) Garanti procesů nemusí řešit konkrétní detail, jak je daná činnost vykonávána. Garanti procesů musí zajistit, že jsou vykonávány všechny nutné činnosti a vznikají všechny nutné výstupy. Optimalizace procesu Až poté, co je proces namodelován v současném stavu Prováděna řízeně v rámci PDCA cyklu Oblasti optimalizace Výstup procesu nikdo nepoužívá v rámci procesu jsou činnosti vykonávány duplicitně reakce na náměty a připomínky pracovníků

Identifikace nedostatků / slabých míst Při realizaci analýzy současného stavu byly identifikovány následující nedostatky / slabá místa: Míra závažnosti problematiky BsK v rámci rezortu MO Chvilkové nesystematické organizační uspořádání - personální zajištění činností BsK Nepoměr kapacitního vytížení pracovníků při výkonu činností BsK a jiných činností MO Rezervy ve spolupráci organizačních celků MO při výkonu činností BsK (nedostatečné komunikační toky) Aktuálnost vnitřních směrnic MO Provoz a správa protikorupční linky Nedostatečné / neinovativní informační zázemí BsK Nesystematický sběr informací a získávání zpětné vazby v rámci BsK Nesystematické řízení korupčních rizik Nesystematické protikorupční vzdělávání Ne všechna činnost pracovníka spadá do konkrétního procesu - Některá činnost je rutinní administrativa, kterou vykonává v rámci liniové organizační struktury (vzdělávání, výkaznictví a podobně) Garanti procesů nemusí řešit konkrétní detail, jak je daná činnost vykonávána. Garanti procesů musí zajistit, že jsou vykonávány všechny nutné činnosti a vznikají všechny nutné výstupy. Optimalizace procesu Až poté, co je proces namodelován v současném stavu Prováděna řízeně v rámci PDCA cyklu Oblasti optimalizace Výstup procesu nikdo nepoužívá v rámci procesu jsou činnosti vykonávány duplicitně reakce na náměty a připomínky pracovníků

Návrhy doporučení vedoucí k optimalizaci BsK Doporučení v oblasti organizační: Systematické organizační začlenění referentů zajišťujících činnosti gestora BsK v rámci organizační struktury MO Aktualizace relevantních vnitřních směrnic MO Pravomoci a přístupy zaměstnanců MO k informacím BsK Doporučení v oblasti procesní: Zlepšení spolupráce organizačních celků MO při výkonu činností BsK (optimalizace přístupu k plnění aktivit / úkolů BsK napříč rezortem MO) Zavedení systematického sběru informací a získávání zpětné vazby v oblasti BsK Zavedení systematického řízení a vyhodnocování korupčních rizik Zavedení systematického protikorupčního vzdělávání v rámci rezortu MO Ne všechna činnost pracovníka spadá do konkrétního procesu - Některá činnost je rutinní administrativa, kterou vykonává v rámci liniové organizační struktury (vzdělávání, výkaznictví a podobně) Garanti procesů nemusí řešit konkrétní detail, jak je daná činnost vykonávána. Garanti procesů musí zajistit, že jsou vykonávány všechny nutné činnosti a vznikají všechny nutné výstupy. Optimalizace procesu Až poté, co je proces namodelován v současném stavu Prováděna řízeně v rámci PDCA cyklu Oblasti optimalizace Výstup procesu nikdo nepoužívá v rámci procesu jsou činnosti vykonávány duplicitně reakce na náměty a připomínky pracovníků

Návrhy doporučení vedoucí k optimalizaci BsK Doporučení v oblasti technologické: Optimalizace informačního zázemí BsK Optimalizace provozu a správy rezortní elektronické protikorupční linky Ne všechna činnost pracovníka spadá do konkrétního procesu - Některá činnost je rutinní administrativa, kterou vykonává v rámci liniové organizační struktury (vzdělávání, výkaznictví a podobně) Garanti procesů nemusí řešit konkrétní detail, jak je daná činnost vykonávána. Garanti procesů musí zajistit, že jsou vykonávány všechny nutné činnosti a vznikají všechny nutné výstupy. Optimalizace procesu Až poté, co je proces namodelován v současném stavu Prováděna řízeně v rámci PDCA cyklu Oblasti optimalizace Výstup procesu nikdo nepoužívá v rámci procesu jsou činnosti vykonávány duplicitně reakce na náměty a připomínky pracovníků

Děkujeme za pozornost Email: equica@equica.cz Tel.: +420 281 093 500